Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 204103 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline CyborgSky11

• Gold member
  • Locaţia: Mures
  • Mesaje postate: 613
  • Auto: Audi, Skoda, VW, BMW
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #1427 : Ianuarie 23, 2018, 06:39:07 p.m. »
păreri, detaliat, cititi aici :
 https://www .auto-bild.ro/teste/comparatie-skoda-octavia-vw-passat-skoda-produce-un-passat-mai-bun-22174.html
https://www .amsonline.ro/probleme-frecvente-la-skoda-octavia-raport-dekra/
« Ultima Modificare: Ianuarie 23, 2018, 06:44:23 p.m. de M i c u t z u »

Offline _R_A_D_U

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 165
  • Incepator
« Răspuns #1426 : Ianuarie 23, 2018, 06:37:38 p.m. »
Da Alex, ai dreptate. Insa nu uita un lucru esential: masina noua, e masina noua!
In suma aia isi ia Rapid / Fabia 1.0 TSI de sta mita-n coada. Si are masina noua!

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #1425 : Ianuarie 23, 2018, 06:28:21 p.m. »
focus sedan, astra j sedan, elantra
Nici una din astea nu e hatchback. Posibil ca aspectul asta sa fie important (pentru mine ar fi :) )

RADU, bugetul pentru masina noua nu se compara cu cel de SH. Este muuuult mai mic, indiferent de suma absoluta de care vorbim.
De ex. la 12000 EU iei o masina SH care de noua poate sa faca peste 20000.
« Ultima Modificare: Ianuarie 23, 2018, 06:31:45 p.m. de AlexTM »
bicicleta

Offline _R_A_D_U

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 165
  • Incepator
« Răspuns #1424 : Ianuarie 23, 2018, 06:24:51 p.m. »
Valeleu!!! Sa ai buget de 12k sa iei sehas? Sigur nu-ti pare rau de bani sau ai sponsor si te doare la basca...
Sincer, n-am nimic cu oamenii care-si iau SH.  :032: Poate n-au suficient si-s convins ca, daca ar avea buget, si-ar lua noua. Insa, sa mor de-i inteleg pe aia de au buget de nou si-si ia SH.

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #1423 : Ianuarie 23, 2018, 05:51:03 p.m. »
Mai tanara O3, ca sasiul e identic O2, O3.

Nu e chiar asa. Octavia 2 e pe platforma de Golf 5 iar Octavia 3 e pe MQB.

Suspensia este tot independenta pe fiece roata fie ca e 2 sau 3.

Octavia 2 are suspensie independenta spate indiferente de motorizare.
Octavia 3 are suspensie indenendenta spate (multilink) doar la 1.8TSI. Restul motorizarilor pe benzina au punte spate. (caracteristica masinilor din clasa sub-compacta gen Logan)

La inceput m-am gandit la versiunea de Octavia 2 1.8 TSI FaceLift (din anii 2009-2013), insa masina asta este deja veche, consuma si mult.
Apoi m-am gandit ca mai bine cumpar Octavie 3 1.8 TSI FaceLift, pentru ca masina asta e inca noua comparat cu cel din 2009, nici nu consuma atat,

Benzina consuma cam la fel. O3 1.8TSI consuma mai putin ulei.

Pe hartie consuma mai putin ca au adaugat stop/start la Octavia 3 dar in realitate sunt pe acolo. (si asemanator cam cu orice alt motor de 1.5l-1.8l turbo de pe piata)

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 947
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1422 : Ianuarie 23, 2018, 05:41:52 p.m. »
Succes CanariSS in a găsi cea mai buna opțiune. Eu adaug următorul aspect: când ajungi cu bugetul in zona de 12.000 euro nu apare și tentația unei mașini noi cu ceva  mai puține opțiuni. Totuși ești destul de aproape de alte mașini, concurenți direcți ai octaviei dar cu motoare ceva mai slabe: focus sedan, astra j sedan, elantra. Am adăugat acest aspect deoarece este un subiect care mă preocupă și pe mine destul de mult. Doresc să vând anul acesta sau maxim anul viitor (în funcție de ceea ce ne pregătesc aleșii noștri că și taxa poluare/înmatriculare/ sau cum se va numi) Octavia 2 pe care o dețin și bugetul tot în jur de 12.000 euro ar fi. Și mă tot gândesc dacă alegerea corecta ar fi un second-hand de 3-4 ani vechime sau ceva nou cu o majorare a bugetului (credit).
Octavia 3 este diferita fata de octavia 2/2 facelift deoarece vine pe noua platforma a grupului, a platforma cu un ampatament mai mare. Cel puțin la nivel locurile din spate octavia 3 este mai mare decât octavia 2.
Trimis de pe al meu ALE-L21 folosind Tapatalk
« Ultima Modificare: Ianuarie 23, 2018, 05:45:55 p.m. de cirsteammm »
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline CyborgSky11

• Gold member
« Răspuns #1421 : Ianuarie 23, 2018, 05:35:03 p.m. »
Mai tanara O3, ca sasiul e identic O2, O3. O3 are facelift (faruri, bare si oglinzi, ceva pe la bord) in rest e identic in punctele de baza, usi geamuri, functionalitate, butoane,etc. Mai difera dotarile, optionale, de la caz la caz. Suspensia este tot independenta pe fiece roata fie ca e 2 sau 3. Acum depinde de motorizare,carburant, varsta, nr. km, dotari, stare tehnică și intretinere, cauciucurile din dotare si pretul final.
Fa-ti o lista de prioritati, o anumita ordine de la 1 la n, a acestora de mai sus, analiza SWOT, comparativ cu pretul, apoi iei decizia finala.
Baftă.  :080:
« Ultima Modificare: Ianuarie 23, 2018, 05:38:11 p.m. de CyborgSky11 »

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #1420 : Ianuarie 23, 2018, 04:48:32 p.m. »
Eu zic sa te bagi direct la Octavia 3, lasa deoparte Octavia 2.
Octava 3  e mai moderna.  :D
Privitor la motorizare, ambele sunt bune (adica si 1.4 TSI 150 CP si 1.8 TSI 180 CP). 1.8 TSI are avantaj ca este ceva mai puternica si are cuplu pe o plaja mai mare de turatii, plus ca are punte independenta spate. Indiferent ce alegi intre 1.4 TSI si 1.8 TSI, nu vei da gres. ;)
Legat de locul achizitiei, eu as lua din Romania, cu conditia ca fostul proprietar sa fi cumparat masina  de noua tot din Romania. (nu te baga la masini aduse de samsari din afara pentru ca mai mult ca sigur au fost masluite la kilometraj, fie aici, fie in afara).
Vezi ca in Germania masinile bune si cu kilometrii putini sunt mai scumpe decat echivalentul din Romania; spre ex eu ma uitam la anunturi pe Mobile.de si vedeam ca masina mea se vindea mai scump in Germania decat in Romania. Insa, daca masina e veche si cu multi km la bord, e mai ieftina in Germania. Pe acestea le cumpara samsarii, le dau kilometrajul inapoi, si apoi le vand in Romania de bune, eventual mai si mint ca au fost folosite de o batranica in drum spre piata si biserica.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline CyborgSky11

• Gold member
« Răspuns #1419 : Ianuarie 23, 2018, 03:59:09 p.m. »
De preferat din RO, de nouă din RO, înmatriculată, cu istoric și verificată tehnic înainte de ai face prețul final de plată.
De ce ? :
1. din străinătate, stai ptr. RAR cam 3 luni , cu programare, și s-ar putea să nu-ți iasă noxele, există riscul ! (posibil uzură, km măsluiți cam 90.000- 130.000) doar zic !
2. scapi de samsari , risc! mașina nu este reparată, upgradată, etc.( de obicei , nu e regulă, se aduc cele lovite, accidentate- pretul mic) ulterior reparate la viteză și spoite
3. Evită mașinile dubios de ieftine , cel care au o ,,poveste,, frumoasă, e a unei femei, bunici, bătrân , care nu a circulat, etc. Vezi că merg ,,bunicii,, din Germania de n-au aer.  :))
4. proprietarul român este aici (nu plecă), il mai poți găsi ulterior ușor, deține mașina de nouă. Cum ține românul la mașină nu ține nimeni !
5. oricum, solicită anexă la actul de V-C, o declarație pe proprie răspundere, olografă (scrisă personal de el vânzătorul, și semnată), că km sunt reali, nu au fost măsluiți. Astfel vezi reacția, dacă nu vrea..FUUUUGI

Baftă și noroc la ce îți dorești. Nu întotdeuna ce e ieftin e bun (oricum ulterior mai ai de băgat ăn ea vreo 300-500 euro: discuri, placute, etc.

Offline CanariSS

• Doar inscris
  • Locaţia: Targu Mures
  • Mesaje postate: 1
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia III - 1.8 TSI
« Răspuns #1418 : Ianuarie 23, 2018, 02:50:45 p.m. »
Va salut pe toti, sunt nou pe forum.  >:D<
As dori sa va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi daca puteti.
As dori sa cumpar un Octavia.
La inceput m-am gandit la versiunea de Octavia 2 1.8 TSI FaceLift (din anii 2009-2013), insa masina asta este deja veche, consuma si mult.
Apoi m-am gandit ca mai bine cumpar Octavie 3 1.8 TSI FaceLift, pentru ca masina asta e inca noua comparat cu cel din 2009, nici nu consuma atat, "proaspat" iesit din garantie, etc.
Bugetul meu la O2 era cam 8000 de euro, la O3 ar fi cam 10000-12000 de euro.
Nu pot sa ma decid intre 1.4 TSI (140 CP) si 1.8 TSI (180 CP).
Momentan am o Dacie SuperNova Clima din 2001 cu 75 CP. Conduc anual vreo 10000 km, 70% oras, 30% traseu lung.
Ma gandesc ca odata luat Octavia, as conduce cam 15000 km pe an, facand si distante putini mai mari.  :D
Oare ajunge motorul de 1.4 TSI, sau mai bine iau 1.8 TSI?
Am uitat sa va spun ca doar hatchback ma intereseaza, combi nu.
Apoi as mai dori sa va intreb, de unde sa iau masina, din strainatate, din tara, dealeri, vanzator privat, etc?
Cam cat ar fi pretul real la un Octavia 3 PreFacelift din 2013, 1.8 TSI, 180 CP, manual, hatchback, 100000 - 125000 km?
Sau mai bine sa vorbesc cu o reprezentanta Skoda din tara, sa vad daca au masini folosite, second hand, puse pe Das Weltauto, eventual leasing?

Multumesc,
KF.

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #1417 : Octombrie 19, 2017, 02:45:36 p.m. »
Cea cu 54000 la bord :)
Daca le stii istoricul si a fost OK, merita sa dai peste pretul pietei.
bicicleta

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #1416 : Octombrie 19, 2017, 12:59:35 p.m. »
Si eu zic ca tot 1.8 TSI (ptr cine isi permite sa dea 2500 euro in plus fata de 1.4 TSI).
Dupa diagramele de cuplu si putere, plafonarea apare la 5000 turatii. La 1.4 TSI e la 4000 turatii, la diesel e si mai jos. Plus ca 1.8 TSI are cea mai mare putere dintre toate 3 .
.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 947
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1415 : Octombrie 19, 2017, 11:38:37 a.m. »
O parere vizavi de pretul acestei masini: skoda octavia combi 2014, 2.0 tdi 140cp, culoare bleumarine, 172.500 km parcursi, nu stiu exact versiunea de echipare, clima, jante aliaj 16", pilot automat, geamuri electrice, cauciucuri de vara si iarna, carte service la Porche Bucuresti Nord, pret 6900 euro.
Este o oferta pentru angajatii companiei unde lucrez.
Mai au o alta la fel (echipare si motorizare) cu 54.000 km la bord la 10.500 euro.
Ce pareri aveti de pret raportat la nr de km si la faptul ca masina a fost intretinuta totusi asa cum trebuie (leasing operational)?
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #1414 : Septembrie 12, 2017, 12:35:12 p.m. »
La Renault Clio era lege: daca ai pompa de plastic o schimbi odata cu prima schimbare de distributie, daca e din metal o schimbi la a doua schimbare de distributie.

Legea e universal valabila, iar cat despre plastic, nici nu-mi bat capul sa mai scriu...
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #1413 : Septembrie 12, 2017, 12:33:58 p.m. »
Pompa de apa de plastic. Biztos?

Cam da, Hepu face cu carcasa de plastic sau...cupru. Daca nu esti atent la sursa...
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()