Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Decizie alegere motorizare Superb - tare indecis! :) 4x4 vs CP :)  (Citit de 26918 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
Re: Decizie alegere motorizare Superb - tare indecis! :) 4x4 vs CP :)
« Răspuns #20 : Septembrie 20, 2012, 06:45:31 p.m. »
Ce-i drept nu ma avant niciodata in afara asfaltului, unde clar se face diferenta intre cele doua tractiuni.

Bine punctat, asta cam face diferenta intre a avea sau nu nevoie de integrala, in proportie de 75% cred eu :)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2785
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #19 : Septembrie 20, 2012, 06:42:31 p.m. »
@Doru
superb fwd are 1460kile, adica aceeasi greutate cu a ta, insa e cu 30cm mai lunga. Plus ca e model mai nou, si au tendinta de ingrasare.
Cifra am scos-o din techspecsurile modelelor fwd si awd, nu mai stiu exact, insa diferenta era in jur de 100kile.

Cu utilitate sunt de acord ca e discutabila. Eu personal n-am ramas niciodata impotmolit din cauza zapezii in sine, ci doar din cauza traficului impotmolit din cauza zapezii la 10km distanta.
Dupa o noapte de ninsoare la mine e criminal sa incerci sa iesi cu masina. Intr-un scaun cu rotile esti mult mai rapid. 
Chestia cu utilitatea tine de "profilul" utilizatorului... unde locuieste, la ce foloseste masina, etc. De asta e important sa isi puna intrebarea respectiva, in anumite cazuri poate fi utila, in altele nu, si nu se pot compara parerile si experientele a doi forumisti... decat daca locuiesc impreuna si folosesc masina la fel :D

iwolfy
Intrebarea nu e daca ai ramas blocat, ci daca ai ramas blocat intr-un loc unde un awd a trecut pe langa tine. Se poate intampla sa ramai blocat, insa asta nu inseamna ca cu awd ar fi trecut, si awd-urile pot ramane blocate. Nu la fel de usor, insa pot.
« Ultima Modificare: Septembrie 20, 2012, 06:45:06 p.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #18 : Septembrie 20, 2012, 04:28:24 p.m. »
Eu iarna trecuta am ramas in parcare (intre blocuri) blocat de cateva ori.

Banuiesc ca un superb, fiind si mai lung si mai greu, ramane si mai usor blocat.

Acuma depinde si de utilizarea fiecaruia. (daca dupa o noapte de nins incontinuu te poti lipsi de masina a doua zi la 7 dimineata... atunci chiar nu-si are rost un 4x4)

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #17 : Septembrie 20, 2012, 04:00:49 p.m. »
 :-? Daca stau sa judec la rece, James cam are dreptate. Personal nu am simtit niciodata lipsa tractiunii integrale, fie iarna, ploaie, polei sau tsunami. Ce-i drept nu ma avant niciodata in afara asfaltului, unde clar se face diferenta intre cele doua tractiuni.
Land Rover Discovery 3

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #16 : Septembrie 20, 2012, 02:01:02 p.m. »
Mie 4x4 mi se mare un moft inutil si pagubos pentru o masina de strada. Pagubos pentru ca aduce aprox 100kile in plus, pierde putere ca sa incalzeasca ulei prin diferentiale, scade performantele reale si creste consumul.

Nu stiu greutatea unui vasco-cuplaj Haldex complet + cardan, dar mie 1450 kg pt o Skoda 4x4 pe benzina ca a mea nu mi se pare deloc mult. Si de acord ca pierderile in transmisie cresc insa la consum pot spune ca diferenta e maxim 0,5L/100km si asta cu motor stock, resoftat e alta poveste si poti obtine consum bun daca stii si vrei, nu daca te chinui, rog a se face diferenta de nuanta !

Nu stiu la Superb 3T cum sta treaba cu greutatea finala dar in principiu nu vad multe dezavantaje la o integrala electronica.

Offline dod0

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 101
  • engi
  • Auto: O2 FL 2.0 TDI DSG
« Răspuns #15 : Septembrie 20, 2012, 02:53:43 a.m. »
^this

Subscriu.

170cp + DSG. De ajuns.
După care DSG tuning şi dus motorul în 200cp :)
Superb 1.9 TDI 2003 / Superb Combi 2.0 TDI 2010 / Octavia 2 FL 2.0 TDI DSG 2011

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2785
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #14 : Septembrie 19, 2012, 10:55:44 p.m. »
Eu o sa fiu putin Gica-contra :D Nu de alta dar e plictisitor sa fie toti de aceeasi parere :D

Mie 4x4 mi se mare un moft inutil si pagubos pentru o masina de strada. Pagubos pentru ca aduce aprox 100kile in plus, pierde putere ca sa incalzeasca ulei prin diferentiale, scade performantele reale si creste consumul.

Cu inutilitatea, sunt de acord ca e discutabil. Da, frumos, e bun iarna, pe polei, etc, teoria o stim cu totii. Insa in practica, ar trebui sa iti pui urmatoarea intrebare: Cu Avensisul ai ramas vreodata blocat iarna, in timp ce o masina cu integrala a trecut pe langa tine, iar el a mers mai departe si tu nu? Daca da, atunci poate ai nevoie de o integrala. Daca nu, atunci e moft...
Intr-un oras ramai blocat nu pentru ca nu face fata masina ci pentru ca traficul e blocat la km distanta. Daca stai intr-un sat izolat, atunci poate in anumite cazuri foarte speciale te-ar ajuta, fix intre momentul cand strada devine impracticabila pentru un fwd normal si cel in care e impracticabila si pentru un TAB.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #13 : Septembrie 19, 2012, 08:52:21 p.m. »
Interesant de citit aici: http://www.briskoda.net/forums/topic/191718-so-can-dsg7-only-handle-250-nm/

Si acum citez:

"Lubrizol who make Oil to go in DSGs have made this site called Dual Clutch Transmission Facts. They maintain that
<Wet clutches running in an oil bath or mist are used for higher torque applications where there is more energy to handle and more heat to dissipate. >
[...]
So you can infer whatever you like from all of this. But seemingly the DSG7 is used in lower torque applications to avoid heat build up in the clutches under high loads. So it is the clutches that are the weak link.

How does this sound:
Dry clutches cannot dissipate heat as effectively as wet clutches, this is why the 7sp DSG OAM is used in lower Torque applications.

BTW, I read and someone can probably confirm, there is no OEM launch control option envisiaged for the DSG7 OAM. Again I would assume this is to prevent excessive heat build up and prolong the life of the clutches."

Si continui:

"So, in summary -

1) The 6 speed DSG with oil filled clutches has been around since 2004, and can officially handle 350nm, unoficially 500+ has been fed through it with no breakages. The higher 500+ applications are likely to have uprated clutches. These transmissions require oil changes every 60,000k or in severe applications more often. Early versions had oil coolers which were dropped around 2007. I have recently seen this transmission out of a car, and I was surprised at how big it is. Is also used in V6 R32 AWD cars, and in the case of APMitchell's R32 Turbo is handling some extreme power and torque.

2) The newer (around 2008 ) 7 speed DSG has dry clutches, self-contained mechatronics, and separate oil in the gear sump, which is billed as "lifetime service". Theoretically this means never to be changed, in reality a change at 100 or 120k might be advisable. This transmission is oficially rated at 240 or 250nm and is smaller than the 6 speeder for use in smaller cars such as Polo, but I think is being used in quite a few larger cars to replace the 6 speeder, such as Golf VI, Skoda, Jetta with the 1.4 engines. Tunes on these are taking the torque well beyond the rating.

3) An even newer version of the 7 speed DSG is being used in Amorak and T5, with engines fitted to those vehicles rated at 400nm. The transmission has dry clutches and is a beefed up version of 2), presumably it will be physically larger than the 240nm version. Maximum torque handling is possibly similar to the Audi S-Tronic 7 speeder which is officially 550nm. If that twin turbo diesel finds its way into Passats or Golfs as an R variant they will get the trannie too."

Toata discutia aici: http://www.vwwatercooled.org.au/forums/f15/dsg-servicing-intervals-31713-3.html

Poate ca fabrica a limitat din proprie initiativa cuplul la DSG6 la 350Nm dar fizic ea permite lejer pana la 500Nm !!
Nu acelasi lucru il putem spune despre DSG7 dry, unde eu unul nu as depasi 300Nm in conditii safe...

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #12 : Septembrie 19, 2012, 08:07:24 p.m. »
Ba da, tot 350 Nm are si la varianta CVM, ar fi fost ciudat si "descurajant" daca cea cu DSG avea mai putini Nm.
Insa parerea mea e ca e limitat cuplul la 350 Nm si sunt curios de ce.
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline oaspetele

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bistrita
  • Mesaje postate: 343
  • Auto: SUPERB 2.0TDI 125KW
« Răspuns #11 : Septembrie 19, 2012, 08:01:27 p.m. »
poi nu are 350 NM si la ala fara dsg ?
VW Golf VI 1.6MPI Trendline
Skoda Superb Combi Elegance 2.0TDI 125KW

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #10 : Septembrie 19, 2012, 07:21:07 p.m. »
...
In privinta lucrurilor care nu-mi plac:
-filtrul de particule care la un mers preponderent urban incepe sa faca figuri
-datorita acestui filtru m-am ferit pana acum sa-i fac o resoftare de teama de a nu-l infunda la fiecare 100 de km ( are viata limitata si este foarte, foarte scump de schimbat) Stiu sunt voci care sustin ca se poate indeparta si suda o teava goala in loc, dar nu prea sunt adeptul modificarilor de genul asta.
...
Eu incep sa cred ca nu am DPF :)
Lasand gluma la o parte, eu merg cam 90-95% din timp in oras si in ultimul an si 3 luni de cand am masina nu am avut probleme cu DPF-ul, nici nu l-am simtit.
Mentionez ca masina mea e si resoftata.
Astfel incat cred ca nu are rost sa te stresezi din cauza DPF-ului, la DSG e si foarte simplu sa nu ii creezi probleme (muti in S dupa ce s-a incalzit motorul).

...
3. Nu exista limita data de producator la 350Nm pt DSG6
...
Doru, te cred, dar care e explicatia faptului ca motorul de 170 CP e limitat la 350 Nm?
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline silverboy3

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Wroclaw
  • Mesaje postate: 195
  • Auto: 2010 Superb 2.0 170
« Răspuns #9 : Septembrie 19, 2012, 02:55:54 p.m. »
Si eu am ales 4x4 si 170HP fara DSG.
Motivul a fost destul de simplu.
Masina este destul de mare, iarna m-a ajutat destul de mult 4x4, mai ales in Cernavoda unde sta zapada cate o saptamana pana sa dea cineva cu lama. Intotdeauna Cernavoda este zona crepusculara cand vine vorba de zapada, cum ajungi la drumul national catre Constanta este perfect curat, in oras zici ca esti la Polul Nord.
Am avut un caz si vara asta cand am fost cu sotia la plaja pe langa Navodari, am dus masina aproape de plaja si in fata mea un Passat wagon era bagat in nisip, in mare parte si din cauza soferului care accelera ca tampitul. M-au rugat oamenii sa il ajut sa iasa si l-am tras usor, 4x4 si-a facut cu brio treaba.
In rest asa cum a mentionat si razvan rs am mers si eu cu un Superb de 140HP fara 4x4 si DSG. Mi s-a parut ca este mult mai lenta si nu are aceeasi "vana" cand vrei sa depasesti in forta.

In rest, sunt foarte multumit de ea, in februarie face 3 ani si nu mi-a facut nici o problema grava. Am mers destul de putin ca si km, am doar 35000.
« Ultima Modificare: Septembrie 19, 2012, 02:57:47 p.m. de silverboy3 »
2010 Superb 2.0 170 4X4

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #8 : Septembrie 19, 2012, 02:16:54 p.m. »
Victor, din cate stiu eu combinatia DSG-4x4-170CP nu este posibila, cel putin in RO.
Land Rover Discovery 3

Offline victor77

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: 47.533313,25.545187
  • Mesaje postate: 160
  • Auto: Superb 2.0 TDI 170HP
« Răspuns #7 : Septembrie 19, 2012, 11:04:51 a.m. »
Eu am ales 4x4 si 170 cai. Regret lipsa DSG-ul dar in momentul in care am dat eu comanda termenul de asteptare pentru 4x4 cu DSG era peste 7 luni. Diferenta de 30 cai o poti scoate din resfotare.
Skoda Superb 2.0 TDI 125 KW 4x4  Ex: VW Golf IV 1.9 TDI ALH
Intotdeauna exista o prima data

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #6 : Septembrie 19, 2012, 09:27:52 a.m. »
1. Alege 4x4 pe 140 cai, din motivele mentionate deja de Robert.
2. Tractiunea te va ajut atunci cand vei avea nevoie, nu vei regreta.
3. Nu exista limita data de producator la 350Nm pt DSG6
4. DPF se poate scoate prin soft

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de bogdanpiatra
[Iunie 26, 2026, 09:12:57 p.m.]

Cine suntem si ce putem face pt a va ajuta? de vquzby
[Iunie 26, 2026, 10:41:53 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Iunie 19, 2026, 12:51:17 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

* Mesaje recente