Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Serviciile BRADY TRADE: aprecieri sau reclamatii? Parerea voastra conteaza !  (Citit de 187021 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
Re: Serviciile BRADY TRADE: aprecieri sau reclamatii? Parerea voastra conteaza !
« Răspuns #143 : Februarie 11, 2008, 08:27:51 a.m. »
Intinzator = rola intinzatoare intra in kit
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Florian

• Vizitator
Re: Serviciile BRADY TRADE: aprecieri sau reclamatii? Parerea voastra conteaza !
« Răspuns #142 : Februarie 11, 2008, 08:19:40 a.m. »
Bun. Sa ne referim in continuare la tehnologia de reparatii. Tehnologia de reparatie nu prevede deocamdata ca la inlocuirea curelei de distributie (din alte motive decat cele legate de numarul de km sau de timp; tin minte ca unele curele aveau garantata durata de viata 5 ani) sa se inlocuiasca si rolele/intinzatorul. N U. Se inlocuieste doar ce spune tehnologia ca trebuie.

Daca  N U  spune, atunci de ce inlocuiesc si intainzatorul?
Ce inseamna recomandare? Daca vor, daca le dai spaga, daca le-a nascut nevasta ieri, propun sa iti schimbe si altceva?!!

Iti mai dau cateva luni la IVAS si sunt sigur ca vei intelege ca nu ai mana libera sa faci orice, chair si cand ai dreptate, din pacate.

Uitati aici un raspuns inteligent! Mie tare imi da senzatia ca anumite lucruri desi ar trebui cunoscute de clienti, nu se fac cunoscute. Iar cei care lucreaza in sistemul Skoda nu le pot pune pe tapet pentru a fi intelese, intrucat asupra lor se va pravali un potop de probleme. Ca urmare nici ei nu se risca.
Din pacate cei care lucreaza la Skoda sunt cativa, cei care au de suferit sunt de zeci de ori mai multi.
Si atunci garantia la ce mai este buna?

Offline Crina

• Stupid people piss me off!
  • Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 927
  • Auto: Karutza
« Răspuns #141 : Februarie 11, 2008, 12:20:58 a.m. »
@FLORIN - tu sugerai OPC-ul... Nu merge? Orice lucrare ar trebui sa fie garantata
Eu am patit chestia asta la vechiul Ford, diferenta era de-a dreptul grosolana, pur si simplu am refuzat sa ridic masina din service-ul care se ocupa. Au fost ceva discutii, dar s-a revopsit.
« Ultima Modificare: Februarie 11, 2008, 12:56:42 a.m. de Crina »

Offline liv_sibiu

• Gold member
« Răspuns #140 : Februarie 10, 2008, 10:56:19 p.m. »
Cristi " am asta ar fi Liviu, insa am inteles ca o sa vii si tu sambata la Poloragi sa ne faci o vizita! Cu siguranta atunci vom povesti mai pe indelete, acum pe forum discutiile trebuie sa fie oarecum limitate. "
Totul depinde de sosirea masinii . Este deja fabricata de saptamana trecuta .
Sunt cu totul de acord cu tine in ceea ce priveste inlocuirea pompei de apa . Cunosc si am vazut " frumusetile " urmare a ruperii curelei de distributie . Referitor la inlocuirea segmentilor de piston motor nu am inlocuit nici odata acestia daca erau in cota ( atat la Dacia , Oltcit si ARO cand lucram la garantii si dupa aceea la SUT la utilaje si auto de tot felul ) .
Sper ca explicatiile pertinente si la obiect pe care le-ai dat sa lamureasca multe din intrebarile noastre de posesori de masini in garantie . Felicitari pentru rabdarea ta !
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline F L O R I N

• Gold member
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 3747
  • Octavia 2 , 2.0 TDI 140CP cu DSG
« Răspuns #139 : Februarie 10, 2008, 10:51:03 p.m. »
Dar eu ce ar trebui sa fac cu aripa si usa fata dreapta care sunt intr o alta nuanta decat cea originala ele fiind vopsite la Brady care este reprez. Skoda si normal ar fi trebuit sa fie la fel ! Stiu,o sa mi spuneti ca este un alt pigment.Ok,dar nu trebuia facut in asa fel incat sa nu se cunoasca in halul asta.Mentionez ca masina a fost facuta pe casco si inspectorul de daune a trecut acolo vopsit aripa si usa.Nu ar fi fost mai corect ca sa fiu sunat de la service si sa mi spuna ca se va cunoaste si daca vreau sa dea si pe usa din spate cu pierdere sa platesc eu diferenta ! Mi ar fi convenit sa se intample asta dar nu s a intamplat si acum trebuie sa scot 10 mil din buzunarul prorpiu sa o revopsesc acolo asta dintr o prostie sa zic ca vopsitorului care nu a deschis ochii si gura cum trebuie.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #138 : Februarie 10, 2008, 10:19:34 p.m. »
Si inca un lucru... sa nu confundam o persoana care incearca sa ajute cu firma la care lucreaza. 'Sistemul' e mai puternic, din pacate...
Noi suntem sistemul. Daca noi nu avem curaj sa luam atitudine, atunci cine?
Sa nu fiu inteles gresit, nu ma refer la Brady ci in general si la toate domeniile.

Iti mai dau cateva luni la IVAS si sunt sigur ca vei intelege ca nu ai mana libera sa faci orice, chair si cand ai dreptate, din pacate.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline BLiTZ

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 404
  • Newbie! :D
  • Auto: 911
« Răspuns #137 : Februarie 10, 2008, 10:14:05 p.m. »
Liviu, spune la manualul de utilizare ca este recomandata inlocuirea intregului kit. Apropos, de pompa de apa NU spune nimic. Dar domnii consilieri de clienti NU stiu asta, sunt convins. Ei stiu doar ca trebuie sa se schimbe kitul de distributie si pompa de apa si cureaua de anexe. Dar nu au nici o justificare daca sunt intrebati DE CE! Nu au pentru ca nu au pus mana niciodata pe o pompa de apa dupa demontarea distributiei si nici nu stiu ca majoritatea au tendinte de functionare ingreunata la 90.000 si ca RECOMNDAREA tehnicianului este si inlocuirea pompei odata cu distributia pentru ca o inlocuire ulterioara (eventual dupa defectare) ar constitui cheluieli suplimentare: manopera pentru inca o D/R distributie si, daca clientul este ghinionist, bonus o garnitura de chiulasa cu prezoane si restul tacamului. Deasemenea probabil consilierul nu stie ce este aia o rupere la oboseala, n-a vazut niciodata o curea de anexe rupta care a incalecat cureaua de distributie care a sarit de la punct, cu consecintele de rigoare. Bun, pana aici am vorbit numai de RECOMANDARI! Manualul recomanda, consilierul trebuie sa recomande, tehnicianul recomanda; clientul decide. Desigur, daca masina mai este in garantie, nu va fi raspunzator pentru neluarea in seama a unei recomandari, insa in general o masina la 90.000km nu mai este in garantie (desigur sunt si exceptii).

Bun. Sa ne referim in continuare la tehnologia de reparatii. Tehnologia de reparatie nu prevede deocamdata ca la inlocuirea curelei de distributie (din alte motive decat cele legate de numarul de km sau de timp; tin minte ca unele curele aveau garantata durata de viata 5 ani) sa se inlocuiasca si rolele/intinzatorul. Nu. Se inlocuieste doar ce spune tehnologia ca trebuie.
Un exemplu (altul decat cel cu cureaua): am fost pus in situatia de a desface un motor pe la 54000km (masina era in garantie) pentru niste investigatii referitoare la o reclamatie a clientului legata de consum de ulei. Am desfacut chiulasa. am verificat jocul supapelor (si-am inlocuit simmeringurile) dar, pentru ca motorul era desfacut si pentru ca am vrut ca raportul sa fie complet, am demontat si pistoanele si am masurat segmentii pe piston si pe cilindru. Desigur ca la montare am pus nou pe masina tot ce spune tehnologia ca se inlocuieste (adica suruburi cu strangere la cuplu etc etc) insa NU am pus alti segmenti. De ce? Foarte simplu: NICAIERI in documentatia de reparatie NU specifica nimic despre inlocuirea segmentilor daca sunt demontati de pe piston! Dar absolut nicaieri. Aaaaaaa, ne-a invatat pe noi la cursul de motoare la AR si stim si de la dacia ca se schimba.... fals! NU reparam masini din experienta, reparam conform tehnologiei de reparatie. Manualul zice ca NU se schimba, nu ii schimbam. Mai ales ca ii gasisem absolut in regula, cu jocuri care incadrau in categoria segmentilor noi. Lafel si cu cureaua. Daca nu spune manualul, nu schimb. Bineinteles ca mi-am pus mecanicul in cap ca el a zis ca trebuie schimbati, ca nu ii mai pune pe aia vechi inapoi, clientul deamenea ca el stie de la dacie ca daca dai segmentii afara nu se mai "pupa", asa ca a trebuit sa dau cu pixul pe contractul de lucru si sa imi asum responsabilitatea remontarii. Pentru ca nu este justificata schimbarea unei role de faptul ca s-a inlocuit cureaua. Este justificata inlocuirea cand cureaua ajunge la capatul duratei de functionare si-atunci se schimba si rolele pentru ca o eventuala interventie ulterioara ar fi mai costisitoare.
Cam asta ar fi Liviu, insa am inteles ca o sa vii si tu sambata la Poloragi sa ne faci o vizita! Cu siguranta atunci vom povesti mai pe indelete, acum pe forum discutiile trebuie sa fie oarecum limitate.
Cheers all!

Bwahahahaha  =))
Citat
A apărut o eroare!
Nu poţi raporta propriul mesaj la moderator, este ilogic!
Ce tare-i fazaaaa, am apasat pe "raporteaza acest post unui moderator..."
« Ultima Modificare: Februarie 10, 2008, 10:29:49 p.m. de BLiTZ »
Ești prost și vrei să te remarci? Aprinde proiectoarele!
Ești cel mai prost? Aprinde și stopul de ceață (sau stopurile de ceata)! ©Ioana

Offline d-rive

• Gold member
  • Locaţia: Galati
  • Mesaje postate: 1560
  • just me!
« Răspuns #136 : Februarie 10, 2008, 09:04:06 p.m. »
Sincer? Cand mie mi s-a zis asa eu i-am zis respectivului "esti prost". Pentru ca asta era realitatea. E drept ca unii doar o fac pe prostul. Zicea cineva intr-un post anterior ca nici la Dacia care era o catastrofa pe langa masinile actuale nu primeai un asemenea raspuns. Daca ar fi in puterea mea, i-as da afara in secunda doi pe cei care dau astfel de raspunsuri. Nu conteaza ca asa fac toate, pur si simplu nu ai voie sa dai un asemenea raspuns, indiferent ce crezi in sinea ta.
Daca asa fac toate atunci respectivul se va simti inselat si nu va mai exista intre optiunile lui marca Skoda, trebuie sa fim foarte seriosi cand abordam clientul, fara gluma.

Offline MRP

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 1815
« Răspuns #135 : Februarie 10, 2008, 08:54:45 p.m. »
ce atitudine poti sa iei la raspunsuri de genul"asa fac toate"? si cu asta defileaza . :047:

Offline d-rive

• Gold member
  • Locaţia: Galati
  • Mesaje postate: 1560
  • just me!
« Răspuns #134 : Februarie 10, 2008, 07:50:51 p.m. »
Si inca un lucru... sa nu confundam o persoana care incearca sa ajute cu firma la care lucreaza. 'Sistemul' e mai puternic, din pacate...
Noi suntem sistemul. Daca noi nu avem curaj sa luam atitudine, atunci cine?
Sa nu fiu inteles gresit, nu ma refer la Brady ci in general si la toate domeniile.

Florian

• Vizitator
« Răspuns #133 : Februarie 10, 2008, 03:29:40 p.m. »

Citat din BLITZ :
Ok, liv_sibiu: nici un fel de dubiu ca atunci cand faci o lucrare o faci complet, fie ea si decontata de producator ca si garantie. Insa sunt cazuri deosebite, cum ar fi situatia de fata cu zgomotele de la distributie. Stii foarte bine ca un service nu are intotdeauna mijloacele necesare sa constate o defectiune. Si nici importatorul. Se ajunge la fabrica si-acolo se spune pass.

Asta nu inteleg , cum poate sa nu deconteze intreg kitul de distributie , daca hai sa presupunem ca cureaua este cu defect de fabricatie ? Nu spune la bilblie ca se inlocuieste intreg kitul daca se intervine la curea sau role ? Gresesc eu sau s-a schimbat modificarea ?

Domnilor care lucrati prin service-uri, problema ma intereseaza in mod direct si as dori un raspuns argumentat si acoperit de hartii. Scrie undeva acest lucru?

Offline liv_sibiu

• Gold member
« Răspuns #132 : Februarie 10, 2008, 03:20:15 p.m. »

@liv_sibiu : lucrez in Pitesti, slabe sanse sa ma gasesti pe la Braila. Daca treci pe aici ma gasesti la Autec Autotechnik :082:

Mult mai simplu !

Offline liv_sibiu

• Gold member
« Răspuns #131 : Februarie 10, 2008, 03:12:54 p.m. »

Citat din BLITZ :
Ok, liv_sibiu: nici un fel de dubiu ca atunci cand faci o lucrare o faci complet, fie ea si decontata de producator ca si garantie. Insa sunt cazuri deosebite, cum ar fi situatia de fata cu zgomotele de la distributie. Stii foarte bine ca un service nu are intotdeauna mijloacele necesare sa constate o defectiune. Si nici importatorul. Se ajunge la fabrica si-acolo se spune pass.

Asta nu inteleg , cum poate sa nu deconteze intreg kitul de distributie , daca hai sa presupunem ca cureaua este cu defect de fabricatie ? Nu spune la bilblie ca se inlocuieste intreg kitul daca se intervine la curea sau role ? Gresesc eu sau s-a schimbat modificarea ? Nu vreau sa discutam contradictoriu , vreau numai sa lamurim un aspect .
Daca as fi fost in locul clientului cu problema , poate ca as fi acceptat propunerea serviceului din urmatoarele considerente :
- sa nu mai aud zgomote anormale
- sa se faca reparatia intr-un service agreat si unde se fac destul de des distributii si se pune stampila si am garantie pe materiale si manopera.
- si nu in ultimul rand sa las loc eu ca si client, de buna ziua , ca la o alta interventie sa fiu primit bine .
Dar inca o data spun : nu mi se pare normal .
« Ultima Modificare: Februarie 10, 2008, 03:15:10 p.m. de liv_sibiu »

Florian

• Vizitator
« Răspuns #130 : Februarie 10, 2008, 03:10:00 p.m. »
Dati-mi voie sa propun ca ultima postare a lui Blitz (retusata un pic) sa fie pusa la loc de cinste in acest topic al service-urilor si ma plec in fata intelepciunilor tastate.
Luci tu nu ma cunosti, insa altii da. Crina, Doru, d-rive, Blitz si nu transform incompetenta unor mecanici inr-o obraznicie de a mea pe un forum.

Ca sa revenim la Gigi Becali (adica la oile noastre) sintetizez asa cum se exprima si Crina: noi avem masini, ele vor sa fie respectate in service, politetea e o pudoare, si traim in Romania.
Adica asa cum sublinia Blitz sunt anumite chestiuni care franeaza bunul mers al lucrurilor prin service-uri. Unii dintre noi vrem sa ajutam cat putem (Doru, Blitz, D-rive, Luci - m-am referit la ei ca au posibilitatea sa isi manifeste cunostintele acumulate la locul de munca) dar se pare ca altceva reprezinta putrejunea cum se exprima Arghezi.

Saracile usile din viata noastra.

Si tot tastand la aceste impresii zau ca am inteles de la Blitz, de ce la Brady nu s-a putut si la Avia da.

Crina zau ca te sfatuiesc (daca nu o rezolvi) sa fii cat se poate de originala si sa mergi cu problema ta la o televiziune. Bafta!

Offline BLiTZ

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 404
  • Newbie! :D
  • Auto: 911
« Răspuns #129 : Februarie 10, 2008, 02:48:21 p.m. »
@Blitz : Corecteaza-ma daca gresesc, insa majoritatea oamenilor nu inteleg asta.

PS: cand vine cate un client care mai face cate o remarca acida la adresa studentilor la AR, isi pierde din respectul meu.
LUCI, stii foarte bine ca suntem de aceeasi parte a baricadei si sa nu crezi ca am de gand sa ne certam. Dar nu m-am putut abtine cand oamenii discutau de o problema si tu ai trantit pleasca cu "experienta" si cu statul masinii pe diagnoza 50minute. Efectiv am gasit-o ca pe o replica ..... nemestecata. Si nu asa trebuie sa punem problema. Clinetul nostru este stapanul nostru si la urma urmei pe el il doare fix la 2 metri de cot ce treaba ai tu cu PoRo si cum iti reglezi lucrurile. Omul a venit in service sa reclame ceva si datoria noastra este sa ii explicam cat mai pe intelesul lui concluzia la care am ajuns si modalitatile de rezolvare. Nu sa-i trantim "asa face toate", cum am auzit ca se mai practica. Bun. Noi necunoscand niste lucruri nu putem sa argumentam nimic, nici in fata clientului si nici la un audit de garantii. O masina vanduta beneficiaza de 3 documente importante la livrare: certificat de garantie, plan de service si de manual de utilizare. Necunoscand noi insine aceste documente care descriu instructiuni de buna intretinere n-avem ce povesti cu clientul.... de-aici nervi, si tot tacamul ce urmeaza (nu tre'e sa-ti mai explic). Alte lucruri le putem cunoaste doar din experienta, documentatie de reparatie etc etc. Cu toate ca in orice service acreditat conform cu normele de fabrica sunt interzise lucrarile efectuate "din experienta", experienta este totusi buna.

Ok, sper ca ai inteles acum. Nu mi-a placut replica aia trantita asa din senin. Nu facem nimic daca nu ne imaginam putin lucrurile si din punctul de vedere al clientului. Clientul vrea ca produsul sa functioneze, vrea (si noi vrem) sa intretina/repare produsul cu costuri minime....

Ok, liv_sibiu: nici un fel de dubiu ca atunci cand faci o lucrare o faci complet, fie ea si decontata de producator ca si garantie. Insa sunt cazuri deosebite, cum ar fi situatia de fata cu zgomotele de la distributie. Stii foarte bine ca un service nu are intotdeauna mijloacele necesare sa constate o defectiune. Si nici importatorul. Se ajunge la fabrica si-acolo se spune pass. In situatii dinastea mai facem si compromisuri, pentru ca nu vrem sa pierdem clientul si nici nu vrem ca fabrica sa ne ceara banii inapoi pentru o lucrare de garantie dubioasa. Prin urmare abordam problema onorabil si pentru noi si pentru client. In fine, sunt multe de discutat, din pacate timpul nu prea imi permite. Putem insa oricand sa discutam lucruri concrete.
Cheers!
Ești prost și vrei să te remarci? Aprinde proiectoarele!
Ești cel mai prost? Aprinde și stopul de ceață (sau stopurile de ceata)! ©Ioana

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()