Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Viteza reala  (Citit de 52720 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
Re: Viteza reala
« Răspuns #42 : August 05, 2009, 06:01:49 p.m. »
Poate am citit eu prea repede si mi-a scapat ceva, dar e foarte clar ca cele doua viteze se calculeaza in mod total diferit si deci n-au cum sa fie egale.
A sustinut cineva asta?

Iar viteza mai apropiata de cea reala e data de GPS (evident, n-are legatura cu erorile de harta - viteza o ai si pe un GPS fara harti)
bicicleta

Offline Ion78

• Junior
  • *
  • Locaţia: Constantza
  • Mesaje postate: 85
    • http://img263.imageshack.us/img263/3508/rvvstzawq19utcawmybgvk1.png
  • Auto: O2 FL, 1.4TSI DSG+
« Răspuns #41 : August 05, 2009, 05:28:15 p.m. »
AlexM, ar fi destul de lunga si in afara topicului dezvoltarea sistemului GPS (Global Position System), nu sunt mare expert in acest domeniu insa am mai citit ceva literatura de specialitate. Eu am vrut doar sa arat lantzul erorilor sistemetice ce influenteaza "punctul" masinii pe harta, ca toti cititorii sa faca o legatura cu diferenta de viteza ce apare intre bordul masinii si sistemul de navigatie. Daca nu s-a priceput clar am sa precizez in clar. Viteza din bord se determina in baza unui contoar, fie el analog sau digital, si are si el erorile sale, mai cu seama diametrul anvelopelor folosite, iar viteza GPS este un model matematic ca implica multe multe zecimale dupa virgula. Prin urmare cele doua viteze nu pot fi egale decat priintr-o pura coincidenta.

Cele bune !
O2 Facelift 1.4 TSI, DSG, Business

Offline Owe

• Gold member
  • Locaţia: Drobeta
  • Mesaje postate: 901
  • Is it progress if a cannibal uses a knife and fork
  • Auto: 1,9 TDI, BXE
« Răspuns #40 : August 05, 2009, 03:40:53 p.m. »
Deci, tot radarele politiei masoara cel mai bine viteza! :042:
Octavia Tour  TDI ;  Superb 2  TDI
Difficile est satiram non scribere

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #39 : August 05, 2009, 03:03:10 p.m. »
- de ce este TIMPUL un element crucial pt navigarea folosind GPS-ul? Repet, ma refer la navigare asta folosita de tot poporul, nu la ALTE aplicatii ale GPS-ului in care timpul transmis e important.
- exista si statii terestre? ele cum transmit?
- Se folosesc si antenele GSM? Cum? Nu orice receptor GPS are si telefon incorporat...
- nu in ultimul rand, de ce e atat de greu pluralul cuvantului METRU? un metru, doi metri ...
bicicleta

Offline Ion78

• Junior
  • *
  • Locaţia: Constantza
  • Mesaje postate: 85
    • http://img263.imageshack.us/img263/3508/rvvstzawq19utcawmybgvk1.png
  • Auto: O2 FL, 1.4TSI DSG+
« Răspuns #38 : August 05, 2009, 02:35:32 p.m. »
Cred ca in oras, precizia unui sistem GPS trebuie sa fie foarte ridicata, de genu 1-2 metrii, iar in camp deschis sau zona montana undeva la maxim 10 metrii altfel nu isi justifica prezenta in masina. Pe langa eroarea GPS (ce nu este constanta) mai intervin erorile de harta electronica, in format vectorial probabil. Cele doua componente ale sistemului de navigatie (GPS si Harta electronica) tre sa fie aproape perfecte in acelasi timp pentru a avea acuratete cat mai buna. Daca pentru receptorul GPS sunt tot felul de corectii automate ( efemerida satelitilor, timpul UTC sau GMT(un element crucial ptr GPS), statii terestre ce transmit corectia pentru aria respectiva, si nu in ultimul rand se folosesc antenele GSM care sunt instalate in pozitii fixe, constante si cu coordonate geografice precis cunoscute), numarul satelitilor vizibili simultan (cel putin 6) etc ,deci s-a lucrat intens pe sectorul asta si probabil nu dezamageste, desprea a doua componenta, harta electronica......... are multe, multe multe posibile surse de erori, de la software si pana la interesele politice ale celor ce furnizeaza ridicarile hidrografice.
In concluzie, informatia se plateste, si se plateste cu bani grei ! Pretul unui sistem de navigatie este dat de "sumele" platite de fabricant pentru colectarea datelor, plus numele(renumele) fabricantului,  GPS-ul in sine, fiind foarte ieftin sau ma rog destul de ieftin.
O2 Facelift 1.4 TSI, DSG, Business

Offline MiCos

• Junior
  • *
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 99
« Răspuns #37 : August 05, 2009, 09:28:57 a.m. »
Eroarea teoretica a sistemului gps este de +/- 30m. Asta inseamna ca gps-ul te plaseaza intr-un cerc cu diametrul de 15m indiferent de numarul de sateliti pe care ii prinzi. Pe acest lucru se pot baza cei care dezvolta softuri pentru aceasta piata.
La aceasta eroare se mai poate adauga si eroarea din harta care in unele cazuri poate fi mult mai mare(poate ajunge la sute de metrii - am vazut cazuri la harta de Romania).
Prin diverse metode in soft se incearca reducerea acestor erori cat mai mult, astfel inca softul sa iti fie cu adevarat util.
In majoritatea cazurilor viteza afisata de gps este sub cea afisata pe bord. Dar sa nu va bazati ca aceasta viteza este cea reala 100%. Ca tot ceea ce este vizibil pe ecran este o viteza calculata pe baza ultimelor 2 sau mai multe pozitii...
Fabia 2, 1.2 HTP, 60 CP

Offline B e b e

• Gold member
  • Locaţia: B-sti
  • Mesaje postate: 1268
  • Auto: O2 My2008 1.6FSI
« Răspuns #36 : Iulie 01, 2009, 12:58:19 p.m. »
Pai la o identificare ar fi posibila acea eroare ..dar cum ai scris tu se intelege ca iti da gps constant un decalaj. M-am jucat si cu dezactivarea functiei sa te tina pe sosea ... si mai mult de 50m-100 nu am vazut sa ma arunce in camp. Acu o mai fi si in functie de sosea..de harta ..de miscarea placilor tectonice ;) ... etc
Nu ma dau expert in d'astea .. dar mai stiu si eu cate putin din toate ca orice roman :D
Cheap Tunning: DRL, CH, LH, 2 lampi de ceata pe frana. Hard Tunning: plasa protectie radiator AC
VagCom 908

Offline lordmb2002

• Junior
  • *
  • Locaţia: PETROSANI
  • Mesaje postate: 71
« Răspuns #35 : Iulie 01, 2009, 12:49:47 p.m. »
lordmb2002 ce tot zici acolo ? Pot sa iti garantez ca "gps-urile de pe piata" au o precizie relativ ridicata !  Nivelul de precizie poate ajunge chiar si la 5-10 metri (uneori sub 5 metri), iar actualizarea se face mult mai repede de 3 secunde.

Incearca sa iti imaginezi ce inseamna o precizie de 4-500m. Daca iti spune: " In 300 de metri virati la stanga ", ce faci in situatia asta, ca deja tu ai trecut de strada pe care o cautai ?
iti garantez ca diferente sunt de cca 4-500m la identificare , dar softul face reglarea .
Apropo , am programat asemenea aparate . !!! si lucrez cu softul de pe tom tom 
SKODA FABIA -ELEGANCE - 1.4 16V MPI - 75 CP - BENZINA - 2001 SI FOARTE NERVOASA. :))

Offline Sorin83

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti, militari
  • Mesaje postate: 1339
  • Auto: O2 2.0 TDI BMN
« Răspuns #34 : Iulie 01, 2009, 11:14:28 a.m. »
La 160 pe bord am 154 pe climatronic.
Caracteristicile acestor păsări sunt culoarea cenușie și cântecul lor prin care masculul marchează teritoriul și care se poate asemăna cu denumirea dată păsării. Coada este lungă și pestriță.

Offline B e b e

• Gold member
« Răspuns #33 : Iulie 01, 2009, 10:27:40 a.m. »
S-a gandit cineva cum influenteaza presiunea din roti raportul rotatii/km ?Teoretic n-ar trebui ca circumferinta ar ramane aceeasi .. doar ...
Cheap Tunning: DRL, CH, LH, 2 lampi de ceata pe frana. Hard Tunning: plasa protectie radiator AC
VagCom 908

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • Locaţia: ROU
  • Mesaje postate: 2632
  • FABIA 1.9
« Răspuns #32 : Iunie 30, 2009, 11:19:42 p.m. »
Cat despre diferentele intre ce e in bord si ce spune gps-ul luati in calcul ca gps-ul se actualizeaza o data la 3 sec. lucru care face ca , de fapt , sa nu citeasca corect viteza de deplasare.

si cand ma duc cu tempomat 130 pe bord; 120 constant pe gps, unde e eroarea de citire a gps ??
vand SUPORT PAHAR FABIA 1 original nou

Offline B e b e

• Gold member
« Răspuns #31 : Iunie 30, 2009, 10:32:58 a.m. »
...sau o zice in 300m plus/minus 500m faceti stanga =))
VagCom 908

Offline Ioan

• Gold member
  • Locaţia: Hunedoara
  • Mesaje postate: 666
  • Auto: 1.9 TDI (BXE)
« Răspuns #30 : Iunie 30, 2009, 10:30:43 a.m. »
lordmb2002 ce tot zici acolo ? Pot sa iti garantez ca "gps-urile de pe piata" au o precizie relativ ridicata !  Nivelul de precizie poate ajunge chiar si la 5-10 metri (uneori sub 5 metri), iar actualizarea se face mult mai repede de 3 secunde.

Incearca sa iti imaginezi ce inseamna o precizie de 4-500m. Daca iti spune: " In 300 de metri virati la stanga ", ce faci in situatia asta, ca deja tu ai trecut de strada pe care o cautai ?
Skoda Octavia 1.9 TDI (BXE) Elegance 2008

Offline B e b e

• Gold member
« Răspuns #29 : Iunie 30, 2009, 10:24:49 a.m. »
Daca ai un gps cu eroare de 4-500m io zic sa-l duci inapoi ca sigur e defect :D
Nu stiu cum poti verifica exact precizia gps ...dar si sa spui atat mi se pare poveste
VagCom 908

Offline lordmb2002

• Junior
  • *
  • Locaţia: PETROSANI
  • Mesaje postate: 71
« Răspuns #28 : Iunie 30, 2009, 10:07:39 a.m. »
Mai oameni buni , viteza de deplasare depinde de tipul de jante , tipul cauciucurilor , dimensiunile acestora si asta pentru ca viteza nu se citeste de la roata ci de la un traductor din cutia de viteze.
Cat despre diferentele intre ce e in bord si ce spune gps-ul luati in calcul ca gps-ul se actualizeaza o data la 3 sec. lucru care face ca , de fapt , sa nu citeasca corect viteza de deplasare. Sa nu uitam ca gps-urile de pe piata nu au o precizie extraordinar de mare.(aprox 4-500 m ) , fata de cele militare care au aprox 1.5-2.5 m .
SKODA FABIA -ELEGANCE - 1.4 16V MPI - 75 CP - BENZINA - 2001 SI FOARTE NERVOASA. :))

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de bogdanpiatra
[Iunie 20, 2026, 06:30:58 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Iunie 19, 2026, 12:51:17 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

* Mesaje recente