Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Noul Ford Focus 1.0T EcoBoost 125CP  (Citit de 48887 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
Re: Noul Ford Focus 1.0T EcoBoost 125CP
« Răspuns #38 : Aprilie 29, 2013, 10:30:18 a.m. »
Am fost la testdrive la Ford, atat la Bmax 1,0 ecoboost 100CP, cat si la Focus Sedan 1,0 ecoboost 125 CP.
Parerea mea este ca, vorba lui George Buhnici,  ambele merg neasteptat de bine.  ;)
1)Bmax este dotat cu un motor 1.0 ecoboost si 100 CP, dar are si o greutate de 1038 kg (deci mai usor decat Octavia si Focus).
Inca de la primii metri am observat ca motorul se infige...si masina se duce...e ca un bondar...bazz, a doua, bazz.3000 turatii, bag a treia, bazz....3000 turatii, bag a patra, bazzz.....
Motorul merge constant, nu are lipsuri de acceleratie in vitezele inferioare....
Totusi, ca puncte proaste, consuma mult mai mult decat se lauda Ford........am vazut si consum instantaneu de 19%...ceea ce la 1,2 TSI nu prea vad.
Alt punct prost este felul in care e asamblata....mi se pare ca scartaie, e prost asamblata...parca nu e bine facuta...e din saracie, pot sa spuna altii
 ce vor, dar raman la parerea ca e diferenta intre o masina facuta in Germania si una facuta la Craiova. :042:
2)In schimb Ford Focus, asamblat in Germania, e mai bine inchegat, si mai bine asamblat.
Motorul 1,0 ecoboost si 125 CP misca masina f bine, mai bine decat Bmax si 1,2 TSi...ce sa mai, masina se duce,...e foarte infipta..inclusiv in vitezele mici...masina accelereaza bine...si in toate vitezele. Ce sa mai, merge mai bine decat 1,2 TSI....dar mai prost decat 1,4 TSI..  ;)

In concluzie, atat Bmax cat si Focus 125 CP sunt masini fasnete si infipte..totusi, sunt motoare de turatie, si puterea lor vine dinfaptul ca motorul se tureaza f usor, mai bine zis pedala de acceleratie e f. sensibila la apasarea acceleratiei...usor apas si ajung in 2700 turatii..(exact de cat ai nevoie)...apas putin, urc in 2700 turatii...si din acest motiv apare si senzatia de bondar a motorului.
Totusi, consumul e mai mare....tot turant motorul, obtii consumuri mai mari ..
Prin contrast, 1,2 tsi are o pedala de acceleratie care abia raspunde la comenzi...apas, apas, apas...si abia ating 2700 turatii...si in acest timp Ford Focusul a luat avant, daca s-ar pune problema de liniute.  :-SS
Daca si 1,2 TSI ar avea o pedala de acceleratie senzitiva, sa ajung usor in 2700 turatii...eu cred ca ar fi mai bun sau macar la fel cu Focusul....dar ce sa te faci cu softistii de la Skoda...care se gandesc numai sa nu pice turbina si sa aiba consum mic...

In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #37 : Aprilie 27, 2013, 12:20:43 a.m. »
Eu sunt membru activ ClubFord.ro si  din ce am observat la motorizarea 1.0 Ecoboost pana acum nu am vazut cazuri (dar nici nu sunt asa de multi membri). In schimb am vazut 2 membri cu motorul schimbat la 1.6 EcoBoost 150CP (probleme cu pistoanele), o turbina schimbata la 1.6 EcoBoost si un utilizator ce a ramas in mijlocul intersectiei pentru ca s-a blocat cutia de viteze.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3199
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #36 : Aprilie 26, 2013, 07:23:41 p.m. »
8 ani * 15000/an= 120000 km tine??

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #35 : Aprilie 26, 2013, 05:49:01 p.m. »
Merge, nu zic nu, dar cat ? :))
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #34 : Aprilie 26, 2013, 03:39:22 p.m. »
asa ma gandesc si eu....1,0 e cam mic....mai ales ca baiatul vrea sa tina masina 8 ani....acum si 1.2 mi se pare mic....daramite 1.0...
Insa a recunoscut si el ca 1,0 ecoboost 125 CP merge f bine.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #33 : Aprilie 26, 2013, 03:11:20 p.m. »
Inca nu ai invatat Sorin ca de vreo 10 ani in curand nu se mai fac motoarele "alea" de care povestesti tu ? :)
Eu ma refer la modernismele de azi, ca de motorizarile dinainte de 2000 stiu cat de fiabil erau facute...

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #32 : Aprilie 26, 2013, 02:55:29 p.m. »
Eu am avut masina cu aproape 200kkm cu un motor de 1.2 :)  Si cand am dat-o motorul era in super forma, nu avea nicio degradare de performante, sau halit ulei, fum sau chestii d-astea...

Si stiu un tip cu Fiat Uno cu motor de 1L care avea peste 350kkm cu ea. Ieseau arcurile din scaune, insa motorul era in mintile lui, desi fiind si fiat si motor mic ar trebui sa fie culmea nefiabilitatii....
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #31 : Aprilie 26, 2013, 02:25:45 p.m. »
Eu am inceput sa ma cam tem de motoarele mici cu turbina, ...

Motoarele cu cilindree mica nu sunt motoare de cursa lunga...nici un motor sub 1300-1400 cmc nu va face istorie.
Cu cat cilindreea e mai mare, cu atat mai putin stresat si neturat functioneaza motorul si cu atat mai mult isi prelungeste viata...
Nu-l lasa sa-si ia ascutitoare sau drujba, ci o masina totusi ;)

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #30 : Aprilie 26, 2013, 02:12:27 p.m. »
am vazut ca si ei se plang de bolile copilariei, dar nu neaparat la motor. (zgomote mai ales).
Decamdata a fost la testdrive, si a ramas impresionat de 1,0 ecoboost si 125 CP....dar nu l-am lasat sa dea nici un avans pana nu incearca chiar motorizarea pe care vrea sa o ia: 1.0 ecoboost si 100 CP. Dealerul ii spune ca merg cam la fel...dar am mai auzit eu povestea asta la 1,2 TSI si 1.4 TSI... =))

Offline Andrei1980

• Gold member
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 1792
  • Auto: Toyota Corolla 2.0 hibrida 140
« Răspuns #29 : Aprilie 26, 2013, 11:52:38 a.m. »
a mai mers cineva cu Ford Focus 1,0 ecoboost?
Ce parere aveti de motorizare? Au fost probleme (gen turbina, motor...)?
Intreb pt ca un coleg de la birou vrea sa isi cumpere motorizarea.... ma intreaba pe mine si nu stiu ce sa ii spun.
eu am inceput sa ma cam tem de motoarele mici cu turbina, parca l-as trimite tot la Mazda 3, 1,6 mpi si 105 CP>
Sa intre pe forumul ford(este la fel de mare ca si acesta sau VW forum) si acolo sunt pareri despre 1.0 ecoboost. Deaocamdata din cate am observat nu prea sunt probleme.
Au fost cateva turbine cazute, dar se pare ca numai din cauza utilizari defectuoase al motorului, oprire imediata dupa forje, sau forje cu motorul rece...in rest nimic special.
« Ultima Modificare: Aprilie 26, 2013, 12:06:57 p.m. de Andrei1980 »
Toyota Corolla TS - 2.0 196, Exclusive, MY2024
Ex: Seat Leon ST, Skoda Octavia 2FL 1.4 TSI

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #28 : Aprilie 26, 2013, 11:39:04 a.m. »
Nope, nu m-am plans decat pe forum. Si pe forum m-am plans mai ales de lipsa de putere in vit I si II, nu de altceva. ;)
Mi se cere parerea de cei care se pricep mai putin ca mine, ca cei care se pricep mai bine nu ma consulta.

Offline drapar

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 1255
  • De catva timp inscris
  • Auto: Golf VII 1.0 TSI
« Răspuns #27 : Aprilie 26, 2013, 11:30:13 a.m. »
Intreb pt ca un coleg de la birou vrea sa isi cumpere motorizarea.... ma intreaba pe mine si nu stiu ce sa ii spun.
eu am inceput sa ma cam tem de motoarele mici cu turbina, parca l-as trimite tot la Mazda 3, 1,6 mpi si 105 CP>
Asa mult te-ai plans de experienta avuta cu 1.2 TSI incat ai devenit consilierul colegilor tai ? ;)
VW Golf VII FL Comfortline 1.0 TSI 115 CP - MY2019
Skoda Octavia II FL Drive Plus 1.6 TDI 105 CP - MY2012 (retired); Skoda Octavia II FL Business 1.2 TSI 105 CP - MY2010 (retired); Skoda Fabia I FL Combi Elite 1.2 HTP 64 CP - MY 2004 (retired)

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #26 : Aprilie 26, 2013, 11:06:25 a.m. »
a mai mers cineva cu Ford Focus 1,0 ecoboost?
Ce parere aveti de motorizare? Au fost probleme (gen turbina, motor...)?

Offline Mach3

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Salonta
  • Mesaje postate: 120
  • Aim for higher grounds...
  • Auto: Octavia 1.9 TDI
« Răspuns #25 : Septembrie 22, 2012, 12:28:19 p.m. »
Daca motorul este fiabil, e fain la taxe :)
Processing...

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #24 : Septembrie 21, 2012, 12:24:23 p.m. »
@dragosM: totusi au fost probleme si la motoarele 1,8 TSI..de care nu poti sa spui ca e motor anemic, dar dotat cu turbina babana.
De 1,2 TSI poti sa spui ca e motor mic cu turbina mare (desi faptul ca ii cade lantul nu are absolut nici o legatura cu turbina), dar de 1,8 TSI nu mai poti sa spui acest lucru.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()