Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 204350 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #947 : Februarie 05, 2015, 10:10:23 p.m. »
Eu nu inteleg de ce atat de important consumul urban. Vad doua optiuni:
Trafic puturos, 10km/h v medie, consum mare cat china. Insa cati kilometri faci anual la stilul asta de mers?
Trafic OK, 20km/h viteza medie, poate mergi mai mult.... insa la genul asta de trafic consumul e mic, n-are cum sa fie exagerat indiferent de motor.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #946 : Februarie 05, 2015, 09:29:51 p.m. »
si 1.2 de la Panda e tot benzina (sau GPL). Posibil sa consume mai mult decat 1,9 tdi, dar cui ii foloseste informatia?!

Offline Iorgovan

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj Napoca
  • Mesaje postate: 378
  • Auto: Octavia 2 1,6i Combi
« Răspuns #945 : Februarie 05, 2015, 09:23:18 p.m. »
am avut si experiente frumoase legate de masini sh si mai putin frumoase! e o loterie, asta este...dar sunt constient ca iau o masina sh.

Am avut o experienta foarte neplacuta cu o masina noua, asadar...
Matizul ia 8,5; daca e uzat, cum e al nostru papa si mai mult si papa si ulei! 8,2 la benzina si mie mi se pare absolut rezonabil. E benzina.
Octavia II 1,6 MPI - BSE - 102 CP - 2007

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #944 : Februarie 05, 2015, 08:00:23 p.m. »
Esti haios,eu scot 8-9 in Bucuresti iarna vara..O fi defectă...
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline viobr

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Gl
  • Mesaje postate: 166
  • Doar Inscris
  • Auto: superb2.0, 170 cp
« Răspuns #943 : Februarie 05, 2015, 06:57:11 p.m. »
da octavia 1.9 tdi consuma mai putin...

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #942 : Februarie 05, 2015, 06:31:14 p.m. »
E mult 8.2?
Pai cat ai vrea sa consume o masina pe benzina in oras? Sa nu spui ca Octavia consuma mai putin :)
bicicleta

Offline viobr

• Membru de baza
  • **
  • Doar Inscris
« Răspuns #941 : Februarie 05, 2015, 05:59:20 p.m. »
FIAT panda, motor 1.2, consuma in oras 8,2%. deci mor...vreau octavia inapoi!

Offline viobr

• Membru de baza
  • **
  • Doar Inscris
« Răspuns #940 : Februarie 04, 2015, 10:56:44 p.m. »
am avut si experiente frumoase legate de masini sh si mai putin frumoase! e o loterie, asta este...dar sunt constient ca iau o masina sh.

Offline Iorgovan

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #939 : Februarie 04, 2015, 05:48:52 p.m. »
Adevarul este ca la SH, se va vedea ulterior daca a fost o alegere buna, inspirata si totodata norocul a fost de partea cumparatorului. Iar daca masina a fost si exploatata intr-un mod sanatos nu poate sa fie decit un (mare) avantaj.
« Ultima Modificare: Februarie 04, 2015, 06:13:44 p.m. de Iorgovan »

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #938 : Februarie 04, 2015, 10:50:26 a.m. »
Viobr, tu in primul rand trebuie sa testezi masina, sa vezi daca iti place tinuta la drum, confortul, sa nu troncane, sa nu scartaie.  O aripa se mai revopseste, unele piese se mai schimba, important e sa fii mutlumit de cum se prezinta per ansamblu.
Legat de uzura de oras pe distante scurte, daca masina e pe benzina, eu zic ca nu e o problmea  mare. Motoarele aspirate pe benzina se incalzesc f repede, nu trebuie nici sa stai cu turbina la racit la sfarsitul drumului. Spre ex Opelul Corsa pe care il am in familie, la 35 000km si 7 ani, se prezinta f bine.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline viobr

• Membru de baza
  • **
  • Doar Inscris
« Răspuns #937 : Februarie 03, 2015, 10:48:21 p.m. »
pana la urma ce mai conteaza...uzura mecanica se rezolva. o  masina sh e una cu hibe , probleme oricand te poate lasa ceva. kilometrii pot fi cat de multi. conteaza sa nu fie stramba :D

Offline Iorgovan

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #936 : Februarie 03, 2015, 07:47:11 p.m. »
Nu stiu daca o masina cu putini km, care a facut aproape numai oras e o alegere buna. Chiar daca s-a rulat zilnic cu ea.
Un astfel de caz, in colectivul nostru de la servici. Masina face undeva la 3000 km/an si e condusa de o fata. Vine la birou cu ea.
Eu personal m-as gindi putin inainte achizitiona o astfel de masina "chinuita", avind in vedere conditiile in care a fost exploatata, faptul ca s-a mers cu ea foarte mult cu motorul rece, pe distante scurte sau foarte scurte. Daca mai pui la socoteala si faptul ca unele sunt sifonate pe toate partile si reparate de multe ori ...
Un alt exemplu este Matizul cu care ne deplasam la clienti, masina care a vazut aproape numai oras si la vreo 70 k km reali, cit are acum, are un grad de uzura mecanic foarte ridicat, chiar daca arata acceptabil interior/exterior (a fost si vopsita 1 data).
Zic si eu.
« Ultima Modificare: Februarie 03, 2015, 07:54:01 p.m. de Iorgovan »

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #935 : Februarie 03, 2015, 12:51:27 p.m. »
Asa e, la benzinare e mult mai simplu de masurat. Nici macar nu sunt sigur ca aparatul e la fel, cel pentru benzinare se potriveste la filetul de bujii, insa nu sunt sigur ca e acelasi ca la diesel.

Din cate stiu bujiile incandescente se schimba... cand se strica. Nu cred ca au interval de service ca cele de scanteie. Si exista pe interneti tot felul de povesti de groaza legate de scoaterea lor...
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #934 : Februarie 03, 2015, 12:48:24 p.m. »
Eu am vrut sa fac test de compresie cand am luat o masina, acum 5 ani, insa LA REPREZENTANTA mi-au zis ca nu se baga, fiindca masina avea 10 ani, era diesel si "daca se rup bujiile incandescente cand le scot?"
Si ui' asa am ramas tot cu bujiile alea pana azi, nici nu stiu de cand sunt... apropo, cand se schimba?
bicicleta

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #933 : Februarie 03, 2015, 11:39:47 a.m. »
Putem reveni putin si la mecanica de baza. O masuratoare de compresie poate spune multe despre starea motorului. Dureaza 15 minute si nu doare :) Si scula ar trebui sa fie la orice service mai curatel (eu am una acasa in beci, am dat ep ea 10€ impreuna cu un stroboscop si un aparat pentru "unghiul dual" - util la daciile cu platini :D Asta  la un soi de talcioc in cartier in care lumea vinde in fata casei obiectele de care vor sa scape. Aparatul de compresie l-am folosit o singura data, stroboscopul de 3 ori la scuter, iar aparatul de unghi dual niciodata, ca nu mai am masini cu platini din 2001, si nici nu stiam ce inseamna, mi-a explicat taica-miu).

Verificarile la reprezentanta sunt uneori foarte superficiale. PE forumul romanilor din belgia a intrat unul care vrea sa afle cum poate contacta fostul asigurator al masinii. A cumparat-o de la un samsar. S-a dus cu ea la reprezentanta si aia i-au spus ca e OK. Apoi au inceput problemele, si cand a inceput sa sape mai adanc, a descoperit ca fusese dauna totala, reparata la sto si ca probabil samsarul stia (de asta voia sa ia legatura cu asigurarile, ca sa aiba proba ca samsarul e la curent).
Probabil aia de la reprezentanta nici nu s-au uitat prea bine la ea, au pus un tester, au clapacit o baza de date mai mult sau mai putin la zi si gata ia-o ca-i buna. Une mecanic "de moda veche' e dupa parerea mea mai util, iar un tinichigiu vede o zona revopsita de la 2 kilometri.
« Ultima Modificare: Februarie 03, 2015, 11:46:05 a.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()