Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Serviciile BRADY TRADE: aprecieri sau reclamatii? Parerea voastra conteaza !  (Citit de 186958 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline d-rive

• Gold member
  • Locaţia: Galati
  • Mesaje postate: 1560
  • just me!
Re: Serviciile BRADY TRADE: aprecieri sau reclamatii? Parerea voastra conteaza !
« Răspuns #113 : Februarie 10, 2008, 12:59:55 p.m. »
O singura precizare vreau sa fac. Nu a fost nimeni acuzat personal de ceva dar vreau sa combatem probleme, fapte si nu persoane. Va multumesc.

Florian

• Vizitator
Re: Serviciile BRADY TRADE: aprecieri sau reclamatii? Parerea voastra conteaza !
« Răspuns #112 : Februarie 10, 2008, 12:47:04 p.m. »
Acum vin si va intreb pe voi: la Brady este incompetenta, prostie, lipsa de profesionalism sau bataie de joc? Sau toate la un loc? La Avia se poate, la Brady NU! Si le-am dus aceeasi masina, nu am schimbat-o cu alta.
Apropos! Nu am cunoscut pe nimeni la Avia si lucrurile au mers mai bine.

Chiar daca nemultumirea ta este indreptatita, pana la urma este o victorie ca ai obtinut pe garantie schimbarea distributiei,
Este perfect adevarat ca nu exista service de care sa fie toata lumea multumita. Stiu care este problema garantiilor si sper sa devina mai flexibili in acest domeniu
Sa mai spun ca poate dpdv al principiilor Feng Shui - Brady poate nu e compatibil cu tine?

Inteleg din ultima ta propozitie ca degeaba m-ai cunoscut pe mine acolo, ca n-a contat. In cazul tau, perfect adevarat. Ce ai omis sa scrii este ca te-am sprijinit ca opinie si mi-am atras reactii adverse mai tarziu. Uite ca eu nu m-am plans de asta...hai sa ramanem obiectivi si impartiali. Multumesc.

Pentru ca tii neaparat sa joc cu cartile tale si pentru a nu fi exponentul prostului care chiar daca tace nu se deosebeste savantul care isi tine gura inchisa, intru in horă dar nu pe muzica ta ca exponent al Brady.
Sa ramanem impartiali si obiectivi la ce? La faptul ca orice client este nevoit sa cunoasca pe x-ulescu in service la Brady, la Avia, la Delcar etc pentru a beneficia de servicii de calitate? Sa stea contemporanul si sa-si piarda orele, zilele, motorina, sa-si uimeasca proprii neuroni cu plictisitoarea-i asteptare a inginerului, mecanicului, sefului care nu stie de unde sa inceapa in a diagnostica o masina?
Am obtinut o victorie! Adica trebuie sa beneficiezi de soarta favorabila precum femeia, caci daca nu profiti de ea cand iti iese in cale, maine n-o mai prinzi.
Marlania celor de la Brady nu a fost ridicata la nivel de virtute, pentru faptul ca nu au schimbat ceea ce trebuia, ci pentru faptul ca mecanicii de acolo sunt  o parte a intrebarii: ,,a fi sau a nu fi?''

Inteleg din ultima ta propozitie ca degeaba m-ai cunoscut pe mine acolo, ca n-a contat

Nicidecum nu doream sa iti smulg un zambet pentru afirmatia mea si nici nu imi faceam probleme ca traiesti in viitor. Este o realitate cele inserate de mine, asa cum tot realitate este si faptul ca in momentul prezentei tale langa mine atunci cand masina era examinata, ai reusit sa produci o grimasa pe fata mecanicilor cand le-ai spus ca poate fi cureaua sau una din role. Este un adevar ce nu il pot contesta si nici nu doresc sa tapetez topicul cu alte amanunte.

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #111 : Februarie 10, 2008, 12:05:05 p.m. »
@Blitz : termenii de schimbara a pieselor pe garantie sunt extrem de clari. Nu m-am referit la identificarea problemei cand am spus ca practica nu ne ajuta mereu. Deocamdata stiu ca producatorul despagubeste doar produsele cu defect de productie. Corecteaza-ma daca gresesc, insa majoritatea oamenilor nu inteleg asta.

PS: cand vine cate un client care mai face cate o remarca acida la adresa studentilor la AR, isi pierde din respectul meu.
« Ultima Modificare: Februarie 10, 2008, 12:07:11 p.m. de L U C I »

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #110 : Februarie 10, 2008, 12:00:57 p.m. »
Cristi ( BLITZ ) , corect , ceea ce spui dar dupa mine numai partial , ca se admite pe garantie doar o piesa . Sunt de acord ca se accepta pentru un defect o singura piesa care a generat defectul , dar daca tehnologia de reparatie prevede ca se mai inlocuiesc inca 2 sau 3 repere , de ce sa nu intre totul sub incidenta garantiei ?
Daca se duce cureaua de distributie , nu spune manualul de reparatie ca se schimba intregul kit de distributie ( curele + role )
Daca se duce naibii . ipotetic vorbint , segmentii , se inlocuiesc segmentii pe garantie si celelalte maruntisuri - garnituri - le plateste clientul ? Nu cred ca-i abordarea corecta .
Mai bine nu postam ca 80 % o sa-mi fac reviziile la Brasov  :046:
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline IULIAN

• Gold member
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 1150
  • B-791-RLY
« Răspuns #109 : Februarie 10, 2008, 11:07:07 a.m. »
ma bag si eu in discutie.......Eu sincer sunt multumit de serviciile Brady.....am avut pana acum 2 probleme la ei si m-au rezolvat..Chiar acum 2 zile am fost si mi-am montat tempomatul la ei (adus de mine) si chiar daca au niste probleme cu softul masinii, baietii si mai ales Doru mi-au solutionat problema admirbil !
Skoda Octavia II 1.9 TDI, gri antracit - din iulie 2010

Offline BLiTZ

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 404
  • Newbie! :D
  • Auto: 911
« Răspuns #108 : Februarie 10, 2008, 09:56:23 a.m. »
sa nu te sperie intocmirea documentatiei pentru TG ca este stufoasa si ca iti ia din timpul de service efectiv...
[offtopic]Ce ce ce? Se vorbeste despre garantii aici? Va lamuresc eu daca aveti nedumiriri.

Hmmm, v-ati luat din cauza nenorocitului de zgomot de la distributia ALH-ului. Am si eu un astfel de scandal cu un client mitocan. Sa va spun si punctul meu de vedere. Acel zgomot se trage de la depunerea de mizerie de suprafata exterioara a curelei, de depunere de mizerie pe suprafata de lucru a rolelor (mai ales a celei superioare de ghidaj). De ce ar constitui asta un defect de fabricatie sau de material (pentru ca garantia acordata de producator bunului se refera strict la vicii de fabricatie sau defecte de material). Ce parere aveti? buna intrebarea? Atentie: se poate acceptaa in garantie 1 piesa pentru un defect. Dintre curea, role ce poti alege? Eu am dat ce-a fost mai scump: cureaua! Pe aceasta tema se pot purta nenumarate discutii cu clientul si se poate ajunge la o multitudine de solutii amiabile si pentru client, si pentru dealer (care trebuie sa deconteze o lucrare de garantie si care trebuie sa dea explicatii la importator/fabrica pentru decizia luata).

Citat din: L U C I
nu prea are treaba practica cu documentatia pentru garantie, sau cu plata facuta de PoRo. mai ales ca 50 min. masina in cauza blocheaza un vas.
LUCI, imi pare foarte rau dar nu ma pot abtine: ce vrei bre sa zici cu afirmatia asta? Ca daca tie mecanicul/consilierul iti aduce o piesa si iti zice ca a schimbat-o in garantie tu o iei de buna?  :-? Domnule, ma scuzi dar fara practica esti mancat, oriunde ai lucra, te face din vorbe mecanicul/electricianul; care-i documentatia de garantie dom-ne? e o judecata a tehnicianului de service/responsabilului de garantii, sau concluzia unui plan de testare din VAS! Ce alta documentatie de garantii iti trebuie? Copii serviceplan, contract semnat de client, istoric al masinii? =)) Sunt atat de simple lucrurile daca se respecta niste proceduri, de nici nu-ti imaginezi. Altceva: si ce daca iti ocupa o masina VAS-ul 50 de minute? Fcuntie de ce faci cu el si cat dureaza planul de testare, poti sa decontezi in garantie; functie de acel plan de testare VAS-ul iti genereaza pe protocol numarul maxim de unitati de timp ce pot fi decontate pentru acel plan.

Cheers!
« Ultima Modificare: Februarie 10, 2008, 10:26:18 a.m. de BLiTZ »
Ești prost și vrei să te remarci? Aprinde proiectoarele!
Ești cel mai prost? Aprinde și stopul de ceață (sau stopurile de ceata)! ©Ioana

Offline d-rive

• Gold member
  • just me!
« Răspuns #107 : Februarie 10, 2008, 09:07:57 a.m. »
Doru, cu atat mai grava este problema daca ai ajuns la concluzia ca Florian avea dreptate si aia nu l-au "crezut". Eu am incredere in priceperea ta tehnica si respectivilor de la Brady le-as recomanda sa mai tina cont cat de cat si de "altii". Si inca ceva, daca am suficiente indicii ca am dreptate intr-o problema, fie ea si cu caracter tehnic, poate sa vina si mama lui Stefan cel mare ca tot imi sustin punctul de vedere, indiferent de consecinte (mai ales in cazul oamenilor mai putin inteligenti ca sa nu zic altfel). Pentru mine argumentele conteza.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #106 : Februarie 09, 2008, 11:45:21 p.m. »
Acum vin si va intreb pe voi: la Brady este incompetenta, prostie, lipsa de profesionalism sau bataie de joc? Sau toate la un loc? La Avia se poate, la Brady NU! Si le-am dus aceeasi masina, nu am schimbat-o cu alta.
Apropos! Nu am cunoscut pe nimeni la Avia si lucrurile au mers mai bine.

Chiar daca nemultumirea ta este indreptatita, pana la urma este o victorie ca ai obtinut pe garantie schimbarea distributiei, asa incat ti-ai atins scopul initial. Este perfect adevarat ca nu exista service de care sa fie toata lumea multumita. Stiu care este problema garantiilor si sper sa devina mai flexibili in acest domeniu, cu toate ca PoRo decide in final. Multumesc pt feed-back, Florian.
Sa mai spun ca poate dpdv al principiilor Feng Shui - Brady poate nu e compatibil cu tine?   :)) Glumesc...

Inteleg din ultima ta propozitie ca degeaba m-ai cunoscut pe mine acolo, ca n-a contat. In cazul tau, perfect adevarat. Ce ai omis sa scrii este ca te-am sprijinit ca opinie si mi-am atras reactii adverse mai tarziu. Uite ca eu nu m-am plans de asta...hai sa ramanem obiectivi si impartiali. Multumesc.
« Ultima Modificare: Februarie 10, 2008, 12:11:53 a.m. de Master 4X4 »
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline liv_sibiu

• Gold member
« Răspuns #105 : Februarie 09, 2008, 08:57:44 p.m. »
Luci , diversitatea problemelor tehnice aparute in decursul practicii , organizarea gandirii si a muncii te fac sa capeti experienta , sa nu te sperie intocmirea documentatiei pentru TG ca este stufoasa si ca iti ia din timpul de service efectiv . Lucratorul din service trebuie sa-ti demonstreze tie ca si client ca el are dreptae si ca tu ai " fluturi " si ca masina nu are nimic . Pentru asta se conecteaza testerul de diagnoza . Ca dureaza 50minute sau 50 minute , nu-i problema clientului .
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline d-rive

• Gold member
  • just me!
« Răspuns #104 : Februarie 09, 2008, 08:47:23 p.m. »
Tinerii absolventi cu AR-ul ar trebui sa cunoasca destul de multe, din pacate mai toti din care i-am intalnit in ultima vreme sunt PRAF. Nu cred ca toti sunt asa dar majoritatea... erau praf si pe vremea mea  :042: In anul IV ma intreba care e pivotul inferior la Dacie... de alte marci cu alte suspensii ce sa mai vorbim. Daca atunci, 1995 aveau o scuza, acum cand internetul e practic infinit in informatie, uneori de foarte buna calitate nu au nicio scuza pentru nepriceperea lor. Discutia e lunga, ar trebui sa vorbim despre specializari si altele si nu vreau sa poluam topicul si sa ne indepartam de subiectul principal. Totusi, discutia facuta de noi, chiar daca e doar tangentiala cu topicul raspunde la multe intrebari.

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #103 : Februarie 09, 2008, 08:44:22 p.m. »
nu prea are treaba practica cu documentatia pentru garantie, sau cu plata facuta de PoRo. mai ales ca 50 min. masina in cauza blocheaza un vas.

Offline liv_sibiu

• Gold member
« Răspuns #102 : Februarie 09, 2008, 08:34:30 p.m. »
Iti spun in cunostinta de cauza , ca fost sef CTC garantii la IATSA Dacia Pitesti in anii 80 , se intocmeau si atunci documente justificative pentru absolut orice interventie in TG cu schimbare sau nu de piese . Si atunci volumul de munca in intocmirea documentatiei si mai ales a decontarilor era mare , dar prin organizare , si de foarte multe ori ore suplimentare neplatite se faceau in timp util documentele pentru inchiderea de luna si decontare la sediul IATSA Pitesti . Nu cred ca un angajat ( receptioner garantii ) isi putea permite sa spuna unui client " asa face toate " sau sa conditioneze inlocuirea pieselor sau repararea in garantie contra spaga , cel putin la serviceurile din judetele Sibiu si Alba , fiindca zbura din sistem .
Este adevarat , ca masinile din acea perioada nu aveau electronica si interventiile erau pur mecanice sau de electricitate auto .
Cunosc si stiu ca patronii serviceurilor angajeaza acum tineri absolventi cu AR-ul la receptie si in ateliere , dar de cele mai multe ori , baietii astia dau de bani foarte repede , nu au practica , nu vor sau nu au timp sa invete despre masinile pe care ar trebui sa le repare si atunci nici nu pot sa-si impuna punctul de vedere in fata meseriasului din atelier .
Oare cati din cei care ar trebui sa pun un diagnostic la masinile noastre au practica de atelier si au reparat ei cu manutele lor vreo masina .
Ceea ce am scris mai sus , nu ma face sa nu-mi scot palaria si sa nu ma inclin in fata adevaratului meserias , indiferent ca este inginer , subinginer , maistru sau mecanic de atelier  , meseriasi care atunci cand ajungi la service nu te trateaza ca pe un tip care le-ai  perturbat programul , ci incearca sa-ti explice ce s-a intamplat , din ce cauza s-a intamplat si nu in ultimul rand sa-ti rezolve problema .

Offline d-rive

• Gold member
  • just me!
« Răspuns #101 : Februarie 09, 2008, 08:04:08 p.m. »
Uite, am sa iti mai spun un lucru (care l-am mai zis si alta data). Ora de manopera facturata catre client are o valoare iar cea facturata pentru reparatiile in garantie catre PoRo e mult mai mica asa ca cel putin teoretic, mai ales in situatia in care servisul e foarte aglomerat, stimabilii prefera sa tina un elevator ocupat cu o masina la care ora se plateste mult mai mult decat cu una in garantie. Mai e inca un lucru. Documentatia care trebuie intocmita pentru o reparatie in garantie este atat de stufoasa si greoaie (cred ca in mod intentionat e facuta asa) incat si tehnicienii din service s-au saturat de atatea hartii si pur si simplu au invatat lectia cu "asa fac toate". Sa mai zic ca unor tehnicieni (nu doar in cazul Skoda) pur si simplu nu le ajunge timpul sa se ocupe de problemele "normale" din service, daramite sa mai piarda o gramada de timp cu intocmirea documentelor pentru reparatiile in garantie.

Florian

• Vizitator
« Răspuns #100 : Februarie 09, 2008, 07:56:41 p.m. »
Cristi tu ai dreptate, insa aceste mici amanunte, sunt cele mai importante, si nu sunt cunoscute de catre clienti care ar avea un punct de plecare in demersurile lor contra nesimtirii unor angajati, fie ca in fisa lor de post scrie mecanic sau sef de departament.
Sila? Putin spus.
« Ultima Modificare: Februarie 09, 2008, 07:59:11 p.m. de Dr. Feng Shui »

Offline d-rive

• Gold member
  • just me!
« Răspuns #99 : Februarie 09, 2008, 07:30:31 p.m. »
Floriane, ai gresit intr-un punct atunci cand ai fost la Brady. Trebuia sa faci sesizare SCRISA si sa ceri raspuns SCRIS cu diagnosticarea si problema care o ai la masina. In rest, nu mai spun nimic, mi-e sila uneori si mi-e rusine ca traim in Romania. Nu stiu de ce fac asa cei de la service, probabil pentru ca "dau" de la ei ceva...

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()