Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pt rodaj  (Citit de 120076 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ciocotof

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 122
  • B-96-VDV
Re: Sfaturi pt rodaj
« Răspuns #50 : Iulie 22, 2008, 12:13:37 p.m. »
Fosta mea masina a fost cumparata in urma cu 2 ani jumatate, nu e skoda, dar era un diesel de 80 cp.

In primii 1500km am stat 1-2 min inainte sa plec, la fel la inchiderea motorului. Nu am turat prea mult, cred k aveam o tendinta spre subturare. La masina respectiva se schimba la 2000. In primii 3000km a consumat mai mult cu 1-15.l mai mult si cum ati mai spus unii dintre voi, exista o latenta mai mare intre comanda soferului si actiunea masinii. Dupa a fost ok. La 30 000km, am urcat pe o masina identica a vecinului, livrata cu 3 sapt inaintea mea iar intr-un weekend am facut schimb. Am simtit clar ca masina raspundea o idee mai bine iar in accelerari bruste era clar mai rapida.

Teoretic ideea ca masina "se formeaza dupa stapan" e asa .. dupa ureche, dar logic daca stam sa ne gandim, cam asa e.

Astept octavia 2, pe asta o sa o las sa fie domnisoara, ca si pe prima, pana in 1500-2000 km apoi o turez nitel, ocazional sa-i sara capacele la viteze mari.   

Nu stiu ce spun cei de la skoda, ceilalti spuneau 3000 km a nu se depasi 3000rpm.  Oricum legat de consum, fosta consuma super putin fata de masini identice, este adevarat, nici eu nu conduc sportiv/nu bruschez, desi in bucuresti o mai faci uneori.
Skoda Octavia II 2.0 TDI 140CP Elegance (2008)

Offline dentistul

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 176
  • aveti grija de dintisorii vostri sau vin dupa voi
    • pagina cabinetului
  • Auto: 1.6 mpi o2 trend
« Răspuns #49 : Iulie 12, 2008, 09:54:11 a.m. »
e bine ca in primii 1500 km sa respecti ce scrie la carte....la mine a fost ok...si cam pe la 2500-3000 km masina deja suna mult mai bine...in conditiile in care eu am avut rodaj doar bucuresti:((
Skoda Octavia 2 Trend 1.6 mpi
ESP gri satin proiectoare
 [URL=http://img8.imageshack.us/my.php?image

Offline dan79

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 52
« Răspuns #48 : Iulie 12, 2008, 09:00:43 a.m. »
Orice motor vine cu un rodaj minim pe banc care a fost suficient pt diverse teste de fabrica.
Teoretic motorul ar trebui sa vina din fabrica cu un ulei special , aditivat de ex cu metale rare care vor spori durata de viatza a acestuia. Rodarea pe care o facem noi in primii 1500 este rodare in sarcina care nu poate fi obtinuta pe bancul de proba.
Sunt anumite reguli de baza de constructie, rodaj si folosire ulterioara a motoarelor care se aplica si motoarelor auto ca si oricaror altora.
Fabia 2 Elegance 1.4 MPI   B-88-KJF
You're pro or you're a noob.That's life.

Offline GeeMan

• Gold member
  • Locaţia: Cluj
  • Mesaje postate: 1161
  • TDI Virus - Pozitiv
« Răspuns #47 : Iulie 12, 2008, 01:35:48 a.m. »
da de unde ...
cum ti-ai dat seama ca , chiar se simte?
Octavia II Elegance, 1.9TDI , + Power-box,
Gri Satin meta

Offline dentistul

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 176
  • aveti grija de dintisorii vostri sau vin dupa voi
    • pagina cabinetului
  • Auto: 1.6 mpi o2 trend
« Răspuns #46 : Iunie 28, 2008, 07:33:20 a.m. »
iin primii 1500 sa repsecti ce scrie la carte...si chiar se simte...are dreptate dodo...repsect dodo :)
Skoda Octavia 2 Trend 1.6 mpi
ESP gri satin proiectoare
 [URL=http://img8.imageshack.us/my.php?image

Offline fenderstrfat

• Junior
  • *
  • Locaţia: Slobozia, Jud. Ialomita
  • Mesaje postate: 37
« Răspuns #45 : Iunie 28, 2008, 01:43:59 a.m. »
@dodobird: Mersi mult. Asa imi plac raspunsurile. La obiect. Am inteles ideea. Nu, nu i-am dat nici macar des. "Foarte des" iese din discutie. In unele depasiri am calcat-o maxim dar pana la 4.500 rpm. La 5.000 nu am ajuns... In rest schimb vitezele la 2000 - 2500.
Skoda Octavia Trend 1.8 TFSI 160cp

Offline C o s m i n

• Gold member
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 5853
  • ZEN Master
  • Auto: Fabia 287 Nm
« Răspuns #44 : Iunie 28, 2008, 12:32:49 a.m. »
Nu contest asta. Dar spun ca la fel de bine ar fi putut sa se ocupe si de cei 1500 km ramasi, iar eu eram fara grija. Asta mi se pare un pic aiurea. Repet insa, e o parere pur si strict subiectiva.
Din categoria "Consultatii ZEN, FU, CHI, HI, PAN",lectia numarul 1:
Cand disperarea te cuprinde si crezi ca problema skodei tale nu are solutie, asculta-ti vocea interioara, care spune: LEAGA CU SARMA

Offline Stefan

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 134
  • Auto: Octavia 2, 1.8 TSI
« Răspuns #43 : Iunie 27, 2008, 11:34:56 p.m. »
este foarte bine ca vine pre-rodat pt ca nu cred ca poti sa l rodezi mai bine decat ei!
Octavia2 1.8 TFSI : ELEGANCE + Senzori parcare spate, senzor ploaie + lumina, volan multifunctional,

Offline C o s m i n

• Gold member
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 5853
  • ZEN Master
  • Auto: Fabia 287 Nm
« Răspuns #42 : Iunie 27, 2008, 10:52:22 p.m. »
Am si eu o intrebare...poate parea stupida, dar eu chiar nu stiu ce ar trebui sa inteleg prin motoare rodate din fabrica pe banc. Adica rodajul propriu zis e facut la motor, cei 1500 de km sunt de fapt sa se aseze mai bine motorul pe masina...habar nu am.De ce s-au mai chinuit, nu inteleg, daca tot nu au putut elimina complet perioada de rodaj. Personal as fi preferat sa pot face eu rodajul complet, sa stiu exact ce fac, daca tot il fac, sau sa nu mai am grija lui. Este doar o parere...
Din categoria "Consultatii ZEN, FU, CHI, HI, PAN",lectia numarul 1:
Cand disperarea te cuprinde si crezi ca problema skodei tale nu are solutie, asculta-ti vocea interioara, care spune: LEAGA CU SARMA

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #41 : Iunie 27, 2008, 07:15:54 p.m. »
AlexTM ti-ai luat Skoda noua? Daca iti luai stiai ca agentul de vanzari e unul si cei care fac livrarea catre client sunt altii. Agentul de vanzari intamplator imi este prieten bun iar cel care mi-a livrat-o imi este vecin.
Cu atat mai mult trebuia sa-ti dea raspunsuri pertinente . Trebuie dati afara ! Are Alex dreptate . Mistocareala , smecheria , aroganta din pacate sunt folosite in mare proportie de astfel de oameni care sunt slab pregatiti profesional .
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #40 : Iunie 27, 2008, 07:11:25 p.m. »
AlexTM ti-ai luat Skoda noua? Daca iti luai stiai ca agentul de vanzari e unul si cei care fac livrarea catre client sunt altii. Agentul de vanzari intamplator imi este prieten bun iar cel care mi-a livrat-o imi este vecin.
Nu mi-am luat, dar nu vad legatura. OK, sunt doua persoane diferite. Wow ... si? Nu sunt tot angajati ai dealer-ului? Nu reprezinta o firma care se doreste de prestigiu? Indiferent ca e Skoda, Mercedes sau Dacia.

Liv, cu pregatirea e alta chestie. Si aia e adevarata.
bicicleta

Offline GeeMan

• Gold member
  • TDI Virus - Pozitiv
« Răspuns #39 : Iunie 27, 2008, 06:51:32 p.m. »
A, da , am citit manualul, de la cap la coada.
Gri Satin meta

Offline GeeMan

• Gold member
  • TDI Virus - Pozitiv
« Răspuns #38 : Iunie 27, 2008, 06:45:41 p.m. »
Gri Satin meta

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #37 : Iunie 27, 2008, 05:15:45 p.m. »
Poate exagerez , dar in Sibiu . 85 % din consilierii de vanzari nu au la baza pregatire tehnica . Au terminat cam asa :relatii internationale si studii europene , managementul turismului , studii economice , filologie , management , etc . Eu am tangenta cu ei si sunt ridicol de nepregatiti .
La unele reprezentante mai gasesti cate unul toba de carte - cinste lui . Este un tip la Renault-Nissan care iti vorbeste despre motoare , CV doua ore si nu se repeta si stie lucruri de finete atat la  mecanica cat si la lubrifianti . Jos palaria .
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #36 : Iunie 27, 2008, 05:03:10 p.m. »
Un angajat la vanzari care se exprima cu "da-i in goarna, nu-i dacie" in fata unui client ar trebui dat afara.
Face marca de rusine.
bicicleta

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()