Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: sistem franare  (Citit de 10609 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cuculean

• Doar inscris
  • Locaţia: Ro
  • Mesaje postate: 6
  • Doar Inscris
  • Auto: Skoda O2 2.0 TDI
Re: sistem franare
« Răspuns #28 : Martie 06, 2017, 11:21:47 a.m. »
Dragii mei, cred ca n-ati inteles situatia...
E masina mea, de care mai am de gand sa mai trag un timp, nu ma pregatesc sa o vand.

Deci, intreb inca o data stie cineva unde ajung firele de la senzorul placuta frana ca sa pot masura continuitatea lor????

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3193
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #27 : Martie 06, 2017, 10:36:44 a.m. »
Nu, in schimb aici s-ar putea sa fie prea costisitor.
Iar cat de corect e sistemul sa ne gandim putin.
Senzorul e pe o placuta. daca din diferite motive se uzeaza neuniform pe dreapta sau interior pe stanga, tot degeaba il ai.
Pe spate nu este senzor.
Asa ca pentru placute tot vizualizarea lor periodica e cea mai sfanta.
Iar umbland dupa fir prin bord sa nu strici si altceva mai grav.

Offline cuculean

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #26 : Martie 06, 2017, 06:43:51 a.m. »
 :042:
si urmatorul pas v-a fi (in caz ca se aprind) sa dezactivez si semnalizarea ABS-ului si Presiune ulei motor...

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #25 : Martie 06, 2017, 12:11:55 a.m. »
De ce Nu-l dezactivezi?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline cuculean

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #24 : Martie 05, 2017, 06:52:43 p.m. »
Da, am scurtcircuitat firele si becul e tot aprins.
Deci ma intereseaza unde duce capatul superior al cablului sa-l pot masura.
De la roata, cablul se uneste cu cel de la senzorul ABS/ASR, intra in compartimentul motor pe undeva prin spatele telescopului, pe sub acumulator... e destul de complicat sa-l urmaresc sa vad unde duce, ma gandeam ca stie cineva.

Offline marius_f

• Gold member
  • Locaţia: craiova
  • Mesaje postate: 620
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia 2, 2.0 tdi, bkd, dsg
« Răspuns #23 : Martie 05, 2017, 06:40:31 p.m. »
se poate sa fie si asa, nu neg

daca tot ai ''reusit'' sa rupi mufa, ai incercat firele ''pe direct'' (ca sa zic asa), sa vezi ce zice ?
poate ca problema era in mufa

Offline cuculean

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #22 : Martie 05, 2017, 06:23:52 p.m. »
Si ca idee, mai jos este poza cu mufa pe care am reusit sa o rup mesterind pe-acolo... urmeaza sa o lipesc dupa ce-mi dau seama unde este problema.

Offline cuculean

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #21 : Martie 05, 2017, 06:18:17 p.m. »
Principiul de functionare este tocmai invers, adica circuitul este inchis, iar la uzura placutei de frana (de pe stanga) se rupe firul deschizandu-se circuitul, in locul unde am insemnat cu sageata pe imagine (ala este senzorul de la placuta veche dar care nu s-a rupt cand s-a uzat placuta).
Deci, in mod normal, daca se face un scurtcircuit in mufa, s-ar inchide circuitul si martorul ar trebui sa se stinga.
La mine nu se intampla chestia asta si de aceea ma intereseaza unde duce cablul ca sa pot sa-i masor continuitatea.

Offline marius_f

• Gold member
  • Doar Inscris
« Răspuns #20 : Martie 05, 2017, 02:12:33 p.m. »
Inainte de a schimba placutele, il aveai aprins ?
Banuiesc ca ti s-a aprins in momentul cand ti s-au uzat placutele, nu ?

Daca este asa, eu unul cred ca problema este la placuta stanga fata, cea care are firul (senzorul) pe ea .
Ma refer la placuta cea noua .
Posibil defect de fabricatie - am mai auzit, dar ce-i drept nu erau din grupul VAG . Dar asta nu inseamna ca VAG este "mai cu mot" decat alte marci .

Ce ai facut tu cu scurtcircuitatul mufei, este egal cu 0, deoarece pe principiul asta functioneaza placuta de frana uzata, adica in momentul cand se uzeaza placuta, se produce scurtcircuit la acel "senzor" si rezulta aprinderea becului in bord .
Sper sa nu fi gresit - eu unul asa stiam
Ma rog, ala numai "senzor" nu este ... . Este de fapt un simplu switch (2 lamele/contacte) care fac scurt intre ele cand se uzeaza placuta .

Incearca sa probezi cu o placuta SH dar buna, sa vezi daca se stinge becul . Dar decat sa o mufezi pt proba, nu sa si rulezi/franezi cu ea .

Daca se stinge, te duci peste aia la magazin si le ceri altele, cel putin pt roata stg fata .

« Ultima Modificare: Martie 05, 2017, 02:16:22 p.m. de marius_f »

Offline cuculean

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #19 : Martie 05, 2017, 12:10:34 p.m. »
Dupa inlocuirea placutelor de frana fata la skoda octavia 2 TDI 2.0, mi-a ramas aprins becul martor uzura placute in bord.
Am scurtcircuitat mufa la roata si tot degeaba.
Suspectez ca este intrerupt pe undeva cablul.
Stie cineva unde ajunge acel cablu ca sa-l pot masura sa vad daca intradevar este intrerupt???

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #18 : Noiembrie 27, 2016, 07:47:39 p.m. »
Te rog sa citesti cu atentie procedura si mai ales, observatiile din finalul acelei postari:
http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=255349

Este modul de aerisire a circuitului de frana cu VCDS, dupa ce s-a inlocuit lichidul de frana.
Sigur, a-l schimba prin metoda gravitationala te scuteste de aceasta procedura. Sau daca accepti lichidul de la service, pt ca mai nou aparatul se mufeaza etans pe gura rezervorului cu lichid frana si deci este exclus sa intre pe undeva aer.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline marius_f

• Gold member
  • Doar Inscris
« Răspuns #17 : Noiembrie 27, 2016, 07:30:08 p.m. »
salut
sper sa fi postat unde trebuie, deoarece este un pic mai complexa nealmurirea mea

Nu demult (cca 1luna) am schimbat furtunele de frana pe fata (brembo)
lichid de frana ATE
S-a facut si aerisirea bineinteles, insa aerisirea s-a inceput cu rotile fata, fiindca ele avusesera demontate furtunele de frana, asa ca mi se pare logic dupa parerea mea . (roata stg fata - dr fata, apoi stg spate si dr spate)
Insa nu sunt prea multumit de cum tin franele .

WE viitor am sa plec la tara si am un vecin acolo care are VCDS, insa omul nu stie prea multe, in afara de faptul de a face o diagnoza si eventual sa stearga anumite erori .
Dar este foarte binevoitor si a zis ca imi imprumuta atat laptop-ul cat si VCDS-ul sa ma uit unde vreau eu .

Asa ca as vrea sa stiu daca ma puteti ajuta cu urmatoarele :
1. Unde anume ar trebui sa intru pt a vedea parametri frane si daca totodata pot vedea daca am aer in pompa de ABS ?
Ma intereseaza doar sa stiu care ar trebui sa fie parametrii normali .

2. Unde anume ar trebiu sa intru sa vad valorile de la pompa de ambreiaj si care sunt valorile normale pt aceasta (sa nu cumva sa fi prins aer si pe acolo).

Repet, ma intereseaza sa intru si sa vad care sunt parametrii si daca acestia corespund cu realitatea (parametrii normali) si doar atat .
Nu ma apuc sa fac nici o modificare, nu vreau sa imi prind gherutele pe acolo .
Vreau doar sa stiu unde trebuie sa intru si sa vad daca valorile sunt normale, la frane si pompa ambreiaj .

Chiar ''babeste'', daca se poate, sa imi explicati .

Octavia 2. 2005, 2.0 TDI, 103kw/140cp, BKD, cutie DSG
serie : TMBBE61ZX52089064
Multumesc
« Ultima Modificare: Noiembrie 27, 2016, 07:32:14 p.m. de marius_f »

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #16 : Aprilie 06, 2016, 11:14:55 p.m. »
Metoda gravitationala este cea pe care o stii, cu apasari repetate pe pedala de frana. :) Daca o face cineva care are un minim de cunostinte, e o operatie banala.

Metoda gravitationala e doar time-consuming, dar anuleaza obligativitatea testerului, ramanand doar standul de frana.
O sa o descriu succint, eu am folosit-o cu mecanicul meu in ultimii 5-6 ani si nu am dat niciodata gres pe nici una din cele 5-6 masini cu care am fost in service.

1. Se absoarbe din vasul de lichid frana tot lichidul
2. Se completeaza cu lichid nou
3. Se ridica masina pe elevator, se desfac scurgerile pe puntea fata...cate un flacon atarnat la fiecare roata.
Daca lichidul nu a mai fost schimbat in ultimii 4-6 ani, se inlocuieste cu 1L DOT 4, asa ca pe fiecare roata trebuie sa se scurga afara ~0,25mL lichid frana uzat. Daca se schimba la fiecare 2 ani, atunci 0,5L DOT 4 este suficient.
SE ARE MEREU IN VEDERE ca PAHARUL SA FIE PLIN !! Acest lucru elimina posibilitatea ca ceva aer sa intre in instalatie.
4. Cand pe fata se aduna 2x 0,25mL lichid frana uzat, se strang la loc scurgerile si se muta flacoanele pe puntea spate.
Acolo va dura ceva mai mult, insa se procedeaza la aceeasi completare la maxim in pahar si se urmareste cantitatea ce se scurge afara.

Practic, lichidul nou impinge afara pe cel uzat, astfel ca in momentul in care se termina de turnat in pahar lichidul nou, se vor inchide scurgerile pe puntea spate cand nivelul din vas este la MAX.

Apoi se face testul pe stand frana, pe rand fata si spatele.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #15 : Aprilie 06, 2016, 11:00:50 p.m. »
Da, aerisrea se face normal, ca si la cele cu manuala. Metoda gravitationala este cea pe care o stii, cu apasari repetate pe pedala de frana. :) Daca o face cineva care are un minim de cunostinte, e o operatie banala.
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline marius_f

• Gold member
  • Doar Inscris
« Răspuns #14 : Aprilie 06, 2016, 05:55:31 p.m. »
Pompa speciala nuam, din pacate
Metoda gravitationala  :-? ... nu inteleg

Am vazut multi zicand ca la cele care au cutie automata trebuie facuta aerisire si la ambreiaj
Si la ESP ...

Oricum, masina mea nu are ESP, cel putin nu are buton pt asa ceva, are decat ASR

Asa ca revin cu intrebarea
Aerisirea se face normal ca si la cele care au cutie normala, manuala ? (Pe la aerisitoarele etrierilor ?)
Asta este tot ? De ajuns ?

O2, 2005, bkd, 2.0tdi 140cp

Intreb asta deoarece m-am cam saturat de service-urile de prin Craiova, si anumite operatiuni as vrea sa le fac eu, bineinteles unde pot si unde stiu .

M-am saturat de indolenta lor si de felul cum lucreaza, la bataie de joc si peste mana .
- Rulment spate shimbat nou, in service de renume, acum cca 6 luni - acum a inceput sa huruie iar (precis nu l-au strans prea bine sau l-au strans prea rau ... )
- Filtru de motorina schimbat acum cca 6 luni - la cateva zile a inceput sa dea motorina pe la unul din colierele de imbinare cu tevile care pleaca la motor -> rezultat mizerie si imbacseala pe la motor - si le dusesem motorul curat ca lacrima, spalat aranjat tot, ii mai lipsea un bradut de parfum  :(
- Sil lista poate continua ...

Parca vad ca daca ii pun sa imi schimbe furtunul de frana, gasesc pe acolo o mozoleala totala de lichid de frana (pe planetare, bucse, aripa interioara, semiaripa ... ) - ulterior cade vopseaua, apare rugina si ma intreb apoi de unde o fi aparut .

Este singurul motiv pt care doresc eu efectuarea anumitor operatiuni - doar din scarba si repulsie

Astept si eu raspuns la ceea ce am intrebat mai sus
Multumesc frumos

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

* Mesaje recente

Re: please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Re: please help de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 03:20:35 p.m.]

please help de castelan
[Aprilie 20, 2026, 02:13:48 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]