Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Drive test cu Skoda Octavia facelift 1,4 TSI ?i 1,8 TSI  (Citit de 26536 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
Re: Drive test cu Skoda Octavia facelift 1,4 TSI ?i 1,8 TSI
« Răspuns #27 : Decembrie 08, 2008, 03:52:14 p.m. »
Un minus la DSG ar fi simptomul următor: Nu retrogradează din 7 în 6 în modul Drive (D) decât la kick down.

Situaţie: Pe autostradă mers cu 120 km/h în drive (D) cu treapta 7. Apăsat pedală de acc. la fund, dar fără kick down. Cutia huruie, turaţia variază cu 500 de rpm în sus şi în jos, maşina accelerează foarte greu.

Apăsat pedala complet (cu tot cu kick down), cutia trece în treapta a 4-a şi maşina accelerează ca o nebună.
Ce inseamna kick down? Eu credeam ca inseamna sa apesi pedala pana la fund.
bicicleta

Offline adimfx

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucure?ti
  • Mesaje postate: 42
« Răspuns #26 : Decembrie 08, 2008, 03:43:27 p.m. »
Gata, am predat Octavia.

La fecelift s-au rezolvat problemele de ergonomie şi ambianţă interioară care aduceau un aer uşor bătrânesc în vechea Octavia 2. Interiorul este sensibil mai bun calitativ, iluminarea este un pic mai vie şi mai armonioasă, iar senzorii de parcare din fabrică (cu radio-cd-ul Bolero) te fac să uiţi că maşina e cam greu de parcat în spaţii înguste/scurte. Comenzile de la climatizare sunt preluate de la Superb.

La exterior, cum aţi observat şi voi, farurile nu mai au expresia posomorâtă vechii Octavia 2 şi au integrat pe lateral numele modelului, ca la Superb. Facelift-ul este reuşit zic eu, atât calitativ cât şi estetic.

Un minus la nivel de design ar fi proiectoarele, care au colţurile în jos, în timp ce farurile sunt curbate în sus. Cred că nişte proiectoare mai mici şi rotunde ar fi arătat mai bine.

Se observă că au umblat şi la desenul stopurilor spate. Banda roşie reflectorizantă dintre semnalizări şi luminile de marşariere a fost înlocuită de una albă, un pic mai lată. Eu zic că stopurile vechi arătau mai bine.

Pe de altă parte, catadioptri din bara spate sunt mai bine integraţi şi oferă o siluetă mai elegantă posteriorului.  :015:

Fiindcă la drive-test-ul din străinătate am condus 1,8 TSI manuală 6 trepte, pot să zic că manuala pune mai bine în evidenţă puterea motorului decât DSG-ul. Pe de altă parte DSG schimbă mai rapid, are 7 trepte şi e mai comod.

Un minus la DSG ar fi simptomul următor: Nu retrogradează din 7 în 6 în modul Drive (D) decât la kick down.

Situaţie: Pe autostradă mers cu 120 km/h în drive (D) cu treapta 7. Apăsat pedală de acc. la fund, dar fără kick down. Cutia huruie, turaţia variază cu 500 de rpm în sus şi în jos, maşina accelerează foarte greu.

Apăsat pedala complet (cu tot cu kick down), cutia trece în treapta a 4-a şi maşina accelerează ca o nebună.

Pe modul sport nu se întâmplă asta. Totul merge normal. Nu ştiu dacă maşina cu care am mers eu era defectă sau nu, dar cei care mai au ocazia să facă drive test ar fi bine să cerceteze şi comportamentul descris de mine.

În rest, maşina stă destul de bine în curbe şi e silenţioasă la viteze mari. Peste 170 km/h se simte că devine mai uşoară, contrar a ceea ce ar trebui să se întâmple, adică să îţi dea senzaţia de lipit de drum. Probabil că acelaşi lucru se întâmplă şi la Octavia 2 fără facelift.

Din nefericire a plouat şi nu am apucat să-i fac nişte poze prea frumoase. Apropos de poze... Cu Imageshack nu mă înţeeleg deloc. Are cineva o idee mai bună?
Opel Astra Classic 1.6 twinport 103 cai, 2005
ABS, climatronic, 4 airbag
30.000 km

Offline Cata

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Pitesti
  • Mesaje postate: 319
« Răspuns #25 : Decembrie 08, 2008, 02:02:10 p.m. »
stai linistit, dorule
nu-i nicio problema  ;) ziceam si eu asa, ca oricum aveam treaba  :D
Toyota Corolla, 2.0 D-4D, super red

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #24 : Decembrie 08, 2008, 12:36:28 p.m. »
Cata, intalnirea a fost organizata pe masini.ro, prezenta noastra a fost totusi scurta, o ora numai, si da, mea culpa, fiind si cu tata dupa mine si plecand in graba, am omis sa te anunt. Scuze !  :046:
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #23 : Decembrie 08, 2008, 11:29:59 a.m. »
ce fain a fost la test drive cu bunavointa lui adimfx.am condus o bucata din autostrada a1.sau ma rog asa zisa autostrada.senzatiile au fost intense mai ales ca am avut varianta dsg cu care eu nu am mai avut de a face.
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline Cata

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #22 : Decembrie 08, 2008, 11:23:08 a.m. »
adicatelea venirati in Pitesti si cu o octavie cu facelift si mie nu mi-ati spus? uratilor  =((

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #21 : Decembrie 07, 2008, 08:56:00 p.m. »
Am fost la intalnirea din Pitesti, Adi M. a venit si el cu mine, impreuna cu Octavia 2 facelift 1.8TFSI DSG. Si pt ca SKC trebuia reprezentata ca atare, Micutzu m-a insotit la intalnire si sper ca i-a placut !

Cei prezenti au putut face drive-test, cu toate ca masina avea numai 200km...deci prea multe nu putea arata.

Am condus si eu cu al meu tata (pe care l-am condus pana acasa dupa intalnire) in dreapta (am circulat numai vreo 5km) si am putut aprecia CONFORTUL SCAUNELOR FATA cu sustinere laterala f buna si faptul ca DSG-ul, cuplat in modul Sport (eu am facut-o in mers, dupa ce am plecat cu Drive) schimba la peste 6000 rot/min, lasand in habitaclu un sunet motor incitant...dar din pacate fara senzatiile aferente unui MPI turbo (nu detaliez, FSI turbo e mai modest ca senzatii).

Multumesc Adi M. pt ocazia oferita...si nu uita invitatia pt 13 dec !  ;)

Offline Q

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 59
« Răspuns #20 : Decembrie 07, 2008, 10:35:40 a.m. »
 @FABIAn RuSu: Eu credeam ca motorul se alege in functie de nevoile fiecaruia, nu din motivul de a nu fi depasit de un altul :D  In plus fata de asta, oricine isi alege motorizarea respectiva ii apreciaza mai mult calitatile decat neajunsurile
« Ultima Modificare: Decembrie 07, 2008, 10:37:47 a.m. de Q »
O II elegance TSI

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • Locaţia: ROU
  • Mesaje postate: 2632
  • FABIA 1.9
« Răspuns #19 : Decembrie 07, 2008, 08:59:50 a.m. »
offT: in special generatiile precedente de CR de la PSA si Renault sunt niste puturosenii ingrozitoare, iar nr de Kw din talon mi se par umflati; adevarul e ca la consum sunt mai tari ca si PDurile cel putin
vand SUPORT PAHAR FABIA 1 original nou

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
« Răspuns #18 : Decembrie 07, 2008, 08:52:31 a.m. »
La fel e la reprize si dci-ul, silentios dar ...lasa de dorit. Scuze de OT.
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • Locaţia: ROU
  • Mesaje postate: 2632
  • FABIA 1.9
« Răspuns #17 : Decembrie 07, 2008, 08:47:37 a.m. »
@FABIAn RuSu: Respect preferinta ta pentru diesel si daca te referi la 2.0 TDI CR inclin sa-ti dau dreptate. Pe de alta parte au si benzinarele avantajele lor (acceasi putere din cilindree mai mica, deci taxe, asigurari si intretinere mai ieftina, silentiozitate) care se pliaza mai bine pe caracterul unora dintre noi. Inclusiv al meu.
ma refer la PD; CRul nu-mi place cum "functioneste" o fi el mai liniar si o idee mai silentios, dar e mai pretentios si la reprize e mai prost; ca-l simti ceva mai bine la 4000 rpm?for what? cand depasesc sunt la 2500-3000 rpm, nu acolo, plus ca sunt 6 rapoarte....prefer un PD mai mitocan care da batai de cap ASRului cand te baga in scaun si mugetul aferent :D
asta cu silentiozitatea am avut-o si eu cand eram calare pe benzina si eram f hotarat ca "ever" n-o sa incalec un diesel....
daca tot e de dat dieselul, 1.4 TSI ma lasa rece, il stiu cum merge, hai totusi sa-i dam lui 170 cp ce e al lui (ala chiar trage), dar tot se aude si se simte cum cilindreea mica e in efort, chiar daca compenseaza turbina...
reiterez: 1.8 TSI da, insa la cat suge, nu la 160 cai, daca tot e sa fac abstractie de consum, macar cel care se vinde la greci de 200 cp sa fie, nu sa ma depaseasca vreun 2.0 tdi 170cp...
« Ultima Modificare: Decembrie 07, 2008, 08:52:57 a.m. de FABIAn RuSu »
vand SUPORT PAHAR FABIA 1 original nou

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #16 : Decembrie 05, 2008, 04:35:55 p.m. »
Pentru mâine pică tot pentru că o să merg la Piteşti la o întâlnire cu amici de pe alt forum. Sper să pot veni săptămâna viitoare la întâlnirea Skoda-Club.

... SI cu amici de pe al forum  :P

Te asteptam pe 13 dec la IDM...sa spargem gheata si bilele impreuna ! ;)

Offline adimfx

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucure?ti
  • Mesaje postate: 42
« Răspuns #15 : Decembrie 05, 2008, 04:32:48 p.m. »
Nu înţeleg de ce apar aşa. Le-am uploadat pe toate în acelaşi fel, aceiaşi paşi. O să le pun din nou.

Pentru mâine pică tot pentru că o să merg la Piteşti la o întâlnire cu amici de pe alt forum. Sper să pot veni săptămâna viitoare la întâlnirea Skoda-Club.
Opel Astra Classic 1.6 twinport 103 cai, 2005
ABS, climatronic, 4 airbag
30.000 km

Offline Bogdan_bubu

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 187
  • Cinstea nu este o vocatie, cinstea este o optiune.
  • Auto: VW GOLF 7 - 1.4 TSI(103kw)
« Răspuns #14 : Decembrie 05, 2008, 11:19:16 a.m. »
Da click si o sa ti sa deschida o alta pagina cu o poza mini :)
« Ultima Modificare: Decembrie 05, 2008, 11:21:32 a.m. de Bogdan_bubu »

Offline Cata

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #13 : Decembrie 05, 2008, 11:05:10 a.m. »
care poze? ca nu vad decat una

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()