Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 204504 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #752 : Septembrie 02, 2014, 03:26:00 p.m. »
eu spre ex sunt particular si am culoarea albastru.
Insa, sunt de acord, Petrom a luat sute de masini octavia 2FL break, culoarea albastra, cam toate 1,6 tdi. E posibil sa se mai vada urmele de la abtipildurile cu sigla PETROM pe caroserie.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline gti_mars

• Gold member
  • Locaţia: BUCURESTI - MILITARI
  • Mesaje postate: 527
  • Auto: O II 4x4
« Răspuns #751 : Septembrie 02, 2014, 02:30:13 p.m. »
Salut !
Dule acum am citit mai bine : Skoda break ALBASTRA , leasing operational , dealer ! Astea au fost masini luate in leasing de Petrom , mai rar albastra particulara . Daca poti mai fa sapaturi si intreaba firma de leasing la cine a inchiriat-o . Vezi in cartea tehnica a masinii , cea cu revizii , ce firma - utilizator scrie pe prima pagina , dealerul trebuie sa-ti puna la dispozitie toate actele .
Si verifica si codul motor , dupa cum spuneam NU BXE !

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #750 : Septembrie 02, 2014, 12:12:45 p.m. »
@Alex
La forduri cica se strica oricum compresoarele, nu doar la cele cu motoare de skoda... eu stiu pe unu' cu Ford cu motor de Pejeu caruia i s-a stricat pe la 40kk€....

si alternatoare se mai strica si la altii, insa altii aplica kulantz chiar si la masini iesite de multisor din garantie (de ex stiu caz concret la Reno).
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #749 : Septembrie 02, 2014, 11:06:08 a.m. »
Firesc as spune :))
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #748 : Septembrie 02, 2014, 10:59:56 a.m. »
Mah, ma speriati cu compresoarele astea. Eu am TDI din 2001 (habar n-am ce cod) dar nu ma astept sa schimb nimic major la el.
bicicleta

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #747 : Septembrie 02, 2014, 10:52:54 a.m. »
Tocmai de aceea luati TDI Combi 4x4 din 2002, unde toate sunt inca acolo (compresoare, alternatoare, chiar si mare parte din motoare) :D

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #746 : Septembrie 02, 2014, 10:06:05 a.m. »
SParerea mea ca masinile mai vechi sunt mai trainice , am un vecin cu 1.6 tdi 2010 si deja a schimbat ambreiaj compresor clima . Eu dupa 9 an am schimbat compresorul clima .
Nu te supara, dar eu stiu 2 persoane, chiar cu motorizarea 1,9 TDI, care au scimbat compresorul de clima la nici 3 ani de la achizita masinii. Si erau de prin 2008 masinile.

Offline iliev20

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: OT
  • Mesaje postate: 270
  • Doar Inscris
  • Auto: Skoda Octavia 1.6TDI
« Răspuns #745 : Septembrie 02, 2014, 08:57:41 a.m. »
Acest "dealer" este cumva genul de om care un parc auto, si impreuna cu "fratii" lui aduce masini din Germania, Franta si Spania? Daca da.... Trebuie sa iti pui ceva semne de intrebare.
Pentru ca 99% din acesti "dealeri" mint. Iti spun asta pentru ca am cautat masina vreo 3 luni de zile...am vorbit cu zeci de "dealeri" si am vazut cateva masini. Poate am fost eu ghinionist...nu stiu...
  In orice caz nu crede in cartile de service ce ti le flutura in fata nestiind nici ei ce cauta in ele :)))))(am patit o).
  Mergi la reprezententa pentru un istoric si o verificare temeinica.

Offline gti_mars

• Gold member
  • Locaţia: BUCURESTI - MILITARI
  • Mesaje postate: 527
  • Auto: O II 4x4
« Răspuns #744 : Septembrie 02, 2014, 12:47:21 a.m. »
Salut !
Vezi ca la noi pe forum sunt Skoda Octavia 2 1.9 tdi SI ... 4x4 break cu istoric , tot ce au schimbat au postat pe forum , la 8.000 eur neg . Parerea mea ca masinile mai vechi sunt mai trainice , am un vecin cu 1.6 tdi 2010 si deja a schimbat ambreiaj compresor clima . Eu dupa 9 an am schimbat compresorul clima .
Fereste-te de motorul B X E , daca l-a reparat e ca nou , daca nu ....

Taie de 10 ori si culege o data !

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #743 : Septembrie 01, 2014, 11:40:58 p.m. »
Verifica daca si cand a schimbat EGR ;)

Offline Dule

• Doar inscris
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 1
  • Doar Inscris
  • Auto: Dacia Logan
« Răspuns #742 : Septembrie 01, 2014, 11:22:14 p.m. »
Va salut. In prezent am un Logan 1.6 16v si zilele astea trebuie sa vina cumparatorul sa o ia. M-am tot uitat cu tata la Skoda Octavia si la mine in oras (Timisoara) am gasit la dealer un model break. Eu vreau motorizarea diesel dar varianta de 1.6 tdi de 105 cai. Masina este cu carte service la reprezentata, interiorul este impecabil si are 141.000 km. Este din 2010 si are cd player cu mp3, dublu climatronic, lupa xenon. Acuma...ce vreau eu sa stiu este cat ma costa un modul USB pt unitatea Skoda Swing. Ce sfaturi imi dati legat de masina, la ce sa fiu atent, se merita, nu se merita. Este albastru metalizat si nenea vrea 8200 de euro pe ea. Fata de alte masini tot Skoda Octavia break, asta este cel mai bine intretinuta. Nu are zgarieturi pe interior, si este foarte curata si ingrijita. Astept orice sfat de la voi. Va multumesc.

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #741 : August 17, 2014, 10:20:18 p.m. »
Bun venit !
Fiind SH si fiind RS, obligatoriu de verificat istoricul la reprezentanta.
Si o verificare serioasa pe rampa si la drum.
TDI-ul este CR, asigura-te ca nu are injectoare Siemens (sau ca or fost deja inlocuite!). Cand pica unul, acolo ramane masina intepenita.
Ar fi ideal sa o iei cu mai putin de 100.000km.

Offline sandu sumanaru

• Doar inscris
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 1
  • Doar Inscris
  • Auto: fara
« Răspuns #740 : August 17, 2014, 03:04:28 p.m. »
Salutare tuturor! Am ajuns pe acest forum din dorinta de a gasi informatii despre Octavia rs 2 facelift. Imi place foarte mult cum arata masina si as vrea in viitorul apropiat sa achizitionez una sh.Problema este ca nu stiu nimic despre masina si as vrea sa va rog daca puteti sa-mi impartasiti pareri despre ea. As vrea varianta estate cu motorul 2.0 tdi,an de fabricatie 2010-2011. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #739 : Iulie 30, 2014, 03:17:16 p.m. »
Din cate spuneti voi, e si destul de complicata intreaga procedura de inmatriculare dezinmatriculare.

Aici e foarte simplu: ca sa poti inmatricula masina, iti trebuie formularul "roz". Asta inseamna controlul tehnic, facut teoretic de vanzator, cel care face controlul tehnic e (singurul) care poate emite formularul asta roz (care e valabil 1 luna).
Iti cauti un asigurator care iti pune o stampila pe el si fie te duci tu la birou, dai formularul si pleci cu placa de inmatriculare, o insurubezi si te plimbi cu masina. Sau lasi asiguratorul sa faca asta si iti vine placa si certificatul acasa.

Ca sa o dez-inmatriculezi nu trebuie decat sa pui placa din spate in cutia postala a biroului de inmatriculari, si dupa doua zile primesti o hartie ca masina a fost radiata.  Si la mine in sat mai primesti si o luna de abonament gratuit pe transportul in comun, din partea primariei.
suni/trimiti email la asigurari sa opresti contractul si cu asta basta.

Nu ai treaba cu fiscul, cu notarii, samd. In Romania pare o intreaga aventura asta cu inmatriculatul si cu radiatul.

A, daca masina e cumparata din strainatate iti trebuie o stampila suplimentara pe forumarul roz de la vami (si care ultima oara costa 1€).
« Ultima Modificare: Iulie 30, 2014, 03:19:47 p.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #738 : Iulie 30, 2014, 01:51:46 p.m. »
nu prea poti sa faci nicio tranzacite fara sa declari masina la fisc....se face o fisa de inmatriculare (se gasesc modele pe net), se trec pe ea numele vanzatorului si al cumparatorului, este scos din evidenta fiscului vanzatorul, apoi cumparatorul o declara la unitatea lui de fisc, i se pune stampila pe fisa de inmatriculare, si abia apoi o declara la politie.
Din pacate in Ro cam jumatate din masinile second hand nu mai sunt inmatriculate  la politie de noii proprieari, care doar le declara la fisc si atat. Prefera sa umble cu masina inregistrata pe numele fostului proprietar (sa ii vina lui amenzile...)/
O colega de la birou si-a vandut masina anul trecut, si a aflat ca intre timp si cumparatorul a vandut-o, iar la politie tot ea figureaza ca proprietara.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()