Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Turcaletul  (Citit de 110099 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16428
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
Re: Turcaletul
« Răspuns #338 : Septembrie 05, 2025, 09:12:13 p.m. »
Cu drag !
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3654
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #337 : Septembrie 04, 2025, 05:34:05 p.m. »
Multumesc mult!

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16428
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #336 : Septembrie 03, 2025, 09:59:55 p.m. »
La buni ani, Bogdan !
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1502
  • Auto: BIA si AOKI
« Răspuns #335 : Septembrie 03, 2025, 05:42:56 p.m. »
Problema este ca toate spalatoriile folosesc spuma activa. Pt ca este agresiva si curata in profunzime si rapid. Lumea nu e dispusa sa achite sute de lei multe, iar pt spalatorii 6 ore pt o masina ce faceam eu cu Bia, e aproape cat norma intreaga de 8 ore.
Teo, tu ai fost demult la Expert Detailing, pe vremea cand traia dl Cristian Pop, fie iertat. Ai vazut cate ore e de munca la un detailing complet. Nu se compara cu o spalatorie simpla.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 5162
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #334 : Septembrie 03, 2025, 12:01:10 p.m. »
Spuma activa ataca vopseaua. Mie mi s-a exfoliat vopseaua de pe partea inferioara a capotei motorului, in zona bratelor stergatoarelor de parbriz. Nu m-am prins la inceput din ce motiv, mi-au revopsit-o la Honda nord pe garantie; dupa ce m-am prins ca este din cauza spumei active, nu am mai dat cu asa ceva si minune, vopseaua nu s-a mai exfoliat. ;)
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #333 : August 27, 2025, 11:51:27 a.m. »
Tu o tii pe a ta......... :))

Toate vrajelile astea cum lustruiesc? DEci daca are particule abrazive indiferent cat de mici....lustruire egal matuire in timp......
ceruire ...poate duce la o mentinere in timp, dar si asta, facuta cu grija, ca la masina orbitala si fara pricepere.....tot acolo

Deci, daca extrapolam la BIa, masina Ford Fiesta a tatalui meu, 2007, 57000 de km,  fara spuma activa , garaj, si doar ceara o data pe an sau cand mai am timp de ea, are o vopsea impecabila, desi de 18 ani.

Noi sa fim sanatosi

Offline Alejinxique

• Gold member
« Răspuns #332 : August 27, 2025, 11:30:36 a.m. »
Nu polish acela de taie din lac si cu masina de polishat! Polish ce aveam eu era o pasta de lustruire si o aplicam cu mainile mele si laveta. To polish=a lustrui.
Eu foloseam produse Turtle Wax. Avea Carrefour in vremurile bune. Acum online sau Ungaria.
Mergi la Bia in topic, si rasfoieste sa o vezi lustruita de se reflecta casa in tabla ei.
2 galeti, apa de la oras, Mai mult de 6 solutii, vreo 5 lavete, perie tabla, perie jante, repellent parbriz.
Lustruiam si 6 ore pe Bia.
Comutam pe apa de retea ca sa nu apara calcar, cum avea apa din fantana. Si uitata a ramas si vreo saptamana s-a irigat curtea cu apa din retea. O minunata factura. 

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #331 : August 26, 2025, 11:29:55 a.m. »
Spuma activa e nociva in orice concentratie, daca simti ca iti curata masina,,,,restul....sunt povesti, inclusiv la cea fara soda si alti solventi. Daca duci masina la detailing, la spalare, vei vedea ca folosesc 2 galeti cu sampon, nu spuma activa

Spui de polish? Polish ul acela se da cu grija, rar, spre foarte rar, sa remediezi imperfectiuni, ideal deloc si se da de catre cineva care se pricepe. Alte vrajeli cu polish-ul cu granulatie fina , pentru stralucire, etc. Sunt doar efecte imediate
Ce face polish-ul? Fura din lac.......adica dat fara stiinta,,,,,,matuieste. Degeaba dai cu ceara, ceara nu e definitiva

Offline Alejinxique

• Gold member
« Răspuns #330 : August 26, 2025, 10:15:42 a.m. »
Buna!

Am incercat eu si garaj incastrat in casa la parinti si garaj subteran la bloc (ca la mall). La ambele se pune praf pe masina. Pe Bia lustruiam 6 ore vinerea pt intrunirea skodareana de sambata. Pasta polish, ceara, gloss, solutie de jante, solutie pe anvelope sa le fac din gri in negre pe flancuri. Si ca sa o vedeti voi ca la revista, Bia innopta in garaj sub cearsaf!  =))
Deci daca nu doriti deloc praf, puneti ca bunicul meu, fie iertat, 2 paturi groase pe masina.
Am invatat f mult detailing de la dl Cristian Pop care a fondat Expert Detailing din Bucuresti. Din pacate a decedat de cancer, fie iertat. Spuma activa este daunatoare doar daca nu este preparata cu concentratiile potrivite.
Si nu e doar timp. Trebuie sa ai si conditii sa speli masina: casa, rigola scurgere. Sa fii dispus sa te uzi, mai ales iarna cand e frig. Eu o spalam pe Bia cu cizme de cauciuc. Nu ma machiam pe mine, dar o aranjam pe ea. Stiu sa surubaresc, dar nu stiu sa ma machiez. Eu nu sunt cu gene si unghii facute. Am deja 6 ani fara machiaj, ca nici la nunti nu am mai avut de mers.
Si aveam rabdare. Doar la 19-20 de ani dupa ce veneam de la scoala/facultate aveam timp liber mult.Cum o lustruiam? Ca pentru mine, cu maxima atentie si implicare. Pe acoperis pe mijloc unde ajungeam mai greu sau deloc, ma mai ajuta tatal meu. O data a si ajuns pe redresor pt ca a cantat radio pana a fost gata lustruita si bateria lesinata.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2793
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #329 : August 26, 2025, 10:10:23 a.m. »

Am un garaj de tabla, tavan de scanduri, pe schelet de teava.

E suficient cât să protejeze de soare.

Si soarele are efect de matuire, altereaza culorile și agravează orice mic defect.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #328 : August 26, 2025, 09:26:13 a.m. »
După 7 ani e greu de făcut efect de oglindă. Țineți minte cât lustruiam pe Bia demult, si 6 ore? După niste ani se vede ca nu mai e nouă si ca trebuie revopsire.

Ei, depinde si cum o lustruiai, fara gluma.
Deci meganul a primit decontaminare cu argila de noua, si ceara Collinite. Apoi periodic acelasi tratament. Efectul de oglinda il are
Nu vede spuma activa niciodata. Absolut niciodata. Daca nu e timp de metoda celor doua galeti cu manusa si sampon auto, jet de apa si atat.
Spuma activa e cea care face efectul de matuire, ruginire a elementelor pe unde persista, etc

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #327 : August 26, 2025, 09:22:46 a.m. »
Parcarile subterane e una, garajul individual e alta, acum pe bune

Am un garaj de tabla, tavan de scanduri, pe schelet de teava. Da, se pune praf, sa zic ca daca nu o misc , e vizibil la 2 saptamani. Avantajul e ca acest praf nu e purtat, vanturat, de alte masini. Ceruita si spalata, praful acela se cam duce la viteza oarecare. Deci, chiar se mentine bine acolo, apoi , un simplu jet la 2-3 saptamani rezolva problema.

Offline judge

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 1233
  • Auto: Utilaje agricole
« Răspuns #326 : August 26, 2025, 07:57:36 a.m. »
This - UV-ul ucide tot, e marele inamic.

Iar garajele nu prea rezolvă problema cu praful, cel puțin în RO se pune praf rău în garaje. Porsche-ul o arde doar prin parcări subterane, și e dezastru.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2793
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #325 : August 25, 2025, 11:46:07 p.m. »

Adevarul ca cele doua ceruiri anuale, pe langa garaj,  fac diferenta.

Garajul e miez. Nu protejează doar de praf gainat samd dar și de soare care degradează și vopsea și elementele de cauciuc expuse (pneuri, ștergătoare etc).
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline Alejinxique

• Gold member
« Răspuns #324 : August 25, 2025, 11:22:51 p.m. »
După 7 ani e greu de făcut efect de oglindă. Țineți minte cât lustruiam pe Bia demult, si 6 ore? După niste ani se vede ca nu mai e nouă si ca trebuie revopsire.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Sfaturi pt rodaj de Alejinxique
[Septembrie 16, 2025, 07:11:57 p.m.]

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de james kilowatt
[Septembrie 07, 2025, 12:06:33 a.m.]

Ford Kuga 2 de A V A T A R
[Septembrie 05, 2025, 09:16:01 p.m.]

Turcaletul de A V A T A R
[Septembrie 05, 2025, 09:12:13 p.m.]

AOKI-Mazda 3 sedan IV 2.0 E-Skyactiv X 186cp 6AT Exclusive de A V A T A R
[August 29, 2025, 08:50:17 p.m.]

Ulei in vasul de antigel de Zodrag