Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Cum efectuati virajul la stanga?  (Citit de 16473 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline DLX

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 217
  • Auto: Fan Skoda
Re: Cum efectuati virajul la stanga?
« Răspuns #17 : Martie 22, 2010, 12:03:07 p.m. »
In Bucuresti foarte rar am intalnit persoane care fac  asta, iar cand o faci esti injurat.
Daca nu esti si batut... Sunt multi incompetenti si daca incerci sa faci educatie cu ei, te poti alege cu o mama de bataie... Asa ca mai bine iti vezi de treaba...

2.0 TDI-PD BKD M6 (FL de imprumut)

Offline flo_tiesto

• Doar inscris
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 6
  • Auto: 1.9 TDI
« Răspuns #16 : Martie 22, 2010, 11:49:52 a.m. »
Eu am invatat la cursul de legislatie ca schimbarea directiei de mers  spre stanga se efectueaza prin stanga centrului imaginar al  intersectiei. In Bucuresti foarte rar am intalnit persoane care fac  asta, iar cand o faci esti injurat.

exact asa am invatat si eu la scoala de soferi :) si asta cu doi instructori diferiti , totusi cred ca aici au vina instructorii care ii invata prost pe cursanti

Offline papetz

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 482
    • ... and i'm a carrier!
  • Auto: 1.9 tdi 105 cp
« Răspuns #15 : Octombrie 31, 2009, 04:20:15 a.m. »
razvan, cred ca vorbesc in numele multor membrii cand spun ca skc se dezice de astfel de comportamente in trafic. probabil, ai vrut sa spui "intr-un an, un prieten de-al meu venea pe ...." :D .

nici eu nu dorm cu codul rutier sub cap dar sunt unele chestii pe care nu la fac. crosetez fara mila peste linia continua in pasaje, o mai iau si pe linia de tramvai pentru a depasi cateva masini, foarte rar coloane care stau si asta doar in anumite situatii dupa niste criterii personale pe care nu le voi insira aici dar nu depasesc refugiul prin partea stanga sub nici o forma chiar daca urmeaza sa fac stanga in intersectie. this, i dont do!
Nestle Boycott

Offline RazvanDuta

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 851
  • Auto: 2.5TDI 140kW
« Răspuns #14 : Octombrie 31, 2009, 01:32:56 a.m. »
Eu cand ma enervez o iau direct pe contrasens :D, dar niciodata nu ma bag intr-o intersectie daca exista riscul de a ramane acolo si de a bloca circulatia, indiferent cate claxoane aud in spatele meu.

Faza misto intr-un an: veneam pe Stefan cel Mare, de la Bucur Obor inspre Piata Victoriei, la ultima intersectie inainte de Dorobanti. Ajunul Craciunului. Cele 4 benzi, full, la fel si linia de tramvai pe sensul meu. Ma grabeam, asa ca am luat-o pe linia de tramvai de pe contrasens. La un moment dat vad un politist in fata, imi face semn sa trag pe dreapta, ii dau flash-uri. El insista, eu bag mana in claxon si trec pe langa el. El scoate fluierul din gura si il arunca cu toata supararea lui in masina mea  =))  ...

Offline Cheeta

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 659
  • Auto: Ex: 1,9 TDI ALH 90CP 2006
« Răspuns #13 : Octombrie 31, 2009, 01:17:40 a.m. »
Diferenta intre Bucuresti si orase mai mici este numarul foarte mare de masini in trafic in anumite intervale de timp si raportat la infrastructura rutiera. Asta creeaza blocajele binecunoscute, pe de o parte.

Dar cel mai important lucru e ca "imbulzeala", "ingramadeala" + graba soferilor duce la ingnorarea unor reguli ale circulatiei normale la ore de varf.
Stim toti ce reguli sunt "sarite" de soferi, iar cea cu viraj la stanga "prin stanga" nu face exceptie.

Pentru a trece in numar cat mai mare de intersectie, dnii soferi ocolesc centrul imaginar prin dreapta, dar nu pe un sir, ci pe doua sau chiar 3 in unele cazuri!
Fara sa le gasesc scuze, pun pariu ca majoritatea gandesc ca, daca o iau prin stanga pot ramane deasemeni blocati in mijlocul intersectiei de cei carora trebuie sa le dea prioritate de dreapta si care blocheaza in final intersectia pe caroiajul galben.
Mergand prin dreapta, au sansa sa "scape" printr-o mica "bresa" lasata intre zevzecii blocangii de intersectii si cei care oricum sunt nevoiti sa se opreasca la stop rosu.

Dar va repet, e o aberatie creata de traficul sufocat, in mod normal regula se respecta si in Buc. - asta char daca multi dintre soferii mai "batrani" (generatia mai putin 9.  ;) ) au invatat altfel la scoala de soferi. Dar atunci erau alte vremuri. Cei care stiu asta, pot confirma.
Ex: Skoda Octavia Tour 1,9 TDI ALH 66KW/90CP MY 2006

Offline Olivia

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti ( Busteni - PH )
  • Mesaje postate: 83
  • Auto: Skoda Fabia, 1.4 MPI
« Răspuns #12 : Octombrie 30, 2009, 11:10:59 p.m. »
Ma bucur sa vad ca sunteti toti de acord cu ce am spus. Poate datorita acestui topic vom reusi sa determinam si alte persoane sa circule corect.

am putea sa facem si niste stikere cu "eu o iau prin stanga"  :D sau ceva in genul asta, dar numai dupa ce se termina campania. n-as vrea sa fiu gresit inteles. nu mi-as ierta-o.

Cred ca e o idee foarte buna, insa ne-ar lua ani de zile sa ii educam pe toti.  :073:
Caracterul spune mai multe despre tine decat cp de sub capota.

Offline n.cristian

• Expert
  • Locaţia: HD/CJ
  • Mesaje postate: 1069
  • Lenea n-a ucis pe nimeni.
  • Auto: 1.6 MPI, BFQ
« Răspuns #11 : Octombrie 30, 2009, 05:32:04 p.m. »
Ocolirea centrului imaginar al intersecției prin stânga este nu doar procedura corectă, ci și cea mai facilă/logică. Nu înțeleg de ce unii se încăpățănează să o facă pe dos. Probabil că are ceva de-a face cu eterna aspirație a românului de a fi miezul din dodoașcă. Pe de altă parte, poliția ar trebui să amendeze mai des și acest gen de abatere de la Codul Rutier, dar e mai greu să urmărești meltenii și să-i amendezi, decât să stai cu burta la soare în fața aparatului radar.
Octavia 1 2004, 1.6MPI (BFQ) 102 Forest Gumpi, Black Magic
Do women shake the petrol pump after filling up, or is it just a man thing?

Offline Blueflower77

• Junior
  • *
  • Locaţia: Galati
  • Mesaje postate: 40
  • Masinile sunt pt barbati precum florile pt femei !
  • Auto: Grand Filou
« Răspuns #10 : Octombrie 30, 2009, 01:01:35 p.m. »
Am observat ca majoritatea bucurestenilor nu stiu cum se face..

Eu am invatat la cursul de legislatie ca schimbarea directiei de mers spre stanga se efectueaza prin stanga centrului imaginar al intersectiei. In Bucuresti foarte rar am intalnit persoane care fac asta, iar cand o faci esti injurat.

Olivia, procedezi corect. Si eu la fel, insa sa stii ca nu numai in Bucuresti se intampla precum povestesti...am vazut si in alte orase. Ce-i drept, mai putin...Nu te enerva, nu-i poti egala pe mitocani la injuraturi.
In cautarea...primei masini numai a mea ;;)

Offline angel

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 22
« Răspuns #9 : Octombrie 30, 2009, 11:05:32 a.m. »
Nu au cum sa fie de acord cu aceasta prevedere, doar nu vreti sa astepte in spatele altei masini. Ocolind prin dreapta se pot aseza pe "7" randuri  :042: si astfel se blocheaza unii pe alti.
Eu la mai recomand unora care nu inteleg aceasta prevedere sa citeasca regulamentele dar raspunsurile sunt invariabil  :017:

Sunt in aceeasi categorie cu cei care folosesc linia de "metrou usor" pe post de banda de circulatie (si care se supara pe mine cand la arat ca nu ii las sa se bage, chiar daca au ajuns la statia de tramvai) si cei care prefera sa blocheze intersectia decat sa astepte inca un verde. :028:

Offline alex_p

• Junior
  • *
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 33
« Răspuns #8 : Octombrie 30, 2009, 09:32:16 a.m. »
In Iasi nu am intalnit ca 2 masini care fac stanga concomitent sa isi intersecteze traiectoriile. Am observta is eu in Bucuresti treaba asta. Se intra in coloana bara la bara in intersectii, viraj stanga si raman toti blocati. Nelasand loc prin coloane de a se strecura si o alta masina ajung sa se termina culoarea verde, pleaca primii 2-3 din varful coloanelor si restul raman de prosti in mijlocul intersectiei.
Nici prin alte orase nu am intalnit asta, decat in Bucuresti.
Aveti vreun model nou de legislatie pe acolo :) si nu stim restul.
1.2 benzina 60cp , Elite

Offline leonard_c

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Iasi,Romania
  • Mesaje postate: 185
  • Auto: 1,6 MPI BSE
« Răspuns #7 : Octombrie 30, 2009, 08:56:19 a.m. »
Din cind in cind mai trebuie citit regulamentul de circulatie,dar e facut numai pentru cei ce stiu sa citeasca!La cum s-au dat permisele unor iresponsabili o sa avem in continuare pe sosele pitescari care vor face stirile de la ora 17.00.Oricum ,manevrele iti intra in reflex,dar e valabil si pentru cei care au obtinut permisul fara sa stie sa citeasca.Si in Iasi avem aceleasi probleme...
Skoda Octavia 2 Trend 1.6 MPI/102 cp,PDG,2008

Offline bogdanbran2002

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 453
  • Auto: fabia2 1.4, 86 cp
« Răspuns #6 : Octombrie 30, 2009, 08:42:20 a.m. »
olivia, la intersectia respectiva chiar sunt(sau au fost) marcaje speciale care aratau pe unde sa mergi, dar ce sa le faci la unii soferi. trec prin intersectia aia zilnic si ma minunez cum incearca unii sa blocheze drumul.
skoda fabia 2 elegance 1.4, 16v, 86 cp, an 2008, BXW
B 02 BRZ

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #5 : Octombrie 30, 2009, 12:02:37 a.m. »
ai foarte mare dreptate, olivia. a fost una din chestiile care m-au macinat/enervat de-a lungul timpului prin bucuresti.

Idem si eu. Asa am invatat, asa procedez. Si eu mi-am luat apostrofeli aiurea de la soferi cu carnetul luat la Pitesti. Exact cum spune regulamentul, asa este normal, logic si firesc.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline papetz

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 482
    • ... and i'm a carrier!
  • Auto: 1.9 tdi 105 cp
« Răspuns #4 : Octombrie 29, 2009, 11:57:42 p.m. »
ai foarte mare dreptate, olivia. a fost una din chestiile care m-au macinat/enervat de-a lungul timpului prin bucuresti. dar n-ai ce face. daca o iei prin stanga risti sa o blochezi si mai tare. regula e, de fapt, urmatoarea: daca nu esti prima masina care intra in intersectie urmezi coloana, daca esti prima poti sa te risti si sa dai un exemplu. eu fac asta de multe ori, cateodata numai de-al dracului sa ii vad pe ceilalti cum reactioneaza. e foarte amuzant. va sfatuiesc sa incercati.

am putea sa facem si niste stikere cu "eu o iau prin stanga"  :D sau ceva in genul asta, dar numai dupa ce se termina campania. n-as vrea sa fiu gresit inteles. nu mi-as ierta-o.
Nestle Boycott

Offline Olivia

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti ( Busteni - PH )
  • Mesaje postate: 83
  • Auto: Skoda Fabia, 1.4 MPI
« Răspuns #3 : Octombrie 29, 2009, 11:38:06 p.m. »
Cu femeile cam asa e, sunt de acord cu tine :)) insa exista si exceptii. ;)
Ma bucur ca esti de acord cu mine. :)

Iar ca sa va faceti o idee despre ce vorbesc.. viraj-la-stanga.blogspot.com
Caracterul spune mai multe despre tine decat cp de sub capota.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()