Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 204303 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline DragosM

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 764
  • B-41-TSN
  • Auto: Octavia Tour II 1.4
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #1052 : Ianuarie 15, 2016, 04:50:52 p.m. »
Am un prieten care doreste sa achizitioneze o masina 2nd hand. Vrea sa cumpere o JETTA din 2014 cu 9000km la bord.
Vreau sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu acest VIN: WVWZZZ16ZEM002111 pana luni?
« Ultima Modificare: Ianuarie 15, 2016, 04:52:47 p.m. de DragosM »
Skoda Octavia Tour II 1.4MPI 80cp
Kia Rio 1.5crdi 110cp 235Nm

Offline Dragu

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cernauti - Bucovina
  • Mesaje postate: 371
  • Membru onorific !
  • Auto: Laguna 1 Ph2 1.6 16V MY2000
« Răspuns #1051 : Ianuarie 03, 2016, 02:39:37 p.m. »
De ce oare?... Mai nou, mai prost.
Inapoi la benzinara aspirata 1.6 16V ! EX -Skoda Fabia Combi 1.9 SDI powered by Dimsport
"Daca intalniti in viata un obstacol schimbati directia nu destinatia !"

Offline kubix

• Junior
  • *
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 67
  • Doar Inscris
  • Auto: O2 1.9 77kw BXE
« Răspuns #1050 : Ianuarie 02, 2016, 06:59:25 p.m. »
Salutare colegi!

As dori sa imi schimb Octavia mea din 2008 , motor bxe cu o skoda Superb din 2014 motor 2.0 140 cai CR!
Este la mana a doua, are 105.000 km, istoric complet si inca in garantie, dar nu stiu daca merita sau nu achizitia!
Am tot citit si am observat ca sunt f multe pb cu acest model...cu motorul mai ales!
Ma poate sfatui cineva va rog?

Multumesc!
Cam asta ar fi modelul...nu este aceasta dar seamana..

Costul ar fi undeva la 16000-17000 de euro!
Tot citesc si nu prea vad de bine de nicio masina mai noua :(
« Ultima Modificare: Ianuarie 02, 2016, 10:28:38 p.m. de M i c u t z u »

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #1049 : Noiembrie 23, 2015, 06:04:20 p.m. »
Atunci e voita situatia ca sa taxeze suplimentar ca HOTIE.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #1048 : Noiembrie 23, 2015, 05:47:37 p.m. »
Cine sa-ti faca un test "real", adica conform ciclului NDEC?
Belgia de exemplu n-are un banc unde sa poata fi facut testul asta. Am mari dubii ca Romania ar avea...
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #1047 : Noiembrie 23, 2015, 03:47:28 p.m. »
Ar trebui facut un test real.

Dar oricum daca SDI e dat de fabrica Skoda in cartile germane cu 132 g CO2/km, apoi la RAR nu are cum sa fie diferite, hai totusi sa lasam o marja de +8-10% dar deja e prea mare pentru un aparat bun de masura si un motor fara probleme tehnice !

Offline ladislau

• Gold member
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 672
  • Auto: Dacia Duster Journey 1.33 tCE
« Răspuns #1046 : Noiembrie 23, 2015, 02:20:47 p.m. »
Si eu intentionez sa trec noxele in cartea masinii si am o intrebare : daca merg la RAR,se trec noxele dupa model,vechime,carburant,etc sau se face efectiv o masurare a noxelor ?
Multumesc anticipat ptr raspuns !
Ex :Skoda Fabia 1.9 SDI
Ex : Dacia Sandero Stepway 0.9 tCE

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #1045 : Noiembrie 22, 2015, 11:06:51 p.m. »
Atentie mare la achitionarea unei masini SH care nu are taxa platita! foarte multa lume isi trece noxe false in anunturi,mai mici decat ce iti vor trece la RAR in carte dupa VIN-ul masinii,pt a va asigura de noxe reale,intrati pe site-ul RAR-ului la categoria noxe masini

http://www.servicii-inmatriculare.ro/emisii-co2-calculator/

Valorile estimate inscrise acolo sunt departe de adevar.
Cele reale sunt pe www  .taxadetimbru.com/

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #1044 : Noiembrie 22, 2015, 11:35:15 a.m. »
Eventual foloseste edit..nu post unul dupa altul!Cum isi dadea seama mecanicul ca masina respectiva are ventilatorul pe ducă,distributia trebuia schimbata..etc?
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline marcix

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 63
  • junior
  • Auto: Octavia 2 DSG 1.9tdi
« Răspuns #1043 : Noiembrie 22, 2015, 11:28:36 a.m. »
Atentie mare la achitionarea unei masini SH care nu are taxa platita! foarte multa lume isi trece noxe false in anunturi,mai mici decat ce iti vor trece la RAR in carte dupa VIN-ul masinii,pt a va asigura de noxe reale,intrati pe site-ul RAR-ului la categoria noxe masini

http://www.servicii-inmatriculare.ro/emisii-co2-calculator/
Skoda Octavia 2 1.9 TDi 77kw DSG (2006)

Offline marcix

• Junior
  • *
  • junior
« Răspuns #1042 : Noiembrie 22, 2015, 11:22:26 a.m. »
legat de apelarea la un mecanic priceput,mi-am achizitionat skoda mea in urma aprobarii unui mecanic care a lucra la reprezentanta si care imi e si amic,m-a costat ceva banuti si am schimbat in primele luni : ventilator clima ars,garnitura chiulosa,tacheti,distributie,agregate,capac baie motor,si multe alte consumabile pe care el nu le-a descoperit atunci,evident cel mai bine e sa cauti tutorialele de achizitionare masina sh,sa faci o lista si scopul lor este negocierea pretului

Offline marcix

• Junior
  • *
  • junior
« Răspuns #1041 : Noiembrie 22, 2015, 11:18:40 a.m. »
Exista linkuri pe internet cu tutoriale sa iti achizitionezi masina la mana a 2-a,in principiu e simplu,le verifici caroseria,stalpii de rezistenta,vopseaua daca e aceiasi pe toata masina,alinierea usilor pe laterale,geamurile daca sunt din acelasi an toate,se verifica motorul,incalzit daca are ulei sau face bule in vasul de expansiune,daca scoate fum mult,daca ii bate volanta (doar la rece iti dai seama cel mai bine),daca are sunte dubioase la agregate,si electric se verifica erorile cu vagcom-ul (recomand achizitionarea unui cablu care e maxim 100 de lei)

Ca fapt divers majoritatea samasarilor inainte sa vand masina dau 2-400 de lei sa faca un polish superficial pe caroserie si o tapiterie interioara sa para masina noua,kilometri reali nu ai cum sa ii aflii dar uzura de pe volan,scaune,butoane spun tot si nu exista masina sh in care sa nu bagi bani,alocati cel putin 1000 de euro pentru diverse consumabile/piese sa o pui la punct

succes

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #1040 : Noiembrie 19, 2015, 01:55:28 p.m. »
Mai bine apelezi la serviciile unui mecanic priceput.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline bbaarrbbooss

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti, Romania
  • Mesaje postate: 1
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia II - 1.9 TDI
« Răspuns #1039 : Noiembrie 19, 2015, 09:03:02 a.m. »
Salutare,
Doresc să achiziționez un autoturism (Skoda Octavia 2) și aș avea nevoie de ajutorul unui coleg de pe forum în sensul de a se deplasa cu mine în București pentru a inspecta niște exemplare, întrucât partea mecanică/electrică mă depaseste și totodată sa nu îmi ia pielea de pe mine.
Evident ca acest serviciu nu mă aștept să fie gratuit, dar în limita bunului simț.
Dacă e cineva dispus să mă ajute cu acest serviciu îl rog să lase un număr de contact și voi reveni eu cu apel.
Mulțumesc

Trimis de pe al meu ALE-L21 folosind Tapatalk

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3201
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #1038 : Octombrie 02, 2015, 09:08:53 a.m. »
9300 euro
La 8500 de E ti-o dau eu, 75000 de km reali, lant schimbat, pompa de apa noua, bielete noi, cauciucuri noi, discuri  si placute fata noi, un rulment nou, revizie facuta peste 3 -4 saptamani sau achitatat, servisare doar reprezentanta............si e si sfintita............

Deci motorul e ok daca e rezolvata problema lantului( caci asa spun cei de la vw ca desi zornaie nu mai sare), m-a purtat fara probleme prin toata Europa, consum decent( nu senzational dar un mediu de 6,9 cu AC permanent, masina incarcata si viteze mari pe autostrazile europene pe care chiar nu eram ultimul)........dar:
-motorul functioneaza cand foarte bine cand puturos, cu aceeasi benzina in rezervor.....aici cred ca e vorba de rahatul de soft la care temperatura mediului ambiant conteaza mai mult decat trebuie
-ghilotina lantului sta permanent deasupra
-fisele de bujii au data rateuri la multi(bujia nr 3 numarand de la stanga la dreapta stand cu fata la motor)-mai bine le schimbi-eu nu am facut-o dar am o cutie cu un set de bhjii noi Tesla in portbagaj.
-ghilotina turbinei-actiunea saiba-deocamdata e ok.
-dupa 50000 de km motorul a devenit mai zgomotos, eu il stiu de nou.
-ca si caroserie, parerea mea, e ca cei 75000 de km se cunosc enorm de mult, mult mai mult ca la alte masini( vorbim de greierasi, calitate plastice, usi, etc.)
Pretul de 9300 e ENORM de mare. Saptamana trecuta mi-a cerut cineva un sfat de cumparare de asa o masina din Franta cu 5000 de E si avea 100000 de km. Eu nu l-am sfatuit sa o ia, acum fiecare face ce vrea.

Cu 9300 de E, plus alte cheltuieli, si cu programul rabla te duci in zona unei masini noi sau chiar pe aproape.....

iar 1,2 tsi pe curea au alte belele..............ghici unde............tot la distributie. O piesa se poate rupe si distruge motorul. deja se inlocuieste acea piesa, partial si piese de la distributie, dar tot asa pe ascuns, fara rechemare. E vorba de primele loturi, eventual cateva zeci de mii de masini.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()