Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Cosumabile pt. revizie  (Citit de 29726 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline MRP

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 1815
R?spuns: Cosumabile pt. revizie
« Răspuns #18 : Martie 30, 2008, 06:49:51 p.m. »
sub bord ,in dreapta,desurubezi 2 sau 3 surubele de plastic,dai jos acoperitoarea,si gasesti capacul filtrului de polen.dai stanga sau dreapta,(nu mai tin minte) si tragi filtrul afara!

Offline CMA

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Mioveni (si Bucuresti)
  • Mesaje postate: 126
  • Auto: O2-1.9 TDI
« Răspuns #17 : Martie 30, 2008, 02:34:49 p.m. »
Spuneti-mi si mie va rog cum verfific filtrul de aer\polen? Unde se gaseste? Cum se face inlocuirea lui?  :039: Am dat un search dar nu am gasit nimic de genul asta...
Octavia II 1.9 TDI-105 Cp

Offline vick

• Gold member
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 716
  • decat o viata cioara, mai bine o zi vultur
« Răspuns #16 : Februarie 03, 2008, 11:19:23 p.m. »
filtrul nu-l schimbi la 7500 fix....te uiti la el si daca nu mai corespunde parametrilor vizuali il schimbi....ca altfel nu are rost....daca e plin de praf chiar negru atunci se schimba, daca nu....nu ai de ce sa bagi bani in el
 :082:
Skoda Octavia 2, 2005, 2.0 TDI DSG
EX. Skoda Octavia 1, 2004, 1.9 TDI

Offline cezar_emanuel

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 114
« Răspuns #15 : Februarie 03, 2008, 07:32:22 p.m. »
si eu tot la 7 - 8000 km schimb filtrul de aer si de polen in conditiile in care merg foarte mult prin Bucuresti (80 %)
Aoleu ..Eu am cam depasit km , cred ca ar trebui sa i schimb si eu ..
skoda fabia combi clasic 2002..1.4 benzina<a href="http://img148.imageshack.us/my.php?image=lpgeniph

Offline nicu

• Gold member
  • Mesaje postate: 520
« Răspuns #14 : Februarie 03, 2008, 03:24:23 p.m. »
si eu tot la 7 - 8000 km schimb filtrul de aer si de polen in conditiile in care merg foarte mult prin Bucuresti (80 %)
BMW 530xD 240CP
Vectra C GTS 150CP

Offline 72THX

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti (Dr. Taberei)
  • Mesaje postate: 995
« Răspuns #13 : Februarie 03, 2008, 01:42:46 p.m. »
Doru ai dreptate, nu poci pentru ca sa te contrazic, pentru ca tu stii mai bine. :032: :032:
SKODA OCTAVIA 2 Elegance, 4x4; 1,9 TDI BXE; Xenon, PDG, Tempomat, Maxi-Dot, Hill Hold...
[URL=http:/

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #12 : Februarie 03, 2008, 01:34:28 p.m. »
Eu schimb filtrele aer / polen la fiecare revizie - pe care o fac la fix 10.000km.
P.S. 72THX, debitmetrul se strica atunci cand folosesti alt filtru decat cel original, asta in special in tarile cu mult praf.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #11 : Februarie 03, 2008, 08:59:50 a.m. »
Am vazut filtre de aer si polen care chiar necesitau schimbare la 7000-8000 km , la masini care rulau numai pe asfalt . Asa ca eu recomand inlocuire la 7500 km , mai ales ca interventia o putem face noi si filtre se gasesc la toate magazinele .
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline 72THX

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti (Dr. Taberei)
  • Mesaje postate: 995
« Răspuns #10 : Februarie 03, 2008, 08:42:23 a.m. »
Eu unul as schimba filtrele de aer si polen din 7500 in 7500 ( o data eu  - o data la service cand e revizia) la praful care este in tara ( mai ales in Bucuresti) chiar se merita.Cat este un filtru de aer 40 ron.
La masina dinainte asa am facut si a fost foarte bine, masina tot diesel.
La o revizie am aflat de la un mecanic ca pe tubulatura de aer este o piesa care regleaza debitul de aer care se poate strica din cauza filtrului foarte imbacsit cu praf iar costurile unu asemenea debitmetru era de 1000 de ron asa ca .............
SKODA OCTAVIA 2 Elegance, 4x4; 1,9 TDI BXE; Xenon, PDG, Tempomat, Maxi-Dot, Hill Hold...
[URL=http:/

Offline kunjanos

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj Napoca
  • Mesaje postate: 457
  • Kun Janos
  • Auto: Octavia II Scout
« Răspuns #9 : Februarie 02, 2008, 01:57:56 p.m. »
In Cluj Napoca este un magazin micut, se ocupa numai cu ulei(au toata gama de uleirui, Castrol, Aral, Mobil 1 etc...), filtru ulei (cam toate tipurile, sa sa nu-ti pierzi tu vremea cautand) si daca cumperi de la ei din magazin atunci se schimba pe loc sau cu programare si gratis * .Magazinul este pe str. Uzinei Electrice, langa podul Garibaldi...numarul exact nu-l stiu dar daca e cineva interesat cand mai trec pe acolo ma uit.
Oricum, preturile sunt foarte bune, eu am cumparat Castrol 5w-40 Magnatec de 4 Litri la 160 RON, dar era si Castrol 5w-40 TXT de 4 Litri la 140 RON...mai ieftin de atat chiar nu stiu.

*daca ai scut sub masina atunci platest 15 RON pentru demontat/montat

L.E. a umblat iarasi pe acolo, magazinul se afla pe strada Uzinei Electrice nr. 17 (langa podul Garibaldi, Cluj Napoca)
« Ultima Modificare: Februarie 03, 2008, 09:33:55 p.m. de kunjanos »
(vandut) Octavia Scout II din 2007, 103kw, BMM
Volvo XC60 2016, 220CP, D5

Florian

• Vizitator
R?spuns: Raspuns: Cosumabile pt. revizie
« Răspuns #8 : Noiembrie 15, 2007, 10:10:28 p.m. »
daca tineti la masini si la motoarele ce le echipeaza, nu ezitati sa cheltuiti 50-60 de lei in plus pentru un filtru de aer nou. Pe termen lung insa merita investitia.

Si eu impartasesc aceasta propunere. Un filtru de aer trebuie schimbat dupa 6 luni de zile de sofat prin Bucuresti. Este o constatare din practica si am ramas uimit cum poate arata filtrul !

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
Raspuns: Cosumabile pt. revizie
« Răspuns #7 : Septembrie 21, 2007, 02:20:44 p.m. »
 la 10K am schimbat tot ce se poate, filtru de aer, de polen si de motorina. Mai bine precaut decat patit.
Land Rover Discovery 3

Offline BLiTZ

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 404
  • Newbie! :D
  • Auto: 911
« Răspuns #6 : Septembrie 20, 2007, 11:10:45 p.m. »
Fooooarte interesant ce spui VFA. Probabil ca oamenii aia nu au nevoie de bani. Este drept, nu este imperios necesara schimbarea acestui filtru pentru ca a crescut mult calitatea carburantilor din ziua de azi (si ma refer aici la calitatea celor de la benzinariile mari, nu cele de cartier). Mai mult, manualul de utilizare recomanda schimbarea la 60.000, la 30.000 se face doar purjarea (la filtrele de motorina). Insa, daca omul stie si a simtit ca a bagat vreun combustibil rau si vrea sa schimbe filtrul, de ce sa il refuzi? .... oricum, in continuare sunt uimit de refuzul service-urilor, si nu numai.
Cheers.
Ești prost și vrei să te remarci? Aprinde proiectoarele!
Ești cel mai prost? Aprinde și stopul de ceață (sau stopurile de ceata)! ©Ioana

Offline VFA 2007

• Gold member
  • Mesaje postate: 1246
  • Auto: SKODA OCTAVIA 1.8 T,
« Răspuns #5 : Septembrie 20, 2007, 08:36:52 a.m. »
Eu am shimbat si filtrul de aer si pe cel de polen din proprie initiativa.Am vazut cum aratau.Nu am putut sa-i determin sa-mi schimbe si filtrul de benzina.Au spus ca se schimba la 30.000Km.
SKODA OCTAVIA 1.8 T,20V,AUM,195 CP/17.01.2007.

Offline BLiTZ

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 404
  • Newbie! :D
  • Auto: 911
« Răspuns #4 : Septembrie 19, 2007, 09:17:08 p.m. »
Am vazut ca intr-adevar, la service-urile din Bucuresti s-a impamantenit moda (conforma dealtfel standardelor de fabrica VAG) ca la reviziile mici (aka. 15, 45, 75.000km etc) sa se schimbe doar ulei si filtrul de ulei; mai rau, nimeni nu recomanda clientului inlocuirea (daca este cazul). Domnilor, vin si va intreb: ati avut vreodata curiozitatea sa desfaceti si sa vedeti un filtru de aer cum arata dupa 15.000km (mai ales dupa cateva luni de vara)? Am spus-o cu tarie si o spun in continuare: daca tineti la masini si la motoarele ce le echipeaza, nu ezitati sa cheltuiti 50-60 de lei in plus pentru un filtru de aer nou. Pe termen lung insa merita investitia.

Strict la subiect: da, se accepta si consumabile aduse de client. Recomand cu caldura filtrele Mann si Mahle.
Ești prost și vrei să te remarci? Aprinde proiectoarele!
Ești cel mai prost? Aprinde și stopul de ceață (sau stopurile de ceata)! ©Ioana

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()