Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Lichid spalare parbriz.  (Citit de 49291 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline chelloo85

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 111
Re: Lichid spalare parbriz.
« Răspuns #91 : Noiembrie 26, 2009, 12:07:23 a.m. »
 =))  lasand gluma la o parte, daca si la lichidul destul de scump si foarte laudat patesti asa ceva,nici nu mai sti ce lichid sa iei... :039: de pete nu stiu daca mai ies, cel putin la mine, mi-o si zis baiatu de la spalatorie ca trebuie sa spal cam mult timp cu vanish ca sa mai iasa  :))
SKODA OCTAVIA 1.9 TDI 81 KW 110 CP ASV

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #90 : Noiembrie 25, 2009, 11:58:18 p.m. »
Hai mai, chiar nu stiti ? VANISH !  =)) :046:
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline andreitm

• Junior
  • *
  • Locaţia: Timi?oara
  • Mesaje postate: 24
« Răspuns #89 : Noiembrie 25, 2009, 11:54:04 p.m. »
Da, ai dreptate, si pe parbriz era patat, in fata  in coltul acela intre stergatoare. Din cate am citit pe el, nu trebuia diluat... Intrebarea este cu ce scoatem petele?
Skoda Fabia 2, 1.2 HTP(60CP)

Offline chelloo85

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 111
« Răspuns #88 : Noiembrie 25, 2009, 11:27:45 p.m. »
aceasi problema o am si eu cu JetX parca ( sau expert, nu mai stiu exact cum ii zice  :D ). si eu am observat ca si pe parbriz deja este patat de la lichid, nu stiu ce sa zic...ce am citit si pe aici se zicea ca e cam cel mai bun..
SKODA OCTAVIA 1.9 TDI 81 KW 110 CP ASV

Offline andreitm

• Junior
  • *
  • Locaţia: Timi?oara
  • Mesaje postate: 24
« Răspuns #87 : Noiembrie 25, 2009, 10:36:52 p.m. »
Eu pana acum am folosit mult lichid din-acela cu X(cred ca JetXpert sau asa ceva), nu tin minte exact denumirea. Cred ca de vreo 2-3 maxim am pus din-alea ieftine de prin Real. Doar ca am observat de o vreme ca mi-au ramas ca niste pete pe vopsea, la usa din spate. Cred ca sunt de la lichidul de spalat parbrizul, ca de la altceva nu ar prea avea de la ce sa fie. Ati patit asa ceva? Cu ce se pot scoate?

Skoda Fabia 2, 1.2 HTP(60CP)

Offline n.cristian

• Expert
  • Locaţia: HD/CJ
  • Mesaje postate: 1069
  • Lenea n-a ucis pe nimeni.
  • Auto: 1.6 MPI, BFQ
« Răspuns #86 : Noiembrie 25, 2009, 09:51:09 p.m. »
Sunt Rainy Day, două la mai puțin de 40 de lei. Dacă mă țin până-n vară, sunt fericit . Vezi ce spirt iei, poate nimerești de-ăla din potroace. Pute mai rău ca țuica oltenească, aia făcută pe găinaț  :047:
Octavia 1 2004, 1.6MPI (BFQ) 102 Forest Gumpi, Black Magic
Do women shake the petrol pump after filling up, or is it just a man thing?

Offline tpv

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Oradea
  • Mesaje postate: 167
  • Auto: A 6 2.5 TDI V6
« Răspuns #85 : Noiembrie 25, 2009, 09:46:52 p.m. »
Buna varianta,cu mentiunea ca spirtul reduce durata de viata a stergatoarelor.
« Ultima Modificare: Noiembrie 25, 2009, 09:48:41 p.m. de tpv »
Audi A6 2.5tdi  V 6 Automat
Bmw E 90 318i  Automat

Offline n.cristian

• Expert
  • Locaţia: HD/CJ
  • Mesaje postate: 1069
  • Lenea n-a ucis pe nimeni.
  • Auto: 1.6 MPI, BFQ
« Răspuns #84 : Noiembrie 25, 2009, 09:37:59 p.m. »
Eu am luat lichid de iarnă de la PLUS, vreo 8 lei sticla de 5L. Ca să fiu sigur că nu îngheață, am băgat în el și niște spirt. Partea bună e că îmi și dezinfectează parbrizul de virusul gripei porcine  =))
Octavia 1 2004, 1.6MPI (BFQ) 102 Forest Gumpi, Black Magic
Do women shake the petrol pump after filling up, or is it just a man thing?

Offline arkadyema

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bossimania--Buzau
  • Mesaje postate: 244
  • simply clever
  • Auto: 1,9TDI Octi 2 NEW
« Răspuns #83 : Noiembrie 25, 2009, 09:01:53 p.m. »
Lichidul l-am primit..este TVZ 000001 facut de PORSCHE Austria...sau pentru ei. In fine e nemtesc 100%.
Am testat airbagurile si centuri..functioneaza foarte bine..sunt multumit de masina mea.

Offline C R I S T I

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 247
  • Auto: 2,5 TDI
« Răspuns #82 : Noiembrie 19, 2009, 03:02:32 p.m. »
arkadyema are dreptate! Si eu am obs dara si albirea duzelor, chiar mai mult infundarea partiala uneia dintre ele, nu mai pulverizeaza uniform... chiar am comandat 2 duze noi se le schimb.

Eu 1 nu mai pun solutie de parbriz ieftina, cat am mers cu jetix a fost super.
Skoda Superb 2,5 TDI - grila&pleoape Matting Tuning, eleron&ornamente Milotec, SMD light tuning.

Offline arkadyema

• Membru de baza
  • **
  • simply clever
« Răspuns #81 : Noiembrie 19, 2009, 01:15:58 p.m. »
Nu contrazic..dar au fost cazuri cand ala de 5ron/5 litri albastru a inghetat in instalatie. eu am luat si am verficat intai cu proba in congelator. Apoi am pus in masina. Pe langa asta au un efect neplacut la stergere..lasa o dara de ceata si e neplacut mai ales la viteza mare. Personal am simtit diferenta intre ala de 5lei /5litri si JETIX sau JetExpert produs de romtec -din supermarket cu 17RON/5 litri ...e clar mai bun. Am rezumat: cat dai atata face! Parerea mea!
Mentionez ca parbrizul l-am curatat si cu pur si cu fairy si cu clin..deci nu e din cauza mizeriilor deja existente. PLus ca am observat ca mi s-au albit duzele de la stropitori..Asta chiar nu-mi miroase a bine!
Oricum am incercat sa prezint o solutie recomandata si pe vara si pe iarna, agreata de Porsche! Sincer nu am mai auzit de TVZ! Va tin la curent!

PS: faptul ca se poate folosi ALL SEASON eu zic ca e foarte bine...fata de ce e pe piata..unul vara altul iarna...compozitii diferite..etc. Si stiu ca nu-mi ataca vopseaua si nici lamele de la stergatoare..si cred ca asta ar trebui sa conteze foarte mult in alegerea unui lichid de parbriz. Rog colegii sa ne supuna si alte marci cu proprietati asemanatoare. Sunt deschis la nou!
« Ultima Modificare: Noiembrie 19, 2009, 01:18:47 p.m. de arkadyema »
Am testat airbagurile si centuri..functioneaza foarte bine..sunt multumit de masina mea.

Offline B e b e

• Gold member
  • Locaţia: B-sti
  • Mesaje postate: 1268
  • Auto: O2 My2008 1.6FSI
« Răspuns #80 : Noiembrie 19, 2009, 12:46:39 p.m. »
Raportul calitate pret al celui din supermachet de 4ron/5l nu a fost batut decat de un coleg care a pus apa de parau.
Cheap Tunning: DRL, CH, LH, 2 lampi de ceata pe frana. Hard Tunning: plasa protectie radiator AC
VagCom 908

Offline arkadyema

• Membru de baza
  • **
  • simply clever
« Răspuns #79 : Noiembrie 19, 2009, 12:08:23 p.m. »
Stiu ca e cam mult de cand nu s-a mai discutat..dar pentru cine cauta lichid de parbriz original-recomandat de PORSCHE...
TVZ 000 001

Solutie pentru spalat parbriz cu protectie la inghet
Pana la -60˚C

Se foloseste mai ales pentru marcile VW, Audi, Seat, Skoda si Porsche. Cu protectie contra depunerilor de calcar pentru duze instalatie spalare parbrize.

Aceasta solutie de parbriz se poate folosi in timpul fiecarui anotimp. A se folosi pur pana la o temperatura de -60˚C. Diluat este ideal ca solutie de curatare contra murdariei si a insectelor in perioada anotimpurilor calde.

Se poate folosi in urmatoarele concentratii:

Solutie pentru spalat parbriz   Apa   Protectie la inghet
pur   0   Pana la -60˚C
2   1   Pana la -30˚C
1   1   Pana la -20˚C

Pe perioada verii se poate folosi aprox. 50-100ml solutie pentru spalat parbriz la 1 litru de apa.

RO In cazul  contactului cu pielea sau cu ochii a se spala cu apa din abundenta. In caz de inghitire a se bea ulterior apa (a se consulta medicul). In caz de varsare a se dilua cu apa si a se indeparta. In caz de aprindere, a se stinge cu apa. A nu se varsa rezidurile in scurgeri sau la canalizare, ci a se preda in locurile special amenajate. A nu se arunca impreuna cu gunoiul menajer. A se preda centrelor de reciclare. Aruncarea resturile lichide, ce contin etanol, se face conform normelor existente. Recipientul este confectionat din polietilena. (neutra pentru mediu)

COST: 11ron /litrul concentrat!
« Ultima Modificare: Noiembrie 19, 2009, 12:10:34 p.m. de arkadyema »

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
« Răspuns #78 : Ianuarie 07, 2009, 07:48:27 p.m. »
Jetix e foarte ok, insa si foarte scump... poate cand o sa am SLK :)
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

Offline A K U

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Chisinau. Bd. Chisinau.
  • Mesaje postate: 415
  • Shape-shifting Master of Darkness
« Răspuns #77 : Ianuarie 07, 2009, 02:57:00 p.m. »
Greseala mea, de fapt am vrut sa spun -459,67. Fahrenheit  ;)
OTS 1.8T
God Judges All!

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()