Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Drive test cu Skoda Octavia facelift 1,4 TSI ?i 1,8 TSI  (Citit de 26542 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline d-rive

• Gold member
  • Locaţia: Galati
  • Mesaje postate: 1560
  • just me!
Re: Drive test cu Skoda Octavia facelift 1,4 TSI ?i 1,8 TSI
« Răspuns #12 : Decembrie 05, 2008, 08:17:25 a.m. »
Am si eu una din asta in curte  :082:

Offline adimfx

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucure?ti
  • Mesaje postate: 42
« Răspuns #11 : Decembrie 05, 2008, 12:25:08 a.m. »
Iată şi pozele. Nu mi-am propus sa le pun mai târziu decât am postat aseară, dar abia acum am ajuns acasă  :046:

Opel Astra Classic 1.6 twinport 103 cai, 2005
ABS, climatronic, 4 airbag
30.000 km

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
R?spuns: Drive test cu Skoda Octavia facelift 1,4 TSI ?i 1,8 TSI
« Răspuns #10 : Decembrie 04, 2008, 11:28:02 p.m. »
Oricum, probabilitatea e mica acum, pentru ca e ziua tatalui meu si mai e o intalnire la Pitesti a membrilor unui alt forum. Unii de pe aici stiu, cum e si A K U  :082:

Ajungi sambata? ;;) Daca da, da-mi te rog prin MP nr tau mobil...sunt sanse sa ne vedem acolo. ;)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline adimfx

• Junior
  • *
« Răspuns #9 : Decembrie 04, 2008, 02:42:08 p.m. »
Salut din nou.

O sa testez 1,8 TSI 160 CP cu DSG pana luni. Neagra, 25.000 de euro DDP. Nu vreau sa fac promisiuni gratuite, dar daca am timp sambata ma pot intalni cu cei curiosi sa vada masina si sa dea o tura cu ea.

Oricum, probabilitatea e mica acum, pentru ca e ziua tatalui meu si mai e o intalnire la Pitesti a membrilor unui alt forum. Unii de pe aici stiu, cum e si A K U  :082:

Promit sa scriu orice modificare de program. Pana una alta, cine vrea sa vada si sa mearga cu masina sambata (nu stiu ora, inca) poate sa-mi dea MP cu numele si nr de telefon.

Poze pun pe seara, ca n-am timp sa le dau resize si sa le incarc acum.

@ Cheeta: Multumesc! Inainte de hibride, despre care nu am o parere foarte buna (pentru ca nu sunt chiar asa economice cum se spune), vor veni alte motoare mici si potente. Vezi 1,6 diesel CR si 1,2 TSI de 105 CP care va fi montat la anul pe Golf VI.

@FABIAn RuSu: Respect preferinta ta pentru diesel si daca te referi la 2.0 TDI CR inclin sa-ti dau dreptate. Pe de alta parte au si benzinarele avantajele lor (acceasi putere din cilindree mai mica, deci taxe, asigurari si intretinere mai ieftina, silentiozitate) care se pliaza mai bine pe caracterul unora dintre noi. Inclusiv al meu.
30.000 km

Offline Cheeta

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 659
  • Auto: Ex: 1,9 TDI ALH 90CP 2006
« Răspuns #8 : Decembrie 04, 2008, 02:38:07 p.m. »
Da, ai dreptate.
Poate e bine sa ramanem doar la comparatia 1.4TSI - 1.9TDI, e corect ce spui.

Ex: Skoda Octavia Tour 1,9 TDI ALH 66KW/90CP MY 2006

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • Locaţia: ROU
  • Mesaje postate: 2632
  • FABIA 1.9
« Răspuns #7 : Decembrie 04, 2008, 01:46:19 p.m. »
tind sa te cred cand afirmi ca poti uita de 1.9/2.0TDI cu acest nou motor 1.4/1.8TSI.
daca ar fi 1.8 TSI de 200 cp poate as uita de 2.0 TDI sau as uita macar de cat de des trec pe la benzinarie; dar asa inca e bine sa calculezi....
vand SUPORT PAHAR FABIA 1 original nou

Offline Cheeta

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 659
  • Auto: Ex: 1,9 TDI ALH 90CP 2006
« Răspuns #6 : Decembrie 04, 2008, 11:49:34 a.m. »
Adi, Felicitari pentru excelenta prezentare de marketing, din acest topic, e remarcabila!
Recunosc, fiind om de vanzari de multa vreme si stiind bine ce-i cu marketingul si promovarea, ca mi-as dori chiar personal o asemenea escapada in Cehia, dar cred ca odata am s-o fac privat, combinat cu vacanta.

Te rog mult, si-ti multumim anticipat pentru asta, sa postezi update-uri si poze la ceea ce ai inceput cu succes aici.

Ca parere personala, eu cred ca acest 1.4TSI cu DSG7 care ma fascineaza deja, va fi cu siguranta tranzitia VW / Skoda catre un mult asteptat model hibrid, am mai scris si in alt topic.
E doar o chestiune de timp.
Dar modelul actual, in sine, cred ca va fi un mare succes de piata, mai vorbim noi. In plus, tind sa te cred cand afirmi ca poti uita de 1.9/2.0TDI cu acest nou motor 1.4/1.8TSI.

Cheeta (Lucian)
Ex: Skoda Octavia Tour 1,9 TDI ALH 66KW/90CP MY 2006

Offline Cata

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Pitesti
  • Mesaje postate: 319
« Răspuns #5 : Decembrie 04, 2008, 10:46:49 a.m. »
super...
astept mai multe amanunte pt 1.4 tsi, nu neaparat DSG
Toyota Corolla, 2.0 D-4D, super red

Offline A K U

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Chisinau. Bd. Chisinau.
  • Mesaje postate: 415
  • Shape-shifting Master of Darkness
« Răspuns #4 : Decembrie 04, 2008, 10:15:05 a.m. »
O relatare completa. Multumim, Adi. Hm, nu stiam eu de unde sa te iau, ca parca te stiam de undeva... :))
OTS 1.8T
God Judges All!

Offline d-rive

• Gold member
  • Locaţia: Galati
  • Mesaje postate: 1560
  • just me!
« Răspuns #3 : Decembrie 04, 2008, 08:48:20 a.m. »
Apropos de Octavia FL cu 1,4TSI, o sa o avem la drive test la IVAS in Galati, deci apelati cu incredere  ;;)

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #2 : Decembrie 03, 2008, 11:57:49 p.m. »
Multumim, Adi !  :037:
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline adimfx

• Junior
  • *
Drive test cu Skoda Octavia facelift 1,4 TSI ?i 1,8 TSI
« Răspuns #1 : Decembrie 03, 2008, 11:24:28 p.m. »
Ştiu că Doru a pus un test făcut de cineva din străinate cu Octavia facelift cu 1,4 TSI, dar m-am gândit să deschid un nou topic pe tema asta, cu impresiile mele. Sper să fim cât mai mulţi în curând, cu păreri proprii.

1,4 TSI
Octavia 2 facelift a fost primul model din grupul VAG cu care am mers, cu motorizarea de 1,4 TSI de 122 CP, deşi ea mai este montată şi pe Golf. Impresiile? Da, după ce veţi conduce maşina asta veţi uita de diesel. Din două motive. Consumul e ca la 1,9 TDI de 105 CP şi doi: trage şi mai bine. Am mers cu DSG 7 trepte care gestionează foarte bine puterea motorului, mai ales la un condus mai sportiv.

În cazul în care alegi să mergi molcom, cutia are tendinţa să subtureze motorul cam mult, se simt ceva vibraţii în habitaclu şi schimbă enervant de des. Ce vreţi?... are de unde!  :039: Soluţia e să nu accelerezi lin când vrei să creşti viteza, ci să o calci mai zdravăn ca să-l faci pe deşteptul DSG să schimbe.

1,8 TSI
Cu Octavia 2 FĂRĂ facelift nu am mers cu motorul ăsta şi nu ştiu dacă s-a schimbat ceva. Oricum, 160 CP sunt mai mult decât suficienţi pentru o compactă ca Octavia. Senzaţiile sunt pe măsură, evident, mai ales la un condus sportiv. În cazul 1,8 TSI am avut la dispoziţie o manuală cu şase trepte, o cutie corect etajată, care permite consumuri medii foarte bune ( 8-10%).

Din păcate cu 1,4 TSI am mers cam puţin, mai puţin decât mi-aş fi dorit, aproximativ 100 de kilometri. Cu 1,8 TSI am mers peste 150 km.

Dacă tot v-am spus cum mi s-a părut maşina, lucruri de care vă veţi convinge şi voi pe rând, sau nu, m-am gândit să vă povestesc şi ce nu au ocazia să vadă toţi. Ce se află în spatele cortinei.

Ei bine, testul internaţional pentru presă cu Octavia facelift a fost făcut la sfârşitul lunii octombrie (cu ocazia asta îmi şi cer scuze că n-am postat mai din timp!), în Cehia, o mare parte din traseu fiind prin frumoşii munţi Tatra. Am alergat 1,8 TSI-ul pe serpentine de mi s-a făcut rău. Cehia este superbă şi drumurile pustii din păduri sunt impecabil asfaltate. Cehia merită văzută!

Testul a avut două părţi, una mai scurtă (de aia am mers aşa puţin cu 1,4 TSI) şi alta mai lungă. În pauza de prânz şi de schimbare a maşinilor am avut ocazia să merg cu modele Skoda din anii '30. O Felicia cabrio din 1936, o Octavia de prin '40 şi alte vreo trei modele. Nu le-am reţinut pe toate pentru că după un test cu o maşină-piesă de muzeu îţi rămân în minte şi în suflet altceva... Mirosul de benzină insuficient arsă (non euro, ce aţi vrea?), un sentiment retro-burghez şi... manevrabilitatea groaznică  :056:

Nu că nu mi-ar fi plăcut experienţa sau starea tehnică a maşinilor... dar acelea erau standardele vremii. Cauciucurile subţiri şi dure nu ofereau pic de aderenţă la frânare mai violentă, asta în cazul în care reuşeai să blochezi totuşi roţile. Fără servo-frână, fără servo-direcţie, chiar şi fără oglinzi. Pe bune că e mişto. Că tot veni vorba de direcţie, toate maşinile încercate aveau o întârziere în a cârmi. Sau dacă vreţi... jocul din caseta de direcţie era foarte mare. Cel puţin aşa pare pentru un om care nu a mai condus maşini din vremea aia.

Au urmat interviuri cu doi designeri Skoda. Unul dintre ei a lucrat intens la facelift. Printre altele, mi-a spus că unul dintre designerii şefi, cel care a avut ideea să treacă numele modelului şi pe faruri, a plecat de la Skoda. De asemenea mi-a mai spus că nu-i place la Fabia designul din interiorul farului pentru că arată "ca un om care se uită cruciş" şi a mai spus că maşina, din păcate, are unele "defecte" de design care i se trag de la originile din Roomster.

După interviurile-discuţii libere a urmat o vizită la o frumoasă fabrică de bere care este şi muzeu. Cu ocazia asta am băut şi bere nefiltrată direct dintr-un butoi de 5 tone. E foarte bună!

De cină n-am apucat să mă bucur prea tare pentru că a trebuit să mă grăbesc să scriu ştiri. Mi-a luat peste o oră, m-am culcat noaptea pe la 3.00. Puţinele ore de somn rămase le-am numărat cât ai zice peşte la un frumos hotel dintr-un mic orăşel aflat la circa 100 km de Praga.

Trezirea la 8.00, fuga la micul dejun, plecare cu Skoda Superb (ca pasager, chiar în spate  :040: , prietenii ştiu de ce) către Praga. Vizitarea frumosului oraş fost comunist şi ţop în mult mai puţin fascinanta Românie...

Mâine promit să pun şi poze, nu de alta, dar trebuie să-mi susţin afirmaţiile  :015:

De asemenea, de mâine şi până luni voi avea la test Octavia facelift, dar nu ştiu încă ce motorizare. Promit să mai adaug detalii despre maşină, poze mai multe şi mai frumoase, dar şi păreri mai bine digerate.
30.000 km

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()