Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Ce se poate schimba pe garantie si ce nu !  (Citit de 192661 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
R?spuns: Ce se poate schimba pe garantie si ce nu !
« Răspuns #209 : Iulie 30, 2008, 08:51:06 p.m. »
Revin , garantia este 24 luni fara limita de km. Daca mie imi trage stanga la 25000 km , platesc geometria daca masina nu prezinta lovituri   vizibile la punti ? Ce-i aia garantie la geometrie pana la 1000 km ? Unii nici pana la 2000 km nu se obisnuiesc cu masina si sa aiba curajul sa testeze directia .
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline coco_caty

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 148
« Răspuns #208 : Iulie 30, 2008, 08:42:34 p.m. »
ba ca trage intr-o parte sau ca bate  ( dupa ce a dat prin nu stiu cate borduri si gropi cu viteza )

Hopa. cu celelalte sunt de acord, dar cu asta nu. E un numar limitat de borduri pe care poti sa le iei?
E undeva definit o viteza maxima per tip de drum?
Nu spun ca mie nu-mi pasa de masina, dimpotriva, sunt foarte grijuliu (cand aveam :D) dar, daca e in garantie si asta include suspensia, atunci nu vad de ce mai apar comentarii de genul "da' pe unde ai umblat cu masina). S-a uzat o bucsa, se schimba si punct. E ca la asigurari, mai tre' sa si platesti, nu doar iei banii pe asigurare.

Geometria in garantie la masina noua este parca primii 1000 km, apoi daca se umbla la directie in garantie , se include si geometria. Era vb sa urci borduri si sa treci prin ditamai craterele cu viteza :-~

Offline liv_sibiu

• Gold member
« Răspuns #207 : Iulie 30, 2008, 08:34:30 p.m. »
Catalin , masina mea nu a vazut bordura urcata  ( nici asta nici altele ). Are 15000 km si mugeste din toate incheieturile cand opresc si cand ies din parcari . E normal ? Astept revizia de maine .
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #206 : Iulie 30, 2008, 08:30:16 p.m. »
ba ca trage intr-o parte sau ca bate  ( dupa ce a dat prin nu stiu cate borduri si gropi cu viteza )

Hopa. cu celelalte sunt de acord, dar cu asta nu. E un numar limitat de borduri pe care poti sa le iei?
E undeva definit o viteza maxima per tip de drum?
Nu spun ca mie nu-mi pasa de masina, dimpotriva, sunt foarte grijuliu (cand aveam :D) dar, daca e in garantie si asta include suspensia, atunci nu vad de ce mai apar comentarii de genul "da' pe unde ai umblat cu masina). S-a uzat o bucsa, se schimba si punct. E ca la asigurari, mai tre' sa si platesti, nu doar iei banii pe asigurare.
bicicleta

Offline liv_sibiu

• Gold member
« Răspuns #205 : Iulie 30, 2008, 08:29:12 p.m. »
:015:   am vazut caz in care nu s-a acceptat garantia la porsche si s-a platit 40% responsabilul de garantii si 60% delalerul  :-$  :042:  :-~

Dragul meu , nu generic , spune exact ce si cum , sa ne dam seama si noi daca a fost culpa garantistului sau rea vointa din partea PR .
Chestii din astea sunt frecvente , dar daca argumentarea tehnica e pertinenta cred ca si PR trebuie sa puna drapelul in berna ,

Offline coco_caty

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #204 : Iulie 30, 2008, 08:22:11 p.m. »
asa ca pentru mine : NO COMMENT !!!  :-SS incercam cu totii sa ne facem meseria cat mai bine si sa nu fim influentati sau subiectivi !!!

Offline coco_caty

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #203 : Iulie 30, 2008, 08:21:11 p.m. »
 :015:   am vazut caz in care nu s-a acceptat garantia la porsche si s-a platit 40% responsabilul de garantii si 60% delalerul  :-$  :042:  :-~

Offline sady

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Tulcea
  • Mesaje postate: 453
  • Auto: O1, 1.8 t
« Răspuns #202 : Iulie 30, 2008, 08:03:27 p.m. »
:067: Nu o sa ai cum sa obtii informatii legate de perioada de garantie la anumite piese , :((  De aceea ne codim si noi in service ,pentru ca nu vor sa ne dea/ sau nu stiu nici ei / limitele de uzura la anumite piese ca sa putem sa le decontam pe garantie . :056:

Asta tine de negocierea dintre cei doi agenti economici si de politica interna a dealerului, DAR NU ARE VOIE sa afecteze clientul. Cum adica sa nu fie stabilit ce este si ce nu este acoperit de garantie ??? HAHA! Daca vreun neamt (sau chiar frantuz) care prin cine stie ce minune o damblagit si a invatat romaneste citeste asta, ne va crede in continuare babanieri. Ca se baga pumnul in gura cu scuza asta clientului fost invatat cu magariile din epoca Daciei, asta este o alta poveste in detaliile careia nu cred ca vrei sa intram. Apropo : amenzile de la OPC (care sunt de la 5000 la 50.000), le plateste tot cel care a luat decizia sa nu schimbe pe garantie ? Daca da, cam grea decizie...N-ar trebui sa fie inginer ci avocat, psiholog sau economist macar (sa calculeze probabilitatea ca clientul sa-si ceara drepturile). Grea viata !
1.8T  L&K, '02, berlina

Offline coco_caty

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #201 : Iulie 30, 2008, 07:46:26 p.m. »
 =D> la ditamai masina si cat costa( 60 000 euro cel mai ieftinache ) cred si eu ca e garantie integrala, fa o comparatie ce durata de viata are un camion si cat are un autoturism ?
 si problema este pana la depistarea cauzei defectului ! ca mai vin oameni ba ca li se exfoliaza vopseaua de butoanele de clima ( dar nu zic ca le-a curs odorizant auto pe ele) ba ca nu mai trage motorul ca are turbina varza ( dar are tuning) , ba ca trage intr-o partesau ca bate  ( dupa ce a dat prin nu stiu cate borduri si gropi cu viteza ) , ba ca nu mai sta parasolarul la loc ( dupa ce a tras de el pe acolo ).............. si multe multe multe alte cazuri   =;

Offline liv_sibiu

• Gold member
« Răspuns #200 : Iulie 30, 2008, 07:37:30 p.m. »
Catalin , lucrez in auto , colaborez cu dealeri de autocamioane si utilaje de constructii , dar daca la ei scrie garantie integrala pana la X km sau Y ore de functionare , se schimba pe garantie fara discutii tot ceea ce pica din cauza producatorului . Eu cred ca problema este la cel ce trebuie sa argumenteze tehnic de ce a inlocuit o piesa sau de ce cere permisiunea sa o schimbe pe garantie .

Offline coco_caty

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #199 : Iulie 30, 2008, 07:25:21 p.m. »
 :067: Nu o sa ai cum sa obtii informatii legate de perioada de garantie la anumite piese , ti-o spun din proprie experienta deoarece importatorul lasa anumite lucruri la aprecierea inginerilor de la dealer, iar daca nu le convine ne taie macaroana si plateste cel care semneaza.  :((  De aceea ne codim si noi in service ,pentru ca nu vor sa ne dea/ sau nu stiu nici ei / limitele de uzura la anumite piese ca sa putem sa le decontam pe garantie . :056:

Offline sady

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Tulcea
  • Mesaje postate: 453
  • Auto: O1, 1.8 t
« Răspuns #198 : Iulie 30, 2008, 07:17:30 p.m. »

am cerut oficial la Skoda (dupa reclamatie la fabrica) o lista ... ghici ce am primit!  :047:
[/quote]

La OPC ai fost/trimis mail ?
Sau macar sa le zici ca te duci...
1.8T  L&K, '02, berlina

Offline liv_sibiu

• Gold member
« Răspuns #197 : Iulie 30, 2008, 06:59:10 p.m. »
Am fost la multe din 72 in coace de cand conduc , dar crede-ma nu am intalnit asa ceva , cel putin din 1990 .

Poate maine se va implini visul !

Offline coco_caty

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #196 : Iulie 30, 2008, 06:52:44 p.m. »
Eu inca visez la ziua ( si sper sa o apuc ) in care mergi la service pentru revizie sau o alta interventie , iar consilierul de garantii , service sau cum s-or numi , sa-ti spuna , d-le pe langa ceea ce ai sesizat , noi am mai descoperit si urmatoarele pe care le rezolvam in garantie sau in termen de garantie a lucrarii sau daca nu mai ai garantie , sa te intrebe daca poate sa se apuce de reparat . Nu noi trebuie sa le spunem ce are masina , ei trebuie sa ne spuna noua . Noi suntem doar niste utilizatori care nu trebuie sa avem cunostinte tehnice .

inseamna ca nu ai fost la service-ul care trebuie  :70:

Offline Crina

• Stupid people piss me off!
  • Gold member
  • Mesaje postate: 927
  • Auto: Karutza
« Răspuns #195 : Iulie 30, 2008, 06:36:20 p.m. »
cred ca ar fi util ca producatorul sa dea clientului sau sa afiseze pe site o lista cu ce se schimba si ce nu se schimba pe garantie.
asa n-ar mai exista discutii interminabile si am sti de la inceput la ce sa ne asteptam, dar probabil e mult de munca, lista e lunga si grea si nu ar aduce decat avantaje clientilor.
am cerut oficial la Skoda (dupa reclamatie la fabrica) o lista ... ghici ce am primit!  :047:

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()