Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Siguranta trepte si siguranta panou de sigurante aeroterma arse dc???  (Citit de 25271 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline dnz

• Junior
  • *
  • Locaţia: Otopeni
  • Mesaje postate: 91
  • Doar Inscris
  • Auto: Skoda Fabia 1.4. 16v
Re: Siguranta trepte si siguranta panou de sigurante aeroterma arse dc???
« Răspuns #10 : Decembrie 03, 2012, 04:10:41 p.m. »
Nunu , am folosit un fel la banda izolatoare , speciala pentru izolarile electrice , rezistenta la temperaturi mari ( nu stiu exact denumirea ei ) .  Am reusit intr un final sa merg la un electrician...si..verdictul a fost unul ..nu tocmai cel asteptat .. trebuie inlocuita aeroterma..deoarece consumul ei de energie este unul foarte mare...asta a r fii cauza pentru care arde siguranta electrica ...

Offline Remi

• Expert
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 326
  • Auto: Octavia II, 1,6 MPI
« Răspuns #9 : Decembrie 03, 2012, 03:15:43 p.m. »
Si cu ce ai izolat acei conductori ? Banuiesc ca NU ai folosit altceva inafara de manson termocontractabil - fara gel interior si corect aplicat adica prin incalzire cu termosuflanta la temperatura specificata pe tipul de manson folosit. Daca ai folosit orice-altceva, ar fi bine sa dai totul jos si sa faci corect ... banuiesc ca nu vrei sa dai foc la masina ...
Skoda Octavia II Elegance 1.6 MPI, 2008

Offline dnz

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
« Răspuns #8 : Decembrie 03, 2012, 12:18:32 p.m. »
 am mai desfacut o odata pentru a izola firele din jurul motorasului aerotermei..am banuit un scurt...dar..acelasi simptome..astazi voi merge pentru verificari mai amanuntite..revin cu detalii..

Offline Remi

• Expert
« Răspuns #7 : Decembrie 02, 2012, 03:45:57 p.m. »
Raspunsul il poti deduce din ce s-a scris mai sus. Cel mai probabil, pe suprafata blocului de rezistente pentru treptele 1,2 si 3 ajung praful si/sau alte impuritati care se descompun (ard) datorita corpului fierbinte al blocului de rezistente (nichelina bobinata). De ce doar pe treapta I, sau in special pe treapta I ? Pentru ca pentru functionarea pe treapta I, in circuitul de alimentare a motorasului aerotermei este introdusa rezistenta electrica cu valoarea cea mai mare (lungimea maxim bobinata) si, conform legii lui Ohm, caderea de tensiune pe acesta va avea valoarea maxima. La un curent constant dat de constructia si functionarea normala a motorasului, pe trepata I de turatie, va rezulta cea mai mare cantitate de caldura disipata la nivelul blocului de rezistente.
Acest bloc este protejat la supratemperatura, asa cum s-a scris mai sus, de siguranta termica. Pana la atingerea valorii de intrerupere a acestei sigurante, orice material care ajunge in contact cu blocul de rezistente se va descompune mai repede, mai tarziu sau niciodata, in functie de caracteristicile fizico-chimice ale acestuia.

Offline Cristi_YNG

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 344
  • nu conteaza masina, conteaza soferul
  • Auto: 1.2 12V 70CP
« Răspuns #6 : Decembrie 02, 2012, 09:41:35 a.m. »
mie din cand in cand imi  miroase a ars in masina cand merge incalzirea pe treapta 1 stie careva de ce?
Skoda Fabia Elite 1.2 70 CP

Offline Remi

• Expert
« Răspuns #5 : Decembrie 01, 2012, 10:14:00 p.m. »
Siguranta termica din acel montaj are rolul '"direct"" de a proteja blocul de rezistente pentru treptele 1,2 si 3. Un consum exagerat al motorasului duce la incalzirea excesiva a blocului de rezistente 1,2,3, in urma careia siguranta termica aferenta se intrerupe (pentru aerotermele auto temperatura de intrerupere este intre 160 si 220 grade). La intreruperea acesteia este necesara inspectarea motorasului aerotermei d.p.d.v. electric dar si mecanic. Filtrul de polen putin probabil sa fie atat de imbacsit incat sa blocheze complet fluxul de aer (poate doar daca este imbibat in apa). NU este bine sa suntati acea siguranta termica, incalzirea excesiva a rezistentelor de trepte si/sau a infasurarilor motorasului pot duce la incendiu !
Strict din ce povestesti, eu banuiesc un scurt la infasurarile motorasului sau lagare ax rotor gripate.
Mergi la un electronist sa verifice aeroterma sau tine extinctorul aproape ...

Offline al bundy

• Expert
  • Mesaje postate: 984
  • Auto: O2 FL 2.0 TDI 140 AG
« Răspuns #4 : Decembrie 01, 2012, 09:37:36 p.m. »
Atunci schimba si filtrul de polen, dupa care, daca face le fel, schimba si motorasul aerotermei.
Si 140 grade mi se pare mica, e de 210 sau 240.
Interfata de diagnoza ORIGINALA, intotdeauna ultima versiune , upgrade-uri (tempomat, diferiti senzori) si reparatii instalatii electrice.

Offline dnz

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
« Răspuns #3 : Noiembrie 30, 2012, 12:37:07 p.m. »
cu asta am inceput , dupa care au inceput sa se arda...pe rand..:-<

Offline al bundy

• Expert
  • Mesaje postate: 984
  • Auto: O2 FL 2.0 TDI 140 AG
« Răspuns #2 : Noiembrie 29, 2012, 03:32:07 p.m. »
Curata si greseaza aeroterma.Motorasul.
Interfata de diagnoza ORIGINALA, intotdeauna ultima versiune , upgrade-uri (tempomat, diferiti senzori) si reparatii instalatii electrice.

Offline dnz

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
Siguranta trepte si siguranta panou de sigurante aeroterma arse dc???
« Răspuns #1 : Noiembrie 29, 2012, 08:39:52 a.m. »
Salut. Daca ma puteti ajuta cu o parere , un sfat... saptamana trecuta mi s a ars siguranta termica ( treptele 1,2,3 ) de la aeroterma. Am inlocuit o cu alta de 10 A si 140 grade C. , a functionat cateva zile , dupa care s a ars siguranta de la tabloul de sigurante , tot de la aeroterma , am  inlocuit o si pe aceea cu una de 25 , exact cum era si cea dinainte , care ulterior ..s a ars si ea.. nu este indicat sa pun o siguranta mai mare , deoarece prajesc instalatia...stiti cumva ,ati auzit...de problema asta..care poate fii cauza ?? 0m0     :056:

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de james kilowatt
[Aprilie 14, 2026, 08:17:16 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de Iulian M
[Aprilie 06, 2026, 12:50:32 a.m.]

* Mesaje recente

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Re: Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Re: Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de james kilowatt
[Aprilie 14, 2026, 08:17:16 a.m.]