Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Este vreo diferenta in rau daca pun jante de tabla pe 16 cu anvelope de iarna 205/55/16??  (Citit de 17784 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
Unde ai vazut ironii acide si bascalie aici pe forum?
Legat de anvelopele astea, si eu as alege dedicate vara iarna in loc de all-season DACA o folosesc la drumuri extraurbane, pentru ca iarna mai poti ajunge la munte, pe drumuri inzapezite, etc...

Insa eu o sa trec la all-season cand mi s-or toci astea de vara pe care le am acum, la o masina pe care o folosesc exclusiv prin oras. Nu cred ca au rost anvelope dedicate, mai ales la iernile pe care le avem pe-aici. Daca se intampla sa se troieneasca strazile ... o las acasa.
Acum, ca or fi Michelinurile astea sau altceva, nu stiu...
bicicleta

Offline rider.moh

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 25
  • VeReSist
  • Auto: Skoda Octavia 2 VRS 2.0 TFSI
Îmi cer scuze pt lipsa de inspirație in a găsi o denumire adecvată titlului!
Sincer, ma așteptam si la alte sfaturi si opinii pertinente, ca de ironii acide si bășcălie sunt saturat! Noi romanii suntem masteranzi in asa ceva. Dar deh..când doar la asta te pricepi, acționezi ca atare.
VeReSist începător

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
N-a avut omul inspiratie,poti sa-l impusti?.Sugerezi un titlu nou?
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline landser

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 269
  • Skoda Superb 1,9TDI AWX 131 CP BJ2007
ba nene da' titlul topicului e de mare finete!nu poate sa l schimbe cineva?oricum sigur mai e  unu'pe acelasi subiect!
Skoda Superb 1,9TDI AWX 131CP BJ2007/Skoda Octavia 1,9TDI AXR 101CP BJ2008

Offline rider.moh

• Junior
  • *
  • VeReSist
Daca se potrivesc sau nu jante de 16" pe masina ta, vezi tu ... dar apropo de tabla, pot spune ca merita sa mai cauti variante. De curand, un prieten si-a luat o Honda Civic Sedan si cauta jante de tabla pentru anvelopele de iarna. Am constatat, intr-un final, ca gasesti jante de aliaj la preturi apropiate de cele de tabla, cu foarte putin mai scumpe. Tinand cont ca cele de aliaj nu mai ruginesc, merita cu varf si indesat diferenta mica de bani. Arunca un ochi pe ejante.ro ... el si-a luat Anzio Turn, undeva la 330-340 lei. Tinand cont ca o janta de tabla este peste 250 lei, cred ca merita sa iei in discutie janta de aliaj.
Cat despre CrossClimate, mai gandeste-te, mai studiaza !!! Foarte multi posesori de asa ceva nu le descriu decat ca fiind niste anvelope mediocre. Personal, in locul tau as ramane pe anvelope dedicate vara/iarna. Poti trece pe vara la 225/45/17 (eu am GY Eagle F1 Asymmetric 2, de care sunt multumit; ceruta din fabrica cu anvelope pe 17", masina a venit automat cu sasiu sport), iar pentru iarna alege dimensiunea minima suportata de masina, cu niste Conti TS860 sau Nokian WR D4. Eu am Nokian-urile (dar pe 15") si sunt excelente.

De ce spun ca ar fii mediocre aceste CrossClimate-uri?!? Eu am citit destule recenzii si pe site-uri din afara si pe cele de la noi. Intra pe eMAG sa vezi ce zic posesorii de Cross-uri.
Acum depinde si la ce se așteptau cei care le-au catalogat ca fiind mediocre.. Depinde si cum si pe unde te dai cu el. Intr-o oarecare măsura sunt un soi de compromis, dar calitativ dpdvd al performantelor in ambele sezoane(câte au mai rămas pe le noi..) sunt peste cele all-season, respectiv GoodYear-urile Vector 4Season, care cică ar fii etalonul anvelopelor all-season.
« Ultima Modificare: Noiembrie 12, 2016, 02:37:07 p.m. de M i c u t z u »
VeReSist începător

Offline rider.moh

• Junior
  • *
  • VeReSist
Pt andrei1980:
Nu, chiar nu sunt un boy racer! Folosesc cei 200 de cai in limitele bunului simt.
Si cei de la Auto Soft mi-au spus ca nu îmi recomanda sa pun jante pe 16, pt ca exista riscul sa îmi atingă de etrieri(?). Cum naiba sa atingă de etrieri când am văzut in cartea de identitate a mașinii ca respectivul care mi-a vândut-o ii făcuse omologarea pt jante pe 16?!? Cineva cu o Octavia 2 VRS 2.0 TFSI Break îmi spunea ca el a mers cu jante de tabla pe 16 si anvelope 205/55 de vara cu viteze foarte mari. Singurele dezavantaje ale acestor jante de tabla pe 16 spunea aceasta, ar fi cele legate de faptul ca dacă te dai tare la masina la plecarea de pe loc "îți patineaza rotile fata pana la 100/h" si evident stabilitate modesta pe virajele luate tare. La el plecat tare de la semafor însemna sa se ducă cu viteza întâi pana la cca 65 km/h, iar cu a doua pana la cca 120 km/h.. Pe mine nu ma pasionează astfel de experimente, mai ales ca la fiecare drum lung(căci de când am luat-o de un an si ceva numai extraurban a văzut) sunt însoțit de cel puțin unul din kinderii din dotarea familiei. Deci sunt excluse excesele adrenalinoase! Voiam CrossClimate pt ca dat fiindu-mi stilul normal de șofat, asta vis a vis de puterea motorului, ziceam ca împac si vara si iarna. Oricum nu fac mai mult de cca 6000 de km pe an. Mai am un C1+masina de servici. VRS-a este numai pt extraurban.
VeReSist începător

Offline Shymano

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 491
  • Auto: 1.6 FSI, 115 CP
Daca se potrivesc sau nu jante de 16" pe masina ta, vezi tu ... dar apropo de tabla, pot spune ca merita sa mai cauti variante. De curand, un prieten si-a luat o Honda Civic Sedan si cauta jante de tabla pentru anvelopele de iarna. Am constatat, intr-un final, ca gasesti jante de aliaj la preturi apropiate de cele de tabla, cu foarte putin mai scumpe. Tinand cont ca cele de aliaj nu mai ruginesc, merita cu varf si indesat diferenta mica de bani. Arunca un ochi pe ejante.ro ... el si-a luat Anzio Turn, undeva la 330-340 lei. Tinand cont ca o janta de tabla este peste 250 lei, cred ca merita sa iei in discutie janta de aliaj.
Cat despre CrossClimate, mai gandeste-te, mai studiaza !!! Foarte multi posesori de asa ceva nu le descriu decat ca fiind niste anvelope mediocre. Personal, in locul tau as ramane pe anvelope dedicate vara/iarna. Poti trece pe vara la 225/45/17 (eu am GY Eagle F1 Asymmetric 2, de care sunt multumit; ceruta din fabrica cu anvelope pe 17", masina a venit automat cu sasiu sport), iar pentru iarna alege dimensiunea minima suportata de masina, cu niste Conti TS860 sau Nokian WR D4. Eu am Nokian-urile (dar pe 15") si sunt excelente.
« Ultima Modificare: Noiembrie 05, 2016, 09:40:09 p.m. de Shymano »
Skoda Octavia II -2008, 1.6 FSI, 115 CP, BLF, Elegance+, xenon pe lupe Morimoto mini.
Croitorie la comanda - calitate la preturi rezonabile. Rochii pt mirese sau de ocazie.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4541
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
Ma bate foarte tare gândul sa trec definitiv pe jante de tabla pe 16 cu anvelope Michelin Cross Climate. Am descoperit ca sunt trecute in cartea mașinii ca fiind omologate, asa ca din acest punct de vedere sunt in legalitate.
N-am nici un stil de condus agresiv, adică pe măsura puterii motorului. Cei de la Auto Soft au zis ca nu-mi recomanda sa fac asta din cauza puterii motorului si a faptului ca cică pot atinge etrierii de jante, dar eu am văzut ca majoritatea RS-urilor O2 merg cu jante de tabla cel puțin iarna! Am înțeles ca se îmbunătățeste considerabil confortul, chiar si consumul si demarajul. Asta cu consumul nu este un must have, pentru ca știam la ce sa ma aștept când am ales 2.0 TFSI ca motorizare.
Voi ce părere aveți ? E cam radicala alegerea, nu?
jante de 16 am si eu, si pot sa spun ca pentru Octavia 2 sunt ideale iarna, cand treci peste sleauri si prin mormane de zapada. Tu vad ca ai Octavia 2 VRS, iti este teama ca nu se potrivesc....insa, daca sunt trecute in talon, eu zic ca se potrivesc. Ma rog, trebuie sa te interesezi la cineva cu VRS care are jante de tabla de 16...daca se potrivesc, eu zic sa faci miscarea pt ca merita pentru confortul tau.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline Andrei1980

• Gold member
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 1792
  • Auto: Toyota Corolla 2.0 hibrida 140
In tara asta unde mai toti ar pune jante de 19 si 20 (de s-ar putea) cu talon de 25 daca s-ar putea cea ce vrei sa faci tu in ochii lor este sacrilegiu, profanare de morminte  :D :> (sa vezi ce este pe forumul marcii VW unde mai toti baietii de bani gata isi schimba rotile la 2 zile dupa ce au ridicat masinile de la reprezentanta doar sa puna jante de rapperi ca cica asa arata bine si bineinteles conform parerii lor merg pe perna de aer masinile lor cu acestea) .
Totusi masina ta este una puternica cu doar doua roti motrice, pe iarna mai merge, dar pe vara si eu iti zic sa stai pe 225/45 R17(desi nici cu aceasta marime nu este totul miere si ciocolata). Iti zic sa nu pui mai mult de 2.2 bari in ele si incearca ceva cauciuc cu flanc mai moale, gen Dunlop Blue Response pentru la vara. La iarna OK si 205 daca nu esti genul caruia ii place sa plece primul de la semafor :)
Toyota Corolla TS - 2.0 196, Exclusive, MY2024
Ex: Seat Leon ST, Skoda Octavia 2FL 1.4 TSI

Offline rider.moh

• Junior
  • *
  • VeReSist
Cred, dar vreau sa le vând pe cele actuale si abia o sa am bani de cele pe tabla pe 16 + CrossClimate-uri.. Si apoi vreau maximul de confort pe care il pot avea pe aceasta masina, bineînțeles si siguranța .
Vreau sa iau jante noi nu sh. De anvelope nu mai zic!
Cu astea de 18 pe care le are acum masina au de suferit cam tot toate piesele care țin de articulații , bucsaraie si direcție ..
« Ultima Modificare: Noiembrie 02, 2016, 02:09:09 a.m. de M i c u t z u »
VeReSist începător

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
Cel mai bine ca o solutie de mijloc ramai pe jante pe 17.
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline rider.moh

• Junior
  • *
  • VeReSist
Salutare dragi colegi de forum!
Întrucât nu-mai place la actualele jante pe 18 pe care le am pe masina decât aspectul si faptul ca oferă stabilitate in virajele luate tare, toate astea cu sacrificarea maxima as zice a confortului, ma bate foarte tare gândul sa trec definitiv pe jante de tabla pe 16 cu anvelope Michelin Cross Climate. Am descoperit ca sunt trecute in cartea mașinii ca fiind omologate, asa ca din acest punct de vedere sunt in legalitate.
N-am nici un stil de condus agresiv, adică pe măsura puterii motorului. Cei de la Auto Soft au zis ca nu-mi recomanda sa fac asta din cauza puterii motorului si a faptului ca cică pot atinge etrierii de jante, dar eu am văzut ca majoritatea RS-urilor O2 merg cu jante de tabla cel puțin iarna. Sunt coșmăroase rai astea de 18 pe drumurile noastre! Am înțeles ca se îmbunătățeste considerabil confortul, chiar si consumul si demarajul. Asta cu consumul nu este un must have, pentru ca știam la ce sa ma aștept când am ales 2.0 TFSI ca motorizare.
Voi ce părere aveți ? E cam radicala alegerea, nu?
Aștept sfaturi si păreri!
Mulțumesc anticipat.
VeReSist începător

Offline paulbv

• Doar inscris
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 2
  • Doar Inscris
  • Auto: O2 !.9 TDI 105CP
Cred ca poti merge la RAR si ti le treci in carte si pe cele de 16 sau chiar 15 daca insisti. Ele se regăsesc pe celelalte modele de Octavia si atât timp cat diametrul exterior este cam același nu cred sa ai erori

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline rider.moh

• Junior
  • *
  • VeReSist
Mulțumesc tuturor pentru informații!

Sent from my iPhone using Tapatalk
VeReSist începător

Offline razvan rs

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 294
  • Auto: Mazda 6 facelift revo top 2.5
Fara probleme poti utiliza jante pe 16!
Mazda 6 facelift revolution top 2.5 L
Ex - Skoda Octavia RS TDI

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de bogdanpiatra
[Iunie 20, 2026, 06:30:58 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Iunie 19, 2026, 12:51:17 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

* Mesaje recente