Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Preturi la service-urile reprezentantelor  (Citit de 120066 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Cuvantul

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 231
  • Viata e importanta.
  • Auto: Skoda Octavia 1.4TSI
Re: Preturi la service-urile reprezentantelor
« Răspuns #149 : Iulie 25, 2011, 10:54:52 a.m. »
F. interesant. Trebuie sa ma pregatesc si eu de prima revizie a masinii; am deja 10.000 km si nu cred ca restul de 5.000 km nu ii fac pana in noiembrie cand implinesc un an de cand o am. Si eu tot la Avia ma gandeams a merg sa fac revizia cu specificatia ca uleiul doream sa il cumpar eu .
Zi buna .

Offline jst_32

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti, Brancoveanu
  • Mesaje postate: 856
  • Auto: Superb 3 FL 2.0 TDI(190 CP)DSG
« Răspuns #148 : Iulie 24, 2011, 11:38:55 p.m. »
Am facut prima revizie la masina din semnatura la Avia, si m-a costat 560 lei. Au inlocuit uleiul (Castrol Edge SLX Long life 5W30), filtrul de ulei, aer si polen.
Zilele trecute am solicitat o informare asupra preturilor reviziei cu nr.2 - 30.000 km.
Raspunsul a venit promt - 940 lei!!!
Preturile consumabilelor erau de-a dreptul nesimtite. Va dau un singur exemplu - filtrul de motorina costa la ei aproximativ 160 lei!!! Iar uleiul 58 lei/litru fara TVA (si iti baga pe gat 5 litri... cu toate ca tu nu ai nevoie decat de 4. Un litru, de fapt 0,75l mi-a ramas de la revizia trecuta).
Am intrebat cat costa efectiv manopera intrucat vreau sa vin cu piesele mele si mi-au spus ca ei recomanda originale... iar masina fiind in garantie trebuie musai sa le iau de la ei... Costul reviziei 160 lei, apoi 10 lei suplimentar pentru fiecare filtru inlocuit. Cei 160 lei sunt doar pentru ca intri in service si ti-o ridica pe rampa...
Eu mi-am luat deja uleiul (160 lei/4l) si marea majoritate a pieselor: filtru de motorina, ulei si polen - toate BOSCH, cu 115 lei (prin amabilitatea unui amic, angajat la Bosch) asa ca nu mai am nevoie decat de filtrul de aer.
Marti voi merge sa fac revizia... la un dealer Skoda din Constanta.
Revin cu impresii.
« Ultima Modificare: Iulie 24, 2011, 11:42:16 p.m. de jst_32 »
Dont love and cry, just fuck and smile!

Offline dulamaa9

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 594
  • Auto: Skoda O2 1.9TDI 2007
« Răspuns #147 : Februarie 04, 2011, 07:44:28 p.m. »
de unde stii informatiile astea? de ce ar ajunge o turbosuflanta la 1500 de euro de la 50 de euro?
Life is a lesson. Live and learn.

Offline Dic84

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 18
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia II 2.0 TDI
« Răspuns #146 : Februarie 04, 2011, 06:24:54 p.m. »
sa va spun un secret.stiti cat costa un turbo facut in fabrica?cca 40-50 euro.O vinde cu 200-220 euro...si in service ajunge cu 1500 euro :-~

Offline szabi

• Doar inscris
  • Locaţia: Miercurea Ciuc
  • Mesaje postate: 1
  • Auto: Octavia 1.9 TDI
« Răspuns #145 : Decembrie 28, 2010, 03:33:38 p.m. »
Da poveste interesanta numai ca o turbosuflanta noua (nu reconditionata) pentru Octavia 1.9 cu cod BJB(2006) costa intre 1000-si 1500 de euroi. Eu am intrebat la 5 firme si cam asta a iesit. Apoi mai trebuie schimbat si intercoolerul (la mine trebuia). Eram si eu suparat dar pana la urma dealerul a schimbat in garantie desi era iesit din garantie. Cat despre manopera trebuie sa zic ca au curatat o zi numai esapamentul si catalizatorul pentru ca era plina cu ulei.
« Ultima Modificare: Decembrie 28, 2010, 05:51:21 p.m. de M i c u t z u »

Offline Giovanni_23

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 382
  • Auto: Octavia 2 1.9 TDI
« Răspuns #144 : Ianuarie 09, 2010, 08:14:16 p.m. »
   Unui prieten de-al meu i-a "cazut" turbina de curand. Are Skoda Octavia 2,Ambiente, 120.000 km,BJB. Sa dus in reprezentanta si l-au "amendat" cu indecenta suna de 7000 ron pt reparatie(piesa+manopera). Prietenul meu cand a auzit s-a ingalbenit,s-a intors si a plecat cu coada intre picioare. A dat 2-3 telefoane si a comandat turbo la un magazin de piese auto si a mers la un service,a dat un "cadou" mic si i-au facut baietii masina de nota 20!pret 450 euro turbina si 400 Ron manopera+"cadou"!!!
Skoda Octavia 2 1.9 TDI *Elegance* °2007°

Offline arkadyema

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bossimania--Buzau
  • Mesaje postate: 244
  • simply clever
  • Auto: 1,9TDI Octi 2 NEW
« Răspuns #143 : Decembrie 15, 2009, 07:44:59 p.m. »
DUpa cum m-am mai pronuntat ulterior astia de la reprezentante sunt niste hoti notorii..adaos la piese este ENORM..300%-200%...cam pe acolo bate. Clar ca pentru mine masina e un bun de folosinta indelungata ca nu o schimb ca pe sosete. Iar sa vand masina dupa X ani pe bani putini ca vezi domnle nu am service la Skoda...bulshit..Sa le povestim cumparatorilor ce minuni fac aia la service..nu schimba consumabile,uita sa stranga suruburi pe la filtre..si apoi sa mai doreasca stampila unui incompetent care se doreste mecanic autorizat cu doua clase ca trenul..Am vazut din astia cu duiumul la reprezentante..Asa ca prefer service la scara blocului cu consumabile schimbate de mine, pe bani mei cinstiti, si cu grija de care numai eu sunt capabil cand lucrez la masina mea..700RON revizie la 15.000km pentru 1,9TDI..HUUUUOOOO!! :-&
Uitati-va la factura lui ANCA de la ElcarGID...si poate va ganditi inainte...cel putin sa nu va fraiereasca si sa schimbe si alte lucruri care nu sunt un MUST have la fiecare revizie..
Desigur ca acolo vedeti si preturile..ulei 300RON..filtru aer 70ROn...filtru habitaclu nu mai stiu..sunt cel putin duble la unele repere. Cel mai bun ulei 50700/50400 Castrol l-am gasit si cu 44RON litrul...
Reprezentatele dau o impresie gresita multora care doresc masini si cu loganuri...daca piesele nu ar fi umflate ati vedea ca iesim cu skoda mai ieftin ca la logan!!!Eu unul am date concrete si m-am convins de asta, pentru ca am si un logan diesel 1,5dci 70cp 2007!
« Ultima Modificare: Mai 04, 2010, 08:54:59 p.m. de arkadyema »
Am testat airbagurile si centuri..functioneaza foarte bine..sunt multumit de masina mea.

Offline B e b e

• Gold member
  • Locaţia: B-sti
  • Mesaje postate: 1268
  • Auto: O2 My2008 1.6FSI
« Răspuns #142 : Decembrie 04, 2009, 10:11:54 a.m. »
Da cu search .. e un topic cum sa faci asta
Cheap Tunning: DRL, CH, LH, 2 lampi de ceata pe frana. Hard Tunning: plasa protectie radiator AC
VagCom 908

Offline Shymano

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 491
  • Auto: 1.6 FSI, 115 CP
« Răspuns #141 : Decembrie 03, 2009, 11:03:41 p.m. »
Eu am dat ~450 ron la prima revizie, la Brady (masina luata in februarie 2008, revizia facuta in decembrie 2008 la 14.xxx Km); acum am trecut de 24.000, mai am 4100 km sau 16-17 zile pana la revizie ... nu cred ca voi mai merge la dealer, avand in vedere ca masina va iesi oricum din garantie. O revizie si/sau un schimb de placute/filtre/ulei se poate face si in alta parte, mult mai ieftin si, cu siguranta, poate mult mai atent (!!!)- inseamna sa ai noroc daca ti se umbla la masina si nu ai nicio problema, cat ar fi ea de minora, dupa aceea ... in general nu se acorda mare atentie la detalii, cand intri cu masina in service la dealeri.
Apropo, intervalul de service se poate reseta si din maxi-dot/butoanele de pe ceasuri, sau numai cu laptop-ul (VAG sau VDS) ???
Skoda Octavia II -2008, 1.6 FSI, 115 CP, BLF, Elegance+, xenon pe lupe Morimoto mini.
Croitorie la comanda - calitate la preturi rezonabile. Rochii pt mirese sau de ocazie.

Offline B e b e

• Gold member
« Răspuns #140 : Decembrie 03, 2009, 10:57:36 p.m. »
Nu neaparat. Daca nu vrei  sa ai o masina  a  carei istorie  nu o  sti  sigur mergi si  pe varianta propusa. Depinde de fiecare.
Cheap Tunning: DRL, CH, LH, 2 lampi de ceata pe frana. Hard Tunning: plasa protectie radiator AC
VagCom 908

Offline GTI paua

• Gold member
  • Locaţia: Cj
  • Mesaje postate: 641
« Răspuns #139 : Decembrie 03, 2009, 09:34:20 p.m. »
.... mai sunt si alte service-uri mult mai ieftine daca  esti dispus sa renunti la  garantie.
Mare afacere mai faci.Dai minim zece mii de euro pe o masina si-ti schimbi uleiul in garaj. >:)
Devalorizarea pe care esti dispus sa o suporti la cumpararea masinii noi,devine absurda renuntand la garantie.
Priveste in retrovizoare daca te urmeaza ingerul tau pazitor...
....................................

Offline B e b e

• Gold member
« Răspuns #138 : Decembrie 03, 2009, 08:35:10 p.m. »
Hello!
M-a ajuns revizia de 1 an, ca n-am facut inca 15.000 km. Am sunat la PBV1 si mi-au "estimat" fabuloasa suma de 700 lei, de mi-a cazut receptorul din mina cind am auzit. Ma asteptam sa fie ceva mai ieftin, totusi , adica maxim 500.
Maine/ luni, in functie de program, sun si la Brady sa intreb la cit ajunge scorul. Sanse sa gasesc ceva mai lejer or fi ( la PBA nu ma mai agit, cred ca e acelasi pret, iar la Avia am auzit ca e scump...)
Ceva recomandari aveti, eventual prin zona unde sa fie mai ieftin (Pitesti, Ploiesti, whatever)?

Masina e cea din semnatura, o Fabia 2 cu ~8000 km, benzina, 1.2 HTP.

nu ma bag ca un aparator al  aviei  .. dar cand i-am intrebat de revizie mi-au spus clar aia  atat aia atat .. citeste  cartea  de service , vezi ce obligatoriu  .. mai schimba si tu un filtru si o sa vezi ca nu ajungi la  700 ..mi se pare exagerat. atat erau insumate toate chestiile  care puteam sa le fac la prima revizie si am oarece rezerve.

si vezi ca mai sunt si alte service-uri mult mai ieftine daca  esti dispus sa renunti la  garantie.
VagCom 908

Offline Felix2009

• Doar inscris
  • Locaţia: Piatra Neamt
  • Mesaje postate: 4
  • Auto: 2,0TDI
« Răspuns #137 : Decembrie 03, 2009, 05:12:13 p.m. »
pentru Giovanni_23...din cate stiu si eu,furtunasul ala intra la consumabile,asta inseamna ca nu intra sub incidenta garantiei,nu stiu de unde pana unde explicatia cu inghetatul...bafta!

Offline drapar

• Gold member
  • Mesaje postate: 1255
  • De catva timp inscris
  • Auto: Golf VII 1.0 TSI
« Răspuns #136 : Iunie 13, 2009, 09:13:02 p.m. »
@rox: Pe vwforum sunt postate preturi pentru prima revizie incepand de la 380 ron (Delcar BV) pana la 700 -720 ron (Avia, Brady, AutoGrup CT). Mi se pare mult tinand cont ca prima revizie m-a costat 350 ron (in 2005  :x ).
Poti cere factura proforma de la service-urile din apropierea Buc. (Ploiesti, Buzau sau Pitesti)... poate acolo banii au alta "valoare"  :-~
VW Golf VII FL Comfortline 1.0 TSI 115 CP - MY2019
Skoda Octavia II FL Drive Plus 1.6 TDI 105 CP - MY2012 (retired); Skoda Octavia II FL Business 1.2 TSI 105 CP - MY2010 (retired); Skoda Fabia I FL Combi Elite 1.2 HTP 64 CP - MY 2004 (retired)

Offline ovidelu08

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: BUCURESTI, P-ta Moghioros
  • Mesaje postate: 307
« Răspuns #135 : Iunie 12, 2009, 09:03:13 p.m. »
incearca si la Pitesti la Autec, am auzit ca sunt mai rezonabili! 0248.606 024
2.5 D, 180 CP    (ex Skoda Octavia2)

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()