Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Opel Corsa 1.2 85CP  (Citit de 16358 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
Re: Opel Corsa 1.2 85CP
« Răspuns #31 : Februarie 06, 2015, 11:10:19 p.m. »
Intradevar, cand au de-a face cu francezi si nemti, e randul italienilor sa devina crispati si sensibili. Fiecare natie (mai putin cea americana) sufera de propriul ei complex de inferioritate.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #30 : Februarie 06, 2015, 10:55:22 p.m. »
...
 Nuu, ea a raspuns direct : esti roman. Nu cred ca unui francez ii zicea asa ceva.

Pai n-avea cum sa-i zica unui francezi: esti roman. In loc sa-l insulte, doar il zapacea.

Unui francez i-ar fi spus "esti un mancator de melci".
... sau mai pe scurt, "puti".
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline Stef13

• Moderator General
« Răspuns #29 : Februarie 06, 2015, 09:48:03 p.m. »
Pai cu ce a gresit? :D Daca erai calabrez iti spunea adevarul..
Da, suntem romani, mandri si foarte sensibili.
Este exagerat sa crezi ca au pus o cautiune de 1500 euro pentru risc de furt mai ridicat.
« Ultima Modificare: Februarie 06, 2015, 10:14:37 p.m. de Stef13 »

Offline adi.borhan

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 151
  • Auto: octavia II 1.6 MPI
« Răspuns #28 : Februarie 06, 2015, 07:44:38 p.m. »
Nu cred ca ai inteles ce am spus. Nu era vorba de bani, desi nu se poate sa ceri 1500 euro garantie pt un fiat punto, cand pe site era stipulat intre 500 si 1000 euro. Altfel, cat ar mai fi garantia pentru un Passat, 5000 E? Era vorba ca romanii sunt hoti si fura masini, nu despre stilul de condus.
Am inteles perfect ce a vrut sa zica.
Cum am spus, pretul cu super CDW a ajuns la 150 euro. Eu am intrebat de ce vrea garantie 1500 euro. Putea sa spuna ca poate nu stiu sa conduc, poate par apucat, poate e masina asta ultima fita in italia. Nuu, ea a raspuns direct : esti roman. Nu cred ca unui francez ii zicea asa ceva.

Offline Stef13

• Moderator General
« Răspuns #27 : Februarie 06, 2015, 05:52:14 p.m. »
Sa va zic ce am patit eu ieri cu Budget in Italia de la care as fi vrut sa inchiriez o masina pentru 3 zile. Rezervare pe net, totul ok, merg sa iau masina dimineata si ma apuc de citit contractul pe care l-a redactat in fata mea dupa ce i-am dat actele.
Era vorba in rezervarea de pe net de un total de 70 euro pe 3 zile. Am specificat ca vreau super CDW pentru a reduce excesul. Pretul tottal acrescut la 150 euro si garantie bolcata pe card 1500 euro pentru un fiat punto.
Am intrebat de ce si am primit un raspuns care m-a ingretosat pana la voma: Sunteti roman!
Eu zic ca ai tras concluzia gresita, in cazul asta nu e ca au ceva cu romanii.

Optiunea super-CDW costa in plus intre 20 si 30 euro/zi, indiferent de nationalitate, religie, culoare a ochilor sau orientare sexuala. Nu-i nicio discriminare aici.

Suma blocata pe card depinde de tipul masinii si uneori - mai ales in cazul firmelor lowcost - de locul de resedinta al clientului. Chiar daca erai italian insa aveai resedinta in regiunea Campania (Napoli), aveai toate sansele sa te trezesti ca-ti blocheaza peste 2000 euro. Si asigurarile sunt foarte discriminante in Italia. Pentru un anume tip de masina, un italian din Valle d'Aosta, Veneto sau Toscana plateste RCA intre 350 si 800 euro, pe cand unul din Campania, Puglia sau Calabria plateste intre 1000 si 1800 euro. Daca ai vedea cum se conduce in sudul Italiei, ai intelege imediat de ce au regulile astea. Probabil ca au niste informatii si despre stilul de condus al romanilor, de asta ne-au bagat in aceeasi categorie.
« Ultima Modificare: Februarie 06, 2015, 06:06:41 p.m. de Stef13 »

Offline Dragu

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cernauti - Bucovina
  • Mesaje postate: 371
  • Membru onorific !
  • Auto: Laguna 1 Ph2 1.6 16V MY2000
« Răspuns #26 : Februarie 06, 2015, 02:32:51 p.m. »
Ce premiu hac! ii dam lui Sorin ? :))
Inapoi la benzinara aspirata 1.6 16V ! EX -Skoda Fabia Combi 1.9 SDI powered by Dimsport
"Daca intalniti in viata un obstacol schimbati directia nu destinatia !"

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #25 : Februarie 06, 2015, 12:58:16 p.m. »
Off topic..J&K sunt fanul tau!!Ai reusit cel mai lung post ever cu umorul aferent!!!La tine nu i mult,prost si fara rost!!
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline adi.borhan

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #24 : Februarie 06, 2015, 12:45:59 p.m. »
Pai am luat actele subtil si bombanind in romana despre toata natia lor de blonzi, ca deja eram demascat m-am ridicat si am plecat. Firma este intermediara pentru budget, adica globalcars, niste rahati sinistri care nu raspund la telefon niciodata si nu au nici macar o adresa de email. Doar o duhoare de mozzarela cu gorgonzola amestecate.
Nu era vorba despre acea garantie pentru ca aveam disponibil pe card, dar jecmaneala nu o pot suporta pe motiv ca m-am nascut roman. Adica pe fata mea scria hot, tigan, borfas si boschetar de cum i-am dat buletinul balenei esuate de la ghiseu.
Am renuntat la ideea de a inchiria oricum, prefer trenul. Absolut niciodata nu voi mai pleca fara masina in Europa.

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #23 : Februarie 06, 2015, 12:24:19 p.m. »
Una similara am patit si eu, in Faro, Portugalia. Hai sa v-o povestesc mai pe larg:

Deci, subsemnatul, impreuna cu cele doua printese inchiriaza prin rentalcars dot coi o masina masina Ford Focus (or similar). Masina trebuia sa fie livrata de Goldcars, si era platita inainte, ca la .... maseuze.

Deci ma prezint eu bucuros, cu ochelarii de soare scosi de la naftalina  la Goldcars (hali-mi-ar baschetii) sa-mi iau limuzina Ford Focus (or similar) pe care o pre-platisem. Chiar ma bucuram, ca nu era coada prea mare. Ajung acolo, completez cele 328 formulare, dau cu subsemnatul, si deja doamna Sabina de la Goldcars (da-le-as cu nisip in ochi)  imi flutura pe sub nas cheile. Atata doar ca mai aveam de platit niste mici detalii:

- Un plin de benzina. 108 euro, ca nu plateam doar benzina, ci si "manopera" (litrul e cam 1.6€). Si ideea e ca pot aduce masina cu rezervorul gol inapoi.
- O taxa de ceva de vreo 30€
- O a doua taxa de altceva de inca vreo 30€
- O asigurare suplimentara de 15O€; sau, sa las 1200€ depozit pentru asigurat franciza in caz ca le-o troznesc.

Si ca, din motive de siguranta, trebuie neaparat platit cu cartea de credit.

Si aici incepe partea haioasa. Dupa ce le dau cartea de credit, Dna Sabina butoneaza ceva in calculator, si deodata incepe sa sune o sirena, si pe ecran le apare un pop-up cu girofar cu "atentie, security and financial threat, contract cancelled". Iar doamna Sabina imi spune ca nu-mi poate da masina, nici Ford Focus si nici macar "or similar", ca "sistemul" n-o lasa, si ca in intreaga ei cariera asta e a doua oara cand se intampla asa ceva. Prima oara fusese Unabomber.

Cartea respectiva de credit e una de eurocrat si a mers fara probleme de la Londra la Abu Dhabi, trecand prin Moscova sau chiar si Galati si nicaieri n-a pus probleme. Si acum sunt demascat de o companie obscura de inchiriat masini...

- Pai si acum, ma adresez eu, inca politicos, cum facem? Eu am platit pentru cazanul asta, si acum refuzati sa mi-o dati. Pai e frumos?

- Hm, zice Sabine in latina culta, continuand apoi in engleza: Pai nu la noi ati platit, ci la rentalcars. Sunati-ti pe cei de la rentalcars si sa va trimita la alta companie de inchirieri (mai suckers, nu vigilenti ca noi), ca noi nu va dam masina. Sunteti cautat FBI, KGB si de Bruce Willis, cum sa v-o dam?

- Pai suna matale, zic si eu in limba lui Shakespeare, ca la mine pe voucher scrie ca Goldcars trebuie sa imi dea masina, nu rentalcars. Uite colea, pe hartie, scrie fix goldcars, la fel ca pe dugheana matale. (manca-v-ati chilotii, se subintelege).

- Niet, imi raspunde ea in aceeasi limba. Nu va dam nada. Si nici nu sun io nicaieri, ca rentalcars e in alta imparatie, si n-am voie sa sun tocmai pana la supusii reginei. Daca sun vine seful si ma face taietei ca in bucataria moleculara. Si pe urma ma baga intr-o caldare si ma violeaza ca-n American Pie.

Deci cum ar veni, eu, pagubitul, ramane sa sun din Portugalia, de pe un numar belgian pe unul din UK, ca sa rezolv o problema produsa de altii.   Noroc ca madame UE, prin madame Reding  le trasese deja prima potcoava in bot astora cu tarifele de roaming si erau deja limitate.

Asteptam cu interes de la UE si cand cei care vand un serviciu, de exemplu inchiriaza masini,  prin net intr-o tara sa aiba nr de telefon tot in tara aia.
De fapt, ca sa fiu sincer, eu astept cu interes ca toata Europa sa fie o singura tara dpdv al tarifelor de telefonie si de conexiune la date, chiar si daca primul operator care va oferi asta va fi unul chinez.

In fine, era deci Goldcars (hackeri-si-ar serverele) vs subsemnatul 1-0

Urmeaza runda a doua, Rentalcars dot com vs subsemnatul:

- Tarrr...tarrr... ati sunat la retalcars. Inainte de toate va multumim ca ati ales rentalcars. Cum tot sunati pt banii dvs de roaming, hai sa bagam si un pic de reclama, poate vi se termina minutele sau bateria si scapam de apelul dvs. ..... rentalcars cei mai tari, ole ole...
Daca doriti sa rezervati o masina, va rugam intrati pe net. daca doriti sa anulati rezervarea, apasati pe 1.
Daca doriti sa discutati cu un operator sau sa modificati informatiile rezervarii, apasati pe 2
i.... pentru orice alte informatii apasati pe 3...
- 2! DOI!!!!
- Optiune inexistenta
- UNU atunci!
- Optiune inexistenta
- Baga-mi-as ......
- Optiune inexistenta, doar noi ne bagam!
Zbang, inchis....

Am respirat adanc, am numarat pana la o mie (numai numerele prime), si am sunat din nou
- Tarrr, Tarr.... va multumim ca sunteti atat de idiot incat sa sunati din nou la rentalcars. Retalcars sunt cei mai tari, mai grozavi, si mai smecheri... daca doriti.. apasati pe 1...
- DOI!
- De data asta chiar va preluam apelul... va rugam asteptati.... va anuntam ca pentru ameliorarea serviciilor apelul poate fi inregistrat... si  cat timp asteptati ascultati niste muzica de oameni educati...mozart, sa moara dusmanii...
-.....
- Buna ziua (in franceza, din UK, deja semne bune), cu ce va putem ajuta?
- Pai, am numarul de rezervare blabla, platit, si uitati cum doamna asta nu vrea sa imi dea masina... si da-i si turuie povestea, multumit ca am dat peste cineva care sa ma asculte...
-  Nu se poate, da-ti-mi-o si mie pe Sabina la telefon!

Le-am dat-o pe Sabina la telefonul (meu), si astia au pus-o de ceva sex virtual... din care nu prea auzeam decat pe Sabina care in preajma orgasmului tot striga "no way, no way"... si apoi satisfacuta imi da inapoi telefonul... la care amicul meu francofon

- NE pare rau, nu avem ce face. Va rugam asteptati, cautam alta masina disponibila..... mozart, mancatias ochisorii....
...
- Deci nu exista nicio masina disponibila. Daca doriti, puteti anula rezervarea.
- Pai am de ales? Nu mi se pare tocmai OK, insa asta e, daca in tot aeroportul nu mai e alta masina, asta e....
- Nu.. o sa va rambursam plata, mai putin 3 zile de chirie ca taxa de anulare.
- ????!!!!!!!!!????????!!!!!!!
- Asta e regula..
- Ma scuzati, insa e innacceptabil. Eu am platit inainte si acum mi se refuza serviciul, asa ca ar trebuit dvs sa ma despagubiti pe mine, nu invers!
- Aveti de ales intre a pierde 3 zile de chirie sau a pierde intreaga suma... ce alegeti?
- Apreciez ironia si simtul fin al umorului mai negru, asa, ca berea Guiness,  insa este innacceptabil, Eu nu vreau sa anulez rezervarea. Eu vreau sa imi puneti masina Ford Focus, sau treaca de ma mine, or similar,  la dispozitie. Daca nu sunteti capabil, DVS anulati rezervarea, nu EU! Asa ca dvs trebuie sa imi platiti mie taxa de anulare si nu invers.
- Uite ce e, incepi sa ma plictisesti. AStea sunt regulile, ori pierzi 3 zile, ori pe toate 15.
- E inadmisibil, voi face plangere.
- Haha, daca doriti va dau numarul de la serviciul pentru clienti sa se distreze si aia.
- Nu la voi fac plangerea, ci la protectia consumatorului (care in BE nu exista, rolul asta e jucat de revista que choisir, insa am mers la bluf....)
- Mi se rupe, fraiere (n-a mers bluf-ul)

In momentul ala deja imi imaginam toate pozitiile sexuale si perversitatile din lume... si prin ceata, mi-am amintit rezolvarea unei probleme relativ similare, cu o banca franceza (Societe Generale), cand diplomatia a esuat lamentabil... asa ca am tras aer in piept, mi-am pregatit argumentele mai putin academice din limba culturii si a libertatii (reprezentata de Brigitte Bardot) si am inceput:

- Asculta bai beep cu ochi. Ma doare-n beep ca tu ai un job de beep si ca esti platit ca un beep si ca nu esti motivat sa-ti misti curul si sa iti ajuti clientii.  Eu am platit pentru un serviciu care mi se refuza. Nu este vina mea ca lucrati cu societati de beep (aka goldcars, manca-mi-ar beep-ul).  Ar trebui sa ziceti merci (in franceza, in romaneste e mersi) ca sunt baiat finut si accept doar rambursarea integrala. Ori imi datiTOTI banii, ori vin si va beep pe toti, si pe tine si pe sefa-tu si pe toti onanistii care mai sunteti pe acolo. N-am chef sa imi pierd timpul din vacanta mea cu toti beep_ii cu ochi ca tine si ca Sabina aici de fata care sunt incapabili sa rezolve o problema simpla.
Ia da-mi-l pe sefa-tu la telefon sa-i zic si lui vreo doua argumente. Deci ori rezolvam amical problema, ori matur cu voi prin toate protectiile consumatorului din toata europa asta! vedeti ca am in scris refuzul celor de la Goldcars ( un nou bluff, la sanchi) asa ca va am la mana, beep-va-n in dinti de laba.ii ce sunteti! S  Si pe deasupra, sper din toata inima ca apelul sa fie inregistrat, ca sa am o dovada suplimentara ca va tratati clientii cu curul. Eu v-am platit, nu ma intereseaza ca beep-ii de la goldcars au nu stiu ce problema. Eu pe voi v-am platit, vreau ori masina ori banii inapoi si scuzele voastre.   E clar, sau trebuie sa repet ca sa intelegi si tu? (al treilea bluf, ca n-as fi fost in stare sa repet)

Si acum, repet, da-mi-l pe sefu' pronto la telefon sa ii spun si lui cateva chestii despre drepturile consumatorului pe continentul asta!

- Va rog sa aveti amabilitatea sa asteptati o clipa, va rog, domnule, sir, il contactez pe seful.... mozart....
- ...
- Seful este ocupat, domnule, alteta voastra, va rog sa ne scuzati. Insa am mi-am permis sa iau legatura cu serviciul financiar, si va vom rambursa integral plata. Veti primi confirmarea prin email in urmatoarele 30 secunde. Sper ca sunteti satisfacut de rentalcars, la revedere....

Si uite asa, am reusit macar sa imi recuperez banii.... tragic insa ca totusi intr-o lume care se vrea civilizata, orientata servicii este nevoie de argumente pe baza de beep ca sa nu fii beep.ut tu. Incredibil ca trebuie sa te porti ca un cocalar ca sa fii tratat cu "domnule", in timp ce daca esti politicos esti tratat ca ultimul fraier bun de jumulit.

Pana la urma am inchiriat un Punto de la o taraba care a fost mult mai ieftin si si-a facut treaba impecabil. Si fara golanii de genul taxelor suplimentare, a 130€ pentru nu plin, etc.

Iar la rentalcars am mai apelat de cateva ori de atunci, insa n-am mai avut probleme. Or fi inregistrat apelul si si-au imbunatatit serviciile :D
« Ultima Modificare: Februarie 06, 2015, 12:38:09 p.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #22 : Februarie 06, 2015, 12:06:00 p.m. »
M-as fi intors pe loc si as fi inchiriat la ALT furnizor. Vorbesc italienii de romani...asa-i cand ai aere de rasa ariana :))
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline adi.borhan

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #21 : Februarie 06, 2015, 11:09:30 a.m. »
Sa va zic ce am patit eu ieri cu Budget in Italia de la care as fi vrut sa inchiriez o masina pentru 3 zile. Rezervare pe net, totul ok, merg sa iau masina dimineata si ma apuc de citit contractul pe care l-a redactat in fata mea dupa ce i-am dat actele.
Era vorba in rezervarea de pe net de un total de 70 euro pe 3 zile. Am specificat ca vreau super CDW pentru a reduce excesul. Pretul tottal acrescut la 150 euro si garantie bolcata pe card 1500 euro pentru un fiat punto.
Am intrebat de ce si am primit un raspuns care m-a ingretosat pana la voma: Sunteti roman!

Offline Stef13

• Moderator General
« Răspuns #20 : Ianuarie 16, 2015, 09:39:31 p.m. »
cu plin-plin am patit-o eu la Orly. Indicatorul Clio-ului imi arata rezervorul umplut doar pe trei sferturi, de m-a facut sa bag pan-a dat combustibilul pe-afara. La predarea masinii le-am spus de "situatie", nu se alta dar aveau datele cardului meu, si am primit un raspuns care m-a lasat fara cuvinte: "daca spuneti ca l-ati umplut la maxim inseamna ca n-o sa fie nicio problema". Foarte relaxati baietii..

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #19 : Ianuarie 16, 2015, 11:54:11 a.m. »
Sub 5 euro pe zi?  :-o

Hai sa va zic si cum e de fapt cu acel pret de sub 5€/zi.... in realitate, platesti cam de 4 ori mai mult. Politica de inchiriere la masini in care ti se da cu rezervorul plin si trebuie sa o aduci cu el gol  (pre-platesti benzina si esti rambursat la sfarsit daca mai este in rezervor) este o escrocherie. Platesti benzina de 3 ori pretul real, plus ca nu ai cum sa stii cat a mai ramas in rezervor, te pot fraieri si aici.

Eu estimez ca am consumat cam 35 litri si am fost taxat 129€ (in Spania benzina e in jur de 1.3€).

AR fi fost poate interesant daca o tineam 3 saptamani, nu 1, caz in care rezervorul ala la pret umflat se amortiza altfel.

Practic pretul foarte mic de inchiriere e compensat de hotia asta, practic daca vrei sa fii sigur cat platesti, mergi pe o companie "clasica" cu politica full-full de carburant.

Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #18 : Ianuarie 13, 2015, 10:20:34 a.m. »
Exact asa e. Probabil ca fiind thorttle by wire oricum tot cum vrea ea accelereaza. Nici macar sunetul nu se schimba foarte tare, ceea ce ma face sa cred ca are clapeta de acceleratie cel putin partial inchisa chiar si cand ii dai blana. Tu apesi pedala si sunetul e ceva de genul "bai, lasa-te de bancuri, si  lasa-ma-n pace"
Motorul in sine e destul

Am si eu una cu motor minuscul care se misca in secole, insa macar la aia cand ii dau blana incepe sa maraie motorul, simti ca se intampla ceva acolo sub capota.... de tras tot nu trage cine stite ce, ca n-are cu ce, insa macar aia arata ca munceste :D
« Ultima Modificare: Ianuarie 13, 2015, 10:43:11 a.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #17 : Ianuarie 13, 2015, 10:08:48 a.m. »
e simplu: apesi pedala de acceleratie la maximum, si masina se misca tot in ritmul ei, de melc. Am verificat de multe ori la Corsa, 1,2 litri
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()