Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 204034 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 947
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #1562 : Mai 25, 2018, 06:09:09 p.m. »
Sunt oarecum convins sa cumpăr un combi diesel second hand. Imi este frica de d-na Firea de aceea caut euro 5 sau euro 6. Imi place acel golf ca dotări și motorizare. Nu vreau 1.6 tdi de la vag decât dacă ar fi o masina de la un cunoscut si dotată ok. Imi doresc deasemenea ca viitoarea masina sa fie automată. Dacă găsesc ceva interesant doresc sa cumpăr înainte de a vinde octavia actuala. Am mai gasit ceva interesant la un parc auto pe lângă Liberty Center, golf 7 1.6 tdi 73.000 km, dotată mediu, cutie manuală, rulată numai in România, 2015 la 10.500 euro. Ofereau si 1 an garantie. Caut cu precădere golf sau focus. La oferte similare ca dotări, km si pret as prefera fordul
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #1561 : Mai 25, 2018, 02:17:43 p.m. »
Masina aia a costat aproape 35k€ in Germania. O masina "medie" care merge 15-20k/an pierde jumatate din valoare in 5 ani.  Asta e drept ca are km mai multi insa costa 35% din cat a fost noua dupa 3 ani... incluzand aici si cheltuielile + profitul samsarului.
Insa sunt convins ca nu ascunde nimic  :D
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3201
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #1560 : Mai 25, 2018, 01:29:48 p.m. »
Tu vrei sa dai masina de 90000 pe una de 140000 de km? Doar pentru varsta si dotari? Recent adusa? Si diesel, ca parca te temeai de d-na Firea...........?

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #1559 : Mai 25, 2018, 01:21:07 p.m. »
La atingere e mai placuta decat stofa normala (sau cel putin mai placuta decat stofa ce am eu pe Octavia 2), e moale, parca te afunzi cand stai in ea.
Nu stiu ce sa spun de cat de mult se incinge vara, nu am mers asa mult ca sa imi exprim parerea.
Vad ca te-ai hotarat pe masina la mana a doua. Bafta, dar atentie la ce se aduce din Germania, poate ar fi bine sa mergi chiar tu sa iei.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1558 : Mai 25, 2018, 01:03:29 p.m. »
Salut,

Doresc sa intreb cologii care au avut/condus masini cu piele alcantara pe scaune cum se simte la atingere, se transpira mult pe aceste scaune comparativ cu un textil de buna calitate (scaune fara ventilatie)? Ca imagine arata foarte frumos insa sunt si utile aceste scaune? In masura in care am copilasi mici care pot varsa diverse lichide pe acolo ar fi mai bine sa scot din calcule masinile ce au la interior alcantara? Sunt interesat de aceasta masina:
https://www.autovit. ro/anunt/volkswagen-golf-vii-ID7GtrZC.html#contact_form#xtor=SEC-81

Va multumesc
« Ultima Modificare: Mai 25, 2018, 10:05:34 p.m. de ff_2004_06 »
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1557 : Aprilie 30, 2018, 07:37:45 p.m. »
Eu am mers cu un Golf VI 1.6 tdi al unei colege si mi s-a parut lenesa, lucru pe care l-a remarcat chiar si ea.
Revenind la postul lui Cristea, la 13 000 euro as merge pe masina noua. La acesti bani te incadrezi in Hyundai Elantra 1.6 mpi nivel de dotari Elantra (adica de baza). Sumt oameni care la acesti bani si-au luat si Ford  Focus la oferta, insa pe stoc in momentul de fata mai gasesti doar sedan si hatchback (stii ca apare noul model).
Cat despre varianta cu masina veche de 1 an, sa stii ca putine persoane sunt dispuse sa isi vanda masina  asa repede, cand devalorizarea e f mare. Acelea sunt masini lovite puternic si reparate, acesta fiind si motivul ptr care proprietarii le dau  dupa numai 1 sau 2 ani.

Trimis de pe al meu SM-J510FN folosind Tapatalk

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
« Răspuns #1556 : Aprilie 30, 2018, 09:28:19 a.m. »
daca rasfoiesti forumurile, vei vedea ca multi utilizatori s-au plans de motorizarea 1,6 tdi 105 CP, plus ca este lenesa (desi toti recunosc ca au scos consumuri incredibil de mici cu ea).
As zice ca nici una nici alta nu-s adevarate. Nu scoti consumuri "incredibil" de mici ci doar "normale", asta daca exploatezi motorul corect. Dar nu e lenesa fiindca e lenesa, e lenesa comparativ cu 1.9 TDI.

Altfel, eu n-as mai lua diesel avand in vedere trendul in industrie. I was fine while it lasted, azi as merge pe benzina sau chiar hibrid, momentan doar electric nu se poate folosi la drum lung fiindca nu ai unde s-o incarci.
Vorbesc de o masina luata sa fie folosita minim 5 ani, pentru 1-2-3 ani e ok orice motorizare.
In the zone where normal things don't happen...very often.

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1555 : Aprilie 30, 2018, 09:11:52 a.m. »
Buna ziua,

Ma indrept cu pasi repezi catre momentul in care voi schimba masina. Sunt in proces de vanzare a fordului transit al tatalui meu iar ulterior octavia pe care o detin acum va merge catre tatal meu urmand ca eu sa cumpar o alta masina. In acest moment am multe semne de intrebare referitor la ce masina sa cumpar si ce buget sa aloc.
 Situatia sta in felul urmator: pereferinta sedan sau combi clasa compacta (slabiciune catre focus sedan), masina va fi folosita in urmatorii maxim 2 ani (atat estimez ca voi mai folosi fabia pentru oras) ca masina de concediu urmand ca apoi sa fie utilizata in regim complet (oras/extraurban/concediu). Ca motorizare as prefera diesel insa avand in vedere contextul actual cred ca ma voi indrepta catre benzina cu turbo. As prefera masini de 1-2 ani vechime, inca in garantie, primul proprietar, maxim 50.000 km. Exemple:
https://www.olx.ro/oferta/ford-focus-sedan-2016-1l-ecoboost-125-cp-IDaWb8J.html#f1ad2074cb
Zilele trecute mai era la vanzare un focus sedan din 2015 cu 42.000 km titanium, 1.5 ecoboost la 13.000 euro.
https://www.olx.ro/oferta/volkswagen-jetta-a6-1-2-tsi-garantie-2020-IDaQBIf.html#8f0d3e92fd
Referitor la Jetta ce recomandati intre 1.2 tsi si 1.6 tdi (discutam de jetta produsa incepand cu 2016)?
Referitor la buget: acesta este in suma de 11.000-12.000 euro fara credite sau alte tipuri de finantare. In jurul meu "sfatuitorii" se impart in 3 categorii:
1. pentru o masina second hand nu trebuie sa aloc mai mult de 7.500 euro
2. este ok sa cumpar o masina de 1.-2 ani vechime cu garantie si maxim 50.000 km (situatie descrisa mai sus si in care cred in acest moment). Am citit acest lucru si in ceva reviste de specialitate care aratau ca acesta este optiunea cea mai buna catre maxina dorita
3. sunt atat de aproape de pretul unei masini noi incat ar trebui sa mai astept pana mai strang ceva banuri/ar trebui sa apelez la o solutie de finantare pentru diferenta fiind vorba totusi de o masina/ar trebui sa cumpar masina noua care se incadreaza in acest buget

Va multumesc pentru timpul acordat in parcurgerea acestor randuri si astept sfaturi si opinii.

Offline TLGTLC

• Expert
  • Locaţia: Tulcea
  • Mesaje postate: 224
  • Niciodata nu am zis NU pâna nu m-am dumirit.
  • Auto: Skoda Roomster 1.6 tdi
« Răspuns #1554 : Aprilie 26, 2018, 01:29:58 p.m. »
Leneșă pe naiba că dacă ar fi poliție pe drum zilnic, zilnic ar trebui să predau permisul.
Nu are mult cuplu sub 2000 de ture și cutiile au de obicei trepte lungi pentru a favoriza consumul. Dar dacă o exploatezi corect, peste 2000 de ture cu pedala la podea rupe. Am văzut eu cum conduc ăștia de se plâng de lipsa de putere.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1553 : Aprilie 26, 2018, 10:08:20 a.m. »
daca rasfoiesti forumurile, vei vedea ca multi utilizatori s-au plans de motorizarea 1,6 tdi 105 CP, plus ca este lenesa (desi toti recunosc ca au scos consumuri incredibil de mici cu ea).
daca as vrea diesel, eu m-as baga la 2.0 tdi, mult mai fiabila si mai puternica.

Offline TLGTLC

• Expert
  • Locaţia: Tulcea
  • Mesaje postate: 224
  • Niciodata nu am zis NU pâna nu m-am dumirit.
  • Auto: Skoda Roomster 1.6 tdi
« Răspuns #1552 : Aprilie 25, 2018, 09:47:30 p.m. »
Sistemul de injecție la 1.6 tdi este pretențios față de carburant, nici nu știi ce să îi bagi. Bagi motorină extra merge bine, mai bagi un plin și te iei cu mâinile de cap, bagi standard, merge bine, mai bagi câteva plinuri și iar te iei cu mâinile de cap. Te duci la mecanic îți spune că trebuie schimbate injectoarele, te socotești și vezi că nu ai bani. Mai bagi niște motorină și merge impecabil, îl bagi în origini pe mecanic. Peste o lună iar te iei cu mâinile de cap și te duci iar la alt mecanic. Asculți și acolo altă aberație, oricum nu ai banii necesari și mai bagi niște motorină. Și povestea continuă ...

Offline MiCos

• Junior
  • *
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 99
« Răspuns #1551 : Aprilie 25, 2018, 08:26:02 p.m. »
Nu sunt reusite motoarele astea de 1.6 ? 105 CP ?
M-am tot socotit ce sa imi iau, as fi preferat un benzinar simplu aspirat de 2.0 dar nu prea gasesc pe piata mai ales ca il doresc combinat cu cutie automata (cerinta sotiei)...
Fabia 2, 1.2 HTP, 60 CP

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #1550 : Aprilie 25, 2018, 08:18:58 p.m. »
La ce ar trebui sa fiu atent ?

La a alege alta varianta de motorizare si un an mai vechi, gen 2008-2009, un 1.9 TDI-PD.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline MiCos

• Junior
  • *
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 99
« Răspuns #1549 : Aprilie 25, 2018, 05:16:27 p.m. »
Salutare,
dupa 6 ani de pejo 407 ma gandesc serios sa revin in clubul skoda. Ma duce foarte tare gandul la o octavia 2, 1.6 TDI cu DSG din 2013. La ce ar trebui sa fiu atent ? Stiu ca ma asteapta un schimb de distributie, dar in rest ce anume trebuie sa verific la acest tip de masina ?
Multumesc
Fabia 2, 1.2 HTP, 60 CP

Offline CyborgSky11

• Gold member
  • Locaţia: Mures
  • Mesaje postate: 613
  • Auto: Audi, Skoda, VW, BMW
« Răspuns #1548 : Martie 23, 2018, 02:56:50 p.m. »
La cum se vede, dl. Petru e ,,incepator,, caz in care 1,6 MPI si dai talpă...nu mai cauta TSI ca probabil nici cu banutii nu stai bine daca pica turbo

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()