Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Transformare in 4x4  (Citit de 12992 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline lucky12

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 13
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia I Tour
Re: Transformare in 4x4
« Răspuns #7 : Noiembrie 20, 2012, 05:21:45 p.m. »
Multzam mult pentru toate urarile si incurajarile.
Codul de motor e AXR.
Cat despre dificultatea proiectului imi e foarte clar ca e FOAAAARTEEEEE complicat, insa nu imposibil.
Consumator de finante ? :-? :-? 
- depinde de 2 lucruri:
         - noroc: sa gasesc o octavia pleznita rau de tot (inca nu reusesc sa aflu daca poate fi si un break 4x4 - ca atunci am mai multe sanse)
        - daca ma inseala sau nu  :)) =)) :)) =))  - pt ca altfel o iubesc cam neconditionat (avem prea multe lucruri in comun)
Skoda Octavia I sedan 4x4 din pacate nu se mai fabrica - asa ca ....

Skoda Octavia I Tour sedan
Renault Clio Williams

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #6 : Noiembrie 20, 2012, 04:59:00 p.m. »
Salutare tuturor,
Urmaresc forumul asta de vreo 3 ani de zile, dar doar ca guest. PANA AZI cand am recitit TOT topicul legat de BLUE FLAME - FELICITARI !!! Asa m-am decis sa devin "oficial" Red Flame :P

Bun venit, pasionatule ! :)
Multumim pt felicitari !

Te rog precizeaza ce cod motor detine masina ta.
Grandios proiect...putin cam irealizabil ref la tractiunea integrala...si mare consumator de finante ;)

Ai punte spate semi-independenta, deci trebuie s-o arunci cu totul. Ai nevoie de alt ECU, cardan, Haldex + calculator si da-mi voie sa-ti spun ca vei depasi cu mult varianta unei masini cu integraala de la mama ei Mlada :)

Dar, atat cat ne pricepem, te ajutam cu pareri pe parcurs.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Marsulici

• Moderator
  • Mesaje postate: 167
  • Auto: Golf VII 1.2 TSI 110cp
« Răspuns #5 : Noiembrie 20, 2012, 04:04:20 p.m. »
Daca cu restul modificarilor probabil ca o scoti la capat relativ usor ( doar bani sa fie ) , cu tractiunea 4x4 nu stiu cum ai putea sa reusesti.
Nu sunt un expert, dar imi dau seama ca ar fi foarte multe de modificat.
Ai putea avea in vedere sa cumperi deja o masina care are tractiune 4x4.

Acuma inteleg ca  un atu ar fi ca stii deja masina si ai mers tu cu ea , dar considerant modificarile pe care vrei sa le faci ar fi bine sa evaluezi toate optiunile.

Nu zic ca nu se poate, dar nu stiu daca ar iesi 100% ca din fabrica si ce costuri implica :D

Asta e doar parerea mea .... asa ca incearca sa te documentezi cat mai bine despre tot ce implica si ia o decizie ;)

Multa bafta si tine-ne la curent :D

Offline lucky12

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #4 : Noiembrie 20, 2012, 04:03:22 p.m. »
1) cand iubesti - nu gandesti  :x
2) FOARTE complicat (pistoane, biele, axe, turbina - ma bate gandul spre un Garrett TR30R - deci am mult de lucru) + atentie unde il fac (chip tunning)
3) sint inca in cautare - dar nu gasesc multe optiuni
Renault Clio Williams

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #3 : Noiembrie 20, 2012, 03:57:05 p.m. »

- tractiune 4x4 - e mai ieftina probail o operatie de schimbare de sex :)) , costurile nu justifica investitia
- upgrade motor + chip tunning - simplu insa atentie unde o faci
- interior: scaune, tapiterie, ceasuri plasma + restul becurilor de iluminat din verde in leduri albastre - ceasurile plasma sunt atat de aproape de limita kitsch-ului......... :-?

Land Rover Discovery 3

Offline radioman

• Expert
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 966
  • Unii se nasc ca un 'original' si mor ca o "copie"
    • Radio Romania Constanta
  • Auto: Octavia 3 /2.0 TDI/150 CP
« Răspuns #2 : Noiembrie 20, 2012, 03:52:46 p.m. »
Foarte linistitoare mentiunea privind eliminarea eventualitatii jefuirii unei banci, :)) dupa cum am vazut preturile pe site-urile indicate, trebuie ca iti iubesti tare, tare mult masina sa investesti de o asemenea maniera !
Si mai de admirat curajul abordarii eventualei adaptari 4X4 pe o masina care n-are asa ceva..
Spor in toate, te asteptam sa ne tii la curent ! :082:
Skoda Octavia 3 Style /2.0 TDI /2017; VW Polo 2019

Offline lucky12

• Doar inscris
  • Doar Inscris
Transformare in 4x4
« Răspuns #1 : Noiembrie 20, 2012, 03:44:17 p.m. »
Salutare tuturor,
Urmaresc forumul asta de vreo 3 ani de zile, dar doar ca guest. PANA AZI cand am recitit TOT topicul legat de BLUE FLAME - FELICITARI !!! Asa m-am decis sa devin "oficial" Red Flame :P
Conducator de Skoda Octavia (de la firma) de vreo 6 ani (si break si sedan) si I, si II, peste 300.000 km doar cu Skoda, in total spre 2 mil., deci am ceva experienta acumulata si spre norocul meu cu un singur accident la activ.
Cum la orizont se intrevede schimbarea flotei noastre (sper tot cu Skode) am de gand sa imi cumpar actuala masina (Skoda Octavia Tour 1,9 TDI) si sa ma apuc serios de modificari.
Ce m-am hotarat deja sa schimb:
- toate bucsile Powerflex - http://www.powerflex.co.uk/products/Octavia+Mk1+Typ+1U+%281996-2004%29-130/1.html
- amortizoarele Sachs - http://www.sachsperformance.com/Sachs-Performance-Coilover-Suspension/Skoda/Skoda-Octavia-1U2-06-96-%3E/1-9-TDI-74-kW-;-10/2005:::3221_3310_3605_3692.html
- kit ambreiaj Sachs - http://www.sachsperformance.com/Sachs-Performance-Clutch-Powerclutch/VW/VW-Golf-IV-Variant-05-99-%3E/1-9-TDI-4motion-85-kW-;-05/1999-06/2001/SRE-Motorsports-Clutch-Kit-One-Mass-Flywheel::109.html
Ce vreau sa modific dar inca nu stiu cum sau cu ce:
- tractiune 4x4
- upgrade motor + chip tunning
- sistem franare - integral
- interior: scaune, tapiterie, ceasuri plasma (http://www. ceasuriplasma.ro/images/produse/Skoda/ceasuri-plasma-skoda-octavia_2.jpg ) + restul becurilor de iluminat din verde in leduri albastre
Orice ajutor sau sfat este mai mult decat bine venit, deoarece presupun din start ca vine de la un alt iubitor de Skoda.
P.S: nu am jefuit nici o banca  :D  sa ma apuc de toate modificarile deodata, ci le voi face treptat - cum pica ceva (cam greu) schimb direct cu ceva mai bun

« Ultima Modificare: Noiembrie 20, 2012, 04:54:12 p.m. de M i c u t z u »
Renault Clio Williams

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()