Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Citroen C1 1.0 Sensodrive  (Citit de 38022 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1501
  • Auto: BIA si AOKI
Re: Citroen C1 1.0 Sensodrive
« Răspuns #29 : Noiembrie 23, 2014, 11:17:16 a.m. »
@James: Nu inteleg. Banii doamnei/oamenilor 40+ nu sunt buni pt asiguratori? Ciudata tara. In RO abia asteapta sa le ia banii. Le ofera un CASCO scump, dar tot si-i fac clienti.
         Psihologic batranetea incepe la 65 de ani. Mai sunt cazuri cu varstnici care devin soferi tarziu. Am avut o colega in scoala de soferi de 60+. O colega in liceu era mandra de bunica ei, care a obtinit permisul la 63 de ani si a dus-o pana la mare si inapoi fara probleme.

Sent from my XT615 using Tapatalk 2

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #28 : Noiembrie 23, 2014, 10:20:32 a.m. »
tu te referi la RCA, james se referea la casco..
In cazul asigurarilor casco la noi inca se mai poate practica traseismul.

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #27 : Noiembrie 23, 2014, 10:12:25 a.m. »
Si la noi daca provoci o dauna,anul viitor te stiu toti si vei avea Malus.Degeaba te muti la alt asigurator.
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #26 : Noiembrie 23, 2014, 10:03:03 a.m. »
In Be inca nu s-a bagat sistemul de puncte :) La asigurari se bazeaza deocamdata doar pe istoricul accidentelor. Pleci de la "bonus-malus" 12, si in fiecare an fara accident scazi un punct, si la fiecare accident la care esti vinovat adaugi 3.  Eu actualmente sunt la -2 (am reusit sa imi tranfer puncte din Franta, unde reusisem sa transfer anterior ani de vechime din Ro).

Insa chiar si la acelasi bonus/malus, de exemplu daca esti incepator batran adica iei carnet la 40 ani te rupe la asigurari, sau pur si simplu te refuza. Abia dupa 2-3 ani incep sa aiba incredere ca esti capabil sa conduci si incepi sa ai oferte mai rezonabile.

Unii asiguratori mai dau "jokeri", adica la primul accident nu iti strica bonusul,  sau de ex la 5 ani consecutivi fara accidente ajungi la 0.

Pe de alta parte insa, exista o baza de date comuna cu istoricul fiecaruia. Nu merge ca in Romania sa faci o isprava si apoi sa schimbi asiguratorul ca sa nu ai malus... daca ai faurit-o stiu toti. Iar daca ai prea multe dosare, una doua faci un accident sau bagi casco la un moment dat pur si simplu te trezesti ca nu te mai asigura nimeni.  E destul de tampit sistemul.

La noi au aparut si asigurarile "la kilometru", care sunt interesante pentru cum merg eu cu citronelul de exemplu. Cum fac cam 5500km/an ies la mai putin de jumatate fata de o asigurare traditioanala. Problema mea e ca deocamdata sotia e incepatoare batrana si astia care fac asigurari la kilometru nu vor s-o asigure, asa ca inca vreo doi ani o sa mai fiu prizonier in sistemul "traditional".
« Ultima Modificare: Noiembrie 23, 2014, 10:05:46 a.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #25 : Noiembrie 23, 2014, 01:19:47 a.m. »
James, cum sunt asiguratorii cu punctele de penalizare in Belgia? de exemplu aici in Irlanda daca ai cel putin un punct de penalizare, nu mai beneficiezi de reducerea de "sofer fara istoric" care e cel putin 30% din pretul asigurarii (deci cam cel putin 300E/an) si punctele aici se prescriu dupa 3 ani.

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #24 : Noiembrie 22, 2014, 07:38:51 p.m. »
Mda, si mie mi-a aparut astazi MCV-ul de dupa o curba, aproape de iesirea din oras. 74 km/h, 4 puncte amenda si 3 penalizare.
Frustrarea cea mai mare nu vine de aici, ci de la factul ca, facand ordine prin acte cat scria politistul procesul verbal, am constatat ca de la inceputul lui Octombrie imi expirase si rovinieta la Fabia; de atunci si pana acum am trecut de mai multe ori pe langa camerele fixe, asa ca pana de Craciun mai astept doua amenzi a cate 250 lei.

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #23 : Noiembrie 22, 2014, 03:09:00 p.m. »
In Belgia sunt multe radare inutile. Adica, puse pe autostrada. Adica, unde se intampla doar aprox 3% din accidentele cu victime. In mare, numarul victimelor pe autostrada e cam acelasi cu numarul victimelor dintre biciclisti.
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #22 : Noiembrie 22, 2014, 01:24:48 p.m. »
Cel cu care te-ai certat era tot belgian?

NU,era probabil un roman! 8-}
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1501
  • Auto: BIA si AOKI
« Răspuns #21 : Noiembrie 22, 2014, 01:21:47 p.m. »
Interesant ca ai scapat. Ma bucur pt tine. Cel cu care te-ai certat era tot belgian? În Romania abia asteapta sa ne ia banii si punctele. In Belgia sunt la fel de multe radare?

Sent from my XT615 using Tapatalk 2

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #20 : Noiembrie 22, 2014, 12:05:44 p.m. »
Azi m-a prins politia cu excesu' de viteza si cu citronelul.... aveam in jur de 90 la intrarea in oras (doua benzi pe sens, sensuri separate, inainte de a ajunge la prima intersectie).
A venit motociclistul langa mine la semafor.... cand l-am vazut, a fost clar, am faurit-o.... intrebarea fiind daca e de cheta (restrictie + pana in 30km/h) sau de invitatie la judecator (+30km peste limita).
Mi-a facut semn sa cobor geamul. Dialogul:
- Semnul de incepator din spate e al dvs?
- Nooo, e al nevestei.
- Cat e restrictia de viteza aici?
- Erm... 50.
- Si cu cat mergeati?
- Pffff.... 79km/h, zic eu dupa ce aplic mental toate corectiile posibile, legale, relativitatea restransa, etc, ca sa ma scoata sub limita de invitatie.
- Aha.... daca viitoare cand mai mergi asa o sa castigi gratuit o invitatie la judecatoru' de pace...
- N-o sa fie o data viitoare, raspund eu politicos.
- Bine, ai grija. A bagat in viteza si s-a carat.
Acum el probabil a inteles ca n-o sa mai fie o data viitoare cand merg asa, eu s-ar putea sa fi inteles ca n-o sa fie o data viitoare cand ma prinde, oricum nu mai conteaza.

Insa oricum, e primul politist normal de pana acum.
Am dat peste unii mult mai putin flexibili... de exemplu cu alt motociclist m-am certat juma' de ora o data pe tema daca am calcat sau nu o banda continua de 2m lungime (fara exagerare) cu scuterul. Si asta fara ca banda respectiva sa separe sensurile de mers, ci doar preselectia in intersectie....
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #19 : Noiembrie 05, 2014, 02:49:56 a.m. »
Eu zic sa mergi pe varianta 15 din "prima" :D
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #18 : Noiembrie 04, 2014, 10:26:28 a.m. »
..
Am cochetat cu ideea sa fac un chiptuning, insa deocamdata m-am calmat. Exista mai multe firme de tuning care sustin ca pot aduce 12-15CP si vreo 20Nmsuplimentari la tigaia asta aspirata, ceea ce inseamna foarte mult procentual vorbind, mai ales pentru o aspirata. E...

Hai sa redeschid putin discutia asta. Pe un forum englezesc (unde m-am inscris pentru ca am Gogu mi-a aratat ca sunt cativa tipi care se pricep) am dat peste un olandez care si-a chipat un Aygo cu rezultate foarte bune. +10.5CP in plus LA ROTI, si +15Nm cam pe toata plaja de turatie, incepand foarte de jos, ceea ce mi s-a parut foarte foarte bine. Rezultate pe dyno. Tunerul e in olanda, cam la 3h de aici, preturile sunt suficient de bune cat sa merite sa ma duc pana acolo in loc sa merg undeva in Be...
 Omul are si filtru KN, si a incercat si un kit de inductie, insa rezultatele cu kitul au fost amestecate: a castigat 3CP la 6rpm insa la turatii normale chiar a pierdut. Oricum, eu nu vreau sa ma bag la modificari vizibile.
 De fapt, eu as vrea sa ma bag la modificari mai degraba audibilie. LA mine prioritatile de tuning ar fi asa:
1. Izolat fonic.
2. Izolat fonic.
3. Izolat fonic.
....
15. Un cilindru in plus, sau in lipsa,  +10CP
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #17 : Octombrie 20, 2014, 12:18:55 p.m. »
Si uite asa a trecut un an... si aproape o luna de cand ma dau cu citronelul. Ca pasager / copilot, cel mai des

Masina a facut facut aproape 6000km, adica mai mult decat mi-am imaginat atunci cand l-am cumparat.  In afara de revizie, la care n-au binevoit sa schimbe nici filtrul de aer , nimic notabil in perioada asta. A, ba da, s-a dus stergatorul din fata, i-am cumparat unul nou zilele trecute pe ebay de peste Canal (Bosch la 18€ cu tot cu transport, o treime din cat costa in magazin la mine). As fi putut incuraja si economia online belgiana, unde costa cam la fel, insa in belgia nu voiau paypal ci doar transfer bancar, asa ca de fapt din belgia mi-ar fi venit mai tarziu decat a venit de la supusii reginei. 

Consumul pare ca s-a stabilizat pe la 6.ceva mixt (asta insemnand preponderent urban), desi uneori cand merge mai mult pe centura si conduce consoarta (care in general trece rar de 110 pe ceas si niciodata de 130) scade si sub 6 mixt.

Masinuta mai are doua luni de garantie, insa probabil nu voi avea ocazia sa apelez la ea.
« Ultima Modificare: Octombrie 20, 2014, 12:26:24 p.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #16 : Septembrie 30, 2014, 12:36:44 p.m. »
Probabil, or fi pus un scanner pe ea, au verificat antigelul si m-au mai taxat inca vreo 100€. Si daca au fost cinstiti, or mai fi verificat si pe calculator daca nu exista vreun recall la modelul asta.  Genul de chestii de 3 minute de munca pentru care te taxeaza 100€ din care traiesc concesionarii.  Si pe care pe deasupra n-am cum sa verific daca chiar au facut-o.

Eu inainte de revizii fac singur o scanare (cu vcds la skoda si diagbox la citronel) si daca vad vreun cod de eroare il las sa vad daca ei il sterg. Daca dispare dupa revizie inseamna ca au pus scanerul pe ea. De obicei am coduri la greu la Skoda pe la radio (ceva cu intrarea auxiliara), si pana acum au fost sterse.

La Citronel insa n-am avut niciunul, asa ca n-am idee daca au facut ceva de suta aia de euro sau nu.
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #15 : Septembrie 30, 2014, 11:06:04 a.m. »
Hm.. destul de mult 280E.

Probabil ti-au facut si presiunea la roti, de aia au adaugat 100E :)

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()