Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Ce se poate schimba pe garantie si ce nu !  (Citit de 192589 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline coco_caty

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 148
R?spuns: Ce se poate schimba pe garantie si ce nu !
« Răspuns #164 : Martie 21, 2008, 06:09:11 p.m. »
 8-} astept sa iti iei u un ferarri si sa imi spui daca consuma  :71:
intr-adevar plangerile voastre sunt intemeiate, caci sa consume 1L la 1000 km e mult prea mult . Din cate stiu , consumul de ulei ar trebui sa fie maxim 0.2-0.7L /10.000km pentru masinile care se respecta. Nivelul de ulei se pastreaza cat de cat constant deoarece se aduna impuritati din uzura pieselor . :015:
  Eu totusi imi sustin in continuare ideea cu alegerii calitatii uleiului, mai ales de producator .   =;

Offline Motanul

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 73
« Răspuns #163 : Martie 21, 2008, 10:06:47 a.m. »
Daca nu te repezeai si citeai si posturile de deasupra chiar am scris ca un consum mic de ulei este normal. Dar sa plimbi 3 bidoane de ulei in porbagaj intre schimburi nu este normal.
Desi uleiul este f. important pt. ungere nu calitatea uleiului primeaza (pt. producator cel putin) in alegerea unui furnizor de ulei din punctul meu de vedere. Utilizatorii in general cauta uleiul cel mai bun.
Seat Leon 1 1.9 TDI PD, tempomat, jante 17 Aluette; BMW 320D 2004 Touring
In familie Octavia 2 1.9 T

Offline MRP

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 1815
« Răspuns #162 : Martie 21, 2008, 07:52:42 a.m. »
as vrea sa vad ce consum de ulei are un Ferrarri? :039:daca tot se spune ca orice masina consuma ulei. sau un mercedes sau orice alta marca de lux? sa nu crezi ca am ceva cu tine coco_caty dar iti dai seama:sa dai pe o masina 2-300.000 de euro si sa-ti consume ulei si sa umbli cu bidonul in portbagaj?! =))
« Ultima Modificare: Martie 21, 2008, 07:55:23 a.m. de MBGD »

Offline coco_caty

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 148
« Răspuns #161 : Martie 20, 2008, 11:39:09 p.m. »
 :047: dimpotriva ,sa stii caci calitatea uleiului conteaza foarte mult in procesul de ungere al pieselor componente motorului !!! ;)
daca uleiul are o vascozitate mai scazuta , normal ca va consuma mai mult ! si vice-versa !
 =;CINE SPUNE CA MASINA LUI NU CONSUMA ULEI , INSEAMNA CA NU STIE CUM FUNCTIONEAZA UN MOTOR ! :76:

Offline Motanul

• Junior
  • *
« Răspuns #160 : Martie 18, 2008, 11:00:26 a.m. »
Va anunt (in cazul in care nu schimba nimic la masina) ce consum de ulei va avea odata cu trecerea la Mobil.
In cazul tau ai intrat in normal de la un consum < 2l. In cazul meu nu cred ca intra in normal doar cu alegerea unui ulei mai bun. Alegerea uleiului cu care vine masina din fabrica se face probabil dupa acelasi criteriu ca si pt. anvelopele. (au schimbat atatea tipuri de ulei ca nu are rost sa le mentionez; seatul cordoba venea cu repsol de exemplu)
Nu cred ca primeaza calitatea uleiului.
« Ultima Modificare: Martie 18, 2008, 11:03:09 a.m. de Motanul »

Offline Admin

• Life is tough. Great!
  • Administrator
  • Locaţia: 47°47'24''N 22°53'24''E
  • Mesaje postate: 2603
  • Waste Allocation Load Lifter - Earth Class
« Răspuns #159 : Martie 17, 2008, 08:57:57 p.m. »
In ALH am pus si eu Aral si a consumat peste 1 litru la 8k km, cum ziceam, iar cu Mobil totul a devenit normal.
Din uzina Skoda vine cu Shell.

Offline Motanul

• Junior
  • *
« Răspuns #158 : Martie 17, 2008, 08:01:29 p.m. »
Eu nu inclin sa cred ca uleiul este de vina (tot Aral puneam si in 1.9 TDI ALH si nu completam nimic intre schimburi; Un consum de ulei mic e chiar bun (cu asta sunt de acord).
Problema apare cand consuma ~ 3l intre schimburi. Daca se confirma ce a patit Doru la 1.8 T voi avea consum mai mic daca merg pe Mobil (nu obligatoriu dar pana la proba contrara merg pe mana lui). Dar nu cred sa scada spectaculos.

Offline bebeko

• Gold member
  • Locaţia: Bistrita/Cluj
  • Mesaje postate: 1633
  • Auto: Fabia one
« Răspuns #157 : Martie 17, 2008, 07:44:14 p.m. »
Motorul este celebrul 1.2l, HTP, 12V iar uleiul este unul sintetic de la Aral, ce respecta normele VAG. Daca nu ma insel, cu acelasi ulei a venit masina si din fabrica
Skoda Fabia Elite by TCM Turbo
Peugeot 207 SportPack by Dimsport

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #156 : Martie 17, 2008, 07:35:22 p.m. »
Depinde de motor. Chiar f mult. Cel mai important este sa gasesti marca de ulei care - respectand normele VAG - este cel mai bun pt motor. Din ce am incercat eu pana acum (ARAL, CASTROL, MOBIL 1), ultimul este de  departe singurul cu care turbo meu chiar este racita, nu-l arde aiurea !
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline bebeko

• Gold member
  • Locaţia: Bistrita/Cluj
  • Mesaje postate: 1633
  • Auto: Fabia one
« Răspuns #155 : Martie 17, 2008, 06:43:28 p.m. »
Putin OT : doar la motoarele TDI nu se recomanda uleiul Aral ?
Eu la masina pana acum doar Aral am pus si am 30.000 km fara nici o problema. Dar e benzina ...
Skoda Fabia Elite by TCM Turbo
Peugeot 207 SportPack by Dimsport

Offline Motanul

• Junior
  • *
« Răspuns #154 : Martie 17, 2008, 10:39:02 a.m. »
Nu gresesti - desi la Alto Syncro te lasa sa iti aduci uleiul de acasa am evitat sa fac asta tocmai pt. a nu exista nici un dubiu. Pana si uleiul completat e tot de la ei. (puteam sa-l cumpar de oriunde dar am luat de acolo pt. ca stiam cat si cum consuma).

Si eu consideram ca TDI-PD nu e un esec pana sa merg cu un taxi logan. Am ajuns sa ma contrazic cu soferul care sustinea ca e diesel (eu sustineam ca e benzina deoarece nu se auzea motorul).
Cel putin din acest punct de vedere - confort fonic este un esec. (am citit in teorie asta, dar am considerat pana la acel moment ca e ceva exagerat) Diferenta e mare nu sensibila.
Consumul mai mare de ulei fata de generatia veche este iar cunoscut / recunoscut inclusiv de producator. Consumul de carburant este mai mare la mersul in oras - iar recunoscut de producator. Ramane avantajul consumului de carburant mai mic la viteze mari; ma opresc aici ca sunt offtopic oricum.

Hotararea sa trec pe Mobil am luat-o dupa discutia cu Doru (dar eram intre schimburi). Astept sa vad ce fac cu garantia si daca nu rezolv nimic schimb doar uleiul.

Daca e asa destept angajatul de acolo si cu asa multa experienta  :^o de ce nu a stiut el (castigam timp daca faceam asta la schimbul de la 15.000) si a trebuit sa aflu asta de la Doru?  :040:
« Ultima Modificare: Martie 17, 2008, 10:51:19 a.m. de Motanul »

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #153 : Martie 17, 2008, 10:00:27 a.m. »
Uleiul cred ca l-au pus din service la revizii, ceea ce inseamna ca-si asuma eventualele consecinte. Gresesc, Silviu?

Offline Admin

• Life is tough. Great!
  • Administrator
« Răspuns #152 : Martie 17, 2008, 09:34:18 a.m. »
Bazandu-ma pe experienta care am avut-o cu uleiul Aral (asta nu inseamna ca nu e bun) si eu spun ca e primul lucru care ar trebui incercat inainte sa mergi mai departe cu demersul tau.

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #151 : Martie 17, 2008, 12:46:44 a.m. »
Mobil 1 5W40 norma VW 505.01 i-am recomandat si eu !

Offline Admin

• Life is tough. Great!
  • Administrator
« Răspuns #150 : Martie 16, 2008, 11:05:03 p.m. »
Motorul TDI este departe de a fi un esec, renuntarea la el este de ordin economic, dar asta este subiectul altei discutii.
Referitor la uleiul Aral, nu e prima data cand am auzit ca proprietarii sa se planaga de consum. Chiar si eu am avut in familie un golf 4 tdi care la schimbul de ulei in care s-a folosit Aral, a consumat peste 1L la 8000 km. Dupa ce am trecut pe Mobil 1 5w40, problema cu consumul a disparut.
Ar trebui sa incerci si tu Mobil1 sa vezi ce se intampla.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()