Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Curea distributie vs. lant !  (Citit de 32469 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
Re: Curea distributie vs. lant !
« Răspuns #12 : Octombrie 04, 2012, 02:53:51 p.m. »

Motoarele de 1.3 de la fiat daca sunt diesel sunt venite de la Opel din cate stiu eu.

E adevarat, insa cu o mica corectie: e invers :D Opel (si Saab) iau unele diesele facute de fiat (1.3, 1.9 si 2.0) . Nu toate, cel de 1.7 de ex nu e fiat (e cred Isuzu) .  Mai e si unul V6 care e facut in cooperare fiat-holden.

Cureaua sau lantul de distributie nu transfera putere, ci doar cinematica. N-are deci legatura cu cuplul sau cu forta motorului... eu la bicla lantul il invart fara probleme cu picioarele, si ala transmite si sarcina... . Nici macar bicicletele de curse n-au transmisia pe curea, desi daca ar scadea efortul ar fi o idee interesanta.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #11 : Octombrie 04, 2012, 02:52:22 p.m. »
Eu am intrebat doar daca ai pedala tu mai usor daca ti-as pune curea in loc de lant :)

Avand in vedere ca vibrochenul e jos si axele cu came sus nu prea conteaza masa lantului ( e ca la lift, incarci 500 kg in lift cu o contragreutate tot de 500 kg; banuiesc ca si daca dai la pedale ai putea schimba putin balanta )

Offline DragosM

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 764
  • B-41-TSN
  • Auto: Octavia Tour II 1.4
« Răspuns #10 : Octombrie 04, 2012, 02:47:38 p.m. »
@iwolffy reformulez:

De ce curea la benzina? Este un motor cu un cuplu mai mic, oricum nu are rapoarte de forta asa de violente ca la un diesel, si trebuie sa fie silentios un motor pe benzina.

App de bicicleta: Ai lant pentru ca uneori fortezi ca sa urci un varf de munte etc  Nu ar merge curea !!

Oricum daca cureau trebuie schimbata pretul este minuscul fata de schimbarea unui lant :)

Oricum motoarele pe benzina cu turbo nu intra in ce spun eu aici :) ca si ele au un cuplu mare si rapoarte de forta!! Ca sa nu se inteleaga gresit!!

Eu vorbesc de MPI si altele aspirate
« Ultima Modificare: Octombrie 04, 2012, 02:53:08 p.m. de DragosM »
Skoda Octavia Tour II 1.4MPI 80cp
Kia Rio 1.5crdi 110cp 235Nm

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #9 : Octombrie 04, 2012, 01:44:01 p.m. »
De ce curea la benzina? Este un motor cu un cuplu mai mic si ii este greu sa invarta lantul si oricum nu are rapoarte de forta asa de violente ca la un diesel, si trebuie sa fie silentios un motor pe benzina.

Pai daca ii este greu sa invarta lantul, atunci ce sa mai vorbim de un compresor de A/C sau Alternator :)

Oare daca ti-as pune o curea la bicicleta, ai pedala mai usor?

Offline hawkeye

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 370
  • forumist in toata regula
  • Auto: Skoda O2 FL 1.4TSI
« Răspuns #8 : Octombrie 04, 2012, 01:42:46 p.m. »
bine spus DragosM. Dieselul cu lant si benzinarele cu curea. Si la mine un criteriu cand am ales motorizarea a fost distributia pe lant. Imi facusem un calcul ca mai mult de 150.000 de km nu voi folosi masina si deci nu va fi nevoie sa intervin asupra acestui aspect. dar din ce se vede ar cam trebui sa ma astept sau noile motoare (2012) vor fi scutite de aceste probleme ?
mandru si proaspat posesor de Skoda

Offline DragosM

• Gold member
  • Mesaje postate: 764
  • B-41-TSN
  • Auto: Octavia Tour II 1.4
« Răspuns #7 : Octombrie 04, 2012, 01:37:56 p.m. »
Eu sunt de parere ca Diesel-ul trebuie sa aiba lant si Benzina trebuie sa aiba curea.

De ce curea la benzina? Este un motor cu un cuplu mai mic si ii este greu sa invarta lantul si oricum nu are rapoarte de forta asa de violente ca la un diesel, si trebuie sa fie silentios un motor pe benzina.

La diesel de ce lant? Este un motor cu un cuplu mare si cureaua nu ar rezista la rapoartele de forta care le dezvolta un diesel si trepidatiile rezultate de motorul pe motorina ar afecta integritatea la curea. Si oricum este un motor mai zgomotos si nu se mai bazeaza pe liniste.

@james kilowatt la Kia eu aveam lant pe 1.5crdi 110cp si numai la consumatori se ducea o curea si au zis ca nu se schimba numai in cazul in care incepe sa zornaie altfel acolo moare. momentan 70.000km si nimic.

Tata la Opel G 2.0DI are tot lant si are 220.000km si nu a schimbat deloc si nu zornaie deloc. La opel au spus la fel ca si la KIA moare motorul dar lantul nu se schimba.

Motoarele de 1.3 de la fiat daca sunt diesel sunt venite de la Opel din cate stiu eu.

Skoda Octavia Tour II 1.4MPI 80cp
Kia Rio 1.5crdi 110cp 235Nm

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #6 : Octombrie 04, 2012, 12:56:10 p.m. »
Marketing?

Lantul din ce imi amintesc eu l-a "reinventat" fiat cu motorul de 1.3, la care distributia se schimba la 250000km.

Pe de alta parte hyundaiul meu avea curea, si distributia se schimba la 120.000km. La jumatate, adica. Insa daca la 250.000km diferenta de pret la intretinere e sa zicem de 400€, mie mi se pare nesemnificativa.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline drapar

• Gold member
  • Mesaje postate: 1255
  • De catva timp inscris
  • Auto: Golf VII 1.0 TSI
« Răspuns #5 : Octombrie 04, 2012, 09:26:30 a.m. »
Teoria e clara... Lantul e mai rezistent decat cureaua !
Dar asta e valabil daca lantul e gandit si facut cum trebuie ;)
VW Golf VII FL Comfortline 1.0 TSI 115 CP - MY2019
Skoda Octavia II FL Drive Plus 1.6 TDI 105 CP - MY2012 (retired); Skoda Octavia II FL Business 1.2 TSI 105 CP - MY2010 (retired); Skoda Fabia I FL Combi Elite 1.2 HTP 64 CP - MY 2004 (retired)

Offline corin

• Moderator General
  • Locaţia: MS
  • Mesaje postate: 436
  • Per aspera ad astra
  • Auto: TOUR 1.6 BFQ AT
« Răspuns #4 : Octombrie 04, 2012, 09:20:44 a.m. »
Va multumesc amandurora pentru promptitudine :032:
"Unde nu cad ploile, nu pot ca sa creasca flori/ Unde nu sunt oameni buni, nu exista sarbatori!" Poem - The Motans feat. Irina Rimes

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #3 : Octombrie 04, 2012, 09:18:08 a.m. »
Un topic interesant, cred ca va aduna multe postari sper si argumentate.

Cateva detalii tehnice aici: http://www.crxsi.com/articles/read/what-s-best-timing-belt-or-timing-chain-february-2009.htm

Wikipedia : http://en.wikipedia.org/wiki/Timing_belt

Daca cititi aici : http://www.differencebetween.com/difference-between-timing-chain-and-vs-timing-belt/ veti crede ca teoria se si aplica in practica...dupa cum ne arata VAG, nu prea :D

P.S. Eu raman fidel curelei de distributie, nu am avut niciodata probleme dar am respectat mentenanta. Se pare ca la lant nu e suficient ;)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline drapar

• Gold member
  • Mesaje postate: 1255
  • De catva timp inscris
  • Auto: Golf VII 1.0 TSI
« Răspuns #2 : Octombrie 04, 2012, 09:16:55 a.m. »
http://www. autolatest.ro/editorial-auto/distributie-pe-lant-vs-curea-despre-distributia-pe-lant-pret-kit-distributie-manopera-distributie-pro-si-contra-fiabilitate-distributie-curea
« Ultima Modificare: Octombrie 04, 2012, 09:18:00 a.m. de M i c u t z u »
VW Golf VII FL Comfortline 1.0 TSI 115 CP - MY2019
Skoda Octavia II FL Drive Plus 1.6 TDI 105 CP - MY2012 (retired); Skoda Octavia II FL Business 1.2 TSI 105 CP - MY2010 (retired); Skoda Fabia I FL Combi Elite 1.2 HTP 64 CP - MY 2004 (retired)

Offline corin

• Moderator General
  • Locaţia: MS
  • Mesaje postate: 436
  • Per aspera ad astra
  • Auto: TOUR 1.6 BFQ AT
Curea distributie vs. lant !
« Răspuns #1 : Octombrie 04, 2012, 08:47:34 a.m. »
Am si eu o nedumerire: trecerea de la distributia pe curea la cea pe lant trebuia sa fie un upgrade sau un downgrade la vw?
Ce avantaje sunt de-o parte si de alta (curea vs. lant)?
Celelelte branduri auto ce folosesc mai des?
Ca din ce imi dau seama schimbarea asta a adus numai prejudicii la modelele noi vw...
« Ultima Modificare: Octombrie 04, 2012, 09:12:12 a.m. de A V A T A R »
"Unde nu cad ploile, nu pot ca sa creasca flori/ Unde nu sunt oameni buni, nu exista sarbatori!" Poem - The Motans feat. Irina Rimes

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()