Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Octavia 1.6 MPI  (Citit de 18609 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline alinilie

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 17
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia 1.6 MPI
Re: Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #53 : Aprilie 24, 2016, 11:55:24 a.m. »
... masina este dauna totala.
Legea spune sa voi ramane cu epava. Cunoasteti pe cineva interesat sa cumpere masini avariate?

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #52 : Aprilie 14, 2016, 11:03:53 a.m. »
Eu cred ca sunt sanse mari sa-i dea dauna totala. Estimez o valoare de piata la vreo 7000 euro si un deviz de reparatie de circa 5000 euro. Acum multe depind de Allianz, cum umbla ei la sumele astea. Ar putea de exemplu sa micsoreze devizul de reparatii obligandu-l sa mearga la un service mai ieftin. Asa a patit o cunostinta de-a mea cu un Suzuky Swift, tot cu Allianz.

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #51 : Aprilie 14, 2016, 10:38:45 a.m. »
Noroc cu tine ca esti expert si in asigurari!!Macar stie colegul la ce sa se astepte!
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4541
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #50 : Aprilie 14, 2016, 10:07:07 a.m. »
estimez ca reparatia va costa 20 000 RON. Spun asta pt ca am mai vazut masini lovite pe fata, comparabil cu a ta, si atat a costat: 20 000 RON la reprezentanta. RCA-ul fiind la Allianz, nu cred ca ai motive de ingrijorare: sigur vor da accept de plata.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline alinilie

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #49 : Aprilie 13, 2016, 08:58:25 p.m. »
In nota de constatare au fost trecute urmatoarele piese:

Inlocuire:
- bara fata
- bandou, ghidaj, suport bara fata
- capota
- far stanga complet
- far ceata
- aripa stanga
- suport aripa stanga
- aparatoare pasaj roata stanga
- ghidaj aer
- trager
- scut motor
- suport platou far
- consola baterie
- aitbag sofer+pasager
- centura sofer+pasager
- condensator
- ghid aer radiator
- ghidaj aspiratie aee
- ghidaj filtru aer
- colector filtru aer
- carcasa cutie viteze

Reparat:
- balama stanga si dreapta
- aripa fata dreapta
- suport aripa dreapta
- cablaj motor
- lonjeron - reparatie partiala + uniformizat
- usa fata stanga

Offline Stef13

• Moderator General
« Răspuns #48 : Aprilie 13, 2016, 07:47:26 p.m. »
Ok. In concluzie, ca sa afli valoarea de piata a masinii la data accidentului tre sa apelezi la un sistem specializat de evaluare, cum am citat mai sus din lege. Ar trebui ca samsarii legali (gen Weltauto sau orice alta reprezentanta care accepta buyback) sa te poata ajuta cu o astfel de evaluare.

Offline alinilie

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #47 : Aprilie 13, 2016, 07:14:38 p.m. »
As paria ca pe RCA o repara, altfel nu folosea termeni gen "valoare la data accidentului" si "valoare de achizitie". In cazul politei Casco avem clar data valoarea asigurata, asa cum ai mentionat.
Nu am avut polita CASCO si reparatia este pe RCA.

Offline Stef13

• Moderator General
« Răspuns #46 : Aprilie 13, 2016, 01:19:47 p.m. »
As paria ca pe RCA o repara, altfel nu folosea termeni gen "valoare la data accidentului" si "valoare de achizitie". In cazul politei Casco avem clar data valoarea asigurata, asa cum ai mentionat.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #45 : Aprilie 13, 2016, 11:47:49 a.m. »
1)Stef, ce spui tu cred ca se aplica in cazul daunelor totale care se platesc pe RCA. Asa a fost si la prietenul meu care a avut super dauna la un Passat: a intat in el unul de la Wu-Xing Catering (grabit sa duca o comanda de mancare la client), si i-a facut o dauna aproape totala (inclusiv airbaguri cortina deschise). Neavand casco, a facut totul pe RCA-ul vinovatului. Intr-adevar, cei de la firma de RCA (Generali in cazul lui) au luat in considerare valoare de piata a masinii, nu stiu ce algoritm au aplicat ei acolo, dar au ajuns la o valoare de 7000 euro. Devizul pentru reparatii a fost de 4000 euro, asa ca l-au lasat sa repare masina in service si i-au dat accept de plata.
2)In cazul casco e mai simplu: se calculeaza valoarea masinii inainte de semnarea contractului de asigurare, si aceea e valoarea asigurata timp de 1 an de zile. Spre ex la mine in contractul casco scrie ca masina este asigurata la valoarea de 40 000 RON, dar ca se aplica o fransiza de 10% in cazul unei daune totale sau a furtului. Deci, daca mi se fura masina sau am dauna totala, primesc 0.9* 40 000, adica 36 000 euro.
AlinIlie trebuie sa ne spuna daca masina se repara pe RCA sau pe casco.

Offline Stef13

• Moderator General
« Răspuns #44 : Aprilie 13, 2016, 10:52:14 a.m. »
Pana acum vreo doi ani, pentru stabilirea valorii masinii la data producerii evenimentului se scadea uzura valorica din valoarea de nou. Prin Ordinul CSA 14/2011 erau stabilite niste criterii de calcul a uzurii, la art.58 si 59, unde printre altele se tinea cont si de numarul de kilometri.
Acest Ordin a fost inlocuit insa de Norma 23/2014 care zice (destul de vag in opinia mea) la art.52:
(1) Valoarea vehiculului la data producerii accidentului se stabileşte pe baza valorilor de piaţă ale unor vehicule de aceeaşi marcă, tip, model, caracteristici tehnice şi dotări, an de fabricaţie, având un parcurs în kilometri şi o stare de întreţinere comparabile.
(2) Valoarea de piaţă a unui vehicul se stabileşte
pe baza sistemelor de specialitate pentru evaluarea vehiculelor înmatriculate permanent în România, precum şi în baza oricăror documente prezentate de către partea prejudiciată în dovedirea prejudiciului suferit

Practic a fost eliminata grila de calcul a uzurii. Momentan nu stiu sa-ti zic exact ce anume inseamna sistem specializat de evaluare a vehiculelor. Am doar banuiala ca ar putea fi vorba de firmele autorizate de reparatii.

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Mesaje postate: 947
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #43 : Aprilie 13, 2016, 10:01:55 a.m. »
La acesti km cred ca putem vorbi cu siguranta de 9.000 de euro (parere personala). Si cu siguranta nu cred ca valoarea daunei poate depasi 75% din valoarea asigurata a masinii inscrisa in contractul de casco.
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline alinilie

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #42 : Aprilie 13, 2016, 09:43:01 a.m. »
Eu vad valoarea de piata undeva pe la 8500-9000 de euro. Cati km are masina?
Masina are acum 47819 km.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #41 : Aprilie 13, 2016, 09:40:48 a.m. »
Airbag-urile frontale au sarit. Ma astept la o suma mare pentru reparatie, dar daca depasesc 75% din valoarea masinii nu primesc accept de reparatie.
Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Nu ar fi o problema daca nu primesti accept de reparatie. In acest caz vei primi o suma de bani egala cu valoarea la care a fost asigurata masina (si care este intotdeauna mai mare decat valoarea de piata).
Uita-te in contractul de asigurare, si vezi la ce valoare a fost asigurata masina, si cat primesti in caz de dauna totala. In acest caz nu ai treaba cu valoarea de piata a masinii, ci numai cu suma la care a fost asigurata masina prin contract casco.
Insa, din ce daune am vazut ca ai tu la masina, eu sunt  convins ca nu vor depasi 75% din valoarea la care a fost asigurata masina. Un prieten cu Passat a avut accident recent, tot cu airbaguri sarite, valoarea de piata a masinii max 7000 euro, si Generali a platit totusi 4000 euro pt reparatie (si totul a fost pe RCA, nu pe casco). Acum si-a luat masina e f multumit de cum a iesit.
Cred ca si la tine va fi aceiasi situatie. ;)  Masina ta nu arata a dauna totala.

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Mesaje postate: 947
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #40 : Aprilie 13, 2016, 08:57:04 a.m. »
Eu vad valoarea de piata undeva pe la 8500-9000 de euro. Cati km are masina?
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline alinilie

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #39 : Aprilie 13, 2016, 07:55:40 a.m. »
Airbag-urile frontale au sarit. Ma astept la o suma mare pentru reparatie, dar daca depasesc 75% din valoarea masinii nu primesc accept de reparatie. Am vazut anunturi de vanzare de la 8.500 euro pana la 11.000 euro.  Stiti care este valoarea de piata a masinii?

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de bogdanpiatra
[Iunie 20, 2026, 06:30:58 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Iunie 19, 2026, 12:51:17 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

* Mesaje recente