Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Octavia II TSI vs. Mitsubishi Lancer MIVEC  (Citit de 22872 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline jst_32

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti, Brancoveanu
  • Mesaje postate: 856
  • Auto: Superb 3 FL 2.0 TDI(190 CP)DSG
Re: Octavia II TSI vs. Mitsubishi Lancer MIVEC
« Răspuns #21 : Iunie 03, 2010, 10:19:50 a.m. »
Eu unul am o maaaare dilema! De ce va indreptati spre benzinare mici, chiar si TSI, care fie vorba-ntre noi cam fac vartej in rezervor... si nu va orientati spre un diesel puternic? Costurile reviziilor sunt aproximativ egale, iar la consum nu se compara.
Dont love and cry, just fuck and smile!

Offline gozy

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 10
  • Auto: Hyundai Accent, benz
« Răspuns #20 : Iunie 03, 2010, 09:32:03 a.m. »
Pentru Kamikazze: comparatiile Lancer 1,5 cu O2 1,2 TSI, respectiv Lancer 1,8 cu O2 1,4 TSI sunt aproximativ echivalente din punctul de vedere al cailor putere. Dupa acest criteriu m-am orientat cand le-am analizat.

In privinta consumului se pare ca cel de la versiunile Octavia sunt mai mici, comparativ cu echivalentele in cai putere de la Lancer. Am vazut ca cel de 1,8 de la Lancer se duce spre 14% in oras sau chiar mai mult, ceea ce mi se pare foarte mult pentru o masina de acest nivel.

La O2 un mare semn de intrebare ramane fiabilitatea noului 1,2 TSI, unde nu avem inca pareri de la peste 100.000 de km. Singura garantie e deocamdata prestigiul marcii... dar au fost dezamagiri si la case mai mare (cum ar fi Toyota).

Offline Owe

• Gold member
  • Locaţia: Drobeta
  • Mesaje postate: 901
  • Is it progress if a cannibal uses a knife and fork
  • Auto: 1,9 TDI, BXE
« Răspuns #19 : Iunie 03, 2010, 09:03:08 a.m. »
Inainte de a lua Superbul am cochetat, ca si Kimu (vad acum), cu ideea de Mitsubishi Lancer imi placea si mie aspectul exterior, dar cand am pus problema unor optionale, mi s-a spus ca pot fi importate doar ca piese de schimb si instalate pe masina la reprezentanta din RO contra cost, iti dai seama la ce pret. De altfel si costurile de intretinere erau bine peste ce plateam eu la Octavia. Aceeasi situatie era si la Dodge Avenger, alta masina care imi placea, iar Chrysler 300C  :x  avea pret prohibitiv . Dar cand faceam tot felul de calcule si comparatii, Skoda mi-a dat vestea cea mai buna, lansa noul model de Superb si in Romanica in 10.10.2008., asa ca... am comandat-o pe 06.10. ;) .
Octavia Tour  TDI ;  Superb 2  TDI
Difficile est satiram non scribere

Offline NDY

• Junior
  • *
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 56
  • Auto: OCTAVIA RS TFSI 2008
« Răspuns #18 : Iunie 03, 2010, 03:42:11 a.m. »
cel putin la performanta este mult superioara octavia 1.2 tsi fata de mitsubishi 1.5 sau orice aspirat de pe piata cu cilindree de 1.6 :-~
Staring at the world through my rearview
Just looking back at the world, from another level ...

Offline kamikazze

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 342
  • Auto: Octavia 2 - 1.6 TDI
« Răspuns #17 : Iunie 03, 2010, 01:08:34 a.m. »
Prima data cred ca ar trebui sa pui 1,4 TSI cu 1,5 si 1,8 TSI cu 1,8, la Lancer adaugand si taxa de inscriere.
Mitsubishi cumpara motoare de la VW (2.0 TDI PD). Aici e vorba de benzinare, dar totusi spune ceva. Revizia de 15.000 la Skoda eu as zice ca e un plus. Multi isi fac reviziile chiar mai devreme. Nu suntem in EU decat cu numele (drumuri, calitate consumabile, etc).
Skoda Octavia 2 FL - 1.6 TDI CR, Business++

Offline ThunderBlue

• Gold member
  • Mesaje postate: 3246
  • Auto: skoda octavia 2
« Răspuns #16 : Iunie 03, 2010, 01:04:37 a.m. »
Nu cred. Pe aia-i stiu la fel de obiectivi. O sa-l indrume spre Skoda :D

Offline MoLoCEL

• Doar inscris
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 12
  • Auto: Octavia II 1.2 TSI
« Răspuns #15 : Iunie 03, 2010, 12:51:55 a.m. »
problema e ca daca ai posta pe forumul mitsubishi, toti de acolo te-ar indruma spre lancer :)
Octavia II 1.2 TSI 105 CP Business

Offline gozy

• Doar inscris
« Răspuns #14 : Iunie 02, 2010, 10:55:49 p.m. »
Admit ca e posibil ca spatiul dintre scaunele din fata sa mi se para mai mic din cauza formei ergonomice a scaunelor. Dar cu siguranta spatiul dintre banchete este mai mic decat la Lancer. Voi tine insa cont de parerile exprimate si voi merge in showroom sa mai fac o comparatie. :046:

Va multumesc pentru comentarii. Daca aveti pareri si despre restul elementelor (motor, optionale, fiabilitate etc.) mi-ar fi de ajutor.

Post Merge: Iunie 02, 2010, 11:23:23 p.m.
A doua optiune din sondaj este Octavia 1,4 TSI
« Ultima Modificare: Iunie 02, 2010, 11:23:23 p.m. de gozy »

Offline AlexTM

• Gold member
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #13 : Iunie 02, 2010, 10:35:43 p.m. »
Acum cand vad ca ati sarti toti pe mine incep sa cred ca am mers cu fabia in loc de octavia...
Nu pot sa cred :))
bicicleta

Offline pubcriss

• Junior
  • *
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 39
  • Auto: O2 FL 1.8 TSi+DSG7
« Răspuns #12 : Iunie 02, 2010, 10:12:59 p.m. »
Conteza f mult ce iti doresti tu de la o masina nu ce te sfatuieste lumea pe forum, tu trebuie sa fi in totalitate multumit de masina si de alegerea facuta masina ideala e ceea pe care ti o permiti sa o intretii oricare ar fi alegerea ta DSG sa aiba :D

Offline gozy

• Doar inscris
« Răspuns #11 : Iunie 02, 2010, 10:00:52 p.m. »
Acum cand vad ca ati sarti toti pe mine incep sa cred ca am mers cu fabia in loc de octavia... Totusi in documentele semnate inainte de drive test, scria Octavia.... Ramane insa nerezolvata problema de matematica intre lungimile portbagajelor si cele ale habitaclurilor.... :-?

Offline Ioan

• Gold member
  • Locaţia: Hunedoara
  • Mesaje postate: 666
  • Auto: 1.9 TDI (BXE)
« Răspuns #10 : Iunie 02, 2010, 09:42:20 p.m. »
Si eu tot la spatiul din habitaclu ma refeream, doar nu stau in portbagaj. Chiar inainte de a cumpara Octavia eram hotarat pe un Mitsubishi Lancer X care mi s-a parut foarte inghesuit inauntru. Sigur ai testat Octavia ?  :D
Skoda Octavia 1.9 TDI (BXE) Elegance 2008

Offline AlexTM

• Gold member
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #9 : Iunie 02, 2010, 09:38:48 p.m. »
Nu stiu cum poate sa ti se para mic spatiul din interior la O2. E loc suficient pentru genunchi in spate.
bicicleta

Offline gozy

• Doar inscris
« Răspuns #8 : Iunie 02, 2010, 09:34:28 p.m. »
Ma refeream la spatiul din habitaclu, nu la cel din portbagaj. Daca se compara lungimile totale ale celor doua caroserii, vom vedea ca sunt aproximativ egale (lancerul chiar e putintel mai lung cu 1 cm si ceva: 4585 lancer vs 4569 O2). Matematic vorbind, diferenta dintre portbagajul mare al O2 si portbagajul mic lancerului se va regasi inevitabil in spatiul din habitaclu. Incerc sa fiu cat mai obiectiv... dar spatiul dintre banchete la octavia a fost putin sacrificat pentru acel portbagaj foarte generos.

(pentru a nu crea confuzii, comparatia o fac intre O2 si noul Lancer Sportback. Nu stiu cum modelele aterioare de lancer)

Offline Ioan

• Gold member
  • Locaţia: Hunedoara
  • Mesaje postate: 666
  • Auto: 1.9 TDI (BXE)
« Răspuns #7 : Iunie 02, 2010, 08:43:04 p.m. »
In schimb, nu prea mi-a placut spatiul din O2, care mi s-a parut foarte mic, la cat de mare e masina in ansamblu.

Daca in Octavia spatiul ti s-a parut mic inseamna ca in Lancer te sufoci.
Skoda Octavia 1.9 TDI (BXE) Elegance 2008

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()