Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Citroen C1 1.0 Sensodrive  (Citit de 38051 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
Re: Citroen C1 1.0 Sensodrive
« Răspuns #59 : Ianuarie 24, 2015, 05:18:51 p.m. »
Hai sa va expun aici problema cu scuterele:

Deci am fost azi la un dealer Honda independent si am negociat "conditii salon" la SH Mode si la Vision 110. La ambele au facut un discount de 180€ (fata de 10€ anul trecut e de bine :D).

Canditatele sunt

SH Mode 125:

Roti: spate 14, fata 16
116kile cu plinul facut
1930x665X1105
Garda la sol 145mm, inaltimea seii 765mm
125cc, 8.4Kw (11CP),  12Nm, injectie, racire cu apa, rezervor 5.5l, consum declarat 2.11l/100km
Start&Stop deconectabil, frane CBS (aia de la salon de la Honda sunt boi, au scris ABS in loc de CBS)
Pret (cu tot cu promotie): 2650€

Au una alba si una neagra in stoc.

Vision110:
Roti 16"
102kile
1845x670x1090mm,
inaltimea seii 785mm, garda la sol 120mm
108cc, 6,2Kw (8CP), 8.7Nm, injectie, racire cu aer, rezervor 5.5, consum declarat 1.9L/100km
Frane CBS
Pret promotional: 2150€

Au una neagra mat si una rosie in stoc.

Alegerea e foarte tampita. SH Mode e mai puternica si mai stabila (e mai joasa si mai lunga).
Insa stabilitatea e si dezavantajul principal: Vision e mai manevrabila, e simte imediat, si pare gandita special pentru asta, roata din fata e mai retrasa decat la SH. Pe mine manevrabilitatea la viteze mici ma atrage mai tare decat stabilitatea la viteze mari. Avantaj Vision.
Insa SH pare mai future proof, si pentru mine e si asta important pentru ca fac putini km, deci daca nu imi face probleme e posibil s-o tin mult timp. Avantaj SH.

Am o saptamana cica sa ma hotarasc (daca nu raman fara fonduri).... asa ca astept argumente si pro si contra.

Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #58 : Ianuarie 20, 2015, 10:11:22 p.m. »
Urci in ture... :))
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #57 : Ianuarie 20, 2015, 05:32:58 p.m. »
propriu-zis, in MX5 cobori, nu urci :)

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #56 : Ianuarie 20, 2015, 01:52:32 p.m. »
Atata timp cat are greutate pe rotile din spate, n-ar trebui sa aiba probleme majore de tractiune. Nasol e sa ai motorul (si greutatea) in fata si tractiunea in spate, atunci ai nevoie sa fii sigur ca ai macar 50% din mase pe spate.

A, am uitat sa-i injur pe aia de la Mazda. Asta a fost cum ziceam salon de "moto si placeri" si astia au uitat sa aduca MX5... As vrea sa ma urc si in modelul actual, ca in cel vechi dintr-un motiv care imi scapa nu am reusit sa stau comod, desi am incercat mai multe si nici nu-s cine stie ce gigant.
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #55 : Ianuarie 20, 2015, 12:39:54 p.m. »
In Belgia nu prea sunt asa mari probleme cu zapada.

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #54 : Ianuarie 20, 2015, 11:59:09 a.m. »
Tot la capitolul jucarele pentru oras, o bila alba pentru Reno, cu Twingo. In sfarsit cineva a avut tupeul sa scoata (din nou) o masina de oras cu motorul in spate. E cam cat citronelul meu la dimensiuni, insa e teoretic 5 locuri si are portbagaj mai mare (188vs130l). Si un 0.9turbo interesant.
Cu tractiune si greutate în spate nu stiu dacă se descurcă pe gheață și zăpadă.
Interesant cum au acoperit motorul cu mochetă. Tre' să fie vreo 50 de grade în portbagaj, iarna. Era o chestie dacă le trecea prin cap să mai pună un motor și în față..

Offline Iulian M

• Gold member
« Răspuns #53 : Ianuarie 20, 2015, 11:40:16 a.m. »
Seat Leon imi place si mie foarte mult cum arata si cred ca e una din putinele masini din clasa compacata ce iti ofera faruri cu LED. (ok, nu sunt avansate ca cele de pe S-Klasse dar tot arata bine).

Leon in Irlanda 2.0 TDI DSG e 30k (cu 1k mai ieftin decat Octavia si Golf). Si eu ma tot uit cu ce sa schimb Octavia si sa iau una cu volanul pe partea dreapta. Practic ce-mi trebuie mie e VW UP sau Skoda Citigo. Parca nu m-ar lasa inima sa fac schimbarea asta atat de radicala. Ma uit spre un Golf/A3 DSG dar ambele sunt 30k+ (si ma uit la 1.6 TDI DSG7) :(

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #52 : Ianuarie 20, 2015, 10:10:11 a.m. »
Hai sa scriu aici, desi e putin offtopic:

Am fost salonul aseara la auto din Bxl. In anii impari specificul e "moto si distractii". Eu am mers pentru scutere, insa in realitate o singura sala era cu moto, restul (pana la 11) cu masini.   Cu scuterele, e si calda si rece. Partea rece e ca astia de la Honda vor in continuare sa se sinucida Da' rau. In perioada cand tot incearca sa te momeasca cu tot felul de oferte, astia de la Honda te trimit direct la plimbare: "n-avem nicio promotie la modelele 125cc". Hai plimba ursul la concurenta.   Partea calda e ca am mai vazut un model care imi place: Honda SH 125i "Mode". E un compromis bun intre SH125 clasic care e prea greu pentru gustul meu (136kg) si cea care imi place mie, Vision 110. Are doar 116kile (vision are 102), are saua mai jos decat SH, insa pastreaza avantajele SH-ului: motorul mai puternic, ABS, racire cu apa. E o idee mai scump decat Vision insa mai ieftin decat SH. Interesant. Concurenta ar fi asa: Vespa/Piaggio, care la motorizari n-au rival, insa fata de Honde sunt si dublu la pret, si nu se justifica la modul meu de utilizare (eu tarlia mea n-a mai miscat-o din octombrie).  Sau taiwanezii de la Sym ori Kymco, insa cu astia problema e ca la modelele de 125cc care imi plac mie n-au ABS si motoarele sunt ceva mai slabe decat Honda. Prin urmare, daca ma hotarasc sa schimb tarlia, batalia va fi intre doua Honde, SH Mode ABS 125 si Vision 110. Trotinetele imi plac insa concesionarul mi se pare ca fumeaza chestii tari.    Cu masinile treaba e cam ca anul trecut. Au fost ceva noutati, insa cred ca imi mai tin in continuare cele doua rable. La berline e greu sa dai peste una cu adevarat completa la un buget decent, sa zicem pana in 40-45k€, nu bagam in discutie S-Klasse sau avioane din astea. Mi-au placut mai multe: Infiniti Q50, Mazda6, Mondeo, C-Klasse, Serie 3. Sunt decente la spatiu si poti lua si o motorizare + cutie decente. Insa niciuna dintre astea nu e un 5 locuri autentica, ci tot 4,5 locuri. Toate au tunel pe podeaua din spate, la unele imens, de ex la Jaguar XF pe locul din mijloc nu are cum sa stea un adult, desi masina e marisoara, din cauza tunelului central.  Pe mine unul nu m-ar deranja foarte tare, insa mi se pare aiurea. Daca vrei una cu 5 locuri autentica trebuie fie sa mergi la o clasa foarte scumpa fie la monovolume.
LA Audi recunosc ca nici nu m-am uitat, pentru mine exista doar doua feluri de audi: cele quattro si skodele. Iar cele quattro daca le vrei echipate macar cat un Hyundai de serie si cu motorizari mai neecologice sari rau de tot din buget. Daca or sa invete sa monteze transmisia cum trebuie ii vizitez poate.
   La capitolul jucarele de oras am fost dezamagit de noua tripleta 108/C1/Aygo. Sunt ceva mai mari decat modelul anterior, insa nu au spatiu in plus semnificativ... ci dimpotriva, in minus in anumite directii. Eu, care nu-s enorm, nu incap in spate, dau cu capul in tavan. (vezi foto).  La modelul meu n-am problema asta. Daca ar fi sa trebuiasca sa schimb marele alb fie ar trebui sa merg la coreeni (I10/Picanto, care au totusi automate naspa) fie ar trebui sa schimb clasa (C3, Micra, Jazz, Rio, la clasa urmatoare sunt cateva care mi se pare OK).  Tot la capitolul jucarele pentru oras, o bila alba pentru Reno, cu Twingo. In sfarsit cineva a avut tupeul sa scoata (din nou) o masina de oras cu motorul in spate. E cam cat citronelul meu la dimensiuni, insa e teoretic 5 locuri si are portbagaj mai mare (188vs130l). Si un 0.9turbo interesant.   Luat pe marci, mie unuia mi se pare ca Ford au modele reusite la toate clasele. De la ei mi-a placut si Fiesta, si Focus, si Mondeo, si au si motoare si cutii de viteze haioase.  As fi acordat si un Oscar pentru intreaga cariera celor de la Hyundai, daca veneau cu o berlina motorizata decent. In rest stau bine la toate celelate clase, insa berlinele lor sunt anemice (excluzand Genesis care e taxat criminal in €U).  I40 vine cu 135CP, I30 acum are 186CP (1.6t), si vor sa aduca si o versiune super sportiva "R" de I20 (bazata pe versiunea de raliu) despre care se zvoneste ca ar fi +200CP.  ASteptam cu interes versiunea de I10 V6 biturbo de 450CP.
De Skoda nu comentez, ca sunt biaised si nici nu e locul potrivit aici :D
   A, si mi-a placut si noul Leon FR Cupra (2L turbo, 280CP, DSG, interior decent, spatiu ok). Suna interesant pentro o masina de familie nu prea mare:D
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #51 : Noiembrie 28, 2014, 09:38:13 a.m. »
Și la citronel bucatica aia tot clipsata e,  însă n-are niciun efect,  cel puțin la relenti.
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3203
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #50 : Noiembrie 27, 2014, 11:58:02 p.m. »
Ce vine din fabrica vine clipsat.
Dar tu poti lipi, cauta pe dacia club  blana capota logan si vei vedea mai multe variante.

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #49 : Noiembrie 27, 2014, 10:44:48 p.m. »
O pasla clipsata, care nu e lipita pe toata suprafata de panoul respectiv nu rezolva decat o parte a povestii cu zgomotul. Eu caut ceva care sa se lipeasca strans.
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #48 : Noiembrie 27, 2014, 06:59:48 p.m. »
Panoul antifonic de sub bord a diminuat mult zgomotul motorului ce patrundea in habitaclu pe acolo.
Pasla aceea pe capota am prins-o cu niste clipsuri de plastic speciale comandate la renault, capota avea gauri pentru montaj , si culmea, multe chiar se potriveau cu cele de pe pasla de megane 1.
« Ultima Modificare: Noiembrie 27, 2014, 07:02:51 p.m. de bogdanpiatra »

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #47 : Noiembrie 27, 2014, 06:03:47 p.m. »
@Lupu'
Frate ala cu BMW-ul a avut de lucru bine.... Eu in 2003 am dat de pomana prima mea masina (si prima masina a lui taica-miu), si anume Moskwich 1500 din '81. Tot ruginit, da' parca nu atat de rau....

@Bogdan
Suna incurajator ce spui acolo despre izolatul podelei. 
Panoul antifonic de sub bord ce efect a avut?
Pasla de la capota ai clipsat-o sau lipit-o in cateva puncte, sau lipita pe absolut toata suprafata?

Din cate am vazut la altii, atunci cand masina n-are antifonare deloc, efectele uneia artizanale pot fi destul de vizibile... adica, am vrut sa spun, audibile. Daca insa ea e cat de cat antifonata de la mama ei, de multe ori rezultatele nu mai justifica efortul unei antifonari artizanale.
« Ultima Modificare: Noiembrie 27, 2014, 06:07:56 p.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #46 : Noiembrie 27, 2014, 05:46:25 p.m. »
Hai sa zic eu cum am antifonat loganul, din 2004, laureat, motor de 1,4
Intai pasla antifonica pe capota motor, am luat una de pe un megane 1. venea perfect in partea din fata, a trebuit ajustata putin catre spate(spre geam). Era o pasla foarte foarte groasa, mult mai groasa decat ce am acum pe capota de la 1,2 tsi, care e supersubtire. Efectul a fost aproape zero, sa zicem vizibil la turatii foarte mari si daca ascultai motorul din afara masinii.
Apoi am montat un panou antifonic undeva sub bord, pe care Dacia l-a scos pe la sfarsitul lui 2005, efecte foarte bune, ghidajele si locurile de prindere existau, dovada ca el fusese gandit, dar din motive de costuri lasat deoparte la inceput.
Apoi am eliberat pedalierul si toaa podeaua, am antifonat-o cu un antifon special franzuzesc sinto, parca, inclusiv am desprins acea pasla de pe oalele rotilor din interiorul masinii. S-a aplicat un strat subtire si apoi unul foarte gros, ambele cu  pensula. Cand stratul nu era inca perfect uscat s-a aplicat un strat de folie bituminoasa (nu ai tin minte cat de groasa, dar suficient, luata din Dedeman, pe care in prealabil o taiasem la dimensiunile necesare , coturi, etc, inclusiv pe partea verticala a pragurilor si a tunelului median, acea folie lipindu-se de antifon. Mentionez ca acea folie avea o protectie de plastic, o lasam in soare-vara-daca nu se poate folosi un pistol cu aer cald-, se dezlipea acel plastic si folia aproape ca se lipea de tabla goala, pe antifonul gros a prins ca o manusa. Si fiindca nu paream cam multumit, si fiindca folie mai ramasese din valul cumparat, am mai pus un strat. S-a pus acesta folie inclusiv pe oalele rotilor spate, fata,  cat se putea sub bord, si intr-un singur strat in portbagaj si oala rotii de rezerva.
Efectele au fost de-a dreptul spectaculoase, inclusiv cei de la Automoldova ma intrebau ce am schimbat la masina ca este foarte silentioasa.
Se mai putea merge si la portiere si plafon dar era  deja prea mult de demontat. oricum, cand am vandut masina cel care a luat-o zicea ca e cel mai silentios logan probat. Dupa ce am luat banutii(am cerut mult pe ea, ca era ingrijita si am vandut-o destul peste pretul pietei) i-am aratat. Nu am vrut mai inainte ca altii ar fi argumentat ca rugina, ca etc, dar la stratul de antifon aplicat de mine nu prea avea cum. De altfel vad masina dupa 10 ani nu are deloc rugina, spre deosebire de altele, eu ii aplicasem o vaselina lichida Ixel, care se punea din fabrica, dar cu zgarcenie, in portiere si aripi spate.
« Ultima Modificare: Noiembrie 27, 2014, 05:49:30 p.m. de bogdanpiatra »

Offline Iulian M

• Gold member
« Răspuns #45 : Noiembrie 27, 2014, 04:45:13 p.m. »
Sigur o sa trebuiasca pe urma sa-i faci tuning pentru a compensa masa acelui Dynamat :)

Daca vrei o motivatie pentru a te apuca de treaba, iti recomand sa te uiti peste acest topic. (atentie, eu am pierdut ieri 2 ore pe acel topic :) )

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()