Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 204746 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #1082 : Martie 24, 2016, 10:02:33 a.m. »
Din pacate la Volvo nu ma prea pricep si nu stiu ce bube au avut, insa prietenul sa testeze bine motorul, inclusiv la drum lung; sa nu se trezeasca la urma ca este frustrat din cauza lipsei de putere a motorului.
La BMW E90 nici eu nu m-as baga: motoarele cu codul N47 sunt cele cu probleme, nu stii niciodata cand ti se rupe lantul. Am citit pe formurui britanice ca la unii li s-a rupt foarte repede, la altii a tinut foarte mult. BMW acorda kulanta la aceste motoare, cu conditia ca toate reviziile sa fie facute in reprezentanta BMW.
Legat de Audi A4, eu prefer modelul Variant din cauza spatiului mai mare la portbagaj si la locurile din spate. Insa, motorizarea 2.0 TDI este cu belea. Imediat ce a izbucnit scandalul dieselgate, RAR-ul nu a mai emis certificate de autenticitate pt masinile dotate cu 2.0 TDI euro 5, nici macar pentru masinile noi, cumparate din reprezentanta. Acum nu stiu care este regimul acestor masini, trebuie sa va interesati voi daca se mai pot inmatricula sau nu.
Bafta!
« Ultima Modificare: Martie 24, 2016, 10:04:41 a.m. de vizitator »
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 947
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1081 : Martie 24, 2016, 09:08:33 a.m. »
Am discutat in aceasta dimineata cu prietenul meu, i-am citit si parerile voastre (pentru care va multumesc foarte mult) in masina in drum spre Bucuresti. Decizia lui este oarecum o surpriza pentru mine. M-a sunat aseara dupa ce ieri a fost si a vazut/testat bmw-ul 320 e90. Apoi a mers inca o data sa vada audi-ul a4 pentru a se convinge de alegerea lui. Astazi va suna si va incerca sa programeze test cu volvo s60 la BDT sau Neste. De preferat Neste deoarece doreste sa parcurga ceva km la volanul volvo-ului pana la reprezentanta. A contat si aspectul financiar. Dupa testarea bmw-ului am vorbit cu el si i-am povestit despre problemele motorului n47. Apoi s-a documentat pana la ora 02:00. Imi spunea ca nu reusea sa adoarma. Iar sumele necesare pt remedierea problemei cu distributia la motorul n47 sunt ametitoare. Bmw-ul era cel mai ieftin. Obtinuse un pret de 9800 euro. In luarea deciziei a contat si problemele cu noxele care afecteaza grupul vag. Pretul pt volvo a mai scazut putin de la 11.200 la 11.000 de euro. Deci de cei 800 de euro diferenta intre audi si volvo va remedia eventualele probleme aparute la volvo.
Deci daca totul iese bine la testare va cumpara volvo s60 la 11.000 euro.
Cuvintele lui au fost: am decis cu inima fara sa ma mai gandesc la altceva. Volvo este masina care ma face sa zambesc de cate ori o privesc.
« Ultima Modificare: Martie 24, 2016, 09:11:37 a.m. de cirsteammm »
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1080 : Martie 23, 2016, 09:32:01 p.m. »
Vizitator
Da, BMW-ul în cauză din 2010 este faceliftul modelului apărut în 2007, deci E90. Un F30 este mult mai scump.

Stef13
Nu am știut de existenta navigației pe Mazda 6. Eu am văzut până acum numai exemplare fără. Însă astăzi ti-am citit jurnalul de pe Mazda forum si am văzut și pozele. Ai o mașină foarte frumoasa si bine întreținută. Să te bucuri de ea mulți km fara evenimente.
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #1079 : Martie 23, 2016, 06:04:02 p.m. »
In "fantezia" lui masina ideala vine cu navigatie de fabrica. Si din cate stiu mazda din 2010 nu are asa ceva sau nu am vazut eu pana acum.
Cea in cauza e model 2011 (facelift) si vine cu niste diferente estetice si tehnice, precum si cu probleme rezolvate fata de modelul 2008-2010, dar nu mai detaliez. De dragul discutiei as mai zice ca, daca as fi putut, n-as fi optat pentru navigator onboard dar masina oricum a venit din fabrica cu sistem de navigatie Navtech si harti pentru Europa de Vest (modelele 2012 si 2014 FL au tomtom). Binenteles ca nu le-am mai updatat fiindca telefonul-destept face treaba intr-un mare hal. Bate la cost si performante orice navigator onboard.

Intre A4 si S60 eu as alege Volvo, chiar daca are motorul de 1.6 mai anemic.
« Ultima Modificare: Martie 23, 2016, 06:15:56 p.m. de Stef13 »

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1078 : Martie 23, 2016, 04:02:56 p.m. »
@cristeammm
-Mazda avea sistem navigatie in 2010. Eu stiu o Mazda 3 Takumi cu sistem de navigatie Tom-Tom; o are o colega de la birou, sistemul de navigatie a venit ca dotare pt varianta Takumi;
-BMW seria 3 face-lift din 2010? Cred ca este vorba de modelul E90, care a fost in productie din 2007 pana la inceputul lui 2012.
 In ultima parte a anului 2011 a aparut noul BMW seria 3, F30, este cam la aceiasi bani, si e mai bun (mai ales ca are rezolvate si problemele cu lantul de distributie) si e si mai spatios. Daca mi-as lua BMW seria 3, la asta m-as baga: F30.
Daca Audi A4 vi se pare inghesuit, atunci sa stiti ca E30 o sa vi se para si mai inghesuit.

Offline iliev20

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: OT
  • Mesaje postate: 270
  • Doar Inscris
  • Auto: Skoda Octavia 1.6TDI
« Răspuns #1077 : Martie 23, 2016, 02:58:12 p.m. »
Si eu as merge tot pe Audi A4, pentru ca e o masina care m-a multumit pe deplin. Oricum eu tind sa cred ca la aia 98.000Km "reali" ...sa mai adauga cel putin 100.000km...

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1076 : Martie 23, 2016, 02:48:22 p.m. »
L-am intrebat si de mazda 6 insa doreste sa aleaga doar intre cele doua initiale. Insa astazi merge sa testeze si un bmw 320 facelift 2010 - 134.000 km. Si apoi vrea sa stabileasca care va fi masina pe care o va duce la testare.
In "fantezia" lui masina ideala vine cu navigatie de fabrica. Si din cate stiu mazda din 2010 nu are asa ceva sau nu am vazut eu pana acum.

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #1075 : Martie 23, 2016, 11:32:49 a.m. »
L-as sfatui sa nu aleaga 1.6 diesel de la Volvo. L-am testat pe S40-le unui prieten. Dealtfel, dupa numai un an, acesta a dat masina la buyback pe un XC60.
A4 este inghesuit, nu e o masina de familie.

Daca ar mai creste cu vreo 3000 euro bugetul, probabil ca s-ar putea pune in discutie si o Mazda 6 exact ca cea din semnatura, cu 42000 km la bord. N-o s-o vada nicaieri scoasa la vanzare, nici pe cea in cauza si probabil nici o alta varianta similara. Totusi, doar pentru curiozitate, unele informatii pot fi gasite foarte usor cu google. Fireste ca, daca dupa satisfacerea curiozitatii apare interesul, se pot oferi mai multe detalii.

Daca nu, nicio problema, discutam mai departe de masini faine aduse dă la Germania.. :-B

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1074 : Martie 23, 2016, 11:18:35 a.m. »
Da, ambele masini sunt aduse din Germania si neinmatriculate inca. Partea aceasta cu motorul aflat pe acea lista cu noxele este un punct important la care cu siguranta nu cred ca s-a gandit. Eu unul am si uitat (daca am masina pe benzina).
James Kilowatt: i-am zis candva si de mondeo dar raspunsul lui a fost citez "vreau ceva un pic mai premium". Si dupa indelungi cautari s-a focusat pe aceste doua modele.
Intr-un comparativ intre cele doua modele plus bmw seria 3 se arata ca volvo ofera spatiu interior mai generos fata de celelalte doua modele insa pierde la capitolul portbagaj. Insa volvo detine cele mai confortabile scaune (inclusiv bancheta spate). Bmw era sportivul testului, volvo ofera cel mai bun confort iar a4 era undeva la mijloc intre cele doua.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1073 : Martie 23, 2016, 11:02:21 a.m. »
eu as merge pe Audi A4, dar de preferinta Variant. Are spatiul la locurile din spate mai mare decat la A4 berlina (unde cam dai cu capul de plafon daca stai in spate).
Ar mai fi o problema cu motorul, fiind pe lista cu noxele, nu stiu cum si daca o mai poate inmatricula (eu intelegand ca masina e adusa din Germania)..
S60 sunt masini grele, te chinui cu un motor de 110 CP, iar Mercedes Bklasse mi se pare hidoasa ca aspect, si numai limuzina nu este.  :042:

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #1072 : Martie 23, 2016, 10:52:20 a.m. »
Mie B-Klasse mi se pare uratel. Adica nu urat, insa e genul monovolum, masina foarte potrivita pentru un familist care a renuntat la orice idee de placere a condusului si care vrea doar spatiu interior maxim intr-un spatiu exterior minim :D
Pe de alta parte e o masina recenta, cu garantie probabil care are sanse mai mari sa fie cinstita si sa nu ascunda samsareala.

S60 e o masina grea si cu 110CP cred ca e submotorizata.

O masina spatioasa si cu portbagaj mare e Mondeo. Tehnic e apropiata de Volvo, au aceleasi motoare, deci probabil si cam aceeeasi fiabilitate.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1071 : Martie 23, 2016, 10:48:46 a.m. »
Acum m-am uitat pe datele tehnice ale celor doua masini si lucrurile stau in felul urmator: audi este mai lung cu 7 cm, are ampatamentul un pic mai mare, iar portbagajul este de 480 litri. Imi este foarte greu sa cred ca volvo s60 la 4,63 m lungime are portbagajul de numai 380 litri. Consumul dat de producator este in schimb mult mai mic la volvo (motor de cilindree mai mica). Din punctul meu de vedere un familist cu un copil si poate un altul peste 1-2 ani nu cred ca se poate descurca cu un portbagaj de numai 380 litri.

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1070 : Martie 23, 2016, 08:38:52 a.m. »
Buna dimineata stimati colegi,

Am un prieten foarte bun care timp de 7 ani a visat la o "limuzina" de la volanul loganului sau. Dupa ce a reusit sa-mi puna ordine in viata acum doreste sa si conduca (masina personala) "limuzina " din visul sau. Pe lista lui finala au ramas numai doua masini si ma roaga sa-l sfatuiesc in alegerea uneia dintre ele. Cele doua optiuni sunt:
1. VOLVO S60 euro 5 2011 - 114.000 km, 1.6 diesel - 115 cp masina dotata cu toate sistemele de siguranta volvo, navigatie, piele in doua nuante - 11.800 euro pret initial, negociat la 11.200 - masina adusa din Germania, neinmatriculat
2. audi a4 b8 euro 5 2010 - 98.000 km, 2.0 diesel - 143 cp, cu MMI, destul de bine dotata, sistem led, fara piele - 12.300 pret initial, negociat la 11.800 adusa din germania, neinmatriculata.
Avand in vedere ca el este familist, are un copil de 4 ani si spera ca in curand sa mai aiba inca unul eu i-am recomandat asa ceva:
http://olx.ro/oferta/mercedes-b-classe-2013-diesel-euro-5-ID5vesG.html#8b0e0f3f31
Insa exclude din start alte optiuni. Asa ca apelez la voi deoarece sincer nu stiu ce sa-i recomand. Imi plac foarte tare ambele masini cu o mentiune speciala pentru volvo. Daca alegerea imi apartinea era clar mercedes-ul b classe de mai sus.
Va multumesc. Orice sfat este binevenit.
« Ultima Modificare: Martie 23, 2016, 08:41:58 a.m. de cirsteammm »

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1069 : Martie 15, 2016, 02:11:17 p.m. »
Am doi prieteni buni care circula de 4 respectiv 2 ani cu masinile inregistrate pe numele lor la taxe si impozite dar inca neinmatriculate la politie.
[size=78%]De cand cu taxa de poluare/prima inmatriculare/timbru mediu peste 50% din masinile second hand care circula pe drumurile patriei, sunt in aceasta situatie (mi-au spus-o la Pipera cand am inmatriculat masina unei colege).[/size]

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1068 : Martie 15, 2016, 12:27:50 p.m. »
Eu nu am inteles clar un lucru: masina a mai fost inmatriculata in Romania? Daca da, ca sa te poti deplasa cu ea in "celalalt capat al tarii" nu ai nevoie decat de contract de vanzare - cumparare intre tine si fratele tau si fisa de inmatriculare. De asemenea mai ai nevoie de factura in original (de la unitatea care vinde masina catre fratele tau) si fisa fiscala (a firmei care vinde) in original. Daca contractul de vanzare-cumparare intre tine si fratele tau se face mai devreme de 30 de zile de la data facturarii masinii catre fratele tau, din cate stiu eu, nu mai este nevoie ca fratele tau sa treaca pe la taxe si impozite pentru a stanpila fisa de inmatriculare (dar nu sunt 100% sigur). Apoi dupa ce primesti actele de la fratele tau ai 30 de zile pentru a inregistra masina la taxe si impozite in localitatea ta. Deci cele 30 de zile sunt pentru taxe si impozite si nu pentru inmatricularea la politie. Am doi prieteni buni care circula de 4 respectiv 2 ani cu masinile inregistrate pe numele lor la taxe si impozite dar inca neinmatriculate la politie. Cu unul dintrei ei (golf 5 plus) am mers anul trecut in Grecia si nu au fost probleme. Anul acesta si-a inmatriculat masina la politie pe numele lui si nu a platit nimic in plus (amenda sau altceva). Am uitat sa mentionez mai sus ca polita de asigurare se face pe numele noului proprietar (in vederea inmatricularii). Singurul inconvenient este ca nu poti cumula clasa de bonus malus deoarece polita rca se face anual in vederea inmatricularii.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()