Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Decizie alegere motorizare Superb - tare indecis! :) 4x4 vs CP :)  (Citit de 26938 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline razvan rs

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 294
  • Auto: Mazda 6 facelift revo top 2.5
Re: Decizie alegere motorizare Superb - tare indecis! :) 4x4 vs CP :)
« Răspuns #5 : Septembrie 19, 2012, 01:18:28 a.m. »
Intr-adevar nu te astepta ca Superbul 4X4 sa te scoata din prea multe incurcaturi iarna pe zapada sau sa te gandesti ca o poti folosi si pe drumuri neamenajate ca nu prea tine. Un Superb cu tractiune doar fata si cu cauciucuri adecvate ajunge la fel de departe. Diferenta vine functie de stilul tau de condus, de exemplu stabilitatea in curbe la un condus la limita se schimba in cazul 4X4. Trebuie sa iei in calcul la ce-ti foloseste tie acel 4x4 si cat de costisitor este la intretinere.  Asta iarna am iesit din parcare la fel de greu ca si vecinul meu care avea Tucsor, nu am vazut nicio diferenta, crede-ma.
  Eu ca posesor al motorului de 170 de cai iti pot spune ce-mi place si ce nu la acesta. Sa incep cu jumatatea plina a paharului  :D :
- motorul trage foarte bine incepand de pe la 1500-1700 de ture si destul de liniar cu un varf in jurul a 2500-2700 cand uneori rupe aderenta si in treapta a treia daca este forjata .
-cuplu extrem de mare ce-ti faciliteaza un condus mai relaxat, fara sa faci febra musculara schimband vitezele ( nu este cazul tau pentru ca deja ai optat pentru DSG si bine ai facut) ;)

- consumul foarte mic pentru ce poate acest motor nu am reusit sa sar de 12 % consum mediu in afara oricat m-am dat la ea ( consum instantaneu la 230 km/h este in jur de 16)
-zgomot acceptabil pentru un diesel - cel putin pana la un anumit numar de km  :D  A mea are 50000 si toarce ca la inceput

In privinta lucrurilor care nu-mi plac:
-filtrul de particule care la un mers preponderent urban incepe sa faca figuri
-datorita acestui filtru m-am ferit pana acum sa-i fac o resoftare de teama de a nu-l infunda la fiecare 100 de km ( are viata limitata si este foarte, foarte scump de schimbat) Stiu sunt voci care sustin ca se poate indeparta si suda o teava goala in loc, dar nu prea sunt adeptul modificarilor de genul asta.
-turbina mi-a picat la 35000 de km imediat dupa ce a iesit din garantie, iar paguba este mare. Nu sunt singurul care a patit acest lucru, sunt foarte multi in situatia asta, dar majoritatea au avut norocul de au schimbat-o in garantie. Deh eu nu merg atat de mult cu aceasta masina, am folosit-o mai mult in concedii, iar de schimbat am schimbat-o la reprezentanta.

Eu sunt in situatia in care as dori sa-mi schimb masina, dar deocamdata sunt in cautari si evaluari. Doresc in primul rand putere, pentru ca m-am obisnuit sa am in pedala de acceleratie un raspuns brutal. Anul trecut am facut un drive test cu un Passat CC de 140 de cai cu DSG si mi s-a parut mult sub capacitatea masinii mele. In acelasi timp vreau si tractiune integrala dar pe caroserie mai inalta si obligatoriu cu ceva dotari off road de genul diferential blocabil. Un SUV mediu cred ca va fi alegerea mea. Cativa colegi imi sugerau Subaru Forester, este intr-adevar un model demn de luat in seama.
In privinta celor doua modele propuse de tine, eu as merge pe varianta puterii mai mari, pentru ca oricum acel 4X4 nu ma ajuta prea mult la acest model, iar cei 30 de cai putere se simt crede-ma . O poti resofta intr-adevar dar pierzi garantia si nu sunt prea convins ca nu o sa ai probleme cu filtrul de particule. Asa si motorul de 170 de cai il poti duce lejer la 200 si atunci a vezi cum trage. :083:
Mazda 6 facelift revolution top 2.5 L
Ex - Skoda Octavia RS TDI

Offline Alecspricop

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 3
  • Doar Inscris
  • Auto: visez la S Superb :)
« Răspuns #4 : Septembrie 18, 2012, 11:41:24 p.m. »
Buna seara domnilor,

in primul rand va multumesc pentru rapiditatea raspunsurilor!

Cat priveste sfaturile voastre, am luat in calcul si acest lucru, mai ales ca dealurul mi a spus ca motoarele sunt identice si nu exista niciun fel de diferente intre cele 2 motorizari. Si ca constructorul a venit cu cei 30 CP in plus prin soft.
Daca lucrurile stau asa, sunt sanse mari sa aleg varianta de 140CP, urmand (in functie de cum se comporta) resoftarea. Nu stiu daca exista o firma oficiala de tuning sau agreata de Skoda, dar acum inca nu e momentul sa imi pun astfel de intrebari.....
Am mers in DT cu cea de 170 CP (se misca bine) urmeaza sa fac DT si cu cea de 140.
Prietenii mi au recomandat acelasi lucru ca si voi.

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #3 : Septembrie 18, 2012, 11:31:36 p.m. »
Bine ai venit Alexandru.
Legat de subiect, eu sunt de acord cu Robert, insa m-as opri la 350 Nm pentru ca atat declara constructorul ca duce DSG-ul (6).
De aceea e si limitat cuplul la varianta de 170 CP, in mod normal ar avea peste 350 Nm.
Insa aici parerile sunt impartite, sunt multi care sustin ca DSG-ul duce mai mult de 350 Nm si sunt multi care au mai mult de atat si nu au avut probleme. Deci e alegerea ta.
Pe de alta parte, desi tractiunea integrala e binevenita, sa nu ai asteptari foarte mari de la cea de pe Superb, nu te va scoate din situatii extraordinare dar iti va da un plus de siguranta binevenit mai ales iarna.
Spor la configurari. :)
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #2 : Septembrie 18, 2012, 11:27:21 p.m. »
Acea diferenta de 30CP o poti remonta printr-o banala resoftare, facuta insa la un tuner atent ales. Astfel te vei bucura de 4x4 si chiar peste 170CP.
Land Rover Discovery 3

Offline Alecspricop

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 3
  • Doar Inscris
  • Auto: visez la S Superb :)
Decizie alegere motorizare Superb - tare indecis! :) 4x4 vs CP :)
« Răspuns #1 : Septembrie 18, 2012, 11:15:58 p.m. »
Buna ziua dragi membri ai forumului Skoda!

sa ma prezint mai intai: ma numesc Alexandru, am 34 de ani, proaspat casatorit :), detinator al unei Toyota avensis 2006, 2.0 D4D si al unui MINI Cooper S, 2007.

De curand am luat decizia (ferma) de a mi schimba masina de familie (adica batrana Toyota:) )si sa fac un upgrade cu o Skoda Superb. Dupa un miliard de configurari si o vizita rapida la showroom Aviatiei, mi am dat seama ca sunt tare indecis! :)

Practic acum vine problema mea: sunt pus in situatia de a alege intre doua motorizari:
Superb Elegance TDI CR 4X4 DSGMotorina2.0l / 103kW / 140CPDirect Shift Gearbox

[/size]
Superb Elegance TDI CR DSGMotorina2.0l / 125kW / 170CPDirect Shift Gearbox

Practic ce imi doresc eu, nu exista! Adica 4x4, DSG, 170 CP

De aceea ma vad in situatia de a face un compromis: ori mai multa putere si renunt la 4x4, ori mai putina si am si 4x4....

Dupa 2 ierni cu zapada multa, in conditiile in care  merg si mult cu masina iarna (lucrez in vanzari si consultanta) imi doresc tare mult tractiune integrala....
Pe de alta parte, ma gandesc ca la cat de mare e masina asta, am nevoie si de ceva putere, si 30CP in plus sunt bineveniti....

Asadar, cei care au experienta condusului de Superb (sau care stiu bine aceste motoare) ce imi recomandati? mai multi cai putere sau placerea si siguranta oferita de 4x4?

Am inteles de la dealer ca nu e mare diferenta intre cele 2 motoare (cuplul este 320 fata de 350, deci nu f mare diferenta)

Ideea e ca nu ma grabesc ca de abia mi am pus Toyota la vanzare si ma astept sa se intample schimbare cam in 2 luni.
Pe de alta parte, avand in vedere si configuratia aleasa de mine (eleganta + car kit + sistem audio 10 boxe, piele crem ventilata, etc etc) ma astept sa dureze asa ca pot linistit sa fac o rezervare pe cateva sute de euro daca m am decis.

Astept cu interes sfaturile voastre, sunt sigur ca vor fi mai mult decat bine venite :)

va multumesc.

PS: daca mai aveti si alte sfaturi (orice legat de aceasta masina, inclusiv configuratii, optiuni de nelipsit) sunt avid de "ponturi" ca un burete stafidit :))

Alexandru.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de bogdanpiatra
[Iunie 26, 2026, 09:12:57 p.m.]

Cine suntem si ce putem face pt a va ajuta? de vquzby
[Iunie 26, 2026, 10:41:53 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Iunie 19, 2026, 12:51:17 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

* Mesaje recente