Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Probleme stergatoare parbriz  (Citit de 28350 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline mircea.dave

• Expert
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 514
  • Auto: O2 Combi 1.6TDI CR
Re: Probleme stergatoare parbriz
« Răspuns #40 : Februarie 09, 2012, 08:40:49 p.m. »
si eu am patit la fel cu apa(solutia) la stergatorul din spate, dar cand au fost afara peste 0 grade, si-a dat drumul. S-a intapmplat sa nu folosesc apa pe spate si intre timp a sosit iarna.  :D - vorba aia - "m-a luat prin surprindere" Nu acum serios, am uitat sa folosesc solutia de iarna pe spate, probabil ca nici nu prea las masina sa se murdareasca prea tare si n-am fost avut nevoie. Oricum, de motoras nu-mi mai amintesc daca se auzea sa nu, oricum, merita sa astept sa se dezghete afara inainte sa mai investesti mult efort. Dar, daca tot ai nevoie de spalat parbrizul acum, iti sugerez o dezghetare la un prieten cu garaj sub un bloc sau casa, acolo e peste limita inghetului. Spor.
Opel Vectra Hatchback 1.6 TD, 82CP, MY 1994, intercooler, motor ISUZU (retired)
Opel Corsa 1.3 TDCI, 85CP, MY 2006, intercooler (retired)

Offline Remi

• Expert
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 326
  • Auto: Octavia II, 1,6 MPI
« Răspuns #39 : Februarie 09, 2012, 05:55:56 p.m. »
Da, acum am citit un pic mai atent. Am raspuns ca si cand nu mergeau stergatoarele. Verifica siguranta corespunzatoare si pentru acesta situatie. Daca este ok, asteapta sa se dezghete si apoi vei mai vedea.
Skoda Octavia II Elegance 1.6 MPI, 2008

Offline rtz

• Doar inscris
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 3
  • Doar Inscris
  • Auto: Fabia 1,4 16V
« Răspuns #38 : Februarie 08, 2012, 07:55:21 p.m. »
poate e inghetat ...nu vreau sa aud ca s-a ars sau altceva ..doar abia am scos masina din service ....cu banii ..trebuie sa mai muncesc o luna iar :))
« Ultima Modificare: Februarie 08, 2012, 08:05:42 p.m. de M i c u t z u »

Offline rtz

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #37 : Februarie 08, 2012, 07:48:42 p.m. »
pai am verificat ...merg stergatoarele fata/spate dar nici fata si nici fata nu se aude motorasu

Offline Remi

• Expert
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 326
  • Auto: Octavia II, 1,6 MPI
« Răspuns #36 : Februarie 08, 2012, 07:34:37 p.m. »
Verifica siguranta. Ai avut probabil stergatoarele lipite de parbriz si la actionare s-a intrerupt siguranta. Pe viitor este bine sa verifici ca stergatoarele sa nu fie lipite de parbriz si apoi sa le actionezi.
Skoda Octavia II Elegance 1.6 MPI, 2008

Offline rtz

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #35 : Februarie 08, 2012, 07:09:52 p.m. »
in primul rand vreau sa-mi cer scuze pentru postarea gresita ( daca am gresit ) dar de cateva zile am scos masina din service ( un pic de ulei , bucse ,  burduf ...chestii mici ) si inainte de service si dupa nu-mi mai merge apa pt parbriz , nici fata nici spate , de fapt nu aud motorasul . Am incercat si cu apa calda ...nimic ..intrebarea mea e urmatoarea ...e posibil sa fie motorasul la amandoua ? au motorase separat ? sau e posibil sa fie inghetat tot ...( nu prea am folosit masina zilele astea cu ger ) ....

Pls ...o sugestie ....

si inca ceva  ..o intrebare pentru cine poate raspunde sau stii , e posibil ca motorasu de la stergatoare sa fi inghetat ? ca nu se aude nimic la actionarea lui .....
« Ultima Modificare: Februarie 08, 2012, 08:03:51 p.m. de M i c u t z u »

Offline andrewzro

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Galati
  • Mesaje postate: 189
  • Doar Inscris
  • Auto: O2 FL 1.6MPI, Drive+
« Răspuns #34 : Februarie 02, 2012, 05:00:56 p.m. »
pai de asta am zis "daca vremea permite" .....
Octavia II FL, 2011, 1.6 MPI, Drive+, ESP, airbag-uri cortina, scut motor si distributie
--- If you don't know where you're going ... every road will get you nowhere. ---

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4546
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #33 : Februarie 02, 2012, 03:05:57 p.m. »
Prietene, nu stii in ce te bagi mergand la drum lung fara stergatoare, cand vremea este rea. Mie mi s-au stricat odata stergatoarele, si atunci mi-am dat seama cat sunt de importante: fiecare tir sau masina mai mare care ma depasea, ma murdarea de mazga pe parbriz, ca nu puteam sa mai conduc. Trageam pe dreapta, si curatam parbrizul cu servetelul, si dupa 200 m, se intampla din nou. Iar opream, iar stergeam, iar plecam, iar ma murdareau, iar opream, s.a.m.d.
Pana la urma am oprit intr-o benzinarie, si mi-am cumparat niste stergatoare, care nu imi placeau, dar le-am pus pe alea sa ajung cu bine acasa.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline andrewzro

• Membru de baza
  • **
  • Doar Inscris
« Răspuns #32 : Februarie 02, 2012, 01:30:59 p.m. »
Ei ... sper sa nu dureze 2 sapt ... Sa vedem dc vremea permite o sa facun drum mai lung si poate se rezolva.
Octavia II FL, 2011, 1.6 MPI, Drive+, ESP, airbag-uri cortina, scut motor si distributie
--- If you don't know where you're going ... every road will get you nowhere. ---

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #31 : Februarie 02, 2012, 01:27:29 p.m. »
Atunci stai pana se incalzeste bine afara, posibil 2 saptamani. O proportie de 1:20 ar trebui sa iti asigure diluarea completa a solutiei de vara; sigur deja inghetase cand ai pus solutie de iarna :>
Eu am stat 2 saptamani cu portbagajul inghetat, si abia apoi s-a incalzit afara si s-a dezghetat singur. 0m0  In tot acest timp tineam lucrurile pe bancheta din spate.
Dar fara stergator e mai greu, recunosc.

Offline andrewzro

• Membru de baza
  • **
  • Doar Inscris
« Răspuns #30 : Februarie 02, 2012, 01:02:16 p.m. »
Nu ...  proportia a fost ceva de genul 1:20 (vara:iarna) ... problema e ca ala de vara era deja inghetat ... si s-au facut probabil dop-uri pe undeva.

Nu sunt convins ca e inghetat in rezervor ... poate fi inghetat si pe traseu pe undeva ... asa ca nu ma ajuta sa scot rezervor-ul si sa il iau in casa ...
Nu ca as sti sa il scot :D

Offline FDR

• Moderator General
  • Locaţia: Blaj, Alba
  • Mesaje postate: 959
  • Auto: O2 Facelift, 1.6MPI
« Răspuns #29 : Februarie 02, 2012, 12:11:09 p.m. »
Daca ai amestecat lichid de vara cu iarna, presupunand ca raportul e de 1/1, probabil l-ai adus la cel mult -15  grade ceea ce la temperaturile de-acum nu e suficient.
In cazul in care mai ai loc in vas, completeaza cu lichid de spalare concentrat (la OMV sau Petrom am vazut in bidonase de 1 litru).
"Have no fear of perfection, you’ll never reach it" - Salvador Dali.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #28 : Februarie 02, 2012, 10:34:35 a.m. »
sambata se anunta +3C, apoi iar vin temperaturi negative.
Nu poti sa demontezi rezervorul de lichid de parbriz cu totul?? (dar nu stiu daca la Octavia se scoate greu sau usor). Odata scos, il duci in casa, il tii cateva ore langa o sursa de caldura, si cand se topeste ghiata din el, il pui la loc.

Offline andrewzro

• Membru de baza
  • **
  • Doar Inscris
« Răspuns #27 : Februarie 02, 2012, 10:06:09 a.m. »
In Galati nu stiu sa existe vreo parcare acoperita ... unde sa o pot baga. Iar garaj nu am ... asa ca ramane sa astept vreme mai calda.

BTW, faza cu feon-ul nu cred  ca merge pt ca mie mi-a inghetat lichid-ul jos in borcan, dupa care am pus alt-ul de iarna peste ...
Doar sa ma bag pe sub ea si sa incalzesc cumva in partea de jos ... dar nici acces la o rampa nu prea am ...

Sa vedem. Se tot anunta ca se mai incalzeste ... dar o sa ninga.
Sper sa se dezghete pana atunci ca altfel nu o pot folosi.

Spor

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #26 : Februarie 01, 2012, 06:03:01 p.m. »
daca nu mergi in zone cu temperatura calda, nu se dezgheata. Eu am patit asa cu portbagajul, s-a blocat de la gheata, am stat asa vreo 2 saptamani cu el blocat, apoi am mers la bunica-mea, si pe drum s-au facut vreo 7C afara, si cand am ajuns la destinatie, portbagajul se deschidea.  =))
Mai bine il bagi undeva intr-un subsol incalzit, e mai sigur decat sa pleci la drum, si sa risti sa dai tot peste frig.
Daca desfaci capacelul rezervorului de lichid de parbriz, si incerci sa il dezgheti cu un feon de uscat parul, oare o merge??
« Ultima Modificare: Februarie 01, 2012, 06:04:44 p.m. de M i c u t z u »

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()