Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Skoda Yeti 2.0 TDI 140 M6 FL  (Citit de 14883 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Yeti

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 6
  • Doar Inscris
  • Auto: Yeti, 1968cmc, 140cp
Re: Skoda Yeti 2.0 TDI 140 M6 FL
« Răspuns #14 : Aprilie 04, 2014, 08:49:24 a.m. »

Mi-a placut trucul din pozele de mai jos, cu conturul alb la rama numerelor, mai putin in dreapta. Mie nu mi-a iesit, caci am fost neinspirat si am optat pt. un nr. cu doua cifre, iar T-ul a ramas prea departe de margine.

Offline DragosM

• Gold member
  • Mesaje postate: 764
  • B-41-TSN
  • Auto: Octavia Tour II 1.4
« Răspuns #13 : Martie 26, 2014, 08:40:53 p.m. »
Eu sunt PRO un schimb de consumabile la 5.000km, mai ales ca circula in bucuresti. Distante mici/trafic si praf...
Aici ma refer la ulei, filtru ulei si aer!!

La puturoasa mea, cu toti cu care am vorbit m-au sfatuit sa trec pe schimburi de ulei din 10.000 in 10.000km. Tinand cont ca eu fac 1000-1300km pe luna numai in bucuresti...
Skoda Octavia Tour II 1.4MPI 80cp
Kia Rio 1.5crdi 110cp 235Nm

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #12 : Martie 26, 2014, 08:09:30 p.m. »
Ticalosul din mine recunoaste ca masina va fi utilizata la viteza mica (urban) de catre d-na. Altfel, evident, eu.
Iar, cand masina e "a mea", nu prea se pune problema de viteza mica, deci, evident, nici de confort (indiferent de tipul de suspensie, motorizare, marca  etc).

Am ajuns deja la 4.000 km si ma gandesc la un schimb intermediar de ulei, pe la cca 5.000. Am citit si ascultat diverse pareri, pro sau contra. Una peste alta, consider ca, oricum, rau nu-i face.
Mi-as dori sa schimbam pareri (si) pe viu, cu proxima ocazie. Repet si aici solicitarea de a-mi comunica unde si cand au loc intalnirile membrilor din Bucuresti.
Respectati indicatiile din cartea service, daca nu-i vreti "rau" motorului.
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline Limit

• Gold member
  • Locaţia: Slatina
  • Mesaje postate: 959
  • I like to drive
  • Auto: O2FL, 2.0TDI 175cp
« Răspuns #11 : Martie 26, 2014, 07:06:19 p.m. »
Intalnirile se tin duminica ora 15 la polivalenta sau academia militara prin parcare pe unde gasim loc. Daca se schimba ceva se anunta pe topicul de intalniri

via mobile. may cause errors

Dimsport soft 175 cp

Offline Yeti

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 6
  • Doar Inscris
  • Auto: Yeti, 1968cmc, 140cp
« Răspuns #10 : Martie 26, 2014, 06:45:44 p.m. »
Ticalosul din mine recunoaste ca masina va fi utilizata la viteza mica (urban) de catre d-na. Altfel, evident, eu.
Iar, cand masina e "a mea", nu prea se pune problema de viteza mica, deci, evident, nici de confort (indiferent de tipul de suspensie, motorizare, marca  etc).

Am ajuns deja la 4.000 km si ma gandesc la un schimb intermediar de ulei, pe la cca 5.000. Am citit si ascultat diverse pareri, pro sau contra. Una peste alta, consider ca, oricum, rau nu-i face.
Mi-as dori sa schimbam pareri (si) pe viu, cu proxima ocazie. Repet si aici solicitarea de a-mi comunica unde si cand au loc intalnirile membrilor din Bucuresti.

Offline satlantis

• Gold member
  • Locaţia: constanta
  • Mesaje postate: 1033
  • Auto: yeti 1.4 tsi
« Răspuns #9 : Martie 25, 2014, 08:38:06 p.m. »
 :080: ...in sfarsit ceva... "yeti"...intr-adevar diesel este pretabil pentru acest model datorita mai ales cx-ului care creste consumul. Suspensia este mai contradictorie, adica este reglata mai tare, datorita caroseriei, dar totusi prea dura pentru gusturile mele si anume de ce spun asta: la viteze mici, aprox..max 50-60 nu stiu sa spun sigur, orice denivelare o resimti din plin, gropi binenteles... adica daca ai vrea sa mergi si tu mai relaxat peste niste denivelari nu prea poti ca te cam zdruncina.
In schimb, daca aceleasi denivelari le iei la viteze mai mari aprox cu 20-30 peste, suspensia lucreaza mai bine si te simti mai cofortabil. Si eu am si jante pe 16 cu 60.
Lanterna din portbagaj eu nu o am ca dotare standard... :047: Au intodus-o apoi la facelift. Intr-adevar facelift-ul este reusit, oricum "moaca" mea nu-mi displace...sincer... este mai altfel. :D
1.4 tsi... de la 1.8T

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
« Răspuns #8 : Martie 25, 2014, 02:28:26 p.m. »
Frontal mi se pare ca arata mult mai bine decat predecesorul, proiectoarele de ceatat ii stricau tot aspectul modelului anterior. Totusi SUV-urile astea nu-s pentru offroad, sunt SUV-uri de oras, adica masini pentru mult prea pretentiosi. Cred ca nu se face clar distinctia intre asfalt, drum neasfaltat (dar macar pietruit si circulabil cu un autoturism) si off-road.
In the zone where normal things don't happen...very often.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #7 : Martie 24, 2014, 05:21:03 p.m. »
Look atragator dupa facelift...
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #6 : Martie 24, 2014, 05:19:32 p.m. »
Nu m-am nimerit cu nici un tanc simultan  :71:

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #5 : Martie 24, 2014, 05:18:11 p.m. »
Zona de trageri...eu nu am "tras" de masina ci numa am verificat putin posibilitatile reale in teren accidentat.

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #4 : Martie 24, 2014, 05:16:46 p.m. »
Un detaliu care mi-a placut si pe care il gasesc f util !

In portbagaj exista un sistem ingenios de fixare pt plase  :082:

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #3 : Martie 24, 2014, 05:15:32 p.m. »
...

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #2 : Martie 24, 2014, 05:11:59 p.m. »
Am sa mai fac o precizare personala: cursa pedalei de ambreiaj nu mi-a placut, scurta si prea brusca, iar pedala de acceleratie ca de camion iara nu mi se potriveste deloc. Si nu simt ca e numa de obisnuinta ;)
« Ultima Modificare: Martie 24, 2014, 05:14:44 p.m. de A V A T A R »

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
Skoda Yeti 2.0 TDI 140 M6 FL
« Răspuns #1 : Martie 24, 2014, 05:08:23 p.m. »
Probabil v-ati intrebat de ce nu am realizat pana acum un astfel de drive-test...ei bine, nu am avut ocazia sa o fac intr-o zona care sa se preteze scopului pt care a fost proiectata masina, iar pe drum asfaltat nu am fost deloc curios sincer sa fiu...ce senzatii poti avea cu asa gabarit pe inaltime si un Cx deloc avantajos ?

De aceasta data insa, am beneficiat de o locatie unde sa pot verifica putin abilitatile modelului...
Masina de drive-test avea ~5000km deci rodajul partial efectuat...am resetat MFA1 pt a avea un rezultat corect dupa testul combinat (oras, centura, ZMO, drum de tara si pe camp  :71: )
Distanta totala parcursa: 25 km, absolut suficienta pt opinii obiective.

DESIGN
Desigur ca se poate remarca usor facelift-ul reusit, de-acum nici carcotasii nu mai au ce reprosa... arata bine si modern, fata de modelul fara FL.

MOTOR
Varianta de 140CP/320Nm este de-a dreptul suficienta pt nevoile masinii si ale unui sofer care stie de ce conduce acest model ;) Trage rezonabil si ofera resurse in situatii date...

DOTARI
Modelul de test era garnisit cu dotari bogate: Climatonic Dual, ESP, HHC, Navi, roti 17", perdea airbag-uri, etc Aici discutia nu-si are rostul, fiecare alege dupa preferinte si buget.

Si...la drum !
Din capul locului am ales un alt traseu decat cel pt limuzine...dupa ce am alimentat intai :)) Range-ul 30km nu-mi asigura si intoarcerea pe roti :))

Am sa punctez plusurile si minusurile:

Plusuri:
- antifonare f buna in habitaclu, nu se aud deranjant nici zgomotele de afara si nici cele de la turarea motorului
- directie precisa si de-a dreptul incantatoare...nici un soc de la drum nu este preluat in volan
- suspensie care filtreaza f bine gropile si denivelarile, mai poti auzi cum lucreaza dar rar vei si simti socul sau balansul pe verticala; poti rula cu 40km/h pe drumuri precare fara sa stii cat de precare sunt...de fapt
- vizibilitate buna de jur imprejur
- rapoarte bune la M6-le din dotare...tr I nu e de tractor in nici un caz

Minusurile:
- din cauza suspensiei cred (nu am putut verifica presiunea in roti totusi...) masina topaie pe drum plan si asfaltat...nici garda la sol nu o ajuta sa stea mai bine pre drum asa ca la viraje tractiunea integrala isi face datoria, dar nu e de preferat sa iei prea sportiv curbele pt ca...spatele nu prea iti lasa impresia ca te va urma.
- nici rotile pe 17" nu aduc sentimentul suveran de siguranta, in ciuda celor 225/50...daca prinzi o zona cu ondulatii in asfalt, vei balansa odata cu masina si pe drum drept, nu mai spun de viraje.
- ei bine, cine isi ia un Yeti nu sta pe asfalt mult...de aceea am ajuns intr-un poligon trageri pt tancuri si am dorit sa o incerc prin niste sleauri medii (adancime 10-15cm, distanta intre margini de 50-60cm)...dupa cum veti vedea din poze, unghiul de atac nu ajuta prea mult, pt ca riscul zgarierii sau ruperii spoilerului fata / ornamentului fata este mare !
- nu stiu daca e chiar un minus, dar indicatorul temperaturii de ulei a trecut usor de 95grd dupa 1km de forja...ma gandesc ca e diesel totusi. La singura oprire din test, odata ajuns in poligon pt poze, ventilatorul de racire a mai mers 5-8 min bune dupa ce-am taiat contactul si stilul de conducere / gradul de dificultate al traseului or fost intre normal si banal !

Cateva CONCLUZII

1. Consumul nu a vrut sa scada sub 6,2% in conditii de mers batranesc, in poligon a atins 7,2% iar intr-un final, combinat cu centura/ZMO si o incursiune in oras pt a vedea cum se descurca pe stradute mici si la parcari, s-a stabilizat la 6,5%  :-?
Mentionez ca nu am depasit 100-110km/h (din cauza topaielii) si la testul de demaraj din mers am schimbat o singura data toate treptele 2-4 la 4000rpm

2. Cine isi ia Yeti, poate visa sa mearga relaxat pe orice drum de tara/ de pamant, cu gropi si denivelari, chiar si pe forestiere cu grad dificultate mic, insa nu poate face off-road dedicat datorita in principal unghiului de atac, coroborat cu cel de degajare...mici prin comparatie cu Duster de ex.
Cine merge 90% pe asfalt nu are de ce sa vrea Yeti...consumul nu-l avantajeaza iar urcatul lejer de borduri nu e sport national si mai trebuie sa gasesti loc parcare liber intai sa urci bordura cu nonsalanta ;)

3. Motorizarea 2.0 TDi 140 isi face treaba bine, nu gasesc deloc de ce ti-ai comanda versiunea 170 sau 1.8TSI 160...nu poti face forcing cu modelul acesta iar daca totusi incerci, isi va arata limitele date de Cx, garda la sol si stabilitate la schimbari bruste de directie.

Pt 27.000 eur...nu imi e prea clar daca as alege acest model. Daca doresc sportivitate, clar nu. Daca ies rar de pe asfalt, clar nu. Daca merg saptamanal in zone mai greu accesibile masinilor de strada cu garda mica si 4x2, poate da. Insa si atunci e bine sa cumpanesti bine: merita sa pui la bataie o masina de calitate sau este suficienta si alta, mai ieftina si mai dedicata lipsei unui drum bun ?

La aceste raspunsuri pot raspunde cei care au deja acest model sau cei care il cauta...o recomandare totusi pt ei: faceti un drive-test inainte pt a va apropia asteptarile de realitate :)

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Mai 27, 2026, 08:37:38 p.m.]

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de Andrei1980
[Mai 27, 2026, 08:13:37 a.m.]

VW Golf VII 1.2 TSI 110 CP Trendline de vizitator
[Mai 13, 2026, 09:10:19 a.m.]

Aditiv benzina de vizitator
[Mai 11, 2026, 11:26:25 a.m.]

please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

* Mesaje recente

Calendar

Mai 2026