Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Siguranta trepte si siguranta panou de sigurante aeroterma arse dc???  (Citit de 25271 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline visiniu

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 3
  • Doar Inscris
  • Auto: skoda fabia 1.9 sdi
Re: Siguranta trepte si siguranta panou de sigurante aeroterma arse dc???
« Răspuns #25 : Februarie 19, 2013, 09:59:07 a.m. »
Subscriu la ce a scris Marshal: am gasit ventilator la UNIX cu 274 ron, insa DNZ nu ne-a spus cit la costat ventilatorul de la Dacie, sau cat a platit cu tot cu manopera ca sa putem face o comparatie.
Referitor la problema mea cu ventilatorul meu, l-am dat iar jos si l-am dus la cineva la bucsat , ramine sa ma sune respectivul sa imi spuna ptr cit mi-l bucseaza. Asta pentru ca sa putem face o comparatie la costuri!NUMAI BINE

Offline dnz

• Junior
  • *
  • Locaţia: Otopeni
  • Mesaje postate: 91
  • Doar Inscris
  • Auto: Skoda Fabia 1.4. 16v
« Răspuns #24 : Februarie 15, 2013, 10:42:02 a.m. »
Marshalll ,  trebuia sa mai cauti  , eu am luat o cu 280 ( noua ),  fara complicatii , improvizatii si drumuri facute  , si un timp de montare de doar 10 minute :) nu a s fii apelat la varianta aleasa de tine..

Offline Marshalll

• Doar inscris
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2
  • Doar Inscris
  • Auto: Skoda Fabia 1.4 MPI
« Răspuns #23 : Februarie 13, 2013, 10:23:19 p.m. »
Oarecum. Am facut comparatie intre diagramele celor doua motoare (cel de dacie cu cel de skoda) si rapoartele sunt cam diferite. Fizic, simt totusi ca parca nu are aceeasi putere de suflu insa, nu este o schimbare notabila de debit.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #22 : Februarie 13, 2013, 08:31:33 a.m. »
Multumim pt descrierea experientelor avute si modul de remediere.

O intrebare, Marshall: debitul de aer pe tr. 2,3,4 este similar celui dat de vechiul motor ?
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Marshalll

• Doar inscris
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2
  • Doar Inscris
  • Auto: Skoda Fabia 1.4 MPI
« Răspuns #21 : Februarie 12, 2013, 10:44:19 p.m. »
Buna seara. Sunt nou inregistrat pe acest forum (club) dar il urmaresc de mai multa vreme. Ceea ce vreau sa spun este faptul ca am avut in aceasta iarna probleme cu aeroterma cum nu cred ca a avut nimeni. Totul a inceput cu un scartait iar intro saptamana, trancanea de nu ma puteam intelege om cu om. Boon, sa mergem la "doctor" zic. Diagnosticul a fost evident: aeroterma nu mai avea deloc bucsa din capatul axului iar bobinajul se freca de magneti. Consumul era imens, termorezistentele s-au ars si functiona (daca pot spun asa) numai pe treapta a IV-a. Am dat iama in magazin sa iau una noua. Pret: 480 RON. Nu e o suma imensa dar... totusi hai sa rezolv problema altfel. Mi-a picat fisa sa merg la un strungar. Am scos singur aeroterma cu problema si i-am lasat-o. Dupa doua zile ma suna sa vin sa iau aeroterma. O montez pe masina si ce sa vezi, nu se auzea decat adierea de vant. EVRICA! Aveam aeroterma silentioasa. Costul de reparatie: 50 RON. Acum surpriza. Ma suna dupa alte doua zile si ma intreaba daca sunt multumit, i-am spus ca foarte si apoi imi spune urmatoarele: "Bobinajul de pe aeroterma dvs. era umflat si nu se mai putea folosi. Am recurs la alta metoda. Motorul scos complet si inlocuit cu...atentie...  un motoras de la un ventilator de dacia 1310 de la radiatorul din fata.". Acum ce sa zic... nici nu aud aeroterma. Simt un aer care vine si atit. Nu stiu daca va e de ajutor dar, v-am impartasit "taina aerotermei de skoda". Numai bine.

Offline visiniu

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 3
  • Doar Inscris
  • Auto: skoda fabia 1.9 sdi
« Răspuns #20 : Februarie 11, 2013, 11:57:56 p.m. »
Am si eu aceeasi problema in urmatorii pasi:

1. apare scartzaitul pe treptele 1,2
2. nu mai functioneaza treptele 1,2,3 doar 4
3. duc masina la un electricianul T. care imi spune ca sunt arse termorezistentele si incearca sa mi le repare ptr. ca noi costa undeva la 300 ron. il rog sa greseze si ventilatorul sa scap de scartait. repara termorezistentele insa scartaitul persista. il intreb de ce nu a gresat ventilatorul imi spune ca nu se poate ca e incapsulat.
4. duc masina la alt electrician I. care imi desface in fata mea capsula cu ventilatorul (sub bordul din dreapta pozitie de lucru foarte incomoda) si imi arata baiul : la ventilator planul elicei este vertical , rezulta ca axul este in plan orizontal . fiind in plan orizontal se uzeaza bucsile ventilatorului in partea de jos (sub actiunea gravitatiei) ptr exemplificare mi-a legat alimentarea la motorasul respectiv afara de la locul lui din cutie si am dat drumul , in pozitia in care era in cutie scartaia daca rotea putin motorasul astfel incat axul raaminea in plan orizontal doar uzura de pe bucsa practic isi schimba pozitia scartaitul disparea. partea proasta este ca nu se poate pune ventilatorul inapoi in carcasa decit in aceeasi pozitie. partea si mai proasta este ca elicea ventilatorului ( vorbesc de materialul plastic) este pusa pe ax prin lipire la cald astfel incat saracul de roman sa nu o poata da jos (elicea) sa duca motorasul la un mester care sa ii faca alte bucsi si sa scape la reparatia aceasta cu costuri minime . Un ventilator nou este undeva la 270 ron.am gresat cum am putut motorasul si l-am pus inapoi.
5. dupa putin timp de folosire alt bai: dupa citeva minute se opreste ventilatorul chiar si pe pozitia 4.
sun un alt prieten (electrician bineinteles) care imi spune sa nu mai folosesc ventilatorul pina nu pun altul ca imi poate lua foc masina.
Am masina Skoda dar nu vreau sa o ridic in slavi! motorizarea e vw restul este cam slabut. Spun asta deoarece inainte de masina asta am mai avut un vw golf 1 diesel din 79 ( am tinut-o din 2002 pina in 2006) dar probleme cu ventilatorul n-am avut. am mai avut un audi 100 cc diesel din 1984 (perioada 2006 pina in 2011) si la fel probleme cu ventilatorul n-am avut. comparativ nu mi se pare corect ca la skoda produsa in  2005 in 2013 sa se duca ventilatorul cu anexele lui. Am intrebat pe electricianul I. care la care am vindut golful si care imi cunostea si audi de ce cu astealalte masini nu am avut probleme cu ventilatoarele ca vechimea era mult mai mare( nu exclud sa fi schimbat altii ventilatoarele) dar dupa cum aratau era originalele, si mi-a raspuns ca la astealalte masini la ventilatoare axul este in plan vertical ( ca si cum ar zbura drept in cer daca iai da drumul :)) . si astfel se reduce mult uzura la bucsi. deci inginerii proiectanti de la skoda iau banii cam degeaba. :047: .
am sa revin cu solutia care am s-o gasesc la problema asta

Numai bine si sanatate

Offline ladislau

• Gold member
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 672
  • Auto: Dacia Duster Journey 1.33 tCE
« Răspuns #19 : Ianuarie 14, 2013, 01:12:33 p.m. »
Rezolvat in sfarsit problema...Inlocuit rezistenta termica,acuma am caldura pe toate treptele de ventilatie
Rezistenta HELLA + manopera = 300 de lei
Sfatul electricianului : nu tineti ventilatia pe treapta 1 niciodata ( solicita rezistenta foarte tare ) de preferat pe 2 sau pe 3.
Ex :Skoda Fabia 1.9 SDI
Ex : Dacia Sandero Stepway 0.9 tCE

Offline ladislau

• Gold member
« Răspuns #18 : Decembrie 28, 2012, 10:01:07 p.m. »
Multumesc de sfat ; oricum nu aveam eu de gand sa ma incumet la o astfel de "operatie"....o duc maine la "doctor" .

Offline dnz

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
« Răspuns #17 : Decembrie 28, 2012, 07:12:55 p.m. »
ladislau , si eu am incercat sa scap de acel scartait prin  curatare , ungere , dar fara un efect prea mare. Mare grija daca  te incumeti sa demontezi aeroterma , firele sunt rasucite in jurul motorasului , si sunt foarte foarte greu de repozitionat ! Legat de problema ta , intradevar , inlocuieste acea rezistenta termica .

Offline al bundy

• Expert
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 984
  • Auto: O2 FL 2.0 TDI 140 AG
« Răspuns #16 : Decembrie 28, 2012, 07:33:36 a.m. »
Problema e cea descrisa mai sus.
Interfata de diagnoza ORIGINALA, intotdeauna ultima versiune , upgrade-uri (tempomat, diferiti senzori) si reparatii instalatii electrice.

Offline ladislau

• Gold member
« Răspuns #15 : Decembrie 27, 2012, 08:45:54 p.m. »
Aceiasi problema am depistat-o si eu astazi ...m-am "trezit" ca aeroterma mea nu mai functioneaza decat pe treapta a 4-a
Saptamana trecuta a debutat cu un scartait al motorasului in treptele 2 si 3 ,dar totusi functiona ; am pus acest scartait pe seama temperaturilor scazute de-afara.Si astazi cand am plecat la drum,am constatat ca nu mai merge decat in treapta 4.
Sa verific la sigurante ? Sau e alta problema ?

Offline dnz

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
« Răspuns #14 : Decembrie 08, 2012, 07:08:15 p.m. »
Am scapat de probleme , merge super acum  aeroterma cea noua :046: :080:
« Ultima Modificare: Decembrie 08, 2012, 07:10:15 p.m. de dnz »

Offline Remi

• Expert
  • Mesaje postate: 326
  • Auto: Octavia II, 1,6 MPI
« Răspuns #13 : Decembrie 03, 2012, 08:48:43 p.m. »
Din pacate da ...  :046:
Skoda Octavia II Elegance 1.6 MPI, 2008

Offline dnz

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
« Răspuns #12 : Decembrie 03, 2012, 05:37:13 p.m. »
 si...destul de costisitoare...:-<

Offline Remi

• Expert
  • Mesaje postate: 326
  • Auto: Octavia II, 1,6 MPI
« Răspuns #11 : Decembrie 03, 2012, 04:28:35 p.m. »
Previzibil ... Felicitari pentru alegere! Este cu siguranta cea mai buna varianta!
Skoda Octavia II Elegance 1.6 MPI, 2008

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de james kilowatt
[Aprilie 14, 2026, 08:17:16 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de Iulian M
[Aprilie 06, 2026, 12:50:32 a.m.]

* Mesaje recente

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Re: Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Re: Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de james kilowatt
[Aprilie 14, 2026, 08:17:16 a.m.]