Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: scurgere de ulei la furtunul de vacuum  (Citit de 7056 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cristi87

• Junior
  • *
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 54
  • -
  • Auto: octavia 2 1.9tdi bjb
Re: scurgere de ulei la furtunul de vacuum
« Răspuns #5 : Februarie 23, 2013, 07:38:23 a.m. »
asa am inteles si eu de la mai multi mecanici ca daca nu face masina figuri trebuie lasata in pace.. multe dau ulei pe la EGR.

Offline dadu221

• Junior
  • *
  • Locaţia: PLOIESTI
  • Mesaje postate: 86
  • Auto: octavia1 -1,9 tdi
« Răspuns #4 : Februarie 22, 2013, 11:46:29 p.m. »
poza e a mea plagiatorilor :) Egr-ul dupa curatare a stat o perioada curat apoi s-a murdarit iarasi si nu ai ce sa ii faci decat sa te obisnuiesti. Furtunasul ala mic l-am potolit cu silicon si la fel si capacul. si cam atat! nu va bateti capul din ratiuni estetice. bucurati-va ca nu aveti probleme serioase.
ghiii, Batore!

Offline hadrian27

• Doar inscris
  • Locaţia: oradea
  • Mesaje postate: 1
  • Doar Inscris
  • Auto: octavia, 1.9 tdi,ALH
« Răspuns #3 : Octombrie 30, 2012, 10:49:20 a.m. »
Salut,

Si la mine e la fel ... cu ulei in zonele respective... dar mai mult ulei am in zona EGR-ului.
Daca ai rezolvat cumva problema, pls info

ms

Offline Glacius

• Junior
  • *
  • Locaţia: London, UK
  • Mesaje postate: 29
  • Membru nou
  • Auto: Skoda octavia1.9 TDI
« Răspuns #2 : Septembrie 24, 2012, 12:32:29 p.m. »
A demontat cineva aceasta valva cu mana sa ( Positive Crankcase Ventilation valve) ? nu stiu cum sa o iau jos de pe carcasa motorului .. as dori sa o schimb deoarece dupa cateva documentari am inteles ca nu e normal sa ajunga ulei asa mult in acea zona si ar fi o problema cu acea valva
Skoda Octavia 1 din anul 2000 , 1.9 TDI ASV, 110 CP

Offline Glacius

• Junior
  • *
  • Locaţia: London, UK
  • Mesaje postate: 29
  • Membru nou
  • Auto: Skoda octavia1.9 TDI
scurgere de ulei la furtunul de vacuum
« Răspuns #1 : Septembrie 20, 2012, 09:51:36 p.m. »
Am observat ca am o scurgere  in zona furtunului ce vine din PCV valve(nr 1) de pe  motor si da in furtunul de aer( nr 2 in poza ) , e normal sa ajunga ulei pe acel furtun deoarce am inteles ca e pentru evacuarea gazelor arse.. ? Atasat cateva poze care le am gasit tot aici pe forum insa nu am gasit o rezolvare clara. Am scos acel  furtun, era ulei inauntru, cand l am pus la loc am strans colierul mai bine catre valva  insa in acea zona unde vine atasat pe furtunul de aer e doar o conectie gen click cu cateva riduri ce nu permite sa iasa  si atat ..nu exista un colier..

Faptul ca am o scurgere de ulei acolo indica o problema de functionare a acelui PCV valve de pe motor  sau daca opresc scurgerea punand un colier la capatul acelui furtun este in regula? Mentionez ca am cateva picaturi de ulei sub masina de seara pana dimineata ..atat de mult sa scape prin acel loc in mers?

« Ultima Modificare: Septembrie 20, 2012, 10:10:30 p.m. de Glacius »
Skoda Octavia 1 din anul 2000 , 1.9 TDI ASV, 110 CP

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()