Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Problema suspensie?  (Citit de 5825 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Remi

• Expert
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 326
  • Auto: Octavia II, 1,6 MPI
Re: Problema suspensie?
« Răspuns #6 : Iunie 17, 2012, 09:31:07 p.m. »
Incearca sa fii un pic mai explicit, cum adica "vibreaza". In general suspensia stanga fata/spate este un pic mai comprimata fiind in apropierea axului drumului - aici avem in vedere geometria intalnita pe mai toate soselele comerciale asfaltate. De cele mai multe ori, bratul, bascula sau alte elemente ale suspensiei spate sunt un pic mai greu vizibile in mers tocmai datorita acestei usoare comprimari. In alta ordine de idei, daca suspensia reuseste sa amortizeze acel vibratii (teoretic observate din spate) fara sa se faca simtite in caroserie/sasiu atunci fii convins ca ai niste amortizoare cel putin bune daca nu chiar foarte bune ... Daca exista hai sa le numim totusi oscilatii vizibile si nu vibratii ale suspensiei pe stanga spate ai in vedere in primul rand echilibrarea dinamica a rotii respective, fixarea/centrarea corespunzatoare pe butuc/fuzeta,  strangerea corespunzatoarea a articulatiilor si a bucselor - tot ce compune suspensia, nu in ultimul rand geometria unghiurilor ...
Skoda Octavia II Elegance 1.6 MPI, 2008

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #5 : Iunie 16, 2012, 10:44:36 p.m. »
Verifica si bieletele antiruliu de pe spate, banui ca ai asa ceva din moment ce puntea spate este independenta :D
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline pingoMan

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 189
  • As vrea un GTR! :D
  • Auto: O2 RS TSI 2011
« Răspuns #4 : Iunie 16, 2012, 10:21:15 p.m. »
Salutare!
Nu stiu sigur cata baza sa pui pe testul asta. La O1 cand am facut test de amortizoare, a iesit destul de bun si se vedea clar in mers cat de praf erau amortizoarele fata. Era ca o barca. Mai cere niste pareri si mai fa doua chestii simple.
Testul de apasare. Sa fie masina pe drept si cu frana de mana jos. Doar in viteza. Deschide portbagajul si lasa-te cu toata puterea pe margine si vezi cum revine masina dupa apasare. Daca e prea tare suspensia, ia si un prieten. Sincer iti poate zice multe balansul sau lipsa lui. Daca stanga e cu buba, atunci ar trebui sa mai balanseze in plus fata de dreapta si invers. Daca e egal, e greu de zis si recurgi la testul doi.
Doi...ia masina prietenului ala al tau si pune-l pe el sa conduca masina ta si mergi tu cu masina lui in spatele masinii proprii si uita-te. Daca vibreaza si ai vazut cu ochii tai si esti sigur ce vezi, nu mai incape indoiala...amortizoru are ceva defect in el. Preferabil pe piatra cubica.
Astept rezultate.
Sa vedem ce mai iese...si ce merita! :D

Offline #PIT

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 365
  • Auto: O2FL 1.9TDI 77kW BXE
« Răspuns #3 : Iunie 16, 2012, 01:59:01 p.m. »
am facut astazi un test de suspensie (la Compexit), cu concluzia "masina e ca noua"  :D 

- Verificare aderenta la drum (Fata: 75% st. - 76% dr. ; Spate: 84 st. - 89 dr.)

Offline pingoMan

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 189
  • As vrea un GTR! :D
  • Auto: O2 RS TSI 2011
« Răspuns #2 : Iunie 16, 2012, 12:45:36 a.m. »
Salutare!

Daca a ajuns sa fie vizibila vibratia bratului respectiv, atunci acel amortizor e deja dus, confirmat si de senzatia de 'fuga' a masinii. Recomand schimbarea cat mai rapida a amortizoarelor spate.  :082:
Drumuri bune!
Sa vedem ce mai iese...si ce merita! :D

Offline #PIT

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 365
  • Auto: O2FL 1.9TDI 77kW BXE
Problema suspensie?
« Răspuns #1 : Iunie 15, 2012, 08:26:24 p.m. »
Salut,

Un prieten care a rulat in spatele meu acum cateva zile mi-a spus ca, mergand pe drum, suspensia/bratul de la roata mea stanga spate "vibreaza" mai mult decat cea din dreapta. De asemenea, cateodata cand iau un viraj la stanga am senzatia ca masina fuge de sub mine.

Totusi, n-am auzit niciun zgomot pana acum.

Ce sfaturi imi dati? Cum as putea verifica suspensia pentru a descoperi daca sunt ceva eventuale probleme?

Multumesc.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()