Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: placute de frana  (Citit de 169130 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3199
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
Re: placute de frana
« Răspuns #601 : Martie 15, 2018, 07:19:53 a.m. »
Ai dreptate, insa aerisitor strans la cuplu nu cred ca ai sa gasesti printre mecanicii romani.Il strang cu o inelara, parca de 11, la mana, dupa ce nu mai curge lichid. Daca exagerezi, sare filetul.............

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #600 : Martie 15, 2018, 01:59:59 a.m. »
Nu stiu cum sa iti explic mai exact
Ai vazut diferenta dintre un surub nou si unul mai invechit ?
Adica pe ala vechi parca il strangi oleaca mai mult ca sa fii sigur pe el, ca sta strans acolo ... cam asa ceva

Ultima data cand am umblat la masini suruburile se strangeau la cuplu. Daca ai informatii de fabrica referitor la ce ai spus scrie aici ca strang minim 100 suruburi/zi

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline marius_f

• Gold member
  • Locaţia: craiova
  • Mesaje postate: 620
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia 2, 2.0 tdi, bkd, dsg
« Răspuns #599 : Martie 14, 2018, 10:25:45 p.m. »
Nu stiu cum sa iti explic mai exact
Ai vazut diferenta dintre un surub nou si unul mai invechit ?
Adica pe ala vechi parca il strangi oleaca mai mult ca sa fii sigur pe el, ca sta strans acolo ... cam asa ceva

Il strangea cand a facut aerisirea (numai aerisire nu a fost) si tot mai iesea lichid prin el, asa ca trebuia sa il stranga si mai tare si tot asa ...
Dar nu se invartea in gol
Il verific din nou poimaine, poate isi da duhu' si se invarte in gol ... si atunci e clar ce este de facut

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #598 : Martie 14, 2018, 09:38:54 p.m. »
Nu inteleg treaba cu strans mai bine. Se strange la mana, nu se forteaza. Daca nu se invarte in gol e ok.

Offline marius_f

• Gold member
  • Doar Inscris
« Răspuns #597 : Martie 14, 2018, 09:21:11 p.m. »
Nu, nu se invarte in gol, deloc
Doar ca trebuie strans oleaca mai bine, ca sa zic asa
Are masina de bercuit si stau fix langa el cand o sa faca asta
Daca nu o sa imi placa, la cea mai mica "goanga" , refuz totul, las masina acolo si comand conducta ... doar ca trebuie sa astept ... cateva zile/o saptamana ...

Despre etrier/aerisitor ... il tin sub supraveghere stricta, daca incepe sa seprelinga lichid de frana il schimb imediat, de fapt o sa ii schimb pe amandoi daca va fi cazul

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #596 : Martie 14, 2018, 09:07:26 p.m. »
Din cauze de genul nu am reconditionat etrierul ci am cumparat unul nou.
Daca are masina de bercuit cred ca ar fi ok, desi daca nu o face bine, esti pe proprie raspundere cand franezi.
In ce sens aerisitorul joaca feste? Se invarte in gol? Daca da....nu m-as baza pe el, acolo nu se pun calti, sarmulete, etc.........

Offline marius_f

• Gold member
  • Doar Inscris
« Răspuns #595 : Martie 14, 2018, 07:02:11 p.m. »
Reconditionarea etrierilor de frana spate - Rezolvat - dar partial
Au fost schimbate oringurile interioare si pistonasele, dupa cum urmeaza :
- la etrierul dr spate au fost schimbate doar pistonasul, oringul cel cu diametrul mare din interiorul etrierului si oringul/protectia de praf si surubul aerisitor - celelalte oringuri, mecanicul a considerat ca nu este cazul sa mai ''chinuie'' etrierul deoarece nu puneau probleme, oringurile mici livrate in kit-ul de reparatie avand un diametru semnificativ mai mic decat cele din etrier, mecanicul fiind oarecum circumspect/prevazator ... si a preferat sa le lase pe cele vechi, daca acestea nu pun probleme ;
- la etrierul stg spate au fost schimbate pistonasul, un oring micut din interiorul pistonasului, oringul cel cu diametrul mare din interiorul etrierului, un alt oring micut din interiorul etrierului, oringul/protectia de praf din spatele etrierului de la surubul parghiilor franei de mana si oringul/protectia de praf dintre pistonas si etrier
Surubul aerisitor nu a fost schimbat pt ca surubul livrat in kit-ul de reparatie nu s-a potrivit  tocmai bine .
A preferat sa il pastreze pe cel vechi, insa se pare ca exista o oarecare problema la filetul interior al etrierului, unde se insurubeaza aerisitorul
A fost strans mai bine, cel vechi, iar acum totul pare in regula - supraveghez pe parcurs eventuale scurgeri/prelingeri

De ce am spus ''partial'' la inceputul postarii
Aerisirea nu a fost facuta tocmai ca la carte, asa ca pedala de frana tine cam jos
Mecanicul asta a desfacut ambii etrieri, i-a reconditionat, i-a montat la loc si apoi a facut aerisirea
Eu unul cred ca este gresit si ca de fapt trebuia desfacut mai intai un etrier, facuta reconditionarea si apoi facuta aerisirea pt etrierul respectiv, abia apoi trecut la etrierul urmator .
Eu cred ca in felul in care a facut el, nu a facut altceva decat sa bage in instalatia de frana, aerul existent in etrierul care era montat si ''astepta sa fie aerisit .
Am incercat sa ii explic, dar nu am avut cu cine, asa ca l-am lasat sa faca asa cum crede el - pana la urma tot el o sa isi bata capu' cu aerisirea corecta
Daca gresesc, ma puteti contrazice

Nu am insistat asupra unei alte aerisiri din doua motive
1. pt a nu mai stresa atat de mult surubul aerisitor de la etrierul cu ''sechele'' la filetul interior al surubului de aerisire
2. Am descoperit ca am o conducta de frana cu probleme, ceva umflaturi pe ea, asa ca am decis sa o schimb, cel tarziu vineri/sambata
Asa ca o sa revin tot la el si o sa ii suflu in continuare in ceafa pana face treaba asa cum trebuie

Intrebarea mea este urmatoarea :
Conducta cu probleme, este cea care pleaca din furtunasul de frana al etrierului si se continua pe sub masina pana prin derptul jugului/cadrului motor fata (acolo exista o bifurcatie)
Conducta are codul 1K0614741K

- Este neaparat necesar sa cumpar una noua, gata facuta si bercuita ?
EL (mecanicul) mi-a aratat ca are conducta de otel, de 5m lungime, de la ATE (o avea in ambalajul original cu eticheta ATE) - ca si sistemul meu de franare
(conducta de 5m a mecanicului nu este din cupru, nu este din aia din magazine de piese Dacia)
Mi-a explicat ca are masina de bercuit si o poate face identica cu cea existenta pe masina
(in fine ... macar 90% identica ... nu cred ca aia noua din magazin respecta 100% curburile si unghiurile celei originale din fabrica ... doar vorbim de piata romaneasca - piese AM facute pe te miri unde ...)

Am gasit conducta gata facuta, pe internet (Stoauto) la 110 lei, asa ca banii nu ar fi o problema, nu este o diferenta foarte mare fata de cat ma astept sa imi ceara mecanicul (50-60 lei), dar zau ca mi s-a facut lehamite sa astept dupa magazine online si curieri si ...

Eu cred ca si asta facuta de el, atata timp cat este din otel, este ATE, este bercuita corect la capete si respecta cat de cat curburile si unghiurile celei de pe masina, nu vad ce probleme ar mai fi !

Va rog mult sa ma ajutati, daca aveti vreo alta parere chiar si critica fata de solutia pe care vreau sa o aleg
Sau daca aveti altceva de spus cu privire la eventuale probleme care credeti ca ar putea aparea ulterior
Sunt foarte riguros/strict in ceea ce priveste franele si directia, insa aici chiar nu vad ce deosebiri majore / critice ar putea exista intre cele doua conducte (cea construita de mecanic si cea din magazin ... AM ...)

Multumesc
« Ultima Modificare: Martie 14, 2018, 07:09:11 p.m. de marius_f »

Offline CyborgSky11

• Gold member
  • Locaţia: Mures
  • Mesaje postate: 613
  • Auto: Audi, Skoda, VW, BMW
« Răspuns #594 : Martie 08, 2018, 01:49:44 p.m. »
Marius, da, in fiecare vara ma apuca joaca si le ,,descompun,, am 6 masini, din care 2 de ,,epoca,, si le fac in service-ul meu. Hobby, na ! Si tot da, a atins probabil si elementele de cauciuc ale cilindrilor frana, nu am vazut, patit nicio problema, doimpotriva n-am mai umblat la skoda S100 de vreo 5 ani la frana.
« Ultima Modificare: Martie 08, 2018, 01:53:48 p.m. de CyborgSky11 »
Avantajul omului inteligent este că poate face pe prostul ori de câte ori are chef. Invers nu !

Offline marius_f

• Gold member
  • Doar Inscris
« Răspuns #593 : Martie 07, 2018, 09:15:13 p.m. »
Revin
(cred ca v-am distrat tare cu vaselina mea  :D )
Poze mai jos

NU ! Vaselina ATE Plastilube NU trebuie utilizata pt partile/componentele de cauciuc !
Scrie ''mare si tare'' pe spatele tubului .
Dar deh, cine sa-si dea interesul ... vanzatoarea nu avea in program nici macar o informatie despre vaselina asta iar distribuitorul de piese auto ... il doare'n 14 !
Bineinteles ca a avut grija sa acopere informatiile cu o eticheta mare cu detalii despre importator/distribuitor ... aiureli
Se pot citi doar cateva detalii dar in nemteasca ...
In fine, am ''decopertat'' tubul si asa cum ma asteptam se utilizeaza doar pt culisele/ghidajele etrierilor
De ce oare or fi botezat-o si ''Plastilube'' nu stiu ! Cam induce in eroare ''Plasti'' ... te duce cu gandul la plastic si alte materiale asemanatoare ...

Am cumparat alta de la Liqui Moly, da' scumpa dom'le, scumpa ... 35 lei tubu' ... ''ailanta'' fu doar 18 lei
Nu stiu din ce o fi facuta dar pe asta vad ca poate fi folosita si pt cauciuc, il protejeaza
Am la vaselina acuma ... ! (o sa mearga masina ''ca unsa'')

Acu astept sa ma sune mecanicul ... sa-si ... pardon, sa bage vaselina si kitul de reparatie in ... etrier

Offline marius_f

• Gold member
  • Doar Inscris
« Răspuns #592 : Martie 06, 2018, 08:45:07 p.m. »
Am inteles ca folosesti vaselina asta in fiecare vara la RC/RK/VP, dar banuiesc ca nu "descompui" in fiecare vara etrierii pt a baga vaselina in interiorul lor, nu ?  :D
In cazul asta ar inaemna ca nu este tocmai cea mai potrivita vaselina !
Presupun ca o folosesti doar pt a unge culisele/ghidajele

Folosesti exact vaselina din poza postata de mine ?
Sincer, nu vreau sa dau chix tocmai din cauza unei vaseline . Adica sa reusesc sa fac totul ca la carte si apoi sa ma trezesc ca se blocheaza / gripeaza iar de la o banala vaselina
Din cauza asta sunt oarecum crispat
Oricum maine ma duc sa o ridic de la magazin si vad ce si cum
Multumesc

Offline CyborgSky11

• Gold member
« Răspuns #591 : Martie 06, 2018, 01:24:27 p.m. »
Vaselina speciala, e f.buna atat pe metal cat si la garniturile din etrier/cilindru frana, rezistenta la temperatura, apa, anumiti solventi. Cand imi fac RC , RK sau VP la masini, vara folosesc permanent acest tub. :082:
Avantajul omului inteligent este că poate face pe prostul ori de câte ori are chef. Invers nu !

Offline marius_f

• Gold member
  • Doar Inscris
« Răspuns #590 : Martie 06, 2018, 12:36:58 p.m. »
Magazinul nu o avea pe stoc asa ca d'abia maine pot sa vad ce este scris pe ea
Nu gasesc o poza clara pe goagal, cu indicatiile ei, cu partea din spate a tubului ... nici ''nemteasca'' nu stiu da' ma descurc cu goagal
Am gasit pe net ca poate fi folosita si pt majoritatea oringurilor, dar nu stiu daca are si ''anduranta'' ... in timp - in special la surubul melcat (sa nu fiu nevoit sa umblu acolo din 2 in 2 ani, din cauza unei vaseline)

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #589 : Martie 06, 2018, 12:29:39 p.m. »
Din cate stiu vaselina aceea e si ptr garnituri de cauciuc.
Dar citeste foarte bine instructiunile. Trebuie sa aiba precizari

Offline marius_f

• Gold member
  • Doar Inscris
« Răspuns #588 : Martie 06, 2018, 12:22:07 p.m. »
Asta este ceea ce am comandat si primit de la Autokarma, pt reparatia etrierilor de frana spate, in dublu exemplar
Este cel mai complet kit de reparatie pe care il aveau disponibil
Nu inteleg insa de ce sunt doua suruburi aerisitoare in fiecare kit de reparatie !!!
Sunt programat joi pt efectuarea acestei operatiuni si am sa revin cu detalii

La indicatiile mecanicului, am cumparat, local, din magazin de piese auto, un spray TRW pt curatat discuri/etrieri si o vaselina speciala pt etrieri .
Am cautat TRW, fiindca din informatiile gasite pe goagal am vazut ca poate fi folosita si in ''interiorul'' etrierilor
Nu am incredere in cantitatea livrata impreuna cu kit-ul de reparatie
Nu am gasit

In schimb am gasit si comandat deja, o vaselina ATE, tot pt etrieri, insa nu stiu sigur daca poate fi folosita si in interiorul etrierilor (oringuri de cauciuc, surub melcat, pistonas ...) sau se foloseste doar pt culisele (ghidajele etrierilor) - am pus si o poza
Aveti vreo informatie despre asta ?

Offline CyborgSky11

• Gold member
« Răspuns #587 : Februarie 28, 2018, 01:06:20 p.m. »
te rugam sa revii, foloseste la ati colegi !

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de bogdanpiatra
[Iunie 26, 2026, 09:12:57 p.m.]

Cine suntem si ce putem face pt a va ajuta? de vquzby
[Iunie 26, 2026, 10:41:53 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Iunie 19, 2026, 12:51:17 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

* Mesaje recente