Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Honda Civic Sedan EX-L 1.5t CVT  (Citit de 62706 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
Re: Honda Civic Sedan EX-L 1.5t CVT
« Răspuns #184 : Iunie 24, 2017, 07:05:19 p.m. »
Avensis nu se vinde in state.

Noul Camry (ce se lanseaza luna viitoare) cica e net superior din review-uri. Eu am sperat ca o sa il aiba p-ala la dealer.

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #183 : Iunie 24, 2017, 02:17:28 p.m. »
Camry-ul model curent e o Corolla putin mai mare
Si Avensis ce mai este? :) Sau nu se vinde in State.

Pacat de Camry, aveam o parere buna despre ea...
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline Iulian M

• Gold member
« Răspuns #182 : Iunie 24, 2017, 04:18:02 a.m. »

Am facut revizia. Primele doua revizii le am gratis din partea dealerului. Cum am zis, s-a schimbat uleiul (5W20), filtrul de ulei si rotit anvelopele. Pretul pentru prima revizie ar fi fost de 55$. A durat cam o ora toata treaba doar ca am petrecut doua ore la dealer in total.

Tot am postat mai sus ca am ceva nemultumiri cu masina si am zis ca in timp ce masina e la revizie sa ma uit la ce masini mai sunt pe acolo. Dealerul asta e atat Honda cat si Toyota. Am fost intai la Toyota, nu aveau noul Camry acolo si m-am uitat la Corolla (concurent pentru Civic pe hartie) si GT86. Interiorul de la Corolla e o gluma proasta. Plastice ieftine, materiale ieftine, urat si per total prost. Cel de la GT86 nu-i cu mult mai bun dar masina aia nu e cumparata pentru interior. Camry-ul model curent e o Corolla putin mai mare.

M-am uitat pe urma la Honda Civic Si (varianta Sedan, alba, 1.5t 205CP si cutie manuala). Au doar doua bucati pe stoc si au zis ca pot face test-drive cu ea doar daca sunt decis sa cumpar masina (nu vor sa acumuleze km cu ele).  Cum discutam cu dealerul, i-am zis ca tocmai am luat un Civic si am inceput sa discutam despre masini si ce nu-mi place la Civic.

Mi-a zis ca Honda ofera acum discount la Accord pentru ca urmeaza sa apara noul model. M-am uitat la Accord si intr-un final am facut un drive test de 1h cu el.

Masina e Honda Accord Sport Special Edition, cu un pret de lista de 26,190$ si discount de 3,250$ ajungand la 22,940$. (Honda Civic EX-L ce o am eu are un pret de lista de 24,650$).

Sport Special Edition e doar echiparea ce contine urmatoarele in plus fata de echiparea de baza:
 - Motor 2.4l 189CP / 240Nm @3900RPM (varianta normala e de 185CP)
 - Cutie CVT cu padele pe volan
 - Un pachet exterior mai diferit
 - Directia are un alt raport mai agresiv
 - Discuri de frana mai mari
 - Roti 235/40 R19

Restul dotarilor sunt asemanatoare cu ce am pe Civic: scaune din piele cu scaunul de la sofer cu reglaj electric, clima duala, scaune incalzite. N-are Apple Carplay si nici navigatie. Sistemul audio are doar 4 difuzoare si nu 8 ca la Civic. Honda Accord are in plus si ceva ce il numesc ei "Active Noise Cancellation".

Cam asa arata masina : https://www.cars.com/vehicledetail/detail/691366145/overview/
(pe alb era si cea cu care am facut eu test)

M-am invartit cu masina 1h prin oras si pe autostrada mea cu probleme. Cam astea sunt parerile mele fata de Civic:

Pro:
 - masina pleaca mai puternic de pe loc (fiind NA, nu exista turbo-lag)
 - padelele de pe volan merg destul de fain, face binisor frana de motor si simuleaza bine trepte de viteze
 - are multe butoane pe consola centrala  (eu se pare ca la treaba asta cu interiorul sunt mai old-style; butoane pentru controlul climatizarii, afisaj separat pentru temperatura, buton pentru selectia audio, buton pentru volum, pentru schimbat posturile, etc)

Cons:
 - masina intr-adevar pleaca mai repede de pe loc, dar pana pe la 10-15km/h. Dupa aia, e putoare fata de Civic
 - zgomotul de rulaj e la fel ca la Civic. Acel "Active Noise Cancellation" e degeaba.
 - motorul e mai zgomotos si se simt mai multe vibratii
 - masina e cam barca cu o directie cam fara feedback
 - n-are guri de ventilatie pe spate (nici Civic n-are, dar macar Civic e clasa compacta)
 - doar butonul de la geamul electric de la sofer e luminat si are functia auto up/down

- pozita la volan mai ridicata

M-am uitat la masuratori de acceleratii si zgomot facute de diverse reviste si intr-adevar Honda Accord 2.4l are un zgomot la relanti mai mare fata de Honda Civic 1.5t, acelasi zgomot in mers la 70mph si acceleratie mai slaba.

Dealerul mi-a facut oferta de buy-back cu 19.000$ la Civic-ul meu. Daca scoteam 4.000$, ma intorceam acasa cu Accord. Poti bine mersi sa adaugi aia 4.000$ la rata lunara. Am refuzat. Honda Accord nu-i pentru mine.

Un upgrade mai sanatos ar fi noul Accord, 2.0t + cutie AT cu convertizor in 10 rapoarte. (doar ca ar trebui pentru ala sa adaug inca vreo 10-12.000$)

« Ultima Modificare: Iunie 24, 2017, 05:17:23 a.m. de Iulian M »

Offline Iulian M

• Gold member
« Răspuns #181 : Iunie 21, 2017, 10:34:13 p.m. »

Azi am facut programarea pentru prima revizie pentru vineri.

Am completat online si am selectat rotirea anveloplor, schimbul de ulei si filtru de ulei + verificarile de rigoare. Filtrul de aer si de cabina o sa le schimb eu individual pentru ca nu-s necesare la prima revizie.

Offline Iulian M

• Gold member
« Răspuns #180 : Iunie 20, 2017, 10:33:57 p.m. »
Pai la ce experiente am avut eu cu dealerii astia pe aici, numai de scos masina pe bucata aia de autostrada nu o sa reusesc.

Ar trebui sa inchiriez masinile sa ma duc pe acolo sa le vad.

Din datele gasite pe net, la 70mph, Ford Fusion ~69bB, Golf ~69dB si Civic ~71dB

http://media.caranddriver.com/files/2014-ford-fusion-se-15l-ecoboost-automatic-test-review-car-and-driver2014-ford-fusion-15l-ecoboost.pdf
http://media.caranddriver.com/files/2017-volkswagen-golf-18t-tsi-wolfsburg-edition-test-review-car-and-drivervolkswagengolftsi2017.pdf
http://media.caranddriver.com/files/2016-honda-civic-sedan-long-term-test-intro-reviews-car-and-driverhondacivictouringltinitial2016.pdf

Tot la ei m-am uitat la aceiasi masina cu diferite anvelope si diferentele sunt mari. O sa vad poate reusesc sa schimb anvelopele si obtin un rezultat mai bun.

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • ...
« Răspuns #179 : Iunie 20, 2017, 09:47:58 p.m. »
97dB  :-o
Nu iti huruie/tiuie urechile dupa un astfel de drum?

Ma vad nevoit sa repet, cu un procent de gluma mult diminuat:
Nu e timpul pierdut, sigur gasesti una potrivita pe stoc. :)
Nu amana, nu intinerim.  :))

Offline Iulian M

• Gold member
« Răspuns #178 : Iunie 20, 2017, 06:46:51 p.m. »
Am uitat sa mai precizez ceva. Am masurat nivelul de zgomot cu telefonul la 70mph.

Pe drumul bun e undeva la 80dB si pe drumurile de care ma invart eu 99% din timp (adica cele pe o raza de 50km in jurul Seattle), e 97dB.

Ca si baseline, in mijlocul padurii intr-o liniste totala, inregistra 40dB.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3198
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #177 : Iunie 20, 2017, 06:34:54 p.m. »
pai cred ca are rol de scrumiera/ Si octavia are.

Offline Iulian M

• Gold member
« Răspuns #176 : Iunie 20, 2017, 05:52:02 p.m. »
Este usita aia si in US. Am crezut ca e scrumiera acolo.

Hyundai I30 inca nu s-a lansat in US. (aici se vinde sub numele de Elantra GT): https://www.hyundaiusa.com/2018-elantra-gt/index.aspx

Clasa medie de la Hyundai aici se vinde sub numele de Sonata. M-am uitat si la Hyundai Sonata doar ca am avut o problema cu pretul.

Motorizarea ce m-a interesat a fost 2.0t. Vine in doua variante de echipare: una "Sport" la 26.000$ ce n-are clima auto, faruri cu Xenon, scaune incalzite, senzori de parcare, sistem audio premium (si nici nu le poti adauga), si alta la 34.300$ care le are pe toate.

Hyundai are o pozitie pe piata prin raportul pret/calitate la dotari. Din pacate e cam cu 5000$ mai mult ca un Ford Fusion Titanium 2.0turbo si nu inteleg de ce.  (mai ales avand in vedere cat de repede se depreciaza aici si ce impresie proasta de econobox are Hyundai).

Eu nici nu inteleg cum ai putea sa-ti iei o masina mid-size fara clima auto, senzori de parcare, sistem audio cu mai mult de 4 boxe proaste, scaune incalzite si nici cum sa platesti 5000$ mai mult fata de un Ford Mondeo echivalent. Hyundai Sonata care nu e varianta de top, n-are nici macar guri de ventilatie pe spate.
« Ultima Modificare: Iunie 20, 2017, 06:02:12 p.m. de Iulian M »

Offline Marsulici

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 167
  • Auto: Golf VII 1.2 TSI 110cp
« Răspuns #175 : Iunie 20, 2017, 03:02:01 p.m. »
In Golf n-am gasit unde as putea pune telefonul.

Sub sistemul de climatizare este o usita care daca apesi pe partea acea gri se deschide si ai un compartiment destul de incapator pentru telefon si portofel eventual :D
Nu stiu daca nu l-ai observat sau in US nu este acolo. Dar in Romania este si eu il folosesc tot timpul :P
Firul de la incaractorul auto il bag intre consola si scaunul dreapta si ajunge fix langa acel compatiment :D

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #174 : Iunie 20, 2017, 02:23:22 p.m. »
Nu ma pot abtine s-o spun...ca design, Golful arata ca o gluma proasta in comparatie cu Civicul :)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2785
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #173 : Iunie 20, 2017, 12:28:19 p.m. »
Sugestia era pentru comparatia la nivelul de zgomot pe asfaltul ala zgrunturos.  Mie de exemplu I30 actual mi se pare mai bine insonorizat decat Golf.  Iar tinuta de drum e la fel de banala la amandoua si oricum e irelevanta pe autostrazi.  Tu ai o obsesie cu tabla subtire pe care multa lume n-o are :D

Mie mi se par masini de jucarie alea la care garantia constructor de de 2 ani, ca la aspiratoare sau la scuterele chinezesti. Nu ma refer la garantii "extinse" care vin cu tot felul de conditii si legari de glie.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4541
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #172 : Iunie 20, 2017, 12:17:49 p.m. »
James, nu se compara cu cele germane.
Or fi facut ei directia mai precisa, au finisaje mai bune, bord cu materiale moi, aspect aerodinamic, suspensii moi, dar tot cu tabla subtire au ramas, dand senzatia de masini de jucarie.
Spre exemplu Hyundai I30 nu se compara cu un Golf VII la tinuta de drum, nici cu Ford Focus nu se compara.
Da, coreencele au recuperat mult fata de cele germane, dar sa nu uitam cat de mult aveau de recuperat. Si inca mai au.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2785
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #171 : Iunie 20, 2017, 11:58:30 a.m. »
Fa de amorul artei un test si cu o coreana, o Hyundai/Kia. Prin europa cel putin au redus semnificativ distanta care le separa de germane/japoneze in materie de orice.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • ...
« Răspuns #170 : Iunie 20, 2017, 09:41:30 a.m. »
Daca e sa aleg acum din nou, n-as mai lua Civic dar nici Golf. As face un efort sa merg la o clasa superioara si probabil as merge pe noul Toyota Camry: https://www.toyota.com/upcoming-vehicles/camry/
Nu e timpul pierdut, sigur gasesti una potrivita pe stoc. :)
Nu amana, nu intinerim.  :))

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de bogdanpiatra
[Iunie 20, 2026, 06:30:58 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Iunie 19, 2026, 12:51:17 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

* Mesaje recente