Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Putere slaba , consum mare  (Citit de 4710 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
Re: Putere slaba , consum mare
« Răspuns #4 : Octombrie 10, 2012, 10:51:36 a.m. »
Daca cu MAF-ul decuplat masina merge la fel, atunci MAF-ul ori e prost, ori problema este din alta parte !
Pune alt MAF identic chiar si folosit si vezi daca sunt diferente.
Dar solutia dupa mine este un log in mers si astfel ai clarifica problemele !
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Mskoda

• Doar inscris
  • Locaţia: Arges Romania
  • Mesaje postate: 2
  • Doar Inscris
  • Auto: ALH
« Răspuns #3 : Octombrie 09, 2012, 10:21:24 p.m. »
Nu mai da quote ultimului mesaj.

Mulţumesc ! Azi aveam planificată o vizită la mecanicul meu de încredere care a ajuns la concluzia că trebuie să fie o eroare în softul calculatorului . Mai ales că am testat debitmetrul pe care l-am schimbat acum 3 ani scoţând fişa pentru a merge şi fără el ( nu a fost nicio diferenţă de putere) doar că trebuia să mi se aprindă un martor la bord ceea ce nu s-a întâmplat . Cu ocazia asta a văzut că de fapt acel martor sub formă de vană , la mine nu apare nici când pun contactul -eu nu l-am văzut niciodată aprinzându-se . Deci e posibil ca maşina să fi avut problema asta de când a fost adusă şi cel care a adus-o ( sau cel care a vândut-o ) a scos pur şi simplu mufa respectivă pentru a nu mai apărea eroarea la bord . Aştept să fac rost de un alt calculator pe care să-l testez . dacă se rezolvă din asta o să pun aici un răspuns , poate e util şi altcuiva .
« Ultima Modificare: Octombrie 09, 2012, 11:36:47 p.m. de ff_2004_06 »

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #2 : Octombrie 08, 2012, 10:18:25 p.m. »
Cred ca te poti lamuri aici: http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/17656/P1248/004680

NU mereu o reconditionare aduce beneficiu, uneori ea nu rezolva problema paletilor de la turbo...deci inca poate fi geometrie blocata sau actuator cu probleme.
Apoi nu sunt sigur ca ai valoarea care trebuie la IP timing...sper sa te lamuresti aici:http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=282318
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Mskoda

• Doar inscris
  • Locaţia: Arges Romania
  • Mesaje postate: 2
  • Doar Inscris
  • Auto: ALH
Putere slaba , consum mare
« Răspuns #1 : Octombrie 08, 2012, 08:38:05 p.m. »
Am o skoda octavia 1 , 1.9 TDI 90 CP (motor ALH) adusă acum 4 ani la 130 000 km , în care am băgat mulţi bani degeaba .
După cum spune şi titlul , "nu se înfige " aşa cum ar trebui (nu o spun numai eu ci cel puţin 10 mecanici la care am fost inclusiv reprezentanţa Skoda) şi , culmea , consumul mediu 2 e de 8 litri/100 în condiţiile unui mers normal ( nu sportiv )- consum calculat şi de mine între două plinuri .

Distribuţia e pusă la punct , am cumpărat debitmetru nou la câteva luni după achiziţionarea maşinii iar anul acesta am recondiţionat turbina ( 1000 lei ) şi am verificat pompa de injecţie la o firmă specializată din Piteşti ( eu sunt din Argeş ) . La o analiză VAG am primit rezultatul ăsta :1 Fault Found  17656- Start of Injection Timing Regulation P1248-35-10-Control Deviation - Intermittent .
Nu consumă ulei ( adică f.puţin aşa cum e normal de la un schimb la altul ) nu scoate fum nici negru nici alb atunci când o turez şi îi bag cea mai bună motorină+aditiv metabond , filtrele schimbate toate la maxim 10 000 km.
 Nu are putere şi consumă mult ceea ce mi se pare ciudat .
Ce se mai poate face ? Poate să aibă probleme calculatorul sau ce ? Au umblat la ea cei de la care am luat-o ( din Spania ) aşa încât nu se mai poate repara ?
Dacă cineva are şi alte idei decât cei la care am fost să mi le spună şi mie .
Mulţumesc !

« Ultima Modificare: Octombrie 08, 2012, 08:42:51 p.m. de Mskoda »

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()