Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Garantie - Drepturile Consumatorilor  (Citit de 11605 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
Re: Garantie - Drepturile Consumatorilor
« Răspuns #11 : Decembrie 01, 2013, 05:09:05 p.m. »
In cazul lui liviu au dat vina pe cauze externe, la tine e alta poveste, n-ar trebui s-o lasi balta.

Offline mircea.dave

• Expert
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 514
  • Auto: O2 Combi 1.6TDI CR
« Răspuns #10 : Decembrie 01, 2013, 04:59:17 p.m. »
1) Chiar daca sunt iesite din garantie ? Sau depinde cum e formulata acea operatiune de rechemare. Aici ma refer la faptul ca daca producatorul recunoaste defectul dar schimba doar pe cele din "interiorul" peroadei de garantie ? Deci nu e o rechemare de lot concreta .... asta poate sa ne confirme doar dealerii Skoda.

2) Nu e confirmat defectul EGR-ului, dar pot spune ca am aceleasi simptome ca si ale unui coleg de-al meu, care anul trecut la inceput de iarna a patit la fel. Atunci el avea undeva la 40k, eu am 60k.

3) deci sa inteleg ca treaba cu OPC-ul si cu drepturile europene e doar frectie la picior de lemn .... imi imaginam oricum ...  si asa nu ma vedeam eu pe la OPC in Decembrie .... :) O las balta cu "ideea"  asta ...
Opel Vectra Hatchback 1.6 TD, 82CP, MY 1994, intercooler, motor ISUZU (retired)
Opel Corsa 1.3 TDCI, 85CP, MY 2006, intercooler (retired)

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #9 : Decembrie 01, 2013, 03:57:07 p.m. »
1) se schimba tuturor masinilor la care se face referirea (de la seriaX - la seria Y), indiferent de nr. de km sau data fabricatiei
2) ai determinat fara dubiu ca EGR-ul tau este defect?
3) eu nu am rezolvat in garantie inlocuirea radioatorului de clima la care se sfaramau äripioarele", spunandu-mi ca-i proasta exploatare pe drumuri cu antiderapant si/sau spalari cu jet. Am fost si la OPC si la mama OPC-ului, la Porche Romania"" si la seful auditului de la Porsche, am scris la fabrica, toti au raspuns ca singurii care pot identifica defectul sunt Excelentele lor de la Intercar.
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline mircea.dave

• Expert
  • Mesaje postate: 514
  • Auto: O2 Combi 1.6TDI CR
« Răspuns #8 : Decembrie 01, 2013, 02:53:03 p.m. »
Salutare,

in primul rand, La Multi Ani tuturor romanilor.
Vreau sa vad un pic opiniile voastre in legatura cu un subiect destul de comun nu doar marcilor din VAG. Mai exact, despre faptul ca o masina(O2 FL) iese pe piata, sa zicem in 2009 iar in decursul a doi ani, se constata ca o piesa are un defect de fabricatie(EGR-ul). Skoda emite o actiune service pt toti dealerii cu scopul, evident, de a schimba respectiva piesa gratuit, tuturor masinilor aflate in garantie.
Prima intrebare: ce facem cu masinile care incep sa iasa din garantie si a caror EGR-uri nu au fost schimbate ?
A doua: ccare sunt drepturile mele, in calitate de utilizator Skoda aflat in fata faptului ca masina are, sa zicem 30k sau 50k, tocmai iesita din garantie dar in fata unei facturi de 2000 de lei, minim ?
A treia intrebare: are rost sa fac reclamatie, in prima faza la dealer si mai apoi la OPC, altfel te trimit la plimbare ?

In functie de cum evolueaza discutia, imi rezerv dreptul la alte intrebari. :)

PS: cred ca tocmai mi-a picat EGR-ul. Am primit un mesaj fain pe MaxiDOT: "Engine fault ! Workshop !" concomitent cu martorii de motor si bujii activi, ultimul a ramas pe intermitent. Motorul nu se tureaza mai mult de 2000 ture, puterea e redusa cred la jumate. :(

Opel Vectra Hatchback 1.6 TD, 82CP, MY 1994, intercooler, motor ISUZU (retired)
Opel Corsa 1.3 TDCI, 85CP, MY 2006, intercooler (retired)

Offline arkadyema

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bossimania--Buzau
  • Mesaje postate: 244
  • simply clever
  • Auto: 1,9TDI Octi 2 NEW
« Răspuns #7 : Octombrie 23, 2009, 05:09:26 p.m. »
Ititiativa este de laudat.Acest lucru l-am cerut si eu Poro..insa  :042: . Nu are rost sa comentez . Sunt niste nemernici. La fel au procedat si cu QG1..nimic..incercau sa ma abureasca...Deci ar trebui sa incercat toate mijloacele pe care le avem la indemana. BRAVO SENDER78&KIA tot respectul!
Am testat airbagurile si centuri..functioneaza foarte bine..sunt multumit de masina mea.

Offline Cristi_YNG

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 344
  • nu conteaza masina, conteaza soferul
  • Auto: 1.2 12V 70CP
« Răspuns #6 : Octombrie 23, 2009, 02:55:39 p.m. »
deobicei OPC -ul nu se prea baga decat doar daca ai vreo dovada scrisa adica sa faci reclamatie scrisa si la comerciant service sau importator si care nu s-a solutionat.... deci cereti sa vi se inregistreze reclamatiile cu nr de ordine(nr de intrare) si data. Altfel s-ar putea sa fiti trimisi la plimbare de OPC (oficiu de protectie a comerciantilor mai nou nu a consumatorilor)
Skoda Fabia Elite 1.2 70 CP

Offline Harlequin

• Gold member
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 1460
  • Auto: SKODA Tour
« Răspuns #5 : Octombrie 23, 2009, 02:10:07 p.m. »
Inca mai credeti in Mos Craciun? Muahhahahahaaaa  >:)

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • Locaţia: ROU
  • Mesaje postate: 2632
  • FABIA 1.9
« Răspuns #4 : Octombrie 23, 2009, 11:20:15 a.m. »
daca ai fi scris direct la OPC rezolvau ei problema cu importatorul sau direct cu service-ul

cata vreme te prezinti la revizii cu piese/materiale originale, cu cutii/ambalaje care sa ateste ca sunt ca atare, nu-ti poate nimeni conditiona acordarea garantiei de sursa de achizitionare
vand SUPORT PAHAR FABIA 1 original nou

Offline sender78

• Doar inscris
  • Locaţia: Cluj Napoca
  • Mesaje postate: 2
  • Auto: Kia Ceed
« Răspuns #3 : Octombrie 23, 2009, 11:06:16 a.m. »
Importatorul este cel care trebuie sa comunice cu cei care sunt clienti, si de aceea am adresat aceasta petitie catre ei, iar in cazul in care nu se raspunde, in mod evident vom sesiza si OPC-ul.

Cum mentionam, aceasta este doar o informare adresata membrilor clubului skoda, in cazul in care doriti sa va adresati la un moment dat importatorului vostru sau service-urilor.

Legat de garantie, spre exemplu eu cumpar uleiul direct de la importatorul acestuia, astfel incat daca e ceva legat de garantia, am pe cine sa trag la raspundere.

O zi placuta in continuare

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
« Răspuns #2 : Octombrie 23, 2009, 10:21:30 a.m. »
Nu ştiu cât ţine de ei, ci mai degrabă de service. Nu eşti obligat să cumperi consumabilele de la ei dar dacă vii cu ele de acasă nu primeşti garanţie pentru problemele eventuale apărute legate de ele. Cred că ar trebui să vă adresaţi OPC.
In the zone where normal things don't happen...very often.

Offline sender78

• Doar inscris
  • Locaţia: Cluj Napoca
  • Mesaje postate: 2
  • Auto: Kia Ceed
Garantie - Drepturile Consumatorilor
« Răspuns #1 : Octombrie 23, 2009, 01:47:18 a.m. »
Buna seara,

In legatura cu drepturile consumatorilor, in domeniul auto, am publicat la

petitieonline.ro/petitie/kia_romauto_drepturile_consumatorilor-p20274044.html]http://www.petitieonline.ro/petitie/kia_romauto_drepturile_consumatorilor-p20274044.html

o adresa catre Kia RomAuto, cu privire la respectarea acestor drepturi.

Aceasta petitie va ajunge la importator, dupa ce se vor strange semnaturile necesare, urmand a va comunica si voua raspunsul primit

Considerand aceasta petitie, este un demers important pentru toti detinatorii de autoturisme, avand in vedere drepturile ce ne revin, consider ca o informare, inclusiv a celor care detin o masina Skoda este binevenita.

Va multumesc
« Ultima Modificare: Octombrie 23, 2009, 12:40:10 p.m. de ThunderBlue »

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()