Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: BIA -Skoda Fabia Sedan 1.2HTP 12v Elite  (Citit de 173465 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1501
  • Auto: BIA si AOKI
Re: BIA -Skoda Fabia Sedan 1.2HTP 12v Elite
« Răspuns #570 : Decembrie 08, 2023, 12:16:14 a.m. »
Păreri deja am 4 oameni pro Megane. Sper doar că Megane si Arkana sa nu fie ca cea sub licență Renault de la Oradea, Logan a părinților. Tata e f mulțumit, e mașina lui, o are si azi. Nu a avut probleme cu ea. Dar mie mereu mi s-a parut foarte greu de condus: cursă prea lungă la schimbatorul de viteză. Letargică , poate si din cauza GPL. Pedale moi, cam de două ori mai moi, încât obișnuită cu Bia, o supraturam. La școală si la facultate am mai mers cu Dacia, doar cand era Bia la mecanic. Acum mă amuz, ar ieși o comedie bună din amintirile cu mașina aceea. Dar pe atunci recunosc, așa rușine imi era sa o conduc! După ce am avut accident cu Bia, am refuzat sa merg la intrunirea skodareana, pe motiv că mă gandeam că se va râde de mine, cum conduc o mașină.... ultimul răcnet in trafic, o mașină careia îi urlă, rage motorul. Am participat la întrunirea aceea pt că s-a oferit Careca sa ma ia de acasă.  :))

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #569 : Decembrie 07, 2023, 10:09:41 p.m. »
Probabil as fi banat postul meu acum 8-10 ani  =))

Ca si Ladislau Laci, Megane cu motorul de 1.3 / 140 de cai si 260 Nm este o oferta de nerefuzat. Si îți spun de ce: rețea service la îndemână si buna cu stocurile !! Uita de Corolla, ori alta asiatica. Le-a trecut vremea din 2019 încoace de când cu plandemonia. Daca Bogdan si-a luat una, zic ca nu e deloc de neglijat, a făcut studii serioase la vremea lui si ii dau dreptate cu alegerea si azi.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Alejinxique

• Gold member
« Răspuns #568 : Decembrie 07, 2023, 12:16:11 p.m. »
         Pe Seat l-am pus in studiu de fezabilitate pt ca deja o avem pe Ibiza din partea Seat. In ideea sa ne uitam. Ajuta enorm configuratoarele sa ne facem o idee, fara sa umblam prin reprezentante. Am vazut reprezententanta Skoda din Mlada Boleslav. Dealerul aproape era catarat peste birou in poalele clientului, ca sa ii arate cate si mai cate. La un moment dat clientul a dat sa renunte. As fi crezut ca urma sa il prinda de picior. Nu mai lipsea mult. Eu de regula cand intru in o reprezentanta, mereu spun ca am venit sa pierd vremea. Pt ca doar asa ma lasa sa ma uit in liniste. Ma enerveaza ca cineva sa sara pe mine ca un vultur, sa se uite insistent la mine mereu, sa simt ca ii consum timpul. De cate ori mint ca pierd vremea, pot sa stau cat vreau, sa deschid portiere, sa citesc, sa vad tot ce ma intereseaza.   

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4533
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #567 : Decembrie 07, 2023, 11:14:05 a.m. »
Mie sincer mi-a placut la condus Seat Ateca. Are si spatiu in portbagaj de vreo 520 litri, este o optiune de luat in seama. E la nivel de SUV premium, dupa parerea mea. ;)
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline Alejinxique

• Gold member
« Răspuns #566 : Decembrie 07, 2023, 10:17:06 a.m. »
           Mie nu imi place in mod deosebit Mazda. Mi se pare plictisitoare. Are botul foarte lung fata de ampatament. Imi da impresia ca se lafaie motorul, nu noi. Si grila aceea enorma ca la BMW. 450l portbagaj, se poate si mai bine. Trebuie sa fiu lacoma la portbagaj, caci avem copil mic si bagaje multe.
Deocamdata suntem la Corolla, Arkana si Megan sedan.
          Victor mai si pune acolo pariu pe Toyota. Ce se mai pripeste!  :))  Am studiat doar cam 33% din masinile luate in calcul. Toyota are un singur ,,catindat" pe Corolla. Arkana e mai scumpa cu cca 7000 de euro fata de Megane, Mihai justificand ca Arkana include ,,taxa de tanc la moda", fata de sedan clasic Megane. Restul masinilor nu au fost analizate. Tot o sa triem pe ele, pana vom ajunge cu 3 finaliste.
Eu tot va spun ca dureaza si sa aveti rabdare. Studiile de fezabilitate se afla in plina desfasurare. Deocamdata, avand prea multe necunoscute in ecuatie si pana se mai clarifica lucrurile, intelept ar fi sa nu votati. Sau momentan sa votati cu Bia: exista deja, o avem, o cunoastem de 18 ani si a mai invins Jetta si Octavia.

Offline simidan

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 236
  • Auto: roomster1.4tdi 2007, Mazda 3
« Răspuns #565 : Decembrie 07, 2023, 08:47:46 a.m. »
Mazda are configurator, si sa alegi o masina pt. ca este draguta :-o :-o .
ROOMSTER,1,4tdi
Mazda 3 Takumi G120

Offline Alejinxique

• Gold member
« Răspuns #564 : Decembrie 06, 2023, 11:24:46 p.m. »
Au ramas la notite: Renault Arkana, Renault Megane, Toyota Corolla, care deja le-am studiat.
eliminate: C4X (mai slaba decat Ibiza, nu e fasneata), S-Cross (pt ca nu au o prezentare adecvata si nu intelegem ce ofera concret, mai detaliat). Pt orice motiv sa il cauti pe dealer.
Ssangyong: Mihai nu a auzit de ei, masina rara, mai greu cu mecanicii si piesele.
Superb pt ca nu mai exista. E absenta in configurator.

Au ramas de studiat: Skoda Octavia,  Seat (au 2 suv-uri Ateca si Tarraco), Cupra (Formentor si Ateca). Cupra este divizia sport ,,divortata" de Seat. Ateca o fi custodia comuna. De ce se repeta?  :)) Mazda 3 Sedan
Am spus ca nu este graba.  :046:

Offline ladislau

• Gold member
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 672
  • Auto: Dacia Duster Journey 1.33 tCE
« Răspuns #563 : Decembrie 06, 2023, 09:47:00 p.m. »
Renault Megane Sedan are putin peste 1300 de kg , deci nu este grea deloc. Si crede-ma pe cuvant ca acest motor cu un cuplu de 240 Nm , trage foarte bine .
Din tot ce iti doresti tu de la viitoarea masina , cred ca RMS este de departe lozul castigator .
Decizia finala ....desigur , iti apartine

P.S. Cum iti ziceam , si S-Cross e de luat in seama ! Masina arata excelent dupa parerea mea si sa nu uitam nici de cei 10 ani garantie !
Ex :Skoda Fabia 1.9 SDI
Ex : Dacia Sandero Stepway 0.9 tCE

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3174
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #562 : Decembrie 06, 2023, 03:46:36 p.m. »
Nu.ti bate capul cu linkurile.
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline Alejinxique

• Gold member
« Răspuns #561 : Decembrie 06, 2023, 03:38:17 p.m. »
Teo, Civic de pe site este sedan. Liftback este disponibila cu 2.0. E ca la Octavia: hayonul se ridica cu tot cu luneta, dar are aspect de coada de sedan.

Civic            e:HEV - Honda Trading

(Daca nu am reusit sa rup link-ul si e tot activ, rog un moderator sa ma ajute)

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #560 : Decembrie 06, 2023, 03:24:00 p.m. »
La noi in tara se vinde doar varianta Civic cu motor 2.0 litri eHEV, cu caroserie hatchback. In alte tari (ex SUA) exista si varianta sedan cu motorul de 1.5 litri 185 CP, dar nu la noi. Probabil persoana de care spui a adus-o din afara tarii.

Offline Alejinxique

• Gold member
« Răspuns #559 : Decembrie 06, 2023, 01:09:46 p.m. »

Pentru opinii avizate privind Renault Megane poti cere parerea colegului BogdanPiatra.
Honda Civic sedan nu se mai fabrica pentru Europa, in Romania gasesti doar varianta hatch-back care pleaca de la 34 000 euro ca si pret. Am fost la test drive, nu e rea, dar nu merita banii, iti spun sincer sa uiti de Civic. Suzuki S-cross ar fi OK ca si masina, dupa parerea mea. Mie mi-a placut Mazda 3 cu motor de 2 litri benzina 150 CP, inca nu au sarit calul la preturi, poti arunca un ochi si la Mazda 3 sedan.

Honda Civic sedan e-hev se fabrica. Uita-te pe site. Anthurium Claudia are 1.5 benzina cu 185cp si este f incantata de ea.
Ce ma enerveaza e ca e mai mic portbagajul decat la Bia. Stiti ca eu sunt cu copil mic si are inca patut, carucior. Avem bagaje. Si sunt si eu priceputa la facut bagaje. Pe Ladislau l-am impresionat cate au incaput in Bia!
Mazda 3 sedan am adaugat-o pe lista. Ne mai uitam la ea, sa nu zic ca nu ne-am uitat. Nici nu au configurator. Sa cer oferta sau sa merg ca bunicul fie iertat, cand a mers la UAP pt comanda. 

Suzuki S-cross:
        Din statisticile internationale Suzuki are locul 3 la fiabilitate, mai exact la nr acela de cazuri raportate oficial.  :040:

Este depasita Suzuki de Lexus si Toyota. Lexus este o marca de lux. Toyota este Mercedesul asiatic. Deci mie mi se pare foarte de apreciat locul 3.

S-Cross pe nume Suzy, limited edition ,,Victorioasa" are grila care mie imi place pt ca pare dragalasa. Editia din prezent arata nervoasa.
Spatele acestui model se intampla sa nu fie sedan, care pt mine este o obisnuinta ca masina sa aiba acea coada, care da o nota de armonie (prin simetrie bot-spate), eleganta si este mai aerodinamica.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3193
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #558 : Decembrie 06, 2023, 11:48:04 a.m. »
          Megane 1.3 benzina a lui Ladislau. Dar nu e cam grea pt asa motor mic? Doru 2 si doctoresa de familie mi-au vorbit f frumos despre Megane. Daca apare si Bogdan Piatra, il invit sa isi exprime opinia despre Megane sedan.

Here I am. :))
Vezi topicul meu de la inceputuri, altceva nu am ce sa scriu

Motorul nu e mic, e chiar o mica bestie.
Cu 3 persoane si bagaje multe nu ai teama la depasiri si consumul e superrezonabil

Offline Alejinxique

• Gold member
« Răspuns #557 : Decembrie 06, 2023, 11:42:41 a.m. »

;;)  Multumesc frumos pentru apreciere. Intr-adevar sunt unicatul forumului, fata skodarilor  :034:
Pt cine nu stie, din vremea cand la Oradea eram in grupul cu 7 skodari am primit aceasta porecla. Nu puteam fi Alba ca Zapada, pt ca skodarii nu sunt pitici. Asa ca am ramas Printesa Skodareana si cei 7 skodari.
Aici sunt de 12 ani si jumatate pt ca avem un forum fain si pt ca imi place cu voi.  :003:

Lista este asa:

-Megane 1.3 benzina a lui Ladislau. Dar nu e cam grea pt asa motor mic? Doru 2 si doctoresa de familie mi-au vorbit f frumos despre Megane. Daca apare si Bogdan Piatra, il invit sa isi exprime opinia despre Megane sedan.
-Arkana 1.6 benzina hibrida, 4 cilindi
-Octavia 2.0 sau 1.5. ambele tsi si benzinare. Ionel spune ca au remediat problemele celebre, dar ca mai bun e cel de 1.5
-Corolla 1.8 sau 1.5
-Citroen C4X 1.2, benzina, 3 cilindri, 100cp. 510l portbagaj. Este o Bia cu porbagaj mai mare. Dar mai eficienta, caci masa proprie impartit la caii putere, rezulta 13. In loc de 18cat are Bia eficienta. Ibiza are 12, deci e mai slaba decat Ibiza lui Mihai.
-Honda Civic sedan 2.0, 184cp, benzina, e hev. I-ar placea lui Mihai ca e fasneata. Dar portbagajul e 410l. Pana si Bia are 439l...pe mine ma deranjeaza. 

Ar mai fi vreo 2 variante, dar inca nu le anunt. Mai studiem atent. Nu ne grabim. Va rog frumos sa aveti rabdare. Multumesc
« Ultima Modificare: Decembrie 06, 2023, 11:44:20 a.m. de Alejinxique »

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #556 : Decembrie 06, 2023, 09:40:43 a.m. »
Pentru opinii avizate privind Renault Megane poti cere parerea colegului BogdanPiatra.
Honda Civic sedan nu se mai fabrica pentru Europa, in Romania gasesti doar varianta hatch-back care pleaca de la 34 000 euro ca si pret. Am fost la test drive, nu e rea, dar nu merita banii, iti spun sincer sa uiti de Civic. Suzuki S-cross ar fi OK ca si masina, dupa parerea mea. Mie mi-a placut Mazda 3 cu motor de 2 litri benzina 150 CP, inca nu au sarit calul la preturi, poti arunca un ochi si la Mazda 3 sedan.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de Iulian M
[Aprilie 06, 2026, 12:50:32 a.m.]

* Mesaje recente

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de james kilowatt
[Aprilie 17, 2026, 05:21:12 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 01:07:59 p.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]