Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Noul Ford Focus 1.0T EcoBoost 125CP  (Citit de 48899 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
Re: Noul Ford Focus 1.0T EcoBoost 125CP
« Răspuns #68 : Ianuarie 30, 2019, 12:19:16 p.m. »
M-am exprimat neclar, cand ziceam ca vreau sa testez motorul de 1.5 m-am referit la benzinar. Poate combinatia motor pe benzina + cutia automata n-o fi asa dubioasa cum ziceau aia ca ar fi la dizal.
La mine automata e un must have, nu pentru ca as fi mare fan, insa vreau sa renunt la doua masini (care stau degeaba) si am nevoie de automata ca sa poata conduce si sotia (are permis doar pt automata, aici exista asa ceva).

Mazda 3 hatch a cazut de pe lista... ar mai fi o speranta cu versiunea berlina, pe care inca n-am vazut-o.

Ar mai fi Kia Ceed 1.6 tgdi cu cutia dct7 o optiune....
« Ultima Modificare: Ianuarie 30, 2019, 12:21:52 p.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #67 : Ianuarie 30, 2019, 11:06:34 a.m. »
e posibil sa apara si versiuni awd. Podeaua din spate nu e ca la Logan, sa treci din o parte in alta ca pe terenul de fotbal...ar avea loc de o transmise catre puntea spate, dupa parerea mea de novice.
Legat de motorul 1.5 diesel 120 CP, acesta merge bestial pe vechea cutie PowerShift de pe Focus III(care e cu dublu ambreiaj). Are un coleg un Focus III wagon 1.5 diesel 12o CP cu cutie automata PĂowerShift, si e neasteptat de vivace. Alt coleg are Focus Wagon 2,0 tdci 150 CP cu cutie automata powershift, si e super incantat de motor si cutie. Din pacate nu stiu nimic de noua cutie automata cu 8 rapoarte care a inlocuit fostul Powershift..
Legat de suspensia independenta, toate versiunile de wagon au suspensie independenta (cel putin asa se lauda dealerul de la Colina)

In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #66 : Ianuarie 30, 2019, 10:03:29 a.m. »
Preturile la gadgeturi ar trebui sa scada de la un an la altul, adica nu poti compara pretul tabletei de 8" din 2019 cu ala al tabletei de 8" din 2010.
Eu as vrea sa ma inscriu la un test cu motorul de 1.5 cu cutie automata (care vine si cu suspensie independenta). Dieselul de 1.5 l-au testat unii de la o revista si au cam criticat cutia automata.
Si sunt zvonuri ca pe versiunile "active" ar putea aparea si awd, ca cica deja podeaua pare facuta sa aiba loc de cardan.... 
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #65 : Ianuarie 30, 2019, 09:44:12 a.m. »
E posibil ....oricum, masina era un wagon  f dotat ptr un pret de 15900 euro, adica avea multe gadgeturi care, daca erau puse pe alta marca (ex Skoda Octavia combi) ar fi dus pretul peste 20000 euro: senzori parcare fata spate, camera vederi spate, scaune incalzite, volan incalzit, parbriz incalzit, ecran multimedia cu touch screen de 8 inci.
La prima vedere parea best buy, mai ales ca varianta wagon arata f bine.
Doar ca motorul 1.0 ecoboost a fost un deal-breaker.

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #64 : Ianuarie 29, 2019, 05:52:51 p.m. »
Eu cred ca e vorba de costuri: e mai ieftin de produs un motor in 3 cilindri si diferenta pot sa o bage in gadget-uri electronice.
O masina in 3 cilindri cu punte spate e clar mai ieftina decat una in 4 cilindri si multi-link; cu o masa mai redusa obtin si noxe mai bune.

Cum Ford a renuntat la masini in SUU, nu prea mai au niciun motiv sa mai faca motoare mici cu 4 cilindri; oricum in EU se cumpara intai dupa cifra CO2, taxa de poluare si apoi numarul de cilindri si capacitate.
« Ultima Modificare: Ianuarie 29, 2019, 05:55:49 p.m. de Iulian M »

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3199
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #63 : Ianuarie 29, 2019, 09:54:16 a.m. »
Nu de asta se renunta la motoarele in patru cilinfri si se fac in trei, vizitator...........Pentru a urca mai usor in ture...............
Eu am intrebat motivul, probabil se gaseste pe net, dar nu am timp sa caut, dar daca il stiti, motivul real, nu baliverne............postati-l

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #62 : Ianuarie 29, 2019, 09:36:47 a.m. »
Un avantaj este ca urca repede in ture....atat 1.0 ecoboost cat si 1.0 TSI urca foarte repede in ture. Ai apasat de 2 ori pe pedala si ai ajuns la 4500 turatii...De fapt 1,0 TSI mi se pare mai reusit si mai echilibrat decat ecoboostul, doar ca e si mai lesinat sub 2000 turatii. De bine, de rau 1.0 ecoboost mai are ceva putere sub 2000 turatii, dar 1.0 TSI are demaraj de bicicleta.

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #61 : Ianuarie 29, 2019, 08:39:52 a.m. »
Ai uitat sa pui bmw pe lista..
L4 e noul v8!  :))
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3199
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #60 : Ianuarie 29, 2019, 08:31:54 a.m. »
Oare de ce incepe acest trend cu motoare in 3 cilindri?
1,5 ecoboost nou e tot in trei. Skoda continua in draci cu motoarele in trei. Renault a inceput si el cu 1.o si 0.9.
Problema de costuri? De poluare? Totusi se incearca si ceva costuri pentru echilibrarea lor, care poate ar acoperi si cel de-al patrulea cilindru.
Fiat parca scosese si ceva in doua pistoane........

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #59 : Ianuarie 28, 2019, 10:33:57 p.m. »
Solutia e clara: asteapta ST-ul sau testeaza Ceed cu motorul de 1.6t. (Kia are atat geamuri atermice cat si suspensie multi-link pe spate)

E interesant cum a ajuns un motor in 4 cilindri sa fie apreciat la fel de mult ca si butonul clasic de volum care cam dispare. #Progres
« Ultima Modificare: Ianuarie 28, 2019, 10:36:06 p.m. de Iulian M »

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #58 : Ianuarie 28, 2019, 12:15:37 p.m. »
Sambata am testat noul Ford Focus hatchback cu motor 1,0 ecoboost 125 P, nivel de dotari ST.
Ce sa spun, cand am vazut masina in show-room m-a atras pe loc: wagon-ul este mare, are spatiu suficient in spate si la portbagaj. In fata finisajele sunt mai bune decat ma asteptam: la varianta trend +pachet trend +pachet iarna finisajele sunt de calitate, plastic moale pe partile superioare ale bordului, volan si schimbator in piele, scaune mai subtiri dar confortabile, suport lombar reglabil ptr scaunele din fata, scaune si volan incalzit. Tableta din bord e bine integrata, totul mi se pare de calitate si bine echilibrat, ergonomic, muult peste varianta precedenta (adica Focus Mk III). Varianta Wagon da foarte bine pe culoarea alb nemetaliza, mai ales ca are si grile cromate la geamuri.
 Singurul minus sunt cotierele din usi, care erau muult prea jos pozitionate...nici nu puteam sa imi odihnesc cotul pe ele. Alt minus e cotiera centrala, care culiseaza doar fata - spate nu si sus-jos.
Dupa ce am admirat masina, am plecat pe traseu. Inca de la inceput am remarcat directia electrica, mai precisa decat la Octavia 2, dar cam artificiala si cam moale. Personal prefer o directie mai tare, dar cu feedback (gen Mazda 6).
Odata iesit in test drive, masina incepe sa ma dezamageasca: inca de la inceput remarc alunecusul stanga-dreapta al masinii....de parca eram la sanius (aluneca parca mai rau de spate). Il intreb de dealer de ce e instabila, si el respectuos imi spune ca e de la polei/ Am ramas mirat de raspuns ptr ca, pe acelasi drum venisem si eu cu a e mea, si fusese mult mai stabila. Ca sa inlatur dubiu, la plecare am fost cu masina mea pe acelasi drum, si nici vorba de polei: Skoda Octavia era f stabila pe acest drum..nu cunosc explicatia instabilitatii ptr Focus ST, mai ales ca avea cauciucuri noi...insa cred ca lispa puntii independente pe spate si-a spus cuvantul.
Motorul a fost a doua dezamagire: vibrant si cam lesinat....da, e putin mai fasnet decat 1,2 TSI 105 CP, dar sub 1,4 TSI 122 CP (desi au aceeasi putere). urca repede in ture dar tot greu se misca....si asta e pe warianta ST, imi inchipui ca pe wagoon va fi si ma lent.
Vibratiile se simt....si se simt cam ca la diesel. Avea dreptate IulianM cand a zis ca ele se vor simti indiferent cati arbori de contrabalansare vor pune...
ma rog, pe 1,5 ecoboost sunt convins ca masina ar avea alta dinamica, insa mie unul mi-a cam iesit din cap 1,0 ecoboost.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #57 : Septembrie 11, 2017, 11:35:34 a.m. »
da, ati fost singurul care nu s-a plans de cum trage 1,2 TSI. Cu siguranta DSG-ul a fost de ,,vina'', ptr ca daca erati cu manuala sigur va schimbati parerea.
Si eu zic ca 1.0 ecoboost trage mult mai bine decat 1.2 TSI si 1.0 TSI, desi in carte ecoboost-ul e mai lent putin pe segmentul 0-100km/h:
-11.0 secunde ptr ecoboost,
-10.9 sec ptr 1.2 TSI
-9.7 sec ptr 1.0 TSI

Offline noobinhood

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 321
« Răspuns #56 : Septembrie 11, 2017, 11:28:30 a.m. »
Imi e greu sa fac acum o comparatie. Sunt mai bine de 3 ani de cand nu am mai condus Octavia.
Totusi daca iti aduci aminte eu nu m-am plans niciodata de modul in care trage 1.2 tsi - poate de vina era DSG-ul care are clar o alta etajare fata de 6MT.

Cat despre Ford, tot ce pot sa spun este ca trage foarte bine, dar sa nu uitam ca motorul 1.0 125CP, desi este dat tot cu 170nm cuplu in carte, beneficiaza de un boost temporar de pana la 200nm.
fosta- Octavia 2 Facelift, 1.2TSI, DSG7, Business, Candy White
actuala- Ford Focus 3 facelift, 1.0ecoboost 125cp, trend + optionale

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #55 : Septembrie 11, 2017, 09:26:11 a.m. »
asa am zis si eu dupa ce am fost la test-drive, ca motorul 1.0 ecoboost 125 CP  trage excelent.
Iti mai mentii afirmatia ca 1,2 TSI cu DSG trage mai bine?

Offline noobinhood

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 321
« Răspuns #54 : Septembrie 10, 2017, 11:16:28 a.m. »
Salutari la toata lumea.
Am zis sa mai dau pe aici pentru o scurta adaugire.

Am cu Focusul aproape 40000km facuti in 2 ani si 10 luni.
Nici o problema de nici o natura. Nici la motor nici prin alte parti. Am facut doar reviziile anuale si atat.
Motorul trage excelent iar masina este la fel de inchegata ca la inceput - nu se aude nici un greiere si suna la fel de infundat la hartoape ca in prima zi.

Acum insa am o Suzuki SX4 S-Cross, modelul facelift aparut la finele anului trecut.  :x
Tot motor de 1L, doar 112cp. Dar asta deja este alta poveste - poate ii fac o prezentare mai detaliata intr-un topic dedicat.
« Ultima Modificare: Septembrie 10, 2017, 11:18:06 a.m. de noobinhood »
fosta- Octavia 2 Facelift, 1.2TSI, DSG7, Business, Candy White
actuala- Ford Focus 3 facelift, 1.0ecoboost 125cp, trend + optionale

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()