Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Volvo S60 T4 190 / AT8 / FWD  (Citit de 14022 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline stefanB

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 40
  • Auto: 2.0 TSI 4x4 DSG7 190
Re: Volvo S60 T4 190 / AT8 / FWD
« Răspuns #28 : Februarie 07, 2020, 06:59:14 p.m. »
Motorul ar trebui să fie cel care este si pe O3, cod motor DKZA si cutia DSG7 DQ380.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #27 : Februarie 07, 2020, 05:18:39 p.m. »
PS
Stie cineva ce cod motor e 2.0 TSI 190CP de pe superb?
Cutia banuiesc ca e DQ380.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #26 : Februarie 07, 2020, 10:33:35 a.m. »

Am trecut pe la Skoda, oricum trebuia sa trec sa iau programare pt revizia de 10 ani și schimbat garnitura de la capacul de la axele cu came, pe unde pierde ulei (nu mult insa pierde) de mai mult timp. 

Octavia 4 nu e disponibila pentru test si nici nu se știe când or sa o aducă. M-am uitat la superb, mi se pare super super ok în interior, și în fata și în spate. Cel puțin în spate e sensibil peste octavia 4 / golf 8. Am cerut și o oferta de preț cu reducerea de la sindicat și mi-a scos-o la 35k (style 2.0tsi dsg cu opțiunile relevante pentru mine) , o reducere fata de prețul de catalog de peste 11ke.  Ce nu mi-e clar e daca scaunele din pachetul "confort", care sunt incalzite insa nu si electrice au sau nu reglaj lombar, si nici daca infotainmentul pacii e compatibil cu android Auto. In rest as mai pune si geamuri laterale atermice/acustice (400€) si aia e, are tot ce imi trebuie.

Pe de alta parte tipul era arogant și m-a călcat pe nervi și m-am carat fără sa discut de drivestest. Toți dealerii sunt disperați ca nu și-au făcut targetul de vânzări la salonul asta si sefimea le taie desertul (cred și eu ca nu si-au facut targetul, au promovat masiv mașini electrice scumpe și limitate, care poate conving oamenii politici însă nu și pe clienții care merg la salon) si când le întra clientul singur in magazin, desi e izolat la mama dracului in afara orasului unde nu trece nimeni sa linga vitrine,  il iau cu "da' de ce a cerut oferta și la seat și la vw, ca asa  apare în calculator" sau "vrei sa iei mașina pana la sf lunii sau mai târziu" sau "cât ai de gând să dai pe ea". Cer oferte uite asa, de-al dracului, sunt colecționar de oferte,  și  nici n-am altceva mai bun de făcut decat sa ma plimb pana la ei sa le cer.  Inainte aveau reprezentanta in oras, langa un nod de transport public, poate ca intrau oamenii din plictiseala la ei, in trecere, insa acum sunt departe de oras intr-un loc unde nu merge nimeni pe jos sa caste gura la vitrine.

.... insă chiar dacă m-a enervat ala, oferta mi se pare bună si mașina la prima impresie își face banii.

Au promotie 20% si la extensia de garantie, e 44€/luna timp de 5 ani, daca nu faci mai mult de 15000km/an, si include si revizie.  Cu alte cuvinte, simplificand un pic grosolan,  garantia standard e pe 150.000km, iar aia extinsa pe 75.000 :D  Oricum e mai scumpa decat la toate celelalte marci.

La Scala dau pachetul asta gratis, promotional. 5 ani garantie + revizii moaca. Not bad, pacat ca nu e extinsa si la restul gamei. Pentru mine de exemplu ar fi un selling point major, ar putea inclina balanta. (de exemplu daca berbecii de la Alfa pastrau chestia aia cu 10 ani gaseam eu o solutie cu podeaua si tocurile neveste-mii).   Toyota aveau traditional chestia asta, marketingii o numeau "5+5+5" aka 5 ani garantie, intretinere si asistenta rutiera gratuita.
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #25 : Februarie 06, 2020, 12:16:20 p.m. »

Am mai rafinat un pic calculele, ca sa ajung la acelasi nivel de echipare intre Volvo si Superb (ambele de 2kile si 190CP) superbul iese cam 2.5k€ mai mult (aka cam 38k€).  Insa e posibil ca reducerea de sindicat sa fie mai buna decat promotia de pe site.... asa ca merita sa le fac o vizita.
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #24 : Februarie 06, 2020, 11:04:17 a.m. »
Ghici la cine am mai bagat un ochi pe site.  Ai ghicit, la Skoda.
Ma uit sa vad daca au aparut preturi la Octavia IV. Deocamdata in oferta sunt doar 3 modele, toate break, iar DSG e doar dizal, deci inca nu-i o optiune.  Trebuie sa mai astept sa aduca mai multe benzinare si combinate cu DSG. Insa in timp ce dadeam cu mouse-ul pe acolo am bagat un ochi si la Superb.
Cu 2.0TSI (190), DSG, nivel de echipare style si ceva optiuni (nu toate, mi se cam rupe de ecrane insa am bagat scaune incalzite, geamuri atermice si acustice, din astea , roata de rezerva sau set jante + pneuri de iarna :D ) ies tot cam pe la 35-36k€. Au niste promotii interesante, in jur de 8k€.

Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #23 : Februarie 05, 2020, 11:28:51 p.m. »
Preponderent in transmisie se pierd.
Zau ca o sa innebunesti intr-o zi de atata efort si rationament.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #22 : Februarie 05, 2020, 11:38:15 a.m. »

Am fost iar pe la aia, o sa fac carare pana acolo asa cum am facut si cu Mazda.

Vestea buna e ca optiunea "polestar engineered" vine (contracost) si cu echiparea inspiration si motorul T4 (+20CP, +40Nm, + sistemul ala de control al traictoriei vectorial care la Mazda vine de serie).

Vestea proasta e ca in pretul oferit nu a inclus extensia de garantie, care pt 5 ani costa 1200€.  Dublu fata de  Alfa si Mazda, 30% din VAG (e drept ca VAG include si reviziile, probabil 2). Reviziile sunt la 1an/30000km si la un service "generalist" dar omologat costa cam 280€ (la dealer probabil dublu).

Termenul de livrare e deja iulie. Cu alte cuvinte, daca comand acum in iulie imi vine masina, si 5 luni mai tarziu intra in vigoare Euro6d. Asa ca sunt destul de hotarat sa mai astept inca 5-6 luni, incat sa vina in ianuarie - februarie 2021 si sa vina cu Euro6d, nu 6d temp.

Pe de alta parte inca ezit pentru ca performantele mi se par slabe. Nu ma deranjeaza neaparat pentru ca nu intentionez sa fac liniute cu ea, insa mi-e sa nu ascunda probleme de aerodinamica proasta, sau cutie de viteze ineficienta, sau mai stiu eu ce. In mare are performante aproape identice  petrolierului meu stock, desi are 30CP  si 50Nm suplimentari, pe care pare ca ii pierde undeva. OK, la demaraj inteleg, e mult mai grea (cu 190 kile). Insa si viteza maxima e ametita....

Aici e o "liniuta virtuala" intre cele doua http://www.zeperfs.com/duel2680-8137.htm. La skoda performantele masurate sunt mai bune decat cele declarate (insa a mea de ex stock avea 16CP in plus fata de cei declarati), insa la Volvo performantele declarate par sa fie vise umede.

Aici o alta liniuta virtuala facuta cu excelul meu propriu, care pare sa confirme ce spune zeperfs, desi cifrele mele sunt mai "optimiste" decat zeperfs (nu am pretentia ca sunt 100% exacte la volvo neavand o curba dyno precisa, insa sunt date dracului de precise la petrolier, bat foarte bine cu masuratorile facute pe pista de sare la cel tunat sau cu cele declarate in manual la cel stock).   

Si aici se vede ca practic e din acelasi film cu petrolierul meu stock in ciuda celor 30CP in plus.  Intrebarea e: unde se pierd caii aia?

Sau invers, la aceeasi putere (si cuplu ceva mai slab), petrolierul meu tunat matura pe jos cu "polestar engineered". Sa fie doar greutatea, sau se pierd cai in frecarea cu aerul sau prin cutia aia cu 8 trepte? Ceea ce inseamna ca si consumul va fi prost.
« Ultima Modificare: Februarie 05, 2020, 11:46:17 a.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #21 : Februarie 04, 2020, 08:32:31 a.m. »
La salonul auto astia de la Volvo nu au adus nicio berlina, ci doar SUV-uri.  Unii dintre ei nici nu erau siguri daca se mai fac berline...

Una rece (gheata)...

Si vor sa descurajeze puternic SUV-urile, nu doar din motive ecologice insa cica si pentru ca sunt periculoase pentru pietoni si biciclisti.

Si una calda :) Tare as vrea sa devina un trend global asta dar e extrem de putin probabil.

On-topic: da comanda de Volvo daca la Alfa nu ai voie.  =))
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #20 : Februarie 03, 2020, 03:18:55 p.m. »
Am mai studiat un pic gargara astora din politica.
Au ei asa un "roadmap", in care vor ca in oras in 2030 sa nu mai ramana decat benzina Euro 5 si 6 (aka ambele mele cazane, care vor avea 20 si respectiv 19 ani) si Euro6d temp si Euro6d la dizal. Daca m-as baga acum la un benzinar Euro6d temp sunt la adapost probabil 12-15 ani, ceea ce ar fi OK.

In materie de taxare anuala vor sa faca un sistem de "taxa la km" in oras, care sa fie dinamica (functie de tronson si de ora, si de greutate si poluare). Ceea ce-mi convine de minune, tinand cont ca in oras merg cu tenesii, bicla sau cel mult cu scuterul.  Si vor sa descurajeze puternic SUV-urile, nu doar din motive ecologice insa cica si pentru ca sunt periculoase pentru pietoni si biciclisti.

Cu alte cuvinte, as putea cred sa-mi iau linistit acum o berlina Euro6dTemp...
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #19 : Februarie 03, 2020, 11:04:24 a.m. »

Nu inteleg de ce au omologat modelul asta in 2019, ca euro6 d temp, tinand cont ca din 2021 nu mai pot fi inmatriculate, ceea ce inseamna ca fie va trebui reomologat, fie schimbat (sau eliminat?).
Ori l-a fost lene, ori motorizarea asta e pe cale sa fie inlocuit complet....

Oricare ar fi raspunsul, nu pare o idee buna sa ma arunc acum. Poate in cateva luni (gen 11 ) o sa fie mai clar. Poate anunta un model 2021, sau daca il elimina poate fac o lichidare de stoc, etc. Plus ca tot in cateva luni ar trebui sa aflu si in ce directie se indreapta astia cu taxele, ca se anunta ca in 2021 se umbla la ele.

La salonul auto astia de la Volvo nu au adus nicio berlina, ci doar SUV-uri.  Unii dintre ei nici nu erau siguri daca se mai fac berline...
« Ultima Modificare: Februarie 03, 2020, 11:06:55 a.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #18 : Februarie 02, 2020, 04:22:17 p.m. »
Mintea asta nu-ti da pace...daca inca mai cauti motive sa nu-l iei, iti va parea rau mai tarziu, ca motivele erau invocate aiurea. Asa ca...Polestar Engineered so be it :))
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #17 : Februarie 02, 2020, 01:06:42 p.m. »
Apropo, dacă vreau sa fiu chitibusar, am o problema cu volvaul asta. E Euro6d Temp.
Din câte știu toate modelée omologate în 2020 sau înmatriculate în 2021 trebuie fie Euro6 d fără temp.
Cred ca mai aștept puțin...
Pe de alta parte ma tentează f tare pachetul (pachetul, nu nivelul de echipare) polestar engineered. Da 20cp și 40nm in plus (fix cât sa NU se schimbe taxa, și sistemul ala de control al traiectoriei vectorial (care la mazda vine serie pe versiunea de baza)
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4546
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #16 : Ianuarie 31, 2020, 11:21:02 a.m. »
Off topic: motorul 1.5 TSI 150 CP avea o poticneala in viteza I, pe la 2000 rotatii (dadea in nas). La Skoda nu se simtea f tare, dar fenomenul era mai pregnant la Golf, Tiguan si alte modele de la Volkswagen. A fost in toamna un update de soft, cu masini resoftate la reprezentnata,  prin care s-a mai revolvat din problema. Am mers cu cu un Karoq 1.5 TSi si intr-adevar, nu mai facea asa tare. Se mai simtea o smucitura pe la 2500 rotatii in vit I, dar mai slaba decat inainte.
Ptr mine nu ar fi un deal breaker.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline madalinp

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti, Romania
  • Mesaje postate: 24
« Răspuns #15 : Ianuarie 31, 2020, 06:29:52 a.m. »
La motorizarea aia de 1.5 TSI parca aveau probleme, si pe manuala si pe automata in sensul ca avea lag / ezita.... pana se incalzea motorul. La unii comportamentul se manifesta si dupa incalzire...din cate am mai citit nu s-a rezolvat inca.....
Motoarele cu cilindree mai mare sunt fiabile in grupul VAG

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

Using Tapatalk

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #14 : Ianuarie 30, 2020, 04:09:27 p.m. »
A aparut la mine primul pret pe site la Octavia 4.

Break 1.5TSI manuala ar veni asa: 32880 pret de catalog. Cu doua promotii, 26545. Daca le mai dai si o rabla la schimb, mai scad inca 1500€, adica 25000.  Echiparea e OK (senzori de parcare, scaune incalzite, navi columbus,  faruri full led, etc).  Probabil ca mai vor 2k€ pe cutia automata, si nici n-am rabla sa le dau la schimb (adica am, dar nu le dau), iar iesi pe la 28-29k€.  Fata de Golf e rezonabil.
Mazda CX-30 Rosie 2020

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()