Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Anvelope de iarna  (Citit de 577562 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline TLGTLC

• Expert
  • Locaţia: Tulcea
  • Mesaje postate: 224
  • Niciodata nu am zis NU pâna nu m-am dumirit.
  • Auto: Skoda Roomster 1.6 tdi
Re: Anvelope de iarna
« Răspuns #2331 : Martie 03, 2018, 10:10:49 p.m. »
Ai foarte multă dreptate însă ce te faci dacă bugetul nu îți permite să accesezi zona premium? Între noi fie vorba, eu sunt fan Continental, de-a lungul timpului au fost cele mai des cumpărate anvelope de mine (de vară). Însă în ultimii ani am remarcat că vor și alții să se ridice oferind calitate la prețuri bune, în același timp am remarcat că nume mari au dat (în limbajul mecanicilor auto) buleală. Chestia asta m-a făcut să nu mai consider că marca este o garanție.

Trimis de pe al meu YOGA Tablet 2-830F folosind Tapatalk

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3199
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #2330 : Martie 03, 2018, 09:33:34 p.m. »
Pentru că sunt producători mici care încearcă să își facă un loc pe piață și nu reușesc fără a oferi produse competitive. Și asta e valabil cam în toate domeniile. Am avut surprize foarte plăcute de la astfel de producători.
O anvelopa de iarna nu trebuie sa exceleze doar la iesit din zapada afanata.
O anvelopa de iarna buna trebuie sa fie un compromis pentru toate situatiile ce pot aparea in timpul iernii. Cel putin la noi in Romania.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #2329 : Martie 03, 2018, 09:30:34 p.m. »
Din pacate nu, marca nu este zero. Sa parafrazam, pana la a doua femeie, prima e cea mai buna.

Pana la Continental TS 860 am folosit marci de buget. Barum polaris 2, Kormoran vreo doua modele(snow pro si snow pro B2), Roadhog(facute la Timisoara de Continental acum vreo cativa ani). Se descurcau bine, dar nu ca acestea de marca.
Am 3800 de km cu Continental TS 860 pe fata, voi veni la sfarsitul iernii cu review.
2 situatii le mai astept, pentru a parcurge tot ce se putea-o sosea cu zapada groasa batatorita, si o sosea sticla, in care drumarii sa nu fi dat cu absolut nimic(desi situatia asta am intalnit-o seara acesta prin Cheile Bicazului, dar pe portiuni).

Iar indicii de performanta ai cauciului respectiv( in special cel de franare pe umed) sa stiti ca nu sunt degeaba.

Offline TLGTLC

• Expert
  • Locaţia: Tulcea
  • Mesaje postate: 224
  • Niciodata nu am zis NU pâna nu m-am dumirit.
  • Auto: Skoda Roomster 1.6 tdi
« Răspuns #2328 : Martie 03, 2018, 04:25:29 p.m. »
Pentru mine marca este fix zero. Pentru că sunt producători mici care încearcă să își facă un loc pe piață și nu reușesc fără a oferi produse competitive. Și asta e valabil cam în toate domeniile. Am avut surprize foarte plăcute de la astfel de producători. Iei premium când vrei să mergi la sigur, nu ai chef să te documentezi, nu ai apetit pentru experimente.
Parcă e mai mișto senzația când riști să iei ceva necunoscut dar sunt faine. Acum fiecare cu alegerea lui, nu poate fi nimeni condamnat!

Offline _R_A_D_U

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 165
  • Incepator
« Răspuns #2327 : Martie 03, 2018, 12:23:54 p.m. »
concluzia fie mai ,,buget,, fie mai ,,nobile,, tot aluneca, intra ABS de urgenta, doar senilele fac fata, in rest marcile de renume la 330/buc sau cele de 200/buc  = fix pix.
Eu doar zimbesc atunci cind aud astfel de pareri. Grav este ca-s unii care chiar cred asftel de enormitati...
Ce prosti suntem noi, astia, de ne luam scumpe!

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #2326 : Martie 03, 2018, 12:16:25 p.m. »
Eu am dat 450 pe bucata ... unde se pune? :)
bicicleta

Offline CyborgSky11

• Gold member
  • Locaţia: Mures
  • Mesaje postate: 613
  • Auto: Audi, Skoda, VW, BMW
« Răspuns #2325 : Martie 03, 2018, 12:01:52 p.m. »
concluzia fie mai ,,buget,, fie mai ,,nobile,, tot aluneca, intra ABS de urgenta, doar senilele fac fata, in rest marcile de renume la 330/buc sau cele de 200/buc  = fix pix.

Offline spawm

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 335
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia 1.6 TDI CR
« Răspuns #2324 : Martie 02, 2018, 12:42:16 p.m. »
Nici eu nu am iesit cu masina proprie incaltata cu crossclimate+ saptamana asta prin zapada mare, folosind masina de serviciu.
Dar in weekend am fost plecat spre munte si am prins ceva drumuri acoperite cu zapada mica sau mazga. Comportarea crossclimate in acest caz se poate sintetiza astfel:
- plusuri: mentinerea directiei si demaraj pe zapada,umed sau mazga;  franare pe umed sau mazga.
- minus: franarea pe zapada batatorita ( intra foarte repede ABS ).

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #2323 : Martie 02, 2018, 12:02:30 p.m. »
Eu am, dar n-am iesit cu masina :)
Insa am fost cu ele pe zapada in februarie si s-au descurcat foarte bine.
bicicleta

Offline mihail.dobrescu

• Junior
  • *
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 25
  • Doar Inscris
  • Auto: skoda octavia III 2.0 TDI DSG
« Răspuns #2322 : Martie 02, 2018, 11:56:13 a.m. »
salutare,

erau pe aici cateva persoane cu michelin crossclimate+, ce parere aveti de ele dupa saptamana aceasta cu zapada? cum s au comportant raportat la cauciucurile de iarna clasice?

mihail

Offline CyborgSky11

• Gold member
« Răspuns #2321 : Ianuarie 23, 2018, 12:21:39 p.m. »
Zgotomul e dat de suprafața de contact a carosabilului, cât e de grunjoasă sau netedă. Iar ca să testezi mai multe mărci de anvelope folosind același carosabil și aceeași ureche, e cam complicat, și toate în același timp. Așa că rămânem doar la păreri , placebo și ETICHETA FABRICANTULUI, de bună, n'est pas?

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
« Răspuns #2320 : Ianuarie 23, 2018, 10:59:34 a.m. »
E destul de silentios, ca multi care au motoare mai vechi de 1.9 ma intrebau daca e pe benzina.  :))
Anvelopele vechi le auzeam, si chiar simteam diferenta la zgomot cand treceam pe cele de vara. Dar vedem.
In the zone where normal things don't happen...very often.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #2319 : Ianuarie 23, 2018, 10:46:25 a.m. »
Dieselul poate are si alte zgomote normale care estompeaza zgomotul anvelopelor.

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
« Răspuns #2318 : Ianuarie 23, 2018, 10:42:02 a.m. »
Ce nu imi place e zgomotul-72 dbl foarte reali( dar nu trebuie sa tineti cont prea mult aici de parerea mea, am doua urechi defecte): ceva zgomot dupa 80 km/h, ceva zgomot in curbele luate cu viteza si ceva zgomot la franare).
Mai revin la sfarsitul iernii cu ceva pareri.

Eu oi fi mai surd, insa chiar nu aud zgomot de rulaj. Mai astept totusi pana la primavara sa vad daca sesizez diferenta dupa ce le pun pe cele de vara, si sa pot da un verdict final.
Cei drept de obicei sunt atent la radio/muzica, nu prea merg fara zgomot de gadilat urechea.
In the zone where normal things don't happen...very often.

Offline CyborgSky11

• Gold member
« Răspuns #2317 : Ianuarie 20, 2018, 09:44:20 a.m. »
Nu comentez, dar se ,,riscă,, la 10 cm , când se circulă la hazard, nerespectarea vitezei și distanței, și cu costuri duble. Ai dreptate, am și eu dreptate, diferența dintre dreptățile noastre se măsoară în bani. :040:

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()