Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Ce se poate schimba pe garantie si ce nu !  (Citit de 192697 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ThunderBlue

• Gold member
  • Mesaje postate: 3246
  • Auto: skoda octavia 2
Re: Ce se poate schimba pe garantie si ce nu !
« Răspuns #329 : Decembrie 12, 2008, 01:23:53 a.m. »
Crezi ca la simtome in primii 10K de kilometrii sa fi fost uzura normala???!!! Am cumparat cumva o dacie? si la aia am pretentia sa ma tina ambreiajul si volanta mai mult de atat. Hai sa fim seriosi prietene, pana la urma e Skoda,  e o masina de 19000 de iepuroi...

Offline coco_caty

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 148
« Răspuns #328 : Decembrie 11, 2008, 08:44:10 p.m. »
nu e a buna situatia ta  cu butoanele de clima ! :047:  e foarte posibil /sigur sa iti fi cazut o picatura de lichid din odorizant si e de ajuns :039: . toate 3 butoanele sunt exfoliate ?  /:)   eu am patit la opel ,recunosc am scapat o picatura de odorizant lichid si s-a si inflorit masca de plastic, in cateva ore; vopseaua de pe masca aceea e asemanatoare ca la skoda.
si sa iti mai spun ceva , alea vin cu tot cu climatronic , deci sa te astepti la ceva peste 1000 ron  :71:  .

astept poza cu scrumiera si iti zic si o parere la aia. :(

pentru thunder blue :
se inspecteaza fiecare piesa si se apreciaza cat de afectata este. daca discul nu avea uzura neuniforma , nu avea de ce sa i-l schimbe .placa daca avea arcul moale sau tot asa uzura neuniforma se  schimba in garantie.
daca aveau uzura normala , puteai sa ti le schimbi pe banii tai daca vroiai. :039:

Offline ThunderBlue

• Gold member
« Răspuns #327 : Decembrie 10, 2008, 06:47:34 p.m. »
Pe garantie. Au fost blanzi cu mine :D

LE: Dar mi-au schimbat doar volanta, nu tot chitul :(

Offline T-B0N3

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti, Romania
  • Mesaje postate: 33
« Răspuns #326 : Decembrie 10, 2008, 03:29:03 p.m. »
Salut la toata lumea.
Referitor la ce se schimba pe garantie si ce nu ... La o octavia 2, in habitaclu au inceput sa apara niste probleme. Rotitele de la climatronic (cele din care setezi puterea ventilata si temperatura), au inceput sa se cojeasca, si se vede materialul alb de sub vopseaua neagra pe care o au ele. Stiu ca pare ciudat dar asta se intampla. Eu am ramas masca cand am vazut mai ales in contextul in care nici la Dacia lu tata din '96 nu mi s-a intamplat asta. Masina nu a fost condusa aproape deloc in oras, numai la drumuri lungi, si nu s-a abuzat de rotitele respective (ba chiar stau nemiscate cu saptamanile).
De asemenea, capacul scrumierei are o banda cromata pe mijloc... care s-a rupt. Din nou, in masina asta am inceput sa fumez acum 3 saptamani, pana atunci scrumiera era folosita pe post de depozit de chitante de la benzinarie. Iar ruptura acelei benzi a aparut acum 1 luna.
Tin sa mentionez ca nu sunt de la tara, stiu cum sa ma comport cu butoane si cu rotite, nu trag sau apas abuziv, nu lovesc. Conditii normale, daca nu optime de intrebuintare.

Personal consider ca este o problema de calitate. Masina are 28.000, are cineva idee daca se pot schimba pe garantie ?

o intrebare : ce odorizant ai in masina , sau ce ai folosit ?
referitor la scrumiera trebuie sa vad mai exact cum e afectata , cum s-a rupt !

In general am fie din acela ce se monteaza pe sistemul de ventilatie, fie de la omv, cel cu lichid in el. Sa fie chiar asa de la odorizant ?
Referitor la scrumiera, o sa iti fac o poza zilele astea sa iti arat. Banda cromata este inca acolo, pentru ca nu prea umblu la scrumiera, si fara o inspectie atenta nu se vede, dar daca dai cu degetul peste ea, poti sa iti dai seama ca e crapata. Pana la urma le-as cumpara sa le schimb pe toate (si rotitele ... si capacul de la scrumiera) ca ma doare sufletul la cata grija am de masina in general, sa stau cu problemele astea in habitaclu, si banuiesc ca nu costa chiar o avere.
Octavia 2 1,9 TDI - 140 cp powered by DimSport - Elegance, Xenon, Pachet de drumuri grele, volan mul

Offline ThunderBlue

• Gold member
« Răspuns #325 : Decembrie 08, 2008, 12:57:16 p.m. »
Pe garantie. Au fost blanzi cu mine :D

Offline MRP

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 1815
« Răspuns #324 : Decembrie 08, 2008, 12:44:37 p.m. »
 cum s-a rezolvat problema,nenisorule? dupa ce ne-ai agitat pe toti,macar spune cum s-a rezolvat. multumim.

Offline ThunderBlue

• Gold member
« Răspuns #323 : Decembrie 08, 2008, 11:58:41 a.m. »
Multumesc frumos pentru sfat dar s-a rezolvat problema.

jonah lomu .

• Vizitator
« Răspuns #322 : Decembrie 08, 2008, 09:21:18 a.m. »
ambreiajul nu este pe garantie este trecut ca si consumabila,eu unu am schimbat 2 kituri pe garantie,daca poti demonstra ca este defect de fabricatie
 ,nu vad de ce nu ti l-ar schimba mai ales ca te plingi vad de cind ai cumparat-o,in final depinzi de constatarea care o face un mecanic si de decizia luata de seful de service care cam asculta de mecanic,se stie de acest punct slab,insista sa iti schimbe tot kitul nu doar volanta,sfatul meu incerca la alt dealer :082:

Edit by Crina: gramatica asta....
« Ultima Modificare: Decembrie 08, 2008, 11:31:40 a.m. de Crina »

Offline ThunderBlue

• Gold member
« Răspuns #321 : Decembrie 08, 2008, 02:14:44 a.m. »
Cta, Autogroup

Offline coco_caty

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #320 : Decembrie 07, 2008, 11:35:55 p.m. »
la ce service ai fost ?  :-?

Offline ThunderBlue

• Gold member
« Răspuns #319 : Decembrie 06, 2008, 12:24:19 a.m. »
=;  sa vedem cum o sa se vanda si noua o2 , azi a plecat una de la noi ! arata destul de bine , fata total schimbata , din punctul meu de vedere. :082:  In momentul de fata , se traieste din service, vanzari ioc!

Sunt destule situatiile in care vine masina ca dom'le ca face si drege , dar cand ajunge cu ea in service sa vezi ca al naibii stie ca o cauti si nu mai face nimic. Sau vine cu nu stiu ce parasolar rupt sau ambreiaj prajit la 800km ca el stie sa plece doar cu a 3-a, fie ca vine cu bateria descarcata ca el a lasat portbagajul semideschis si a ramas lumina aprinsa sau ca are subwoofer-ul in portbagaj, fie ca intra apa in masina pe la cheder, si cand el a mers cu geamul spate crapat, fie ca vine cu clema de blocare a banchetei spate rupta ,ca parca zici ca s-a stricat asa din senin , a mers cu masina si s-a rupt aia.  :8)    >8)    :-$

8-|  spun si repet : GARANTIA  se refera la un defect de fabricatie , nu o utilizare necorespunzatoare fie intentionata sau din necunostinta de functionare. Si sincer multe sunt din necunostinta , trag de ele pana se rup.

Toate operatiile , la orice masina ce intra in service se fac dupa un normativ de timp pentru fiecare operatie, iar pt cele care nu sunt se introduce o valoare aprox egala cu timpul real. Nu am taxat niciodata proba de drum, din cate stiu. :039:

Inteleg ca-ti aperi mamaliga, dar nu toti cei care vin cu probleme sunt din vina lor. Nu generaliza. Uite ce am patit eu(de lene, am sa cau copy/paste la postarea facuta pe alt forum). In concluzie, diletanti sunt pe toate drumurile, asa ca....... "Aceeasi problema. La 10000 de km vibratie puternica in ambreiaj iar raspunsul celor de la service a fost un mare ridicat din umeri. Aceeasi chestie se intampla din timp in timp...acelasi raspuns din partea celor de la service. Acum am ajuns la 60000 de km iar masina vibreaza destul de tare in momentul in care decelerez si ajunge aproape de turatia de relanti. Raspunsul de la service a fost "e din cauza ca masina este condusa subturat" !!!??? Cand i-am zis pacaliciului ca am trecuti de 750000 de km cu 7 masini din care 4 noi cu zero km a dat-o la intors si mi-a zis ca e din cauza condusului preponderent in mediu urban !!! Pai de ce n-ati spus asa fratilor de la bun inceput ca daca rulezi Skoda in oras cade volanta la 60000 de km? pai mai dadeam 19000 de euro pe ea?
A mea e singura Skoda care circula in oras???!!! Cand am cerut sa o schimbe pe garantie, caraghiosul care face glume pe banul meu mi-a spus relaxat ca nu se poate tocmai din cauza explicatiilor pe care le-am relatat mai sus si ca ma costa in jur de 1000 de euro reparatia. Am ramas perplex, drept urmare am facut o hartie catre ei in care le-am povestit despre Protectia Consumatorului, presa si despre producator. Directorul de service a acceptat sa dea volanta jos si sa constate daca e defect de fabricatie sau este din cauza mea. Problema este ca nu stiu cum sa-mi dau seama fizic daca este defect de fabricatie si mi-e frica sa nu ma imbarlige ca eu am stricat-o. Pomeneau ceva si de condusul sportiv. E adevarat, conduc in stilul asta dar nu scrie nicaieri ca nu trebuie sa conduc sportiv ca altfel imi pierd garantia. Scrie de participarea la competitii iar acest lucru nu s-a intamplat cu masina mea. Nici cu scartait de roti nu plec de pe loc. Doar ca merg tare. Atata tot. Voi ce credeti, am sanse sa o schimb pe garantie? De remarcat faptul ca fara sa vada piesa, "injineru'' imi spune ca e din vina mea. Am mai avut probleme cu sincroanele din cutie si la fel initial mi-au zis ca nu face obiectul garantiei. Dupa scandal imens in care i-am amenintat ca ma postez in show room si le povestesc potentialilor clienti despre problemele pe care le-am avut cu ei si faptul ca sincroanele proaste e o problema recunoscuta de Skoda s-au linistit si mi-au dat chiar si o masina sa ma plimb pe perioada cat se efectueaza reparatia. In rest foarte multumit de masina. Pachetul de drumuri grele face toti banii iar motorul de 1.9 si 105 caluti se comporta excelent. Iubesc Skoda dar ii urasc pe dealeri. Suntem bataia lor de joc pe banii nostrii. Pana la urma chiar nu-i inteleg, daca o piesa se schimba pe garantie, ei nu-si recupereaza banii de la producator?
Hai sa aveti o zi buna si cat mai putine probleme.                                       "
@ T-BON3: Da, ai mare dreptate. este o problema de calitate. acea pelicula foarte subtire si fina de cauciuc ce acopera butoanele, se dezlipeste usor. Ale mele au inceput sa se beleasca de pe butoanele comenzilor pentru geamuri pe la 10000 de km. M-au luat cu abureala ca am varsat odorizant, etc. Iar eu cand primesc raspunsuri din astea, fara "acoperire", ma bashic rau de tot....

Offline coco_caty

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #318 : Decembrie 03, 2008, 06:10:37 p.m. »
Salut la toata lumea.
Referitor la ce se schimba pe garantie si ce nu ... La o octavia 2, in habitaclu au inceput sa apara niste probleme. Rotitele de la climatronic (cele din care setezi puterea ventilata si temperatura), au inceput sa se cojeasca, si se vede materialul alb de sub vopseaua neagra pe care o au ele. Stiu ca pare ciudat dar asta se intampla. Eu am ramas masca cand am vazut mai ales in contextul in care nici la Dacia lu tata din '96 nu mi s-a intamplat asta. Masina nu a fost condusa aproape deloc in oras, numai la drumuri lungi, si nu s-a abuzat de rotitele respective (ba chiar stau nemiscate cu saptamanile).
De asemenea, capacul scrumierei are o banda cromata pe mijloc... care s-a rupt. Din nou, in masina asta am inceput sa fumez acum 3 saptamani, pana atunci scrumiera era folosita pe post de depozit de chitante de la benzinarie. Iar ruptura acelei benzi a aparut acum 1 luna.
Tin sa mentionez ca nu sunt de la tara, stiu cum sa ma comport cu butoane si cu rotite, nu trag sau apas abuziv, nu lovesc. Conditii normale, daca nu optime de intrebuintare.

Personal consider ca este o problema de calitate. Masina are 28.000, are cineva idee daca se pot schimba pe garantie ?

o intrebare : ce odorizant ai in masina , sau ce ai folosit ?
referitor la scrumiera trebuie sa vad mai exact cum e afectata , cum s-a rupt !

Offline T-B0N3

• Junior
  • *
« Răspuns #317 : Decembrie 03, 2008, 03:52:00 p.m. »
Ma gandeam eu.  :042: Multumesc de raspuns. 
Octavia 2 1,9 TDI - 140 cp powered by DimSport - Elegance, Xenon, Pachet de drumuri grele, volan mul

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #316 : Decembrie 03, 2008, 03:26:59 p.m. »
Ma indoiesc, te vor scoate vinovat.
Land Rover Discovery 3

Offline T-B0N3

• Junior
  • *
« Răspuns #315 : Decembrie 03, 2008, 02:32:01 p.m. »
Salut la toata lumea.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()