Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Exista consum de combustibil in frana de motor ?  (Citit de 65853 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2785
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
Re: Exista consum de combustibil in frana de motor ?
« Răspuns #133 : Iulie 23, 2013, 11:55:10 p.m. »
La benzinare pe langa injectia 0 se dezactiveaza si senzorii de misfire (logic, intrucat n-are ce sa se aprinda). Si asta se poate citi cu vcds-ul, pe blocurile care numara misfires unul din campuri e daca e sau nu activ. Si in frana de motor e sistematic inactiv. De multe ori mai apare cate un misfire numarat fix inainte de dezactivare in frana de motor.

Insa probabil chestiile astea gen timpi de injectie, debit si asa mai departe n-au cum sa convinga pe cei care stiu oricum mai bine.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline Limit

• Gold member
  • Locaţia: Slatina
  • Mesaje postate: 959
  • I like to drive
  • Auto: O2FL, 2.0TDI 175cp
« Răspuns #132 : Iulie 23, 2013, 11:24:29 p.m. »
Engine brake fuel consumption
 pentru posesorii de 1.9 TDI

Dimsport soft 175 cp

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #131 : Iulie 23, 2013, 11:18:23 p.m. »
Care mai de care mai categoric.  #-o  Miroase a bataie aici!
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline lucian.1950

• Expert
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 548
  • Auto: OCTAVIA 2 - 1.9TDI
« Răspuns #130 : Iulie 23, 2013, 11:09:31 p.m. »
Nici-odata in regimul de frina de motor consumul nu este zero. Este consumul de la relanti, poate un pic redus, dar nici-odata zero. Si lucrul asta este valabil si la motoarele clasice si la cele controlate electronic.

Offline misu tdi

• Junior
  • *
  • Locaţia: abrud ; jud alba
  • Mesaje postate: 25
« Răspuns #129 : Iulie 23, 2013, 10:42:43 p.m. »
In frana de motor, pina in jurul turatiei de 1100 rot, cons combustibil e 0. Sa va fie clar.Am discutat chestia la cursuri cu ingineri in domeniu.
TDI; AN 2001; MOTOR ALH 90CP; CLIMATRONIC; MP3 BLAUPUNKT BRIGHTON 35 4*50W    ;BLAU INDIGO PERLESCEN

Offline Remi

• Expert
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 326
  • Auto: Octavia II, 1,6 MPI
« Răspuns #128 : Iulie 22, 2013, 06:44:08 p.m. »
Inainte de a considera zero sau alte valori pe injectie in regim "frana de motor" cred ca trebuie sa lamurim mai intai ce inseamna "frana de motor", cum, cand si de ce trebuie utilizata. Inca din scoala de soferi se vorbea de folosirea franei de motor in anumite situatii, pe drumurile publice - marcat pe anumite indicatoare rutiere, observam atentionarea/recomandarea "utilizati frana de motor". De ce oare frana de motor si nu frana de serviciu ? Ei tocmai aici este secretul, datorita regimului progresiv de reducere a avitezei, fara riscul blocarii rotilor - in special in cazul trenurilor lipsa ABS, fara riscul pierderii aderentei la nivelul puntilor de tractiune, astfel cu un risc diminuat de pierdere a controlului. Acum, de ce se intampla toate acestea? Raspunsul sta tocmai in utilizarea compresiei ce apare in interiorul cilindrilor ca forta de franare - forta ce se va opune miscarii/tendintei de accelerare gravitationala a unui automobil ce se inscrie pe o traiectorie de coborare - de exemplu a unei pante. Interesant este cum apare aceasta forta de franare, fara sa atingem frana de serviciu. Asa cum am scris mai sus, fortele axiale ce apar in faza de compresie la nivelul cilindrilor se vor comporta ca o frana  in tendinta de avans a pistonului catre punctul superior al cursei, si deci, in continuarea lantului cinematic, in tendinta arborelui cotit de a se roti, continuand a transmite aceeasi tendinta de frinare si in restul componentelor lantului cinematic de transmisie pana la nivelul rotilor. Toate acestea producandu-se progresiv, relativ unifom si cu amplitudine constanta - datorita stabilitatii fortelor ce apar in faza de compresie. Pentru o intelegere un pic mai usoara, considerati prezenta unui singur piston care la sfarsitul fazei de compresie se va intoarce in lipsa detentei, actionat doar de inertia lantului cinematic amintit. Tocmai lipsa acestei detente "calde" face ca prin continuarea miscarii de rotatie a arborelui cotit sa ajungem din nou la stadiul de compresie si reluarea procesului "miraculos" de franare. Probabil ca anticipati deja in acest moment ca o injectie zero sau doar suficient de apropiata de acesta valoare, fie ea chiar similara in debit pe curbele de mers in gol - vezi aici amestecurile carburate (monopunct si/sau pe camera de nivel constant - carburator cum este numit) va determina un comportament evident de franare in tendinta de rotatie a arborelui cotit datorita lipsei detentei calde sau chiar a unei detente inferioare momentului de roatie existent la acel moment la nivelul arborelui.
Alegerea/stabilirea acestor debite este doar o solutie inginereasca specifica fiecarui producator in parte. In ultima vreme, datorita cerintelor de reducere a noxelor, valorile pe injectie in regim de decelerare si frana de motor au o tendinta agresiva de reducere la zero. Revenind la specificatii si la alte discutii din posturile anterioare - si aici avem o tona de studiu in teorie, schimbari conceptuale ce au ca rezultat influente in fiabilitate si mod de exploatare sau servisare.
Skoda Octavia II Elegance 1.6 MPI, 2008

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • Locaţia: ROU
  • Mesaje postate: 2632
  • FABIA 1.9
« Răspuns #127 : Iulie 22, 2013, 04:59:19 p.m. »
zgomotul de "tractor" cu care trezesti vecinii cand vii noaptea pe la 2 de la fetite  :>
vand SUPORT PAHAR FABIA 1 original nou

Offline cuibusel

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj
  • Mesaje postate: 174
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia II 1.9 TDI
« Răspuns #126 : Iulie 22, 2013, 04:52:23 p.m. »
Ce sunet specific?? Care e ideea ca nu inteleg

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • Locaţia: ROU
  • Mesaje postate: 2632
  • FABIA 1.9
« Răspuns #125 : Iulie 22, 2013, 04:46:05 p.m. »
Cica ECU simte cand masina este in frana de motor si el ar taia alimentarea, dar totusi nu cred ca un motor sa se poata invarti prin miscarea generata de roti, fara ca prin injectoarele alea sa curga ceva.
ai diesel PD care are un sunet specific in sarcina si la ralanti
il auzi cumva in frana de motor ?

vand SUPORT PAHAR FABIA 1 original nou

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #124 : Iulie 22, 2013, 03:15:58 p.m. »
, dar totusi nu cred ca un motor sa se poata invarti prin miscarea generata de roti, fara ca prin injectoarele alea sa curga ceva. Nu stiu ce sa zic. Si eu cred ca doar tinde spre zero.

Pai si daca se termina benzina ce se intampla? Ingheata rotile? Ingheata doar motorul si crapa cutia de viteze sau ambreiajul?

Poti sa incerci sa te uiti la timpii de injectie in frana de motor cu VCDS-ul daca vrei sa te convingi daca alimentarea e taiata sau "aproape taiata".   Frumusetea la masinile noastre e ca sculele de diagnoza se gasesc pe toate drumurile si nu costa mai nimic...

PS
Bloghita ala spune prostii, nu ramane inchisa nicio supapa de admisie.  Una ca n-are cum, si chiar daca ar avea ar veni pistonul peste ea si ar face-o muci.
si in plus filmatul unui BC nu dovedeste nimic. La consum instant majoritatea BC-urilor mint de ingheata apele.
« Ultima Modificare: Iulie 22, 2013, 03:18:38 p.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline Limit

• Gold member
  • Locaţia: Slatina
  • Mesaje postate: 959
  • I like to drive
  • Auto: O2FL, 2.0TDI 175cp
« Răspuns #123 : Iulie 22, 2013, 03:10:07 p.m. »
http://bloghita.info/consum-zero-in-frana-de-motor/

explicatie ceva mai detaliata aici
Dimsport soft 175 cp

Offline cuibusel

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj
  • Mesaje postate: 174
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia II 1.9 TDI
« Răspuns #122 : Iulie 22, 2013, 03:05:51 p.m. »
Si eu am auzit de aceasta treaba si nu stiu ce sa cred. Cica ECU simte cand masina este in frana de motor si el ar taia alimentarea, dar totusi nu cred ca un motor sa se poata invarti prin miscarea generata de roti, fara ca prin injectoarele alea sa curga ceva. Nu stiu ce sa zic. Si eu cred ca doar tinde spre zero. Oricum posibil sa fie mai mic consumul decat daca ai merge cu ea scoasa din viteza decat in frana de motor.

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
« Răspuns #121 : Iulie 22, 2013, 02:59:51 p.m. »
Consumul tinde spre zero, nu stiu daca e intr-adevar zero, fiindca rotile antreneaza motorul si nu invers. Practic in loc sa consumi combustibil sa antrenezi rotile, folosesti miscarea generata de roti pentru a invarti motorul care nu mai are nevoie de combustibil.
In the zone where normal things don't happen...very often.

Offline DragosM

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 764
  • B-41-TSN
  • Auto: Octavia Tour II 1.4
« Răspuns #120 : Iulie 22, 2013, 02:39:22 p.m. »
Redeschid topical cu o nelamurire....

Eu nu inteleg cum un motor in frana de motor nu consuma?!

Poate eu nu ma pricep dar atunci dc motorul mai merge daca nu consuma cum merge? cred ca are un consum egal sau mai mare decat cel instantaneu cand stai la semafor...
Skoda Octavia Tour II 1.4MPI 80cp
Kia Rio 1.5crdi 110cp 235Nm

Offline misu tdi

• Junior
  • *
  • Locaţia: abrud ; jud alba
  • Mesaje postate: 25
« Răspuns #119 : Iunie 15, 2009, 11:47:48 a.m. »
Fratilor, consumul este 0, in frina de motor, cel putin la motoarele pe injectie, cu injector la fiacare piston.
Cei care aveti tdi, cu pompa de injectie rotativa, agr-alh, puteti face un test.
 Se leaga un bec , led, in paralel cu electrovalva de la pompa de injectie, sa vedeti ca, in momentul, cand se face frana de motor , becul se stinge, semn ca alimentarea cu 12v, de pe acea electrovalbva este oprita si ca atare, alimentarea cu motorina se intrerupe, la fel ca si cand se scoate cheia din contact.
TDI; AN 2001; MOTOR ALH 90CP; CLIMATRONIC; MP3 BLAUPUNKT BRIGHTON 35 4*50W    ;BLAU INDIGO PERLESCEN

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de bogdanpiatra
[Iunie 20, 2026, 06:30:58 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Iunie 19, 2026, 12:51:17 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

* Mesaje recente