Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Octavia 3  (Citit de 230114 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline asterix

• Junior
  • *
  • Locaţia: Pitesti
  • Mesaje postate: 87
  • Doar Inscris
  • Auto: O2 FL 1.4 TSI DRIVE
Re: Octavia 3
« Răspuns #513 : Martie 12, 2013, 10:58:01 a.m. »
am dat un exemplu...dar 5000, 6000 tot ii fac....sunt din Pitesti, la noi e ceva mai lejer traficul....media e undeva la 30 de km....

iar legat de O3 ..s tiam ca sa apara....dar nici nu voiam sa fiu printre primii....am patit-o cu Loganul.... am luat la un an dupa lansare, in 2005, si tot am avut probleme cu vopseaua...probleme care s-au rezolvat abia dupa vreo 2 ani... banuiesc ca si la O3 o sa apara ceva probleme in primul an...

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #512 : Martie 12, 2013, 10:53:20 a.m. »
Voi va enervati de parca v-ar obliga cineva sa o cumparati :P Pe bune ca nu va inteleg. Cine vrea masina noua, dupa parerea mea ar trebui sa o ia de la 0.... sa defineasca ce vrea, sau de ce are nevoie,  si sa ia la rand si sa compare toate modelele disponibile la momentul respectiv.
Eu unul sunt multumit de Skoda mea insa am mari dubii ca urmatoarea masina va fi tot skoda. Sau ca va fi in aceeasi clasa...

10.000/an in oras mie mi se pare enorm de mult. La vitezele de la mine asta inseamna 650h petrecute in masina.... adica 4h/zi in masina in fiecare zi de lucru (daca scoatem duminicile, vacantele, sarbatorile, etc). Trebuie sa fii absolut masochist pentru asa ceva. Azi de exemplu a dat 5cm de zapada si am scos pe drumul la birou mirobolanta viteza medie de 9km/h...
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline alexxb

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 966
  • Auto: Octavia TDI
« Răspuns #511 : Martie 12, 2013, 10:51:24 a.m. »
Eu cand mi-am luat masina in 2010 banuiam ca ma voi putea bucura de gloria unui model in productie cam 3 ani. Si asa era putin pentru mine dar  era cea mai buna alegere fata de concurenta si nu aveeam chef sa stau trei ani pentru o3. Dar cand te bucuri un an doar de un model si urmatorul care apare e si mai ieftin e normal sa te enervezi

Offline asterix

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
« Răspuns #510 : Martie 12, 2013, 10:39:28 a.m. »
Tu pui consumul in oras ca si argument?? de parca la TSI nu se stie !

ideea era ca o parte din diferenta de pret,  in timp,  se amortizeaza prin consumul mai mic in oras.... sunt 2 litri diferenta  la 100 de km.... daca intr-un an faci 10000 km in oras inseamna aproape 300 de euro pe an..... ambele valori sunt din specificatiile producatorului, deci normal ar fi ca la acelasi tip de condus sa se pastreze acea diferenta de 2 l ...

acum ca acel consum e mare sau e mic, e partea a doua :)
« Ultima Modificare: Martie 12, 2013, 10:41:38 a.m. de asterix »

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #509 : Martie 12, 2013, 10:23:09 a.m. »
Hadrian,

tu ai vazut o varianta fara multe optiuni, dar iti spun eu ca am vazut o Octavia 3 de 26 000 EUR si ARATA FOARTE BINE PE INTERIOR. (mai putin materialul interior de la usi si tapiteria din scaune). Avea bolero+sistem de navigatie, maxidot color, piele pe volan, comenzi pe volan...
Nici mie nu mi-a placut ce ai aratat tu in poze, dar eu am vazut o Octavia mai dotata.
Acum, ca merita sau nu merita 26 000 EUR, pt 2.0 tdi, este alta discutie.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline hadrian

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Oradea
  • Mesaje postate: 237
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia FL 1.6 MPI
« Răspuns #508 : Martie 12, 2013, 10:09:30 a.m. »
Eu cred ca fiecare trebuie sa o vada pe viu sa isi poata da cu parerea legat de aspect. In poze, reclama de la Tv ma face sa zic wow, cand am vazut-o pe viu am zis hm...
De exemplu versiunile care erau expuse nu aveau nicuna decoratiune de crom pe la usi si sincer cu cauciucul ala negru arata urat, parca nu era imbinat bine. La usa din spate era chiar lipsa cam un deget. Nu stiu daca era un defect sau asa e modelul(din pacate nu m-am uitat si la celelate)
Bordul mi se pare sec, ma refer la cel complet negru, cel in doua culori posibil sa arate mult mai bine in realitate. Noul Swing mi se pare un pas inapoi ca si design, parca e un model de acum cativa ani la design. Pe FL arata mult mai bine. Ecranul e mai mic la cel de pe O3.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #507 : Martie 12, 2013, 10:05:48 a.m. »
nu te grabi sa regreti...japonezii au un proverb ,,o fi bine, o fi rau...nu se stie''.
Stai sa vedem cum se comporta noul 1,4 TSI....sa nu ajunga toti sa il regrete pe cel de 122 CP.
« Ultima Modificare: Martie 12, 2013, 10:09:45 a.m. de Marsulici »
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3204
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #506 : Martie 12, 2013, 09:57:42 a.m. »
Tu pui consumul in oras ca si argument?? de parca la TSI nu se stie !

Offline asterix

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
« Răspuns #505 : Martie 12, 2013, 09:38:42 a.m. »
Eu am cumparat anul trecut O2 1.4 TSI .....  O3, intr-o configuratie asemanatoare e cu vreo 2000 de euro mai scumpa (n-am tinut cont de programul rabla).....dar, in banii astia, masina e mai spatioasa, puterea motorului e ceva mai mare (140 fata de 122), consumul (declarat) in oras e mult mai mic ( 6.5 fata de 8.5), sisteme de securitate sporita (eu n-am nici macar  ESP)....tinand cont ca e posibil ca in cateva luni sa apara si ceva discounturi , e foarte posibil sa-mi para rau ca m-am grabit :)

Offline drapar

• Gold member
  • Mesaje postate: 1255
  • De catva timp inscris
  • Auto: Golf VII 1.0 TSI
« Răspuns #504 : Martie 12, 2013, 09:21:39 a.m. »
"Patru dintre vedetele Salonului de la Geneva, care se desfasoara in aceasta perioada, au fost testate recent de Euro NCAP. Toate au trecut cu brio testul, obtinand calificativul maxim, de 5 stele. Este vorba de modelul electric Renault ZOE si noile generatii Skoda Octavia, Toyota Auris si Toyota RAV4.

Euro NCAP a remarcat in mod special sistemele de siguranta de pe Octavia III, care pana acum erau rezervate claselor superioare. Noua Octavia dispune, printre altele, de Front Assistant (franare de urgenta), Lane Assistant (mentinerea masinii pe banda de rulare), Multi Collision Brake (franarea intervine automat in cazul unui accident) si Crew Protect Assistant (protectia pasagerilor, pentru optimizarea sigurantei in caz de accident)."

Sursa: 24auto.ro
VW Golf VII FL Comfortline 1.0 TSI 115 CP - MY2019
Skoda Octavia II FL Drive Plus 1.6 TDI 105 CP - MY2012 (retired); Skoda Octavia II FL Business 1.2 TSI 105 CP - MY2010 (retired); Skoda Fabia I FL Combi Elite 1.2 HTP 64 CP - MY 2004 (retired)

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #503 : Martie 12, 2013, 09:05:11 a.m. »
Eu cred ca se vor vedea rezultatatele sa zicem peste 1 an,ce si cat s-a cumparat..Am configurat si eu un model elegance de 140 cp pe benzina.Cu ce am mai pus pe ea am ajuns la putin peste 22.000 euro.
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline manatolii

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 149
  • Membru SK
  • Auto: Octavia 1U 1.6
« Răspuns #502 : Martie 12, 2013, 09:00:26 a.m. »
Mie personal preturile mi-se par mari, adica Octavia are pret de Honda Accord.
Totusi nici chiar asa

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #501 : Martie 12, 2013, 08:54:13 a.m. »
FDR, inseamna ca daca ai vazut-o live era si vanduta sau se plimbau agentii de vanzari cu ea???

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #500 : Martie 12, 2013, 08:47:35 a.m. »
@bogdanpiatra - din ce vad in posturile tale cred ca tu esti ala cu ochelari de cal. Inteleg ca esti nemultumit de masina ta si sincer si eu as fi in locul tau. Dar pana la urma de ce ai ales aceasta masina (motorizare). Chiar era asa de greu de intuit ca un motor atat de mic pe o masina atat de mare va duce in final la probleme. Cu tot turboul lui si cei 105 cp dupa mine se vede cu ochiul liber ca e un motor tras in toate partile sa poata face fata cat de cat. Daca la asta mai pui si respectarea normelor de poluare si faptul ca nu prea s-a mai avantat nimeni sa incerce combinatii de astea...Ce sa zic iti inteleg nemultumirea dar cred ca nu te-ai documentat suficient inainte sa faci aceasta alegere. Asta nu inseamna insa ca Skoda face masini proaste ci mai degraba are experimente nereusite (dupa parerea mea bagate pe gat de grup)

Mai, Memphis CZC, unde vezi tu in ultimile posturi ca am scris de faptul ca skoda face masini proaste???? Am spus doar de faptul ca din discutiile voastre inca nu exista masina cu care sa o compari( Fordul, nu, -foarte prost, desi s-a vandut bine si pe forumul lor unde sunt membru, ca am si un Ford Fiesta, este relativ liniste, Renault-ffff prost, nici nu se compara cu octavia, ,,,,,,,,,,,,,,,,,vw-n-are portbagajul, mazda, toyota, vax, etc, etc) Eu am inteles de mult, de cand am intrat pe acest forum, din discutiile de aici, ce bijuterie de masina mi-am luat!

Am discutat strict legat de preturi, dar o parte vin iarasi cu osanale, vezi doamne pana si preturile sunt extraordinare, parca o da gratis!
Am fost printre primii care au spus pe forum, facand o paralela si cu dotarea de la Drive-ul meu, ca preturile sunt foarte bune, chiar daca par putin mai mari ele vin cu o groaza de dotari suplimentare, care inainte trebuiau confogurate! Uita-te putin in urma si vei vedea! deci inca o data nu am spus chiar nimic , dar pana la a spune ca octavia e etalon in domeniu(vezi alexxb) mai va...............

Iar daca nu stii nu vorbi de motorul meu! Este si acum pe Octavia 3, ba chiar si cu 86 CP, tu esti un cumparator, care poti alege orice din gama si acel ales trebuie sa fie bun, ca si pe hartie. Nemultumirea nu e de la motor(chiar am fost supermultumit la achizitionarea masinii vizavi de comportament), nemultumirea e de la acel lant care zornaie chiar inlocuit fiind , si de felul in care skoda, vw a tratat si trateaza in continuare clientii adica cu  CU....UL! Asa ca hai revino la O3!
« Ultima Modificare: Martie 12, 2013, 08:49:58 a.m. de bogdanpiatra »

Offline Andrei1980

• Gold member
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 1792
  • Auto: Toyota Corolla 2.0 hibrida 140
« Răspuns #499 : Martie 12, 2013, 12:35:59 a.m. »
Nu stiu ce tot va "bateti"  :D intre voi ca ba skoda este o marca care produce masini proaste, ba ca produce cele mai superbe masini, ba ca ford ii naspa, ba ca asa....etc. Este o masina care prinde bine in Romania, mai ales din cauza ca pana nu demult la banii dati primeai calitate cat de cat buna( bineinteles totul este relativ) si un portbagaj imens. Vanzari a avut cu duiumul, si cei de la skoda s-au prins. Si cer cat nu le este rusine. Daca vanzarile vor scade, vor scade si preturile..cum este mai nou si cu Rapid, unde la inceput chiar au trecut orice masura. (Intre noi fiind vorba, chiar nu-i inteleg pe cei care spun ca focusul ar fi o masina mult mai proasta ca si calitate fata de octavia, am testat anul trecut unul 1.6 ecoboost si in afara de faptul ca chiar era mai stramtorat in spate, nu era cu nimic sub O2 FL, chiar dimpotriva...)
Eu as fi relativ multumit de masina mea daca nu mi-ar fi teama ca poate tehnica tsi imi va juca feste. Nu este Audi, dar nici banii aia nu i-am dat cand l-am cumparat de nou.
O3 este o optinune de luat in seama, ce-i drept la un 2.0TDI mai bine echipat cu 26 000 euro deja si eu m-as gandi de 10 ori sa dau sau nu banii, degeaba are cel mai mare portbagaj din categoria sa.
La caroserie si eu ii dau dreptate lui Alexxb, in sfarsit pare bine proportionata si are un ampatament normal(la O1 era mic si relativ mic si la O2 care avea un spate lung pe care il lovesti foarte usor la denivelari)
« Ultima Modificare: Martie 12, 2013, 12:45:11 a.m. de Andrei1980 »
Toyota Corolla TS - 2.0 196, Exclusive, MY2024
Ex: Seat Leon ST, Skoda Octavia 2FL 1.4 TSI

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()