Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Anvelope de iarna  (Citit de 577681 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline _R_A_D_U

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 165
  • Incepator
Re: Anvelope de iarna
« Răspuns #2196 : Septembrie 12, 2017, 04:15:49 p.m. »
Cu anvelopele de iarna se circula cat e iarna. Au fost ani cand erau 15-20 de grade in noiembrie, in cazurile astea de ce sa treci la anvelopele de iarna?
Am avut experiente foarte bune cu Nokianuri si le recomand ca fiind peste Continental si altele.
...
Se circula iarna numai ca din noiembrie incolo se pot intimpla multe. O ploaie urmata de temperatura scazuta si  gata poleiul. Militienii, in mod sigur rasar din asfalt, daca n-ai steluta, te-au ars. A doua zi poate sa fie mai cald 12-14*C. Ce fac, stau sa schimb rotile? No way...

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3199
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #2195 : Septembrie 12, 2017, 02:56:28 p.m. »
Lumea spune ca sunt ok. Mai ales daca nu iesi din oras.

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #2194 : Septembrie 12, 2017, 02:43:27 p.m. »
Ce ziceti de Michelin cross-season?

Eu o sa-mi iau din astea la masina de oras, cand mi se termina Michelin-urile de vara pe care le am acum.
bicicleta

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #2193 : Septembrie 12, 2017, 01:57:39 p.m. »
Si aici ma refer la date concrete masurate, distante de franare pe zapada, gheata, sosea uda, aderenta pe toate aceste suprafete, comportamentul in curbe, la acceleratii pe diferite suprafete, timpi pe tura de circuit facute de piloti si cam in toate TS860 a iesit pe primul loc,
100% corect. Continental TS 860 au iesit pe primul loc in multe teste de iarna (ex pe Tyres review). Singurul lucru la care stau mai prost este uzura, se duc cam repede. Cine nu crede ca il intrebe pe colegul Andrei1980, el a avut astfel de anvelope la Octavia.
Ma rog, eu as alege asa:
1)Continental TS 860 (daca  doresc sa tin anvelopele max 3 sezoane)
2)Michelin Alpin A5 (daca doresc sa le tin a-la-longue)
3)Nokian nu as lua decat daca as locui la munte si as avea in permanenta zapada pe jos
4)la Falken nu m-as uita.
Acum fiecare face cum considera.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #2192 : Septembrie 12, 2017, 12:29:24 p.m. »
Cauciucurile de iarna sunt pentru mers pe temperaturi scazute, de iarna. :)
Vad multi care merg cu anvelopele de iarna vara. Daca mergi cu ele pe caldura ce te astepti sa se intample?

Dintre cele 3 as merge pe Nokian.

Perfect de acord.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline aureliandan

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 229
  • Auto: 1.8TSI 4x4 DSG6
« Răspuns #2191 : Septembrie 12, 2017, 11:16:34 a.m. »
Citat din: ff_2004_06
Doar ca nu-s, pe zapada si polei sunt slabe. Vorbesc din experienta mea deci este o parere subiectiva.
Eu am studiat aproape toate review-urile din ultima perioada, reviewuri facute de nume cunoscute in domeniu. Si aici ma refer la date concrete masurate, distante de franare pe zapada, gheata, sosea uda, aderenta pe toate aceste suprafete, comportamentul in curbe, la acceleratii pe diferite suprafete, timpi pe tura de circuit facute de piloti si cam in toate TS860 a iesit pe primul loc, singurul test unde nu au fost in top a fost acvaplanarea, nu se descurca foarte bine daca treci in viteza cu ele prin apa, dar asta doar in cazul unui strat de apa mai gros, altfel pentru strat subire de apa au aceleasi performante de top.
Nu spun ca celelalte nu ar fi bune dar daca sunt cam in acelasi range de pret, prefer sa le iau pe cele care au cele mai bune performante masurate, obiectiv.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #2190 : Septembrie 12, 2017, 11:00:19 a.m. »
Or fi 20 de grade in Noiembrie, dar dimineata si noaptea cand eu mai ies cu masina sunt -2....2-3-7 grade, Nu ai ce face daca la pranz le tocesti suplimentar.
De regula pe la 15-25 Octombrie eu o incalt de iarna.
sa studiem, doar ca cele din 2017 sunt produse in Turcia.
http://www.falkentyre.com/272a3f3df6c4271a

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #2189 : Septembrie 12, 2017, 10:53:20 a.m. »
Cu anvelopele de iarna se circula din noiembrie pina-n martie. In aceasta perioada sunt si temperaturi de 10-14*C. Ei bine, in aceste situatii, nokianurile dau chix.
Personal, din cele 3 as scoate din ecuatie nokianurile iar din celelalte 2 as lua ce are dot mai nou si pret mai mic.
Cu anvelopele de iarna se circula cat e iarna. Au fost ani cand erau 15-20 de grade in noiembrie, in cazurile astea de ce sa treci la anvelopele de iarna?
Am avut experiente foarte bune cu Nokianuri si le recomand ca fiind peste Continental si altele.

Directorul meu de la serviciu are Nokian WRD3, si pe caldura si pe asfalt uscat nu se prea descurca cu ele.
Anvelopele de iarna sunt pentru iarna. :)

Continentalurile sunt ff bune in orice situatie...
Doar ca nu-s, pe zapada si polei sunt slabe. Vorbesc din experienta mea deci este o parere subiectiva.

@bogdanpiatra: Semperit sunt facute de Continental, posibil sa fie foarte asemanatoare cu generatiile anterioare de anvelope Continental.
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #2188 : Septembrie 12, 2017, 10:43:14 a.m. »
Pai din cate stiu eu Falken nu e no name.Cred ca e peste Semperit.
Si preturi mai bune pe best tires, cu tot cu transport.
Ca si unde m-ai trimis tu la 2 anvelope se plateste transportul.
« Ultima Modificare: Septembrie 12, 2017, 10:52:29 a.m. de bogdanpiatra »

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #2187 : Septembrie 12, 2017, 10:36:52 a.m. »
Bogdane,
Daca te-ai gandit la Falken mai bine iei o anvelopa premium de iarna, mai ieftina. Pe acest site (de unde am comandat si eu) gasesti Continental TS 860 si Good year UG9 la preturi sub 250 RON. RON https://anvelopejantepromotii.ro/cautare-produse.php?l=195&h=65&d=15&sezon=iarna
Anvelopele Falken de iarna sunt 195 RON, iar cele all season 210 RON, adica cu numai 50 RON mai ieftine.
Per ansmablu, mai bine mai pui 200 RON si iti iei Continental sau Good Year in loc de Falken.
Parerea mea!

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #2186 : Septembrie 12, 2017, 10:09:56 a.m. »
Omul intreba de Falken :)
Parere personala, eu nu m-as uita la firme no-name, chiar daca asta inseamna sa cad prada marketingului celor mari.

Pe Ford am niste Semperit-uri din 2009 care inca ma mai tin. Si am fost cu ele inclusiv PE partia de schi :)
bicicleta

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #2185 : Septembrie 12, 2017, 09:29:26 a.m. »
Asa este.
Directorul meu de la serviciu are Nokian WRD3, si pe caldura si pe asfalt uscat nu se prea descurca cu ele. Sunt proiectate pentru tarile nordice, unde iernile sunt ierni (nu ca la noi, cand poti avea +10 grade in ianuarie). Eu le-as exclude, in afara situatiei in care stai numai la munte. Pe zapada sunt sublime, intr-adevar, peste Continental si Michelin.
Continentalurile sunt ff bune in orice situatie, dar se uzeaza foarte repede.Nu stiu daca te tin 3 ierni.
Eu am Michelin Alpin pe 2 masini si sunt ff multumit, am prins 6 ierni si inca ma mai tin (dar nu mai sunt ca in primul an).
Daca nu faci multi kilometri iarna, mergi pe Continental (parere strict personala).

Offline _R_A_D_U

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 165
  • Incepator
« Răspuns #2184 : Septembrie 12, 2017, 05:22:14 a.m. »
Vad multi care merg cu anvelopele de iarna vara. Daca mergi cu ele pe caldura ce te astepti sa se intample?

Cu anvelopele de iarna se circula din noiembrie pina-n martie. In aceasta perioada sunt si temperaturi de 10-14*C. Ei bine, in aceste situatii, nokianurile dau chix.
Personal, din cele 3 as scoate din ecuatie nokianurile iar din celelalte 2 as lua ce are dot mai nou si pret mai mic.

Offline Avenger

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bistrita
  • Mesaje postate: 325
  • Auto: O3 RS TSI
« Răspuns #2183 : Septembrie 11, 2017, 11:44:48 p.m. »
As taia de pe lista nokianurile iar din cele 2 ramase da cu banu'.
 Problema e ca nokianurile de vara se tocesc repede iar cele de iarna la caldura patesc ca astea din poza. Uite ce a patit un coleg pe alt forum la WR D4 dupa 1 an. Si nu e singurul.

bine ca numai cauciucurile au patit ceva, ce oameni...

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #2182 : Septembrie 11, 2017, 09:58:49 p.m. »

Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()