Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 204129 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #1397 : August 16, 2017, 02:44:06 p.m. »
@Alex
Sunt de acord cu necesitatea. Insa daca o luam ca necesitate, atunci iti faci un calcul cat mai pragmatic. Stabilesti criteriile minime care trebuie sa fie indeplinite si vezi cat esti dispus sa platesti (sau sa muncesti) pentru ele.
Pur pragmatic vorbind s-ar putea ca un Logan sa fie cea mai buna alegere pentru marea majoritate.
...sau o forma de car sharing.

Plus ca si necesitate asta face parte dintr-o discutie mai larga. De genul iti iei o casa la dracu' in praznic ca e mai ieftina, si apoi arunci bani si timp pe masini (care devin absolut necesare) si petreci o treime din viata in trafic. Asta e cazul "conationalilor" mei de exemplu.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline alexxb

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 966
  • Auto: Octavia TDI
« Răspuns #1396 : August 16, 2017, 01:18:00 p.m. »
La venituri de 5000 de lei atarna greu, la venituri de 8000 de lei mai putin greu. Eu ies mult din oras de exemplu, umblu cu copilul pe la tot felul de locatii, concedii etc..acolo tot trebuie sa ajung cumva....

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Mesaje postate: 947
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1395 : August 16, 2017, 01:03:17 p.m. »
Si credeti ca o masina de 20.000 euro luata pe credit nu diminueaza confortul lunar al unei familii? Bine sa definim si ce inseamna familie cu venit mediu, dupa mine o familie care aduce in casa un venit total de 5.000 - 8.000 lei. Acum depinde si la cati membri se imparte suma. Dupa parerea mea o rata de 1.000 - 1.200 lei atarna destul de greu la o buget lunar de 5.000 lei. Mai sunt si conditii mai speciale, acolo unde anumiti oameni isi asigura 60%-70% din necesarul de hrana din surse proprii (ma refer la cei care locuiesc la casa si au legume, animale etc in gospodarie). Poate in cazul lor 1200 lei lunar nu dezechilibreza bugetul. Insa in orase unde dai 3-4 lei pe o sticla de apa situatia sta altfel.
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline alexxb

• Gold member
« Răspuns #1394 : August 16, 2017, 12:54:17 p.m. »
masina nu mai este un moft ci pentru majoritatea oamenilor o necesitate. De aici incolo cati bani dai pe o masina se raporteaza la veniturile fiecaruia. Pentru unii 20000 euro sunt bani la care nu vor ajunge niciodata , pentru altii sunt un chilipir iar pentru patura sociala medie e o suma de bani care dupa munci si trude multe  o dau pe masina sau nu in functie de nevoie si dorinta de siguranta. Personal daca as avea milioane de euro mi-as lua un tanc in primul rand pentru ca iti salveaza viata....conteaza si asta. In rest da , 20000 sunt bani multi, si da merita daca folosesti acest produs de 20000 euro cu adevarat in conditiile desigur in care nu devii sclavul bancilor in sensul sa iei de la gura copiilor ca sa platesti rata la banca

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #1393 : August 16, 2017, 12:36:19 p.m. »
Da, iar unii au cumparat o pizza pe care au platit 10000 bitcoini in 2008 ca sa vada daca e posibil.   Cand am aflat eu despre bitcoini prin 2013 valorau cam 90 dolari,  si radeam de ala care a dat aproape 1 milion pe o pizza.  Tot atunci era unul unul care si-a vandut porche-ul si altul care si-a vandut casa in bitcoini (cum spuneam, cam la 90 dolari bucata) si mi se parea exotic.  Si acum un bitcoin valoreaza 4000 dolari.
Genul asta de chestii sunt utile fie pentru cine se pricepe la investitii si specula, fie pentru baba vanga care prevede viitorul :D

Eu sunt de acord cu analiza ta, cu o mica corectie: As fi dispus sa dau 20000euro pentru un moft. Insa sa fie moft pur :D Insa sa dai 20000 euro pentru un compromis care sa consume si putin, sa incapa si pampersul, si carutul, si doua scaune de copil si sa te plimbi intre casa si gradinita cu el etc  nu-s sigur ca merita.  Merita daca o iei ca necesitate, insa ca moft.... cred ca mofturile trebuie sa fie mai exotice :D
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1392 : August 16, 2017, 10:15:07 a.m. »

pe scurt, pot s-o iau pe asta, sau pot sa mai dau o rata de vreo 950-1000 lei (+casco vreo 300 lei lunar) pentru una noua, pe urmatorii 5 ani (. dar acolo am garantie si siguranta ca o rulez cum si pe unde vreau eu, contra sumei de...75.000 lei - casco inclus)

Dati-mi va rog un sfat.... in 60mii km am sanse sa iau o masina buna, care sa ma mai tina pana la 150mii km fara prea multi bani bagati in ea sau.... sa iau noua ? avem un venit mediu spre decent...dar totusi o rata de 1300 lei lunar e un sacrificiu. daca voi considerati ca merita, chiar optez pentru nou !

Eu unul consider ca este un efort financiar prea mare pentru a cumpara o masina. Este adevarat faptul ca viata este destul de scurta si uneori anumita placeri/mofturi nu trebuiesc refuzate. Iar ca barbat in general o masina iti gadila orgoliul foarte mult. Chiar daca in curand devin a doua oara tata inca mai visez la "masina care intoarce capete pe strada". In ultimii 2 ani am tot cochetat cu intentia de a cumpara o alta masina. Am avut o singura data credit pentru masina (logan 2005) si nu cred ca mai fac vreodata lucrul acesta. Chiar daca in acest moment as putea cumpara o masina fara credit efectiv nu reusesc sa ma conving ca este in regula sa "arunc 20.000 euro" pe un moft. Cu siguranta in urmatorii 2 ani va trebui sa fac acest lucru deoarece cele doua masini pe care le detin acum chiar daca isi fac treaba cu brio in acest moment sunt destul de vechi (octavia face 10 ani anul urmator). Insa sunt mai hotarat sa apelez tot la piata second hand, adica vanzarea octaviei si suplimentarea bugetului spre 9.000 - 10.000 euro. Sfatul meu este sa cumperi ce iti poti permite fara credit sau cu un credit foarte mic (cu o rata lunara de maxim 400-500 lei).

P.S. - ca alternativa la "aruncatul banilor" pe masina: un cunoscut a cumparat o garsoniera in Brasov, zona Coresi, cu 22.000 euro. Acum inchiriaza acea garsoniera in regim hotelier si castiga 2.000 - 3.000 lei lunar minus cheltuielile de intretinere.
« Ultima Modificare: August 16, 2017, 10:16:42 a.m. de cirsteammm »
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3201
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #1391 : August 15, 2017, 02:01:51 p.m. »
Atentie la excluderile din polita casco.
Drumuri in afara circulatiei publice, apa la motor, reparatii la geamuri, etc.
Aviz unora care circula pe Transalpina si au citit sau nu polita casco.

Offline alexxb

• Gold member
« Răspuns #1390 : August 15, 2017, 01:01:17 p.m. »
Andrei , ti-am trimis poza cu polita de asigurare in mesaje

Offline Andrei1980

• Gold member
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 1792
  • Auto: Toyota Corolla 2.0 hibrida 140
« Răspuns #1389 : August 15, 2017, 12:25:13 p.m. »
Scuze ca te intreb dar cum este doar 300 euro / an CASCO pe tot anul la o masina absolut noua si peste 20 000 euro suma asigurata ? Ce fel de fransiza? Eu si dupa anul 2 tot la Compexit platesc 2800 lei cu tot cu fransiza... in primul an era 3200 lei... Tata are leon cu motorizare ca a ta si el plateste 1800 lei in al doilea an ( in primul a platit 2400) Suma asigurata 18 000 euro.  :-/
Toyota Corolla TS - 2.0 196, Exclusive, MY2024
Ex: Seat Leon ST, Skoda Octavia 2FL 1.4 TSI

Offline alexxb

• Gold member
« Răspuns #1388 : August 15, 2017, 11:58:41 a.m. »
Masina a fost 21000 euro cu tot cu reduceri (-1000 programul rabla).
Inca o data , repet casco daca masina o luam pe leasing era 800 de euro cu fransiza, iar luata cu banii jos persoana fizica e 300 de euro cu fransiza pe an.
La compexit cluj am facut asigurarea
« Ultima Modificare: August 15, 2017, 12:01:53 p.m. de alexxb »

Offline ccosmin

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 157
  • Auto: Octavia 1.4 TSI DSG
« Răspuns #1387 : August 15, 2017, 11:46:46 a.m. »
Acum depinde si valoara masinii. La vechea Corsa D, de 9 ani, aveam 1000EON casco pe an, la ~4000EUR valoarea masinii.
Pentru Octavia, care are pret de catalog de 26000 EUR, nu iese la nici o banca sub 4000RON Casco.
Just Do It

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1386 : August 15, 2017, 11:19:39 a.m. »
Felicitări. Să o stăpânești sănătos. Așteptăm o prezentare mai detaliată.

Trimis de pe al meu ALE-L21 folosind Tapatalk

Offline alexxb

• Gold member
« Răspuns #1385 : August 14, 2017, 11:03:47 p.m. »
Pe an, iti pot arata polita,facuta la dealerul de unde am cunparat masina, eu am avut pana acuma leasingu-uri , se pare ca pluseaza mult prin leasing.
Discount-ul primit de tine la leasing e recuperat de ei prin casco mai scump

P.s am platit la allianz 2300 si ceva ron casco +rca /an fara fransiza. Anul viitor probabil renunt la cel  fara fransiza, la,285 euro /an mi se pare foarte in regula (fata de ultimii 5 ani platit leasing la fosta masina la porsche, cred ca am mai platit odata masina doar prin casco)
« Ultima Modificare: August 14, 2017, 11:21:54 p.m. de alexxb »

Offline ccosmin

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 157
  • Auto: Octavia 1.4 TSI DSG
« Răspuns #1384 : August 14, 2017, 10:50:28 p.m. »
Pe an sau pe trimestru?
Mie mi-a iesit 992RON pe trimestru cu 100E frasiza la Porsche. In alte parti la simulare era si mai mult.
Just Do It

Offline alexxb

• Gold member
« Răspuns #1383 : August 14, 2017, 07:22:08 p.m. »
Initial am vrut leasing, iesea casco la porsche cu fransiza undeva la 700-800 se euro pe an.
Nu mica mi-a fost surpriza cand am luat masina pana la urma cu banii jos sa coste casco jumate (la allianz) adica 285 euro cu  fransiza respectiv 395 euro fara franzisa. Asta a fost prima economie reala simtita la buzunar prin faptul ca nu am luat leasing

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()